zondag 20 december 2015

Merry Christmas ...



We hebben weer een fijne week achter de rug en genieten met volle teugen van het relaxte Floridiaanse leven. We hebben het 'druk' met van alles, gaan gezellig uit eten, maar met evenveel plezier eten we gewoon 'thuis'.

Afgelopen zondag zijn we eerst naar Lake Tohopekaliga, zeg maar Lake Toho gereden. Het is een prachtig gebied en heel populair bij vissers.
Het is toch wel handig dat er een duidelijke waarschuwing staat, kom vooral niet in de verleiding om daar te zwemmen.

                             



 
Vervolgens zijn we naar Celebrations gereden waar we natuurlijk een rondje rond het meer hebben gelopen. Dit is toch wel het ultieme Amerika gevoel op zondag.




Daarna hebben we natuurlijk wat gedronken op een terras met uitzicht op deze 'besneeuwde' winkel, het was overigens 29 graden.

Maandag was het weer stralend, Ray, de bikkel, vertrok naar de sportschool en ik naar de lanai waar ik amechtig op een zonnebedje heb liggen afzien met boeken, tijdschriften en koele drankjes.

Hubby wilde deze week naar Outdoor World, zijn snoepjeswinkel, daar kan hij uren zoet zijn met het snuffelen naar allerlei onduidelijke visspullen, hij koopt het en is er dan erg blij mee.

Terwijl hij bij Outdoor world was heb ik in het naastgelegen Artegon v/h Festival Bay een kijkje genomen. Ik ben niet enthousiast, het is een sfeerloze grote hal, het lijkt wel een jaarbeurs waar standjes zijn opgebouwd. Het zijn wat artistiek aandoende 'shops' met oninteressante prullaria. Ik zag ook een klein tattoo bedoeninkje. Het was overal compleet uitgestorven, kijk maar:





Natuurlijk zijn we daarna even overgestoken naar de Prime outlet waar we een tijdje hebben doorgebracht. Die outlets zijn het niet voor ons, we vinden de Malls veel fijner om te winkelen. Meer keuze, nieuwere collecties en vooral minder rommelig. In ieder geval geen horkerige latino's die met grote koffers lopen te zeulen en tegen iedereen op botsen.

We hebben ook verkoeling gezocht in Aquatica, het was er nog steeds erg rustig. Dit weekend beginnen de kerstvakanties en zijn we even niet meer in de parken te vinden.



Omdat hubby een haircut nodig had, zijn we vrijdagmiddag naar de Florida Mall gereden, fout, fout, fout. We hebben er bijna anderhalf uur over gereden, zoveel files.

Terwijl Ray door Enzo onderhanden werd genomen liep ik watertandend naar Carlo's bake shop in de hoop zo'n cannoli te kunnen bemachtigen, helaas was ik niet de enige. Er staan nu zwarte rollinten om de rijen klanten in goede banen te leiden.
We wachten wel tot januari ...



Ik heb wel een menu te pakken gekregen, daar kijk ik af en toe verlangend naar *kwijl*


Overigens heeft de nieuwe foodcourt een nieuwe naam en wordt nu deftig 'Dining pavilion' genoemd. Het ziet er mooi uit en is een behoorlijke verbetering ten opzichte van de oude foodcourt.


De Sushi Garni in het midden van de mall is definitief gesloten en wordt nu afgeschermd door grote zwarte gordijnen. Jammer, het was een vrolijke en leuke 'tent' zo in het midden van de mall.

Zaterdagmiddag hebben we met Ton en Lidy nog even een rondje Disney Springs gelopen, natuurlijk bij Ghirardelli een chocolaatje gegeten. De renovatie is nog in volle gang maar je ziet steeds nieuwe shops, het wordt een gezellig gebied.




Wat we deze week gaan doen zien we wel, we hoeven niets te plannen, we zien het wel.

Vanuit Florida wensen we jullie heel prettige kerstdagen, geniet ervan met ieder die je lief is!








19 opmerkingen:

Marja en Tony zei

Oh, wat was je toch sportief met je boek naast het zwembad....ik geef je groot gelijk hoor, het is al een sport om de zweetdruppels weg te vegen!
Het lijkt wel uitgestorven in dat centrum, zo zonde.
Wacht maar even een paar weekjes voor een overheerlijke Canneloni, ik ben toch zo benieuwd hoe deze snaakt :)

Saskia zei

Zucht.....wat ben ik heerlijk jaloers hahahah. Genieten hoor die heerlijke temperatuur en onze favoriete plekjes. Niet meer normaal die rij voor Carlo's, even geduld hebben Sonja. Geniet lekker verder en uiteraard ook voor jullie hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!!

Hannie zei

Jammer dat het zo druk was bij Carlo's, maar gelukkig heb je tijd genoeg om een andere keer te gaan.
Wij wensen jullie ook alvast hele fijne kerstdagen.

Ronald zei

En zo is er weer een lekkere week voorbij. Heerlijk zo rustig in Aquatica in tegenstelling tot Carlos. In New York hadden we een rij van 1.5 uur die de wijk doorliep.

Hele fijne kerstdagen gewenst voor jullie.

Gr. Ronald

Anoniem zei

Heerlijk weekje heeben jullie weer gehad
Een beetje sporten aan de pool daar houden wij nou ook van
En ja Carlos zit er volgend Jaar ook nog wel hoor
Ook voor jullie Fijne Dagen
Groet
Joke en Gerrit

Ben zei

Bedankt voor het in de stemming brengen :-)

Anoniem zei

Wauw wat een week weer. En wat is het toch een geweldig om gewoon op een terras te zitten met 29 graden en de sneeuw op de daken niet eens smelt 😉.. Slim om de komende weken de pretparken links te laten liggen. Nog tijd genoeg. Zo ook voor Carlos, dat komt ook vast wel goed. Geniet intussen lekker verder op je ligbedje. En natuurlijk wensen wij jullie ook hele gezellige kerstdagen toe. Lees graag volgende week hoe jullie deze hebben doorgebracht.

H(EL)EEN zei

Heerlijk weekje inderdaad. Heerlijk mee lopen genieten. Wat een drukte bij die Carlo's. Nu maar hopen dat het straks niet tegenvalt. Blijf genieten en fijne kerstdagen.

H(EL)EEN zei

Heerlijk weekje inderdaad. Heerlijk mee lopen genieten. Wat een drukte bij die Carlo's. Nu maar hopen dat het straks niet tegenvalt. Blijf genieten en fijne kerstdagen.

Anita zei

Wat een leuke afwisselende week Sonja. Wandelen in Celebration hoort er inderdaad bij op zondag. Leuk dat je de menukaart van Carlo's bakery geplaatst hebt, ben erg benieuwd straks in januari. Wat zonde dat die Artegon mall nog zo kaal is, had gelezen dat ze het zouden veranderen maar ziet er nog sfeerloos uit. We wensen jullie ook hele fijne dagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Geniet lekker!

theovg zei

Het was weer een relax weekje , en de temperatuur blijft ook lekker.
Voor jullie ook fijne feestdagen.

Cindy zei

Wat heerlijk toch om daar nu te zijn, prachtig weer, genieten!
Jullie ook fijne feestdagen!

De Moolenschotjes zei

Weer een heerlijke relaxweek!!
Zie wel dat het stilte voor de storm is behalve bij Carlos.
Wat een drukte,maar ja ze zijn ook echt lekker.
Dus zeker de moeite waard om straks nog eens langs te gaan.
En jullie ook fijne feestdagen en een gezond&gelukkig 2016!!

Twinmom1995 zei

Wat is het weer genieten, met een hoofdletter G.
Heerlijk hoor.
Voor jullie ook hele fijne kerstdagen.

Mariska zei

Het klinkt allemaal geweldig, (vooral die temperatuur en het zonnetje, ook al is het hier ook niet koud) hele fijne dagen en op naar een goed en gezond 2016!!

José zei

Mooie week weer! Lekker doen en laten waar je zin in hebt, en heerlijk relaxen. Fijne kerstdagen!

Joo zei

Lekker blijven genieten en laat ons maar lekker meegenieten. Nog "slechts" 49 weekjes en dan mogen wij ook weer :-)
Heel fijne Kerstdagen!!

Anita zei

Wat hebben jullie het heerlijk!!! Wij zijn net terug maar ik kan niet wachten om in maart weer naar Florida te gaan!! Maar ondertussen genieten wij lekker met jullie mee!!

kimmie zei

Genieten genieten genieten. Ben erg benieuwd naar zo'n cannoli maar we wachten wel ff