donderdag 26 januari 2012

Shoppen en een stranddag

Dinsdag was het weer een shoppingdagje, the Premium outlet op International hadden we nog niet helemaal ‘afgewerkt’. Daarbij komt dat op dinsdag 50+ korting geldt, dus een extra reden om die nieuwe koffer te vullen. Het was bijzonder rustig in de oulet en in bijna iedere winkel was een soort meeting gaande, het winkelpersoneel kreeg extra instructie in de display van de artikelen en de begroeting van de klanten. Die meetings gebeuren overigens staande in een kring, iedereen moet schrijven en dat is dan wel heel ongelukkig, balancerend op één been en op het andere been je bloknote en schrijven maar. We hebben het gemerkt, je wordt overal al vriendelijk begroet maar vandaag ging er nog een schepje bovenop. We zijn leuk geslaagd en eind van de middag keerden we huiswaarts. We kwamen langs de LBV outlets en daar waren we nog niet geweest, je raadt het al, ook daar nog even rondkijken. Het was daar overigens uitgestorven.

Het gaat vast vervelen maar het is zulk geweldig weer, erg warm zelfs en we verlangden echt naar de Golf van Mexico. Woensdag zijn we naar het ons zo bekende St. Pete beach gereden.

Na Tampa rijd je via de Howard Frankland bridge naar St. Petersburg, altijd indrukwekkend, lange brug, blauwe Bay aan de ene kant en de Gulf aan de andere kant, de ruimte is heerlijk.

Howard_Frankland_Bridge[1]

foto van internet

Als je aankomt via de causeway zie je het majestueuze Don CeSar hotel verrijzen, altijd een mooi gezicht. Suikerzoet roze met torentjes, de buitenkant is mooi van lelijkheid. Het hotel heeft een interessante historie.

don_cesar[1]   

foto’s ook van internet

Don Cesar 2

Op de Gulf boulevard kun je ter hoogte van block 4900 (bij het Dolphin beach resort), op een openbare parkeerplaats parkeren en dan loop je zo het strand op. Aan de overkant is Dolphin plaza met een Publix,  CVS enz. daar kun je water, broodjes en alles kopen wat je nodig hebt voor een stranddagje.

St. Pete Beach1

Het strand is spierwit, heel breed en je kunt er lekkere bedden huren, dat hebben we gedaan. Het eten van je broodje vergt wel iets van je creativiteit, zodra je een zakje pakt komen tientallen zeemeeuwen om je heen zitten en proberen brutaal het brood uit je handen te pikken. Halverwege de middag zijn we teruggereden en na een lekkere douche hebben we dag afgesloten met een heerlijk etentje bij The Olive Garden.

We hebben toch teveel zon gehad want we zijn behoorlijk verbrand. Ik zit nu dit stukje te schrijven in de condo met de airco vol aan.

Vandaag blijven we maar even uit de zon.

We gaan de laatste week van ons verblijf in en willen er nog het meeste uithalen voordat we naar het kille Nederland teruggaan. Misschien nog een keertje naar ons favoriete Seaworld, maar ook Epcot staat nog op het lijstje. Of misschien gewoon genieten van het schitterende weer, relaxte sfeer en de heerlijke shops.

7 opmerkingen:

Ben zei

Buurvrouw,

Je mag wel zeggen dat jullie extreem boffen met het weer. Alleen een paar dipjes, lees ik, verder hot, hot, hot. Jullie zullen het wel verdiend hebben.
De laatste keer dat wij er waren was het precies andersom, alleen maar dip en af en toe lekker.
Hou de Florida-verwarming effe aan, wij komen maandag voor een herkansing !

Teleton zei

Een lekker ritje naar de kust, een broodje in het zand, als dat geen vakantie is!

Cindy zei

Goh, wat heerlijk zeg, de zon, warmte en het strand *tikkeltje jaloers, hier is het koud en kil*
Geniet ervan!

Twinmom1995 zei

Nog even niet aan naar huis gaan denken hoor.
Geniet nog maar even van de zon....

ina snoeij zei

Heerlijk he, dat mooie weer, geniet er nog maar van !
Als de koffer vol raaakt koop je er gewoon nog een bij...

Anoniem zei

Wat zijn jullie toch onwijs aan het genieten. En hoe heerlijk is het niet dat het weer jullie ook zo meezit.
Ik hoop voor jullie dat het de laatste week van jullie vakantie zo blijft.

Karen aka cloggie68 zei

Oh heerlijk, ik krijg gelijk heimwee naar het Dolphin Beach Resort, staat dit jaar helaas niet op onze planning! Nog even verder genieten jullie!!