zaterdag 26 maart 2011

40 days and 40 nights…

Wat gaat de tijd snel, over 40 dagen gaan Léonine en ik weer de oceaan over. Hoogste tijd om het weblog uit de winterslaap te halen.

De stedentrip in oktober is ons uitermate goed bevallen en we hebben besloten om van onze voorjaarsvakantie een combi trip te maken. Eerst een paar dagen een stad en wat is dan beter dan het mooie Washington. We  zullen te laat zijn voor de cherry blossom zoals je hier op de foto ziet.

We vonden het in oktober heel relaxed om na de transatlantische vlucht  naar het hotel te gaan en niet naar de volgende gate te hollen voor de aansluiting naar, ja what else, Florida. 

De vlucht naar Washington is geboekt, daar zullen we een paar highlights bezoeken. We willen heel graag een tour door het Witte Huis en de mogelijkheid bestaat om een tour aan te vragen via een senator. Dat hebben we gedaan (een democraat uiteraard). We kregen een vriendelijke bevestiging van onze aanvraag en werden verzocht een formulier in te vullen met onze gegevens voor de security. We horen ca. 2 weken van tevoren of de aanvraag wordt gehoneerd en we de bijzondere tour kunnen maken.

Vervolgens een bezichtiging van het Capitol aangevraagd en ja, dit is in een keer gelukt, maandag 9 mei om 8.50 uur hebben we een tour, wel 45 minuten van tevoren aanwezig zijn voor de security.

Dit zijn de zaken die niet mee naar binnen mogen:

image

We zullen ons breiwerk dan maar op de hotelkamer achterlaten.

Op zoek naar een hotel werden we geinspireerd door o.a. Robert-Jan die bijna altijd via Priceline boekt en dan de mooiste deals in de wacht sleept. Dat wilden we ook wel en na een spannende middag kregen we ineens dit bericht: ‘Congratulations, your bid was accepted’.

We hebben het Hyatt Regency Washington D.C. on Capitol Hill  gewonnen.  Wat een sport is dat bieden via Priceline, het was voor ons de eerste keer, telkens als we een zone moesten toevoegen of een rebid doen weer spannend. Op het moment dat we lazen dat het bod was geaccepteerd gaf dat een enorme kick en hebben we er een wijntje op genomen.

We verblijven 3 nachten in dit poepchique hotel voor een habbekrats.

Hyatt Regency

Hyatt Regency 2

Hyatt Regency 3

Vervolgens vliegen we door naar Miami, waar we drie dagen de blommen gaan buiten zetten. Op Miami airport halen we de huurauto op en gaan naar het hotel in Miami beach, het is nog niet bekend welke dat gaat worden.

Het programma voor Miami is under construction, in ieder geval dineren op de terrasjes van Lincoln Road, wandelen door het Art Deco district en cruisen over Ocean Drive. De Duck tours die vorige keer op het programma stond gaat het niet waarschijnlijk niet redden. Léonine is niet van plan om in dat ding te gaan kwaken. We zien nog wel, plenty alternatieven, we zullen ons niet vervelen.

De laatste 10 dagen hebben we een villa gehuurd in Bradenton, vlak bij de Golf van Mexico.

Bradenton

15426_1[1]

Villa

In de omgeving van Bradenton is genoeg te doen, de komende weken gaan we ons daarop orienteren, alhoewel relaxen, shoppen en zonnen waarschijnlijk hoog op het prioriteitenlijstje zullen staan.

We kijken beiden uit naar een heerlijke tijd, want plezier maken, eindeloos kletsen, veel lachen en shoppen maken onze vakanties uniek.

alle foto’s van internet

15 opmerkingen:

Anita zei

Dat zijn nog eens leuke vooruitzichten. Makkelijk als je je blog zo kunt laten doorlopen. De planning ziet er super uit, heel veel plezier alvast.
Kicken is dat pricelinen heh? Jullie hebben een prachtig hotel gewonnen zeg.
Groetjes
Anita

Ben Zwaan zei

Alvast veel plezie daar. Goh, wat ga jij vaak de plas over :-)

Ben

Dees zei

Oh, wat gaan jullie weer een leuke trip maken. Geweldig hotel hebben jullie 'gewonnen' via Priceline. Jammer toch altijd weer dat je je martial arts weapons moet thuis laten als je het Capitol wil bezoeken :-)
Veel voorpret!

Fam Verkoelen-Roeland zei

Lijkt me een waanzinnige trip. Volg graag verder mee, want doe graag nieuwe inspiratie op. Jullie vertrek zal er snel zijn.
Groetjes,
Hilde en co

Teleton zei

Good old Muddy Waters zou toch nooit gedacht hebben dat zijn teksten nog eens op een blog gebruikt zouden worden. Het program ziet er weer gelikt uit en die 40 dagen? die vliegen voorbij. Mark my words!

Michael K.J. van Dijk zei

Goede keuze's. Lijkt mij een heerlijke reis. Het aftellen kan beginnen.

Marja en Tony zei

Weer een heerlijk vooruitzicht, moet ik toch ook maar eens gaan invoeren samen met mijn "girlfriend!!

Anoniem zei

Hey Sonja, ziet er goed uit dat programma van jullie ! je blog staat altijd in mijn favorieten dus over 40 dagen als wij al lang en breed thuis zijn wordt het dagelijk lezen weer een feest ! groeten uit een warm Florida
Ina en Arjan

Rick, Sunshine State zei

Dat ziet er uitstekend uit hoor, leuk om zo'n trip uit te zetten. Ik wil dat ook nog eens doen.

Heeel veeeel voorpret, en... dat die 40 dagen zo voorbij zijn.

Anoniem zei

NWeer een heel leuk reisschema. En wat leuk als je zo'n goede deal kunt maken met zo'n luxe hotelkamer. Dat wordt extra genieten denk ik. En dan Bradenton, een favorietje van mij. Omdat wij daar van de zomer zelf een week verblijven, snap je wel dat ik dan heel benieuwd ben wat jullie daar allemaal gaan doen. Veel plezier met aftellen. Voor je het weet zijn die dagen om.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een overheerlijk vakantie gaan jullie tegemoet, dat wordt vast op en top genieten.
Zou mooi zijn als de rondleiding door het Witte Huis door een Senator wordt gedaan, we zullen voor jullie duimen.
Super dat jullie het Hyatt Regence in de wacht hebben gesleept via Priceline.

Voor je het weet zijn die 40 dagen voorbij, wij moeten nog 65 dagen aftellen.

Succes met de verdere voorbereidingen.

Mariska zei

Klinkt helemaal geweldig! en die 40 dagen vliegen vast voorbij!

Robert-Jan en Yvonne zei

Ziet er weer TOP uit ! Mooi hotel, daar hebben wij 2,5 jaar terug ook overnacht (via priceline uiteraard) ! Starbucks aan de overkant ;-) ! Voor Miami ook met priceline in de weer ?

In het Witte Huis mag je echt helemaal NIETS meenemen, alleen portemonnee en sleutels. Daarnaast wel je mobiel, maar waag het niet die aan te zetten ....

Ga jullie uiteraard volgen !

Twinmom1995 zei

Ik loop enorm achter met lezen, vandaar mijn late reactie.
Jullie hebben in ieder geval weer een leuke reis voor de boeg en het schiet al lekker op.
Ook wij gaan jullie zeker weer volgen.

Saskia zei

SUPER!! Aangezien ik het dit jaar zonder Florida moet stellen ga ik lekker met jullie meegenieten.
Saskia