maandag 6 februari 2012

De thuisreis en een terugblik

Aan alles komt een einde zo ook aan deze 7 weken Florida. Donderdagmiddag hebben we koffers ingepakt en het gewicht zo goed mogelijk verdeeld.
Donderdagavond hebben we met een heerlijk dineetje afscheid hartelijk genomen van Rudy en Anna. Ray heeft heel wat fishingtripjes met Rudy ondernomen. Het was buitengewoon gezellig en de afspraken voor de volgende winter staan al.
afscheids dinner
Vrijdagochtend zijn we rustig naar de luchthaven gereden, de koffers bleken keurig onder de 23 kg per stuk, dus geen genante overpak sessies in de hal. De vlucht naar Chicago had een uur vertraging, maar gezien de overstaptijd maakten we ons niet zo druk.
In Chicago waren we binnen een mum van tijd bij de gate voor het vertrek naar Amsterdam. We konden echter onze ogen niet geloven, slechts een handjevol passagiers aan de gate. Het boarden begon heel snel en het ritueel, 1k, first, business werd afgewerkt en vervolgens zei de beste man ‘the rest of the passengers can board now’. We zaten met ca. 30 passagiers in E+ en E samen.
Het bleek dat de vlucht vanuit Denver wegens sneeuw was gecancelled en die passagiers stonden geboekt op deze vlucht naar Amsterdam.
We hadden allemaal twee of drie stoelen en wij hebben heerlijk languit op 3 stoelen, met 3 kussentjes en 3 dekentjes gelegen, het was muisstil. Helaas wel behoorlijke tubulentie, zelfs zodanig dat de flight attendants moesten gaan zitten.
Het eten hebben we nog nooit zo slecht meegemaakt, maar what’s new, telkens als we denken dat het niet slechter kan, vinden ze er wel weer wat op bij United, creatief stel daar hoor. We hebben het aan ons voorbij laten gaan, evenals het zo bekende ontbijt.

In Amsterdam was het wegens de weersomstandigheden chaotisch, we hebben ca. een half uur gecirkeld voordat we konden landen. Vervolgens bleek er geen gate vrij te zijn en stonden we nog zo’n 20 minuten op de tarmac voordat we naar de gate konden.

De koffers hadden ook geen haast en helemaal gaar liepen we naar de uitgang.
Op het moment dat we door de groene ‘niets aan te geven’ uitgang liepen keek een douane beambte ons aan en riep ons apart, he nee, hier hadden we dus echt geen zin in. De beste man vroeg waar we waren geweest en of we ‘nog wat hadden gekocht’. De Acer zat in de handbagage en het leek wel of hij door de tas heen kon kijken. Ik besloot open kaart te spelen en vertelde dat we een tablet hadden gekocht, ‘hoe interessant, mag ik die eens zien’ en ‘wat heeft deze gekost’. Ik noemde de prijs en hij vond het een mooie deal !? Of we verder nog wat hadden aangeschaft, ik gaf aan dat we kleding enz. hadden gekocht maar dat we per persoon zeker niet boven de 450,- euro uitkwamen. Hij wenste ons een fijne dag en richtte zich op een volgend slachtoffer.
Léonine stond ons op te wachten en nadat we de 4 koffers in haar auto hadden gepropt konden we eindelijk huiswaarts. Wat een plaatje onderweg, het sneeuwlandschap en aangevroren mist op de bomen, fantastisch, maar oh wat koud.
De zeven weken zijn voorbij gevlogen, we hebben enorm geluk gehad met het weer en hebben met volle teugen genoten.
De vijf weken in de villa waren geweldig en de twee weken op Cane Island achteraf ook. Het zijn mooie condo’s met alles dr’op en dr’aan, je hebt een prima deal. We hebben het daar uitstekend naar ons zin gehad. Het stukje 192 bij Cane Island is erg gezellig, het is er levendig en er zijn veel restaurants e.d.

                           

Gedurende deze vakantie hebben we maar liefst 3 huurauto’s gereden, nummer 1 ging bijna in de hens, nummer 2 vonden we een onelegante grote bus en nummer 3, de nagelnieuwe Dodge Charger, was een droom auto, hier hebben we heel wat fijne miles in gereden.


De benzineprijs zagen we stijgen van $ 3,34 (per gallon) bij aankomst tot $ 3,57 nu, nog niet veel voor Nederlandse begrippen maar de Amerikanen klagen steen en been.
Inmiddels zijn we een aantal dagen thuis en koesteren de mooie herinneringen terwijl we uitkijken over het ijskoude zonnige winterlandschap van Ypenburg.

De plannen voor de volgende winter zijn min of meer concreet.
Maar eerst zullen Léonine en ik in het voorjaar nog een trip ondernemen, we weten nog niet precies waar naartoe, maar dat we de plas overgaan is zeker.
Graag wil ik alle lezers, volgers, facebookers en twitteraars of je nu wel of geen berichtje achterliet, hartelijk bedanken voor je belangstelling, we hebben dat erg gewaardeerd.

15 opmerkingen:

Teleton zei

Hey de epiloog. En wat voor een! Een tevreden terugblik en boordevol palnnen voor de toekomst. precies volgens het boekje. Bedankt dat we mee mochten genieten en graag tot een volgende reis,
Lidy & Ton

H(EL)EEN zei

Nou jullie hebben een fantastische reis gehad, dus al die dingen op de terugweg doen er niet toe. Bedankt voor je blog en tot de volgende.

Anita zei

Kan me goed voorstellen dat jullie alweer heimwee hebben en volop bezig zijn met nieuwe plannen maken. Wat hebben jullie het heerlijk gehad.
Nog even een spannend momentje op Schiphol maar alles is goed gegaan.
Bedankt voor je leuke verhalen en tot een volgende keer.

Anoniem zei

Feel blessed to be partly part of it. Consider us lucky people :-) ! Dankbaar voor al dat moois, ook al is één van de consequenties overgewicht ;-)! Van de koffer uiteraard! XL

Saskia zei

Ik vind het nog steeds niet te geloven hoe snel (voor ons dan ) die 7 weken zijn omgevlogen. Ik vond het ook deze keer weer super leuk om je blog te volgen.
Op naar de volgende vakantie...
Gr. Saskia

Karla zei

Bedankt voor het meelezen, en tot een volgende keer.

Twinmom1995 zei

Gelukkig hebben jullie niet al te veel vertraging opgelopen door het weer.
Het zal wel tegen vallen het grote temperatuurverschil.
Wij hebben weer met veel plezier meegelezen.
Bedankt hiervoor en tot de volgende keer

Anoniem zei

Tja.....na zo,n heerlijke blog van de 7weken gemaakt te hebben,snap ik echt wel dat je al weer over de volgende reis aan het praten bent. geniet ervan, wij kunnen er over meepraten dat het heerlijk is en verlangen altijd bijna al weer naar de volgende als we nog niet thuis zijn.. Wij kijken weer naar je blog uit hoor. sterkte metopruimen en acclimatiseren.....Gr agnes

ina snoeij zei

Goed te lezen dat julie veilig en gezond thuis gekomen zijn. Blijf de eerste tijd maar binnen, veel te koud buiten !
Hier vandaagvook een temperatuur dipje, maar de vooruitzichten zijn goed. Bedankt voor het meelezen en tot de volgende keer !

Marja en Tony zei

Wat goed om te lezen dat de terug reis redelijk soepel is gegaan, ik moest wel even aan jullie denken hoor!
Nu alweer dubbele plannen voor volgende trips, gelijk hebben jullie, en ik vind het alleen al heerlijk dat er dan weer mee te lezen valt ;-)
Groetjes Marja

Rick, Sunshine State zei

Wat vlogen de 7 weken voorbij, goed te lezen dat het één groot feest was !!

We hebben er weer van genoten, tot een volgende keer !!

Anoniem zei

En daar zijn jullie dan weer terug in superkoud Nederland. Wat een klimaatshock zullen jullie doormaken.
Fijn dat de terugreis zo soepel is verlopen. Lijkt me heerlijk zo'n leeg toestel.
En dan al plannen hebben voor de volgende winter en in het voorjaar eerst nog een trip met Léonine. Helemaal leuk. Ik hoop van harte dat je ook weer die belevenissen gaat bijhouden in een blog want het is iedere keer weer een feestje om te mogen meelezen.
Tot de volgende keer.

Hartelijke groetjes van je naamgenoot.

2theusa/Christa zei

Sonja, het was weer een genoegen met jullie mee te reizen.. Dank voor het delen van jullie vakantie. Het zal wel flink wennen zijn van de zon naar de sneeuw.
Tot blogs,
Christa (als je het leuk vindt, hierbij de link naar onze nieuwe blog: www.medemaatjes4.blogspot.com)

Hannie zei

Heb weer er genoten van jullie blog. Bedankt voor het meelezen.
Sterkte met de jetlag en het koude weer.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Het was weer erg leuk jullie belevenissen te volgen. Dank hiervoor en tot de volgende keer.