zaterdag 17 december 2011

We zijn er…

Wat een slecht weer vrijdagmorgen, regen en wind, echt een dag om naar de Sunshine state te vertrekken. Léonine haalde ons om half acht op en goed geluimd gingen we op weg. De radio gaf geen ernstige file’s door en vrolijk kwetterend draaiden we de A4 op. Daar ging het meteen mis, we belandden in de stilstaande file, takelwagens, ambulance, politie alles kwam voorbij. Op de radio hoorden we dat de vertraging zo’n 55 minuten zou zijn. Léonine stelde nog een route binnendoor voor, maar RJ tweette dat het na een bepaald punt zou doorrijden en daar waren we toen bijna. Jakkes wat een stress.

Het online incheck systeem van United was donderdag uit de lucht en we konden pas ‘s avonds inchecken. Ja hoor evenals vorige keer was de incheck voor Ray niet mogelijk, die moest zich melden bij de United representative.  

Dat ging allemaal gesmeerd zodat we toch nog tijd hadden voor een kop koffie. De security check en het boarden verliep goed en zittend vanuit onze riante exit rows bekeken we het gedoe met die grote stukken handbagage. 

De vlucht verliep rustig en 9 uur later de landing in  Chicgo, naar immigrations, we waren direct aan de beurt. Vriendelijke officer, totdat hij zei: “mr Raymond your fingerprints are not coming through, we have to investigate, pls wait here an officer will pick you up.”

Ik mocht bij hem blijven en we werden naar de ‘US border and security patrol’ gebracht, een ruimte met houten banken. Een aantal mensen met een Zuid Amerikaans uiterlijk zaten daar wat wezenloos voor uit te staren. De officers zijn behoorlijk bewapend en hebben een stug uiterlijk, het was aardig intimiterend. We hebben daar zo’n half uur gezeten en ineens werd het paspoort gebracht en wenste de man ons een nice day, we waren nogal verbaasd, maar blij dat we eindelijk de koffers konden halen en door de douane brengen en naar de gate voor de  vlucht naar Orlando. Maar eerst zijn we naar de gate gelopen waar Ina en Arjan aankwamen vanuit Orlando.  Zij gaan weer even naar Nederland en hebben we fijn kunnen bijkletsen.

De vlucht naar Orlando verliep probleemloos en we begaven ons al snel naar de Alamo balie om de huurauto op te halen. De vrouw wilde ons een upgrade aanpraten en was daar behoorlijk dwingend in. Maar we hebben voet bij stuk gehouden, de kosten voor een upgrade waren zo’n

$ 500,- en daar kun je veel leuke dingen mee doen. De vrouw was not amused, ze gooide het contract bijna naar ons.

Voor alle auto freaks: we hebben geen SUV met stoelairco of –verwarming, geen achteruitrij camera, geen laatste technische snufjes, we hebben een simpele auto die ons van A naar B brengt, meer hebben we niet nodig. Je begrijpt het, geen foto van bakkie.

In de villa, in kerstsfeer, stond de wijn klaar, die hebben we op het terras soldaat gemaakt, het was nog 19 graden, daarna de koffers een beetje uitgepakt en slapen. Het was inmiddels middernacht en we waren 24 uur op de been.

2011 -2012 winter in Florida 002

We hebben nu inmiddels heerlijk ontbeten, koelkast was goed gevuld ;-) en op het terras koffie gedronken. Het is nu al 20 graden. De TV blert dat het super saturday is, dat is het laatste volledige koopweekend voor de kerst. De malls worden het niet vandaag, wel naar de Walmart en andere noodzakelijke(!) boodschappen. Vanmiddag lonkt de pool:

2011 -2012 winter in Florida 003

Onze vriendjes van vorig jaar kwamen ons ook begroeten:

2011 -2012 winter in Florida 004

Voor alle komende Floridagangers: de luchthaven van Orlando is geweldig in Kerstsfeer, dat is echt leuk aankomen.

13 opmerkingen:

Unknown zei

Welkom thuis kunnen we haast wel zeggen.
We lezen op de paar problemen na een goede reis gehad.
Gezellig even bij geklets met Ina & Arjan en dan nog even gezellig geklets met Alamo.
Heel veel plezier daar en we lezen het wel.

Anita zei

Wat fijn om in een huis te komen waar de eigenaars net vertrokken zijn om dan een gevulde koelkast aan te treffen. De vooruitzichten zijn dus goed, dat wordt genieten geblazen.
Heel veel plezier de komende tijd.
Groetjes
Anita

Teleton zei

Lekker zo'n ontvangst op Chicago. Maar problemen als sneeuw voor de zon opgelost. Het kan beginnen hoor HGG!

Anoniem zei

Enjoy the good life!!! Liefs Léo

Hannie zei

Wat een gedoe met die vingerafdrukken. Ik begrijp dat jullie nu nog niet weten wat er aan de hand was?
Ik ben blij dat ik niet naar de Alamo balie hoef, wij gaan de kiosk weer proberen.
Pff, dat was zeker een lange dag. Wij hebben precies zo'n lange dag volgende week zondag.
Maar nu lonkt de pool.
Have fun!

Twinmom1995 zei

Na een vermoeiende reis kan het genieten beginnen.
Wat het weer betreft zitten jullie in ieder geval een stuk beter.
Groot gelijk dat jullie de malls nog even vermijden, dat komt later wel, nu eerst lekker relaxen.

cloggie68 zei

Nu kan het genieten beginnen, heerlijk!

Robert-Jan en Yvonne zei

Dat ziet er allemaal weer prima uit ! Enne, autofreakwas toch niet tegen mij bedoeld ;-) !!! Haha

Ik heb dat ook een keer gehad, met mijn paspoort ... Zelfde verhaal, gewoon tijdje zitten te wachten en toen paspoort gewoon terug ... Wel overstap toen gemist.

Jullie gaan een mooie tijd tegemoet daar, ga jullie lekker volgen !!

Jenn zei

Wat heerlijk om weer thuis te zijn! Wel een stressvolle start, maar nu kan het echte genieten beginnen!

Karla zei

Fijn dat jullie er zijn. Lekker weer is het hier he. Voor ons zit het er weer bijna op. Veel plezier!

Anoniem zei

Jullie zijn er! Het grote genieten kan beginnen. Nou ja volgens mij zijn jullie daar al mee begonnen. De eerste fles is er zo te horen al door heen gegaan en is de vakantie officieel ingeluid.
Dat jullie maar onwijs veel mogen genieten.

Saskia zei

Hé heerlijk jullie zijn goed aangekomen, na wat strubbelingen maar dat is zo vergeten. Jammer dat die mevrouw van Alamo blijkbaar nog niet in de Holiday spirit was, maar ja....
Geniet er maar lekker van, wij lezen weer graag mee.
Have Fun!!
Saskia

Patrice zei

Wat wil een mens nog meer, aankomen in een in kerstsfeer versierde villa en dan heerlijk genieten van een wijntje aan the pool ! Dat is nog eens relaxed bijkomen van een lange trip. Laat het grote genieten maar beginnen, al zijn jullie daar volgens mij al lekker mee begonnen :-)

Greetz,
Patrice