dinsdag 4 maart 2014

De laatste week en de thuisreis

Even terug naar vorige week, helemaal vergeten te vermelden dat we een korte minimeeting hadden met Renée, Jacky en René, zij zijn ook in Florida. Op een ochtend ging de deurbel en daar stonden ze, het was leuk om kennis met elkaar te maken en we hebben gezellig bijgekletst!

Zondag zijn Anna en ik gaan lunchen bij Gaylords, zij was daar nog nooit geweest en we hebben genoten van de sfeer en heerlijke brunch. Aansluitend reden we naar The Floridian, ook daar was zij nog nooit geweest. Helaas pindakaas, het was er bomvol en je kon nergens parkeren. Dat bewaren we dan maar voor een volgende keer.
 
Ray en ik zijn voor de laatste keer deze vakantie naar Epcot geweest. We worden gehaaid in het fastpass systeem, het is wel jammer dat je een keuze moet maken tussen Soarin´en Test Track, ik kon Ray overhalen om die laatste eens te doen toll. Er dreigde regen en dan wordt deze ride stilgelegd, het werd al omgeroepen maar we hadden geluk, we hebben heerlijk over het circuit geraced. Verder hebben we op ons gemak door Epcot gekuierd, had ik al eens gezegd hoe fijn jaarkaarten zijn, je kunt gaan en komen zoveel je wilt. Ook hebben we de laatste shoppingtour gedaan en zijn buitengewoon goed geslaagd.

Donderdag hebben we hartelijk afscheid genomen van Anna en Rudy waar we deze vakantie ook veel mee zijn opgetrokken.
En dan is daar toch ineens de voorlaatste dag en die staat in het teken van inchecken en inpakken, inpakken en uitpakken en opnieuw inpakken. We hebben toch iets te enthousiast geshopt tremble.
Orlando airport was een gekkenhuis, het blijkt dat de zaterdag altijd al drukker is maar nu was het de eerste dag van de springbreak, wat een mensenmassa. Het afgeven van de koffers en het uitprinten van de boardingpassen ging redelijk snel. Op onze tickets stond vermeld:  TSA-pre ‘vinkje’.

Als dat op je ticket staat dan ben je een spekkoper. Bij de security mag je dan in een speciale rij, (welke rij, er is geen rij) en kun je zo doorlopen. Je kunt je schoenen aanhouden, de riem hoeft niet af, de jast/vest hoeft niet uit, de laptop, tablets enz. hoeven niet uit hun hoes, geweldig. Je plaatst je gesloten tas op de x-ray-band, je loopt zelf door het poortje en klaar is kees, wat een genot. De rijen bij de security waren enorm en we waren blij dat we daar niet zwetend tussen stonden. We hebben gevraagd waarom wij pre-screened waren, het blijkt dat willekeurig wordt geselecteerd, lucky us!


De terugreis verliep voorspoedig, geen vertragingen, we hadden dezelfde stoelen als op de heenreis, de bulkhead bevalt ons het beste, je kunt je voeten hoog in het lektuurmandje leggen en hebt geen last vast van onverwacht achterover vallende stoelen van de rij voor je. Het eten was ronduit slecht, wist je dat United zelfs de pretzels heeft afgeschaft, het is bezuiniging alom.

Keurig op tijd landden we in Hoofddorp en 20 minuten later stonden we aan de gate. Ik had nog even een angstig momentje, de douane! We hebben zoals gezegd flink geshopt en nogal wat elektronica aangeschaft.
Met ieder een bagage karretje en de ogen strak gericht op de felbegeerde klapdeuren, ieder oogcontact vermijdend, liepen we naar de uitgang. Pff niemand te zien!

En zo is een eind gekomen aan drie maanden verblijf in Florida! We hebben veel met Lidy en Ton ondernomen en hebben samen veel plezier gehad. Ook met onze Amerikaanse vrienden hebben we een fijne tijd doorgebracht. De villa is het voor ons helemaal, die hebben we maar weer vastgelegd voor komende winter.
Oh ja, we hadden drie maanden een heerlijke rental car voor $ 582,- dankzij de glitch bij National grin

Graag wil ik iedereen bedanken voor het meelezen en leuke reacties, fijn dat jullie er waren!

14 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Bedankt voor het bloggen, en wat zal dat heerlijk gereden hebben voor de prijs in de Nationalcar :-)

Lijkt me ook zo lekker om zo lang weg te zijn hmmmm..

Sterkte met de jetlag!!

Rick en Mandy

Teleton zei

Fijn dat jullie er waren! We zijn gezellig met elkaar opgetrokken. Samen in de zon gezeten en samen gekoukleumd. Samen gegeten, gevaren, gewandeld en naar de optredens..Wij hebben er van genoten, kortom: Doen we nog eens!

Marja en Tony zei

Ik blijf toch echt wel een tikkie jaloers op jullie hoor...3 maanden genieten, wat voor weer het dan ook is :)
Heerlijk alweer nieuwe plannen voor de winter, dat kun je toch maar beter geregeld hebben :)
Spreek je snel :)

H(EL)EEN zei

Wat een mooie tijd hebben jullie daar gehad en die hebben jullie ook goed besteed. Heerlijk om mee te lezen. welkom thuis zou ik dan n maar zeggen en jullie treffen het ook nog met het weer.

Anoniem zei

Nou dat ga ik dus missen die wekelijkse update. Wat hebben jullie een fantastische tijd gehad zeg. Drie maanden! En wat een heerlijke soepele terugreis. Alleen al dat je niet in die ellendige rij hebt hoeven staan. Top. Nu weer helemaal je weg vinden in het dagelijkse ritme met die chagrijnige Nederlanders ;-) Gelukkig zijn er al weer plannen voor de volgende winter. Beter!!!! Hahaha. Bedankt dat ik weer mee mocht genieten.

Cindy zei

Heb ook van je blog genoten, en moet toegeven dat ik ook een tikkeltje jaloers ben, nog steeds Dat schamele (fantastische) weekje van mij, of 3 maanden haha! Ooit, als ik de Staats win ;-)
Tot de volgende blog weer!

Unknown zei

Dankzij jullie verhalen en zonnige foto's hebben we heerlijk mee kunnen genieten van jullie Floridian Winter. Maar de winter is nu officieel voorbij. Laat de lente maar komen !

We zien jullie snel en dan kletsen we uitgebreid bij.

Hannie zei

Kregen jullie spontaan zo'n TSA pre-vinkje?
Het was weer leuk om mee te kunnen lezen. Binnenkort kun je met mij meelezen!

Unknown zei

Jullie hebben echt een heerlijke overwintering gehad zeg! Wat fijn dat jullie zo lekker hebben kunnen genieten. Wij hebben genoten van jullie verhalen, we zijn weer helemaal in de stemming :-)
Dank daarvoor!!

Ryan en Hanneke

Anita zei

Wat heb ik genoten van jullie blog Sonja, kun je nagaan hoe het in het echt moet zijn. Heerlijk de vakantie voor volgend jaar alweer vastgelegd.
Wat een mazzelaars waren jullie bij de douane in Orlando en op Schiphol. Sterkte met het gewone leventje :)
groetjes
Anita

Trails zei

Ook wij vonden het leuk jullie persoonlijk te ontmoeten. En natuurlijk om je blog te volgen. Een vooruitblik voor ons voor over een aantal jaren :-).
Tot de volgende keer!

Saskia zei

Ik zal de wekelijkse update missen hoor!! Die 3 maanden zijn voorbijgevlogen....bah :). Maar kijk eens aan de volgende 3 zitten al weer in the pocket. Goed zo! Wat vond Ray van Test Track, ik was er niet helemaal blij mee hoor moet ik stiekem bekennen, knikkende knietjes aan het einde hahaha. Tot de volgende keer en bedankt dat we weer mochten meelezen.

Karla zei

Jammer dat het voorbij is....bedankt voor het schrijven, het was leuk om te lezen.

De Moolenschotjes zei

Jammer dat de vacantie voorbij is!! Was erg leuk om elke week jullie blog te lezen.
Maar wat hebben jullie genoten..
En de volgende is al weer geregeld.
Super fijn gevoel!!!
Bedankt voor het mee mogen lezen gr