woensdag 11 januari 2012

Florida’s wildlife

Bedankt voor de beterschapswensen voor Ray, het gaat nu echt goed; hij blaast zijn 'partijtje weer volop mee' en struint met ons door de shops. En hij is absoluut de beste koopjesjager van ons 3-en!

Het eerste wat we 's morgens doen is checken of er reacties zijn; die zijn altijd zo leuk om te lezen. Bedankt daarvoor. We proberen regelmatig te bloggen maar het lijkt wel of we steeds tijd tekort komen. We beloven beterschap ;-)!

Het was het weer wat tijd voor actie en gingen we op een heuse safari. Geïnspireerd door het reisverslag van Rick en Mandy zijn we, met de 'bus', richting de Florida Eco safari's  gegaan. Het was een klein uurtje rijden en het laatste stuk ging nagenoeg door niemandsland. We vroegen ons af of we wel op de juiste weg waren.

Hotsklotsweg

Maar de TomTom was onverbiddelijk en we hebben braaf gehoorzaamd - uiteraard. Eindpunt: een prachtig stukje Florida.                                        gators

We werden aller hartelijkst verwelkomd en konden na inschrijving meteen richting de Owl room om 'in the mood te komen' met een inleidende film. Daarna in de 'safari jeep' waar onze gids Brian gepassioneerd

over de diverse eco-systemen vertelde. Brian

Onderweg (hotsebotseklos) prachtige vogels, behoorlijk wat gators, paarden, lokale koeien waaronder de echte Longhorns, (leuk 'merk') en bijzondere vegetatie.

longhorn

Ik heb nu overigens echt geen zin meer in het Longhorn steakhouse.

bull dozer

Het ritje is een bumpy ride in een open coach op hoge wielen. Dames trek een stevige bra aan: wat een gehotsebotseklos! Een wilde attractie in één van de parken is er niets bij.

    Bird  

Na afloop hebben we heerlijk gelunched in het bijbehorende restaurant. Dit uitje is een absolute aanrader als je van de natuur houdt, de entree is $ 33,-- p/p voor een adult.

In de middag zijn we terug gereden naar de villa en hebben nog heerlijk in de zon gelegen. Tussendoor heeft Léonine haar tablet bij de Walmart opgehaald - we hebben er geen kind meer aan ;-)! Ray heeft inmiddels wat 'maatjes' opgedaan in de buurt en is in de namiddag met één van hen heerlijk gaan vissen.

Tijdens de terugweg thuis uitgebreid gesproken over de voors en tegens van onze auto. Conclusie (hier zal wellicht niet iedereen het mee eens zijn): de Dodge Grand Caravan is voor ons een beetje too much. Dat wil zeggen, té groot. Dus, je raadt het al, we hebben nog maar eens met Alamo gebeld. Er is sprake van een warm contact tussen Alamo's Jonathan en Léonine en dat werd vanavond nog maar weer eens bevestigd. Alle begrip, dus morgen staat er een andere auto voor ons klaar. Is dat service of is dat service? We gaan Jonathan morgen maar eens even in het zonnetje zetten bij Alamo! Met een zon die vandaag weer heerlijk scheen, is dat niet zo moeilijk.

Inmiddels loopt het verblijf van Léonine jammer genoeg ten einde, morgen is haar laatste volle dag. Die gaan we uiterst efficient benutten. Je mag drie maal raden wat we gaan doen…

15 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Haha, gaan jullie de auto weer omruilen ;-) ! Ik denk dat weinigen dat gedaan zouden hebben, maar je moet je er natuurlijk wel prettig in voelen !

Jullie hebben inderdaad een mooi stukje Florida gezien. Ook wij hebben vandaag de pracht van de mooie natuur hier meegemaakt. Wie zegt dat Florida pretparken is, die moet wat verder kijken !

Onze laatste Kissimmee zit er helaas ook alweer op, het vliegt voorbij hier. Jullie hebben nog wel even, heerlijk ! Geniet er van !

2theusa/Christa zei

Helemaal mee eens, R.J. Ik vind juist de natuur van Florida zo mooi! Leuk tochtje hebben jullie gemaakt. Voortaan maar naar de Outback, maar dat is ook geen straf, toch...
Groet Christa

Pieter en Petra zei

Zoals Robert-Jan ook al zegt, ik zou zelf nooit gaan omruilen naar een kleinere auto, vindt zo'n grote altijd wel kicken ;-)

Inderdaad is er in Florida heel veel natuurschoon te zien en gelukkig zijn er natuurparken genoeg om te bekijken.

Groetjes vanuit een langzaam ontwakend '010',
Pieter

Anoniem zei

Inderdaad biedt Florida veel meer dan pretparken alleen. Leuk dat jullie deze trip hebben gemaakt.
Jammer dat het er voor Léonine op zit. Gelukkig heeft ze jullie nog wel op de valreep even een fijnere auto weten te bezorgen. De uiterlijke vertoning weegt niet op tegen het prettig rijden.

Saskia zei

Aangestoken door jullie blogs gaan ook wij dit jaar voor de natuur ipv een overkill aan parken.....maar of de kids het hiermee eens zijn! Hahaha, gelukkig komen we niets te kort.
Jammer dat het er al opzit voor Leonnie, alvast een goede reis terug en doe maar lekker een dikke trui aan en een zuidwester op!!
Have Fun!!
Saskia

Karen aka cloggie68 zei

Goede terugreis voor Leonine!! Jullie natuur-attracties zijn volgens mij net zo spannend en hobbelig als Universal of Disney!! Ben benieuwd welke auto er straks weer voor de deur staat bij jullie!

Rick, Sunshine State zei

Gaaf dat jullie er ook van genoten hebben!!!
Hartelijke groetjes

Rick en Mandy !!!!

ina snoeij zei

Goede terugreis Leonine, hou winterjas, sjaal en handschonenen bij de hand, ja zal ze nodig hebben !

Ben zei

Moet ik weer onthouden die natur-ride. Staat elke keer op de lijst-to-do maar komt er steeds niet van.

Tiana zei

De eco safari staat ook op ons lijstje, goed om te lezen dat het is bevallen!
Hahaha, bij Alamo zullen ze wel denken, rara Nederlanders...krijgen ze een upgrade is het weer niet goed!

Hannie zei

Ik ben volgens mij de eerste die gaat raden wat jullie gaan doen op de laatste dag van Leonie.
Maar ikke denk: SHOPPEN!!!

Trails zei

Ik vind de Grand Caravan een geweldige auto, maar dan voor ons vijven. Voor 3 zou ik hem ook te groot vinden hoor (da's een vrouwending ;-)).
Geniet nog van de laatste dag met Léonine en voor haar ook alvast een veilige reis naar huis.
Voor jullie: blijf lekker genieten. Nog 3 weken als ik me niet vergis.

Aggie zei

Dat wordt zeker nog een dagje shoppen, niet?
Wat is het leven toch mooi he, met zo'n geweldige natuur? Wij genieten ook altijd erg van alle moois, zelfs de kinderen vinden dat wel oke!!
Wens Leonie een goede terugreis, jammer voor haar, dat het alweer erop zit. Jullie hebben van elkaar genoten, dus kun je met plezier terug kijken.

Have Fun!!

Groetjes van Aggie

Aggie zei

By the way, wij vonden de Dodge Caravan ook niet heel bijzonder, dus ik begrijp het wel!! Wij huren dus ook nooit meer een 'bus', zoals de kids het noemden...

Marja en Tony zei

Loop alweer achter merk ik, baal er wel van dat ik geen update krijg via blogger terwijl ik wel jullie Stalker ben!

Wat ontzettend jammer dat Léonie alweer naar huis is, maar wat een heerlijke laatste dag hebben jullie nog samen doorgebracht, ze heeft geen Chiropractor meer nodig na zo door elkaar te zijn geschud!

En een andere auto, ach, als het maar wielen en een motor heeft en al jullie aankopen kan vervoeren dat is dan toch genoeg!