maandag 30 januari 2012

Epcot en eindelijk Soarin

Vandaag stond onze tweede favoriete park op het programma Epcot Center, dit is een educatief park waar de geschiedenis en de toekomst van de mens in beeld wordt gebracht. Epcot 1

Het park bestaat uit twee delen, de toekomst en de, rond het meer gelegen, world showcase. Hierin zijn paviljoens van verschillende landen met attracties, food en shops. 

showwcase

We zijn  begonnen in Spaceship earth, altijd een leuke ride, het was niet zo druk zodat we binnen een mum van tijd binnen waren.  Het viel me voor het eerst op dat Judi Dench, M uit de James Bond films, het verhaal van de evolutie vertelt. 

In al die jaren dat we in Florida komen was het ons nog nooit gelukt Soarin te ‘doen’, vandaag waren we vastbesloten dat die op het programma zou staan. Dus op naar The Land om een fast pass te halen, om half elf kregen we een fastpass tussen 15.30 en 16.30 uur, zo dat was gelukt! Daarna zijn we gaan lopen en lopen en tussendoor alle attracties bezocht die we maar tegenkwamen. mission Space

Alice

Bij de world showcase hebben de verschillende landen bezocht.

            Italy America 

Germany

 

China1

We moesten flink doorlopen, want om 15.00 uur was er een British rock show bij offcourse United Kingdom die we graag wilen zien. Dit was de aankondiging: 

‘The British are coming—and they're ready to rock! The group British Revolution headlines this spirited show and pays tribute to famed musical artists from across the Atlantic, including The Beatles, Led Zeppelin and The Police.’

Epcot 051 Epcot 047 

jong en oud

geweldig

Dit is een geweldige show, we hebben ervan genoten.

Eindelijk was het tijd voor Soarin’, met de fastpass konden we binnen tien minuten boarden en begon de ride. Wat een fantastische ervaring, op een glider door de Nationale Parken, Los Angeles, San Francisco, over Golden Gate bridge naar de ocean, je ruikt sinaasappels, het laat zich moeilijk beschrijven, maar wat een ride, onvegetelijk. Ik begrijp nu waarom de wachttijden hiervoor zo lang zijn.

Zoals altijd was het heerlijk in Epcot, we liepen op ‘teckelpootjes’ naar de uitgang en nu kunnen we niet veel anders dan bankhangen. Maar vanavond is de Oscar uitreiking, als we puf hebben gaan we dit live bekijken.

Epcot 058

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat is Epcot toch een leuk park. En eindelijk in Soarin, de grote favoriet. Zo te zien hadden jullie hier weer een prachtige dag voor uitgekozen. Wat een geweldige blauwe luchten.

Rick, Sunshine State zei

Weer een topdag achter de rug, jullie slaan je er goed doorheen... respect ;-)

Teleton zei

Bij een bezoek aan Epcot laten we ons door niets of niemand tegenhouden: in een streep naar de Soarin' fastpasses. Nu nog naar AK voor de levensgrote live uitvoering van Mr. Ray?

Saskia zei

Epcot is ons favoriete park en inderdaad is Soarin een super belevenis. Alec was nog te klein om er in te kunnen en daar was hij behoorlijk boos over hahahaha.
Ben benieuwd of jullie de Oscars gehaald hebben.
Have Fun!!
Saskia

Anita zei

Heerlijk park is Epcot. Soarin' is onze favoriete attractie. Kan me voorstellen dat je teckelpootjes had aan het eind van de dag, haha.
Leuk ook nog wat shows meepikken.
Veel plezier weer.

Anoniem zei

Oooh het is voor ons jaaaaaaren geleden dat we er waren dus dat moet dit jaar dan maar weer eens gebeuren.... Komt op het to do lijstjeerbij hoor. Bij genieten nu in Dubai,maar verheugen ons ook al op Orlando.... Veel plezie nog gr agnes

Twinmom1995 zei

Leuk, de Oscars live kijken.
Hopelijk lukt het jullie om te kijken.

2theusa/Christa zei

Super dat "Soarin" eindelijk gelukt is! ik vind het de leukste attractie ooit...
Wel gek, voor ons, die blote armen, benen foto's. Het is in Nederland heel koud met een behoorlijk laag sneeuw, geniet dus maar extra van de zon in Florida.

groet Christa

Michael K.J. van Dijk zei

Stond er in de toekomst geschreven dat jullie daar nog vaak komen genieten? Zal vast wel.
De Oscaruitreiking vind ik ook altijd heerlijk om te kijken. In plaats van live ben ik bang dat ik het ditmaal op zal nemen. Een nachtje doortrekken komt mijn ritme niet ten goede, vrees ik.

Veel plezier nog de komende dagen.
Groet Michael.

Unknown zei

Zo dat was weer een TOP Dag ook Joke de Favoriet bezocht in USA met Acapela Zangers/Koor.
Geniet nog even het is nu zo voorbij.

H(EL)EEN zei

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie zeg. Het is hier Syberisch maadoor jullie verhaal voelt het toch zonnig. Ik vind Soarin ook fantastisch.

Anoniem zei

Blijft leuk Epcot, wist ik al maar wordt wederom bevestigd. Kan melden dat de in zonnig! Florida gekochte 'bont'muts en wollen handschoenen' hier overuren maken! Het gedoe over 'n Elfstedentocht is er nóg niet maar laat vast niet lang op zich wachten ... En ik ga gewoon óók naar de Oscaruitreiking kijken ... live! Liefs en zoen Léonine

Renée zei

Epcot, ja daar verheugen wij ons ook alweer op. Jammer dat het voor jullie er alweer bijna op zit.
Geniet nog van deze week!!
Groetjes, Renée & Jacky