maandag 23 januari 2012

Down Town Disney

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijtje zag de wereld er weer heel zonnig uit. We vinden we onze weg in de condo en zijn eigenlijk heel tevreden.

Vandaag stond Downtown Disney op het programma. We zijn zo vaak in Florida geweest maar hier nog nooit, hoogste tijd dus. 

World od Disney

Het parkeerterrein was half vol en we vonden met gemak een plekje. Bij The house of Blues kwamen we binnen en we zagen dat je per watertaxi de diverse secties kunt bereiken, een soort hop on hop off dus.                           

                                 kids fun

Het is een gezellige plaats met veel vertier voor de kids, veel restaurantjes en winkeltjes. Planet Hollywood

Je hebt West side, Pleasure Island en Marketplace.

                                  pleasure Island

In Marketplace is het Lego Imagination center, zij pretenderen dat iedere Lego toy ter wereld daar te zien is.

Pleasure island balloon

We hebben veel gewandeld en ook per watertaxi de verschillende attracties bezocht.

                                                                                                                        T-rex Rainforest

Als je bij The Rainforest cafe bent dan kun je de watertaxi naar Port Orleans nemen, rechts aanhouden voor die boot. Deze is bestemd voor de gasten die in het Disney Resort Port Orleans French quarter verblijven, maar je kunt gewoon aan boord, niemand vraagt je wat. Je vaart met de taxi zo’n 20 minuten door een leuke route, langs het water zie je aan de rechterkant de hotelkamers op palen. 

                              hotelkamer       

Als je in Port Orleans bent aangekomen loop dan even naar het restaurant, daar verkopen ze heel lekkere beignets, ze worden gebakken waar je bijstaat. Ze hebben trouwens ook erg lekkere chocolade cupcakes.

lekker beignets is P.Orleans

Je kunt uiteraard alleen terug naar Downtown Disney met de watertaxi en dit warme weer was dat geen straf. Overigens de watertaxi’s zijn gratis.

Aan het het eind van de middag zijn we naar Ina en Arjan gereden, zij zijn gisteravond aangekomen voor een verblijf van 3 maanden in hun villa. We hebben gezellig bijgekletst en we zullen elkaar de komen dagen nog zien.

Hierna Cane-waarts waar we een gemakkelijke maaltijd hebben gemaakt. De bovenburen dansen vanavond de Cha-Cha-Cha, Ton, het is zeker niet de wasmachine noch de vaatwasser;-)

9 opmerkingen:

Marja en Tony zei

Dat de watertaxi gratis is, dat wist ik niet, is dus wel eens een toertje waard (hoe Hollands klinkt dit?)
Misschien moet je eens aanbellen bij de bovenburen, Ray heeft al vis les gehad bij de villa, misschien kunnen jullie nu dansles krijgen ;-)

Anoniem zei

Wat is Down Town Disney toch altijd heerlijk om doorheen te slenteren en hier en daar een winkeltje binnen te lopen. Fijn dat jullie ook tevreden zijn in de condo en ik ben heel benieuwd welke dans er vanavond weer wordt uitge voerd.

Saskia zei

Jullie gaan voor de eerste keer naar Down Town Disney en hebben meteen een hele leuke tip. Wist ik helemaal niet van die taxi's...
Have Fun!! ik ben benieuwd of vanavond de tango aan de beurt is!!
Saskia

Rick, Sunshine State zei

Ik dacht lees ik het nu goed, zoveel keer in Orlando en nooit Down Disney bezocht ...

Wel weer een heerlijke dag, ik zou wel zin hebben in die temperaturen !!

Nog heel veel plezier !!

Ben zei

In 1 van mijn vele voorgaande Orlando blogs ook al getipt. Leuke tripjes. Je kunt voor Port Orleans naar 2 verschillende lokaties, die min of meer tot hetzelfde resort behoren, maar toch nietvlak bij elkaar liggen en je kunt met een andere boot ook nog naar Old Key West Resort, wat kleiner maar ook leuk.

Anoniem zei

Nou er komen dus weer ewmeer dingen to do op mijn lijstje...leuk het te lezen en ohoh al die danslessen boven je...nou ja al vroeg RUST of beginnen ze juist laat. Gr agnes

Anita zei

Oh wat grappig dat jullie nog nooit Downtown Disney gedaan hebben. Dit mag bij ons nooit missen tijdens onze bezoekjes. Die watertaxi staat op ons lijstje voor de volgende keer, lijkt me erg leuk.
Wel wennen die bovenburen na alle rust en ruimte van een villa maar genieten doen jullie toch wel.
Veel plezier weer.

Aggie zei

Leuke tip, die watertaxi!! Gaan we in de zomer ook maar eens bezoeken.
De condo ziet er goed uit, jammer dat de bovenburen zo'n fanatieke dansers zijn...

Geniet vooral lekker verder!!

Teleton zei

Oh, Latin Ballroom, daar hou ik van! Beter dan de horlepiep....!

Leuk he, DownTown Disney Dutch style? Vooral omdat jullie alle tijd hebben om relaxed rond te varen en te wandelen. D'r is zoveel te zien en te doen, dat redden jullie niet in de resterende tijd. Dus je weet wat je te doen staat......;-)