woensdag 1 februari 2012

All eyes on Florida

Allereerst wil ik je bedanken voor alle reacties, het is en blijft erg leuk om die ‘s morgens als eerste te lezen en het is een stimulans om het blog bij te houden.

@Michael: goed geraden, in de toekomst staat geschreven dat we hier nog heel vaak gaan genieten ;-).

Eerst even wat rechtzetten. Toen ik het stukje over Epcot schreef hoorde ik op de televisie veel over de Oscar uitreiking, ik ging er vanuit dat het diezelfde avond zou zijn, nou nee, foutje, de uitreiking is pas op 26 februari. We willen er graag op wachten maar helaas dan zitten we waarschijnlijk de Elfstedentocht te kijken.  De weers-berichten uit Nederland klinken ons als horror in de oren.

We hebben zelfs geprobeerd om ons verblijf te verlengen, de vliegreis was geen enkel probleem maar Cane Island en andere accommodaties zijn volledig volgeboekt. De snowbirds (gepensioneerde overwinteraars) strijken in grote getale neer in Florida en dat drijft ook meteen de prijzen op als je al iets kunt vinden. Zo komt het dat wij vrijdag gewoon naar Nederland vliegen. :-(

Wifi heeft het inmiddels opgegeven, op de e-reader en tablet staat dat je verbonden bent maar we krijgen geen verbinding.  Het lijkt Ziggo wel op één van hun mindere dagen. Gelukkig werkt het kabeltje perfect op de notebook. Maar… inmiddels een ander unsecured netwerk gevonden dus we gaan weer vrolijk verder.

Het weer is nog steeds fantastisch, ongewoon voor deze tijd van het jaar. Door de wind en lage humidity zijn er echter 27! wildfires in Central Florida.

Seaworld 003

Verder is Florida in de ban van de voor-verkiezingen, de republikeinen gaan naar de stembus om hun voorkeur uit te spreken voor de uitdager van President Obama, op de TV hoor je weinig anders. Het thema vandaag op CNN was dan ook ‘all eyes on Florida’. In de commercials gooien de kandidaten een dirt over elkaar uit, niet te geloven. 

We hebben ook weer gezellig bijgekletst met Ina en Arjan en woensdag gaan we hun nieuwe townhome in Coral Cay bekijken. 

Seaworld 005

Aan het eind van de middag zijn we voor de laatste keer deze vakantie naar Seaworld gereden, we wilden persé de Shamu show nog eens zien. We gingen voor de show van 17.30 uur, dat is een aanrader, het stadium was half gevuld en we hadden prima seats. Omdat ik er geen genoeg van krijg,  nog éénmaal een fotoserie van deze prachtige dieren.

Tillt

lief

yeah

look at me   whoppa

Seaworld 046

De show eindigt om 18.00 uur en dan sluit in deze tijd van het jaar ook het park.

bye bye

In de sunset van Florida reden we, lekker nababbelend, huiswaarts waar ik op de I4 werkelijk bijna een ongeluk veroorzaakte, ik verwisselde van rijbaan, keurig naar de linkerbaan, richtingaanwijzer uit, maar waar de andere auto vandaan kwam, geen idee, ik heb hem stomweg niet gezien. Gelukkig is het goed afgelopen.

We hebben ‘thuis’ gegeten en een borrel voor de schrik genomen.

16 opmerkingen:

Ben zei

1. Fraaie fotoserie
2. Heeeeeeel mooi weer
3. Die politieke commercials, niet te geloven, wat een moddergegooi. Je zou haast zeggen dat Wilders hiermee vergeleken een heilige is.

Anoniem zei

Beste Sonja, het was leuk om zo een beetje mee te reizen in Florida. Geniet er nog even van, want inderdaad hier is het veel te koud. Groetjes Patricia van Vulpen

Pieter en Petra zei

Wat een prachtige foto's van de Shamu Show, ik ga ook eens een keer wat dichterbij zitten. Normaliter zit ik buiten de splash-area en maak gebruik van een telelens.

Jammer dat jullie geen accommodatie kunnen vinden om langer te blijven en sorry dat wij voor de komende week de townhome van Ina & Arjane hebben geboekt. Overigens wel leuk dat jullie een 'tour' door de townhome krijgen, kunne jullie alvast de boel even voor ons inspecteren ;-)

Groetjes vanuit een zeer koud '070',
Pieter & Petra

Marja en Tony zei

Wat?? vrijdag naar huis, dat is toch onmogelijk dat die 7 weken zo snel zijn omgevlogen....
Jammer dat jullie niet konden bijboeken, bereid je dan maar voor op een mega switch qua temp, er staat op dit moment -7 op de teller van Almere, en dat is nog niet eens de gevoelstemperatuur, die is nog een paar graden kouder.
Shop dus nog even voor wat wanten en mutsen want die hebben jullie (vooral Ray met z'n korte haren) wel nodig. ;-)

Anoniem zei

Fijn dat jullie weer zo genoten hebben in Sea World. Het blijven inderdaad bijzondere beesten. En blijf vooral nog even goed genieten van de heerlijke temperaturen daar, want wat een overgang moet dat voor jullie zijn dit weekend.

Saskia zei

Wat zijn de weken omgevlogen zeg. En wat moet ik nu 's morgen doen als ik niets meer te lezen heb bij een kopje koffie hahaha.
Neem maar een lange onderbroek mee want het is hier super koud, ik moet zo meteen de kids naar school brengen en we hebben 15 minuten nodig om alle handschoenen, sjaals en snowboots aan te doen. Er ligt hier in het diepe zuiden een aardig pakje sneeuw, bah ik was eigenlijk al klaar voor de lente.

Nog een paar fijne dagen,
Saskia

ps rij svp wel voorzichtig!!

Aggie zei

Time flies, when you're having fun!! Dit gaat zeker voor jullie op, jeetje, al 7 weken om. Jammer dat je niet kunt blijven, maar ach...hier is het ook lekker chill (brrrrrr)!
Hier ligt inderdaad een pakje sneeuw, maar wat is het er koud bij. Zorg voor genoeg bescherming als je aan komt, want een verschil van dik 30 graden zul je wel voelen!!

Alvast een goede reis terug, maar eerst nog een paar daagjes lekker genieten!!

Groetjes van Aggie

Anita zei

Iedere dag als ik de temperaturen zie in Florida denk ik, I wish I was there! Wat hebben jullie het enorm getroffen en jammer dat jullie niet langer kunnen blijven. Het is moeilijk om de Shamu show te bekijken zonder foto's te maken heh, al heb je het 10x gezien je blijft plaatjes knippen, zo mooi.
Geniet nog lekker van jullie laatste daagjes Sunshine.
Groetjes
Anita

Anoniem zei

Jaha, de tijd van de laatste keer dit en de laatste keer dat, breekt aan ... helaas. Hoewel hou dat maar vast voor dat bijna ongeluk! Het weer is hier ook prachtig, koud maar met een stralende zon dus op een andere manier plezierig en het went snel. Zal om de overgang niet te groot te laten zijn, de auto 'lekker opstoken':-) Geniet nog volop van jullie verblijf, groeten aan Ina en Arjan en tot gauw. XL

Robert-Jan en Yvonne zei

Even wat in te halen, maar wat een prachtige foto's, zeker met steeds die blauwe lucht op de achtergrond. Kan me voorstellen dat je nog niet naar huis wilt ...

Geweldige foto ook van die oudere en jongere aan het dansen ;-) !

Teleton zei

Tjeetje, verplicht naar huis....en dat terwijl er hier een verbod op Unoxmutsen dreigt. Dat worden koude oortjes on arrival. Maar eerst nog even inspectie van Coral Cay en een paar heerlijke dagen tussen de Vlijtige Liesjes. Hier vriest alles naar de knoppen......

Unknown zei

Sonja
Tip voor langerverblijf:
Ina heb nog een gastenverblijf
Op Coral Cay kan je misschien de beneden verdieping huren van Penpe.
Gekheid nog heel veel plezier de laatste dagen,

Hannie zei

Jammer dat je geen onderdak meer kan vinden.
Ik was altijd in de veronderstelling dat je altijd wel wat kan vinden daar in de omgeving.
Veel plezier nog de laatste paar dagen.

Patricia zei

Dat was toch bijna een echt "het venijn zit hem in de staart" met dat bijna ongeluk. Gelukkig liep het met een sisser af en konden jullie onder het genot van een borrel terug kijken op al weer een TOP dag in Florida.

Geniet nog maar met volle teugen van die heerlijk zon en temperaturen ! Dan warmen wij ons op aan de mooie plaatjes en heerlijke verhalen van je blog. Er zijn al wat tips voorbij gekomen, maar al een Blue Heron gedacht voor een verlenging :-) Het zal me niets verbazen als er vandaag of morgen een berichtje komt dat jullie toch nog even wat langer daar blijven :-)

Hoe dan ook; have lots of fun !

Greetz,
Patrice

Rick, Sunshine State zei

Allemachtig wat vliegen de weken om zeg, en wat hebben jullie toch geweldig weer... dat zal helpen te genieten tot het eind...

Prachtige foto's !!!!

Twinmom1995 zei

Gelukkig dat het net goed ging met het baan wisselen.
In de Haagse regio ligt geen sneeuw hoor, het is wel koud maar met het zonnetje van de laatste twee dagen valt het weer mee.
Geniet in ieder geval nog even voordat jullie weer deze richting op komen.