zondag 19 februari 2017

Nog even genieten ...

Een kort blogje deze keer, het was een rustige week op het uitjesfront. Wat zonnen, lezen, computeren en shoppen natuurlijk, we nemen het er nog even van.Niet zo rustig was een ongelukje met Ray zijn voortand, tijdens het eten van hard mintje brak die af. We moesten op zoek naar een tandarts die hem snel kon helpen en die hebben we gevonden en wat voor een. Een praktijk met uitsluitend vriendelijke, goedlachse Colombiaanse dames, de een nog mooier dan de ander, maar dat niet alleen, de tandarts was heel kundig, snel en zo aardig. Je snapt dat dit geen straf was voor hem. Omdat er nog meer werk aan zijn gebit gedaan zou moeten worden in Nederland, is dat meteen hier maar gedaan en supermooi!

                                                   

Iedere Floridaganger kent de enorme onweersbuien met wateroverlast, dat gebeurt meestal in de zomer. Afgelopen week passeerde hier een super venijnig frontje met een rare zware draaiwind. De screens van de huizen aan de overkant van het water zijn allemaal beschadigd, die stonden vol op die gemene wind.


Een uurtje later scheen er weer een waterig zonnetje, maar de schade in deze omgeving was aanzienlijk hoorden we later.

In Busch Gardens was deze week het optreden van Beginnings, the ultimate Chicago Tribute Band, het was werkelijk stampvol en de dynamische groep maakte er een luidruchtig Amerikaans feest van, huppelend en springend op het podium. De meeste Amerikanen gingen uit hun dak, sommige bezoekers niet, een Nederlandse bijvoorbeeld vond het een niet zo geslaagde imitatie upsidedown.Ineens is onze laatste week aangebroken, vrijdag vliegen we terug naar Nederland na bijna drie maanden genieten in the Sunshine State. We realiseren ons dat we bevoorrecht zijn om hier te kunnen overwinteren.

Vandaag lazen we dat de vrijdag Tui vlucht van Miami naar Amsterdam, diezelfde vlucht die wij vrijdag hebben, een mayday boven Schiphol heeft uitgezonden.
Het was mistig en het toestel moest, net zoals andere vliegtuigen, cirkelen totdat het aan de beurt was om te landen. Kennelijk was de kerosine op een kritisch punt beland dan wordt automatisch een noodoproep gedaan, dat schijnt wel meer voor te komen *slik*. Het vliegtuig krijgt dan voorrang om te landen.

Volgende week lezen jullie, denk ik, hoe de vlucht is verlopen wink!                                             
                                  Afbeeldingsresultaat voor fijne zondag18 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Al weer bijna om 3 maanden, jammer hoor. Lijkt me wel heerlijk om zo lang in Florida te kunnen verblijven. Lekker warm, zon, relaxen af en toe even een duik in je "private pool" en alleen maar doen waar je zin in hebt, wat wil een mens nog meer ;-)
Geniet er nog maar lekker van die laatste week!
Grtz.Yvonne

Shamugirl2016 zei

Tjonge wat gaat dat snel. Blijf er lekker nog van genieten. En jullie zijn zeker bevoorrecht maar het is jullie gegund

Cindy zei

Wat heerlijk toch om daar 3 maanden te kunnen verblijven. Voor mij zou 3 maanden vakantie al iets ondenkbaars zijn, laat staan 3 maanden daar, kan er van dromen haha.
Jammer van de tandarts, maar volgens mij was het niet zo'n straf voor Ray.
Las het ook van het vliegtuig van TUI, maar naar mijn mening erg opgeblazen in de media.
Komt goed haha.
Geniet van de laatste week daar en alvast fijne terugreis.

Saskia zei

Wauw Son wat is dat omgevlogen...... Het lijkt me heerlijk om 3 maanden in Florida te zijn. Ik moest van Gene het adres van die tandarts vragen hahahaha. Geniet nog lekker van de laatste week en alvast een goede en veilige vlucht terug. Liefs, Sas

Hannie zei

Balen van Ray's tand. Maar wel weer fijn dat de rest ook weer opgeknapt is.
En nu alweer de laatste week geniet er maar flink van.
Ik wens jullie alvast een voorspoedige terug reis.

Elstars zei

Nog even genieten voordat het weer voorbij is. Wat is de tijd omgevlogen!
Die wind heeft inderdaad flinke schade gebrachts, gelukkig niet bij jullie.
Nog een fijne week gewenst en een goede terugreis.

Marja zei

Nou, dat wordt nog een domper voor Ray om hier in Nederland zo'n tandarts praktijk te vinden ;) maar wel heel fijn dat alles weer helemaal in ere is hersteld!
Nee...alweer jullie laatste week... wat ging dit snel, maar wat hebben jullie weer flink genoten van alles.
Geniet nog maar extra veel en je krijgt gewoon een veilige vlucht hoor, je hebt me tenslotte nog een dansje beloofd ;)

Mandy zei

3 heerlijke maanden Florida zitten er bijna op .
Fijn dat Ray zo goed geholpen is bij de tandarts ( mijn nachtmerrie om iets aan mijn gebit te krijgen op vakantie 😔)
Oef gelukkig bij jullie geen schade door het weer ....
Geniet van jullie laatste week !

Ronald zei

3 geweldige maanden met zo af en toe een hobbeltje die je voor lief neemt. Het is wel snel gegaan. Nog een kleine week. We kijken uit naar jullie laatste verslag. Geniet er nog even van.

Gr. Ronald

Esther Sloof zei

Wat zijn die drie maanden omgevlogen en wat een geluk om zo'n goede tandarts gevonden te hebben.
Gelukkig bij jullie geen schade en nog even een paar dagen genieten van het mooie weer.
Alvast goede reis terug en tot gauw 😘

Hans (thefreeze) zei

Wat vliegt de tijd! Het besef dat jullie nog een week te gaan hebben gaat er vast voor zorgen dat jullie de komende week voor drie maanden gaan genieten!

anita den otter zei

Wat gaat de tijd toch snel! Nu nog heerlijk genieten van jullie laatste week, maar jullie kunnen terug kijken op een fantastische tijd daar in Florida!

Sonja Van der Hart zei

Wel ff een gedoe zeg met die tand van Ray, maar gelukkig is de boel weer netjes gemaakt. En dan op de valreep nog een fijne tropische storm. Gelukkig heeft jullie fence geen schade opgelopen en kunnen jullie nog bijna een hele week genieten van het zonnetje en het zwembad. Zoals eerder gezegd hierboven, wat vliegt de tijd, maar wat waanzinnig is het toch om drie maanden daar te mogen overwinteren. Geniet nog voor de volle 100% van jullie laatste dagen.

Pieter en Petra zei

Drie maanden, wat een heerlijkheid, ik zou er best aan kunnen wennen, maar aan alle mooie en lekkere dingen komt helaas een einde….

Die kleine ‘tornado’ bij jullie was inderdaad wel heftig want ik kreeg zelfs een weather-alert binnen op mn iPhone. Gelukkig voor jullie geen schade maar voor de overburen was het minder leuk.

Vervelend dat Ray onverwachts naar de tandarts moest , maar gelukkig was hij daar in goede en vaardige handen ( Bij gelegenheid wil ik graag het adres vd praktijk van je horen )

Het verhaal van de TUI-vlucht was inderdaad wel spannend. Het is een normaal gebruik tegenwoordig dat vliegtuigen worden getankt met (net) genoeg brandstof om de geplande vlucht te kunnen doen. Weliswaar met wel een ‘extra’ voor het geval ze niet direct kunnen landen ( zoals in dit geval ) of veel tegenwind hebben. En het is natuurlijk ook een flinke gewichtsbesparing. Wel vreemd dat ze niet zijn uitgeweken naar Rotterdam danwel Brussel, iets wat doorgaan bij mist altijd gebeurt.

Geniet van jullie laatste weekje Sunshine State !!

De Moolenschotjes zei

Ooo nog maar een weekje!!!
Maar wat hebben jullie een heerlijke tijd daar mogen genieten.
En je zou haast gewoon terug naar Florida gaan voor de tandarts,maar fijn dat alles weer mooi is geworden bij ray.
Geniet nog lekker de laatste dagen en alvast een goede terugreis😘

Christa Medema zei

De laatste week alweer, wat jammer dat het bijna voorbij is. Maar, wel een heeelijke periode achter de rug. Die heftige hoosbui leek mij best wel eng, maar gelukkig geen schade bij jullie. Nog een paar dagen extra genieten en dan een heel goede, veilige vlucht naar huis gewenst! 😘

José zei

Geniet nog lekker van jullie laatste week in de Creek. Nog wel ff een rondje shoppen natuurlijk! Doe die gasten aan de overkant van het meer maar de groetjes. Enjoy deze week.

Twinmom1995 zei

Ik heb nog aan jullie gedacht toen ik het hoorde van de noodoproep van het TUI vliegtuig.
Gelukkig zaten jullie niet in dat vliegtuig maar waarschijnlijk merk je daar niets van als passagier.
Mooi dat Ray zo goed geholpen is bij de tandarts.
Als we ook eens wat hebben dan vragen we wel na welke tandarts het was.
Wat is de tijd weer omgevlogen, nog maar een paar dagen.
Nog even goed genieten dus deze dagen.