vrijdag 27 december 2013

We hebben even pauze ….

Allereerst hartelijk dank voor de leuke reacties, altijd fijn om te lezen en een stimulans om het blog bij te houden.

Het is al weer even geleden dat het verslag is bijgewerkt maar dat is niet zo heel vreemd want we hebben eigenlijk niet veel gedaan behalve luieren en zonnen.

Afgelopen zondag hebben we met Ton en Lidy genoten van een geweldige brunch in Gaylord Palms. Dit is echt een feestje, het eten is van uitstekende kwaliteit, de toetjes zijn onbehoorlijk lekker en de omgeving werkelijk prachtig.

Gaylord palms

Aansluitend hebben we een auto tour, lopen ging echt niet meer, door Celebration gemaakt om de mooie kerstversieringen te bekijken. In de villa zijn we bij de pool neergeplofd om heerlijk uit te buiken.

Het is duidelijk kerstvakantie, het is overal een stuk drukker. Op 1e kerstdag (in Amerika kennen ze overigens maar 1 kerstdag) hadden zowel Magic Kingdom als Epcot de volledige capaciteit bereikt en werden geen bezoekers meer toegelaten. Op de weg stonden lange file’s en restaurants waren bomvol. Dat zagen we overigens op het nieuws want wij zijn niet de weg op geweest. Het was een prachtige dag en we hebben van onze pool genoten met een boekje, hapje en een drankje. Heerlijk zo’n kerst!

after xmas sale

Gisteren is hier de after Christmas sale los gebarsten, de meeste winkels gingen al om 5 uur open. Natuurlijk wilden wij ook ons in de sale storten maar 5 uur vonden we wel erg vroeg. Rond een uur of half tien zijn we richting de Loop gereden en hebben een paar leuke deals gescoord. Daarna nog even naar de Lake Buena Vista outlet en daar was het ook nog rustig. Bij Tommy heb ik nog een paar leuke shirts gekocht, bij de kassa kon ik direkt afrekenen. Later die dag stond je wel 20 minuten in de rij hoorden we later. Nu zijn we niet echte outlet gangers, de mall vinden we prettiger en je kunt daar ook mooie koopjes weghalen. Maar de Florida mall slaan we echt even over, we hebben er geen uren file voor over. Eind volgende week loopt de kerstvakantie ten einde en zullen de toeristen vertrekken. Dan gaan wij genieten van de sales of wat er dan nog over is!

We zijn weer helemaal gewend aan het Amerikaanse leven en genieten met volle teugen. Ray gaat naar de fitness, we doen de boodschappen bij de Walmart en Publix, Abbey krijgt bijna dagelijks een flinke wandeling. We hebben erg leuke buren, vaste bewoners, aan de ene kant Dick and Barb die iedere morgen vrolijk ‘Goodmorning’ brullen. Aan de andere kant een leuk stel afkomstig uit Trinidad en Tobego die iedere middag gezellig samen kletstend op de schommelbank een fles witte wijn soldaat maken en ons daarbij inmiddels hebben uitgenodigd.

We gaan door met genieten en zodra er weer aktiviteiten ondernomen worden die de moeite waard zijn om te delen, zal ik me melden, 

beach_chair_(Small)(1)

18 opmerkingen:

Teleton zei

In Trinidad houden ze het meestal niet bij een glaasje wijn.....It's a fact, man, it's a fact!

Anoniem zei

Wat een leven! En inderdaad waarom zou je je in de gekte van de sale storten als je nog genoeg weken (maanden) over hebt om te shoppen. Zo relaxed. Ik kan me zo goed voorstellen dat jullie je draai daar helemaal hebben gevonden. Hier in Nederland mis je toch niets. En mocht dat wel het geval zijn dan melden we dat. :-)

Unknown zei

Het plaatje van de op de schommelstoel zittende overburen kan ik nog precies voor me halen. Alleen moet ik het nu dus nu aanpassen en jullie erbij plaatsen 😀 Lekker genieten en laat de lange wachtrijen maar links liggen. Jullie hebben strakjes nog volop tijd om in alle rust te genieten van de malls en de parken.

Trails zei

Pffff... life is hard!!! :)

Rick, Sunshine State zei

Dat is genieten met hoofdletters.
In alle rust een wijntje, lekker eten en doen waar je zin hebt.

Have fun!

Léonine zei

Kijk, dat zijn de beste vakanties! Zon, zaligheid en zale ;-).

Elstars zei

Geweldig, zo hoort de vakantie te zijn. Ga nog maar lekker een tijdje door met genieten!

Cindy zei

Kijk, dat is pas genieten met een grote G. Heerlijk in het zonnetje zitten, en de drukte ontwijken. Gelijk hebben jullie, tijd zat nog om te shoppen straks. Geniet ze verder :-)

Marja en Tony zei

Zo, dat is zwaar zeg, of je moet beslissen of je wel of niet gaat shoppen of dat je nog een paar weekjes wacht...
Klinkt alsof jullie het helemaal voor elkaar hebben, enne...zulke buren kan ik alleen maar op prijs stellen Hahaha!

Hannie zei

Jullie kunnen deze weken lekker rustig aan doen, maar wij moeten zorgen dat de "buit" op tijd binnen is.

arianne zei

Klinkt als echt vakantie vieren! heerlijk om mee te lezen!

Ronald zei

Luieren is ook vakantie hebben. En jullie (en wij ook) treffen het met het weer, geen idee dat de feestdagen zijn geweest. Nu op naar oud en nieuw. En die drukte van de after sales, gekkenhuis. Nog een fijne vakantie verder, leuk om met jullie mee te lezen.

Gr. Ronald

José zei

En zo moet vakantie ook zijn; heerlijk relaxen bij de pool en doen waar je zin in hebt. Heerlijk.......vooral zo doorgaan met genieten!

2theusa/Christa zei

Wat een heerlijk leven, dat is pas echt genieten! hopelijk is er na al dat sale geweld nog genoeg te shoppen over...want wij komen morgen en moeten natuurlijk ook onze lijstjes afwerken... ;-)

Jort & Suus - On the road zei

Heerlijk om te lezen.. ik volg de blog via Orlandofans!
Keep up writing!!

Aggie zei

Jullie hebben duidelijk vakantie, dat is het toppunt van genieten, lekker genieten en vooral niet haasten!
Gezellig dat jullie ook af en toe iets ondernemen met de Teletonnetjes.
Geniet er maar lekker verder van, wij lezen het wel als je weer iets of niets te melden hebt haha.

De Moolenschotjes zei

Nou dat is echt vacantie toch lekker niets doen!!!
Heerlijk met kerst in de zon.
En alvast een spetterend2014 gewenst

Anoniem zei

Leuk om te lezen wat jullie beleven wij willen het in 2014 doen heb he tips waar we een app kunnen huren voor twee of drie maanden in de buurt van Orlando Ad