zondag 27 december 2015

So This Was Christmas ...



Vandaag zijn we precies drie weken in Florida en genieten iedere minuut. We boffen erg met het weer, het is zomers warm. Net zoals in Nederland worden hier alle records gebroken. Zojuist hoor ik op de televisie dat er sneeuw is gevallen in Las Vegas! Het moet niet gekker worden.

Dank voor de reacties op het blog en/of Facebook, ik vind het erg leuk om te lezen!

Afgelopen week hebben we ons niet erg druk gemaakt, een bezoekje aan Aquatica, luie middagen op de ligbedjes bij de pool en af en toe bijkomen binnen in de airco.
Beetje gewinkeld, thuis gekookt maar ook uit eten geweest, oh wat een leven. Het is bijzonder druk in Orlando vanwege de kerstvakantie, wij blijven maar een beetje uit de buurt.

De afgelopen twee dagen was het Magic Kingdom al in de ochtend gesloten omdat het park gewoon vol was en dan gaat het dicht. Vandaag gebeurde hetzelfde in Seaworld, maximale capaciteit bereikt, de poorten werden gesloten.

Afgelopen week werd er op een avond hard op de deur gebonsd en stonden onze buren met kerstcadeautjes voor de deur, luid zingend kwamen ze binnen. Hoe bijzonder is dat!


                                 

Op Kerstavond hebben we de kerstshows van Seaworld bezocht. Overigens, bij de ingang staan nu een aantal security officers met metaaldetectoren.
Omdat we grote drukte verwachtten hadden we een arrangement genomen, je hebt dan gereserveerde seats bij de shows en een maaltijd in een restaurant naar keuze. Dat is een absolute aanrader, het scheelt uren in de rij staan en je zit op mooie plaatsen.
Het park is zo mooi versierd, het is een plaatje, je komt ogen te kort.

                                    
                                    
                                    

De show O' Wondrous night vertelt op humoristische wijze in zang en dans het verhaal van kerstmis. De uitvoering heeft een facelift ondergaan en is dynamischer dan voorgaande jaren, het applaus was enorm, een staande ovatie.
De foto's lijken nergens op helaas, de bedoeling was goed.




Om 8 uur 's avonds was het nog 25 graden, we liepen te puffen in onze t-shirts.
De schaatsshow is zo leuk, prachtige kostuums, tot in detail afgewerkt en uitstekende schaats(t)ers, het Stadium was bomvol. Omdat het zo warm was, stond na 10 minuten het water op het ijs.













De laatste show was in het Shamu stadium, Christmas Miracles, de orka show. Het was een feestje, de orka's hadden er zin in, de muziek is prachtig, kortom een spetterende kerstshow in een heel bijzondere sfeer!







In Amerika kennen ze één kerstdag en vandaag waren alle winkels al heel vroeg open, sommige vanaf middernacht en in de mall vanaf 7 uur.

Vanmorgen was een verwenochtend voor Ray, zoveel Engelse voetbalwedstrijden op de televisie, hij ging er helemaal voor zitten.
Ik besloot me uit de voeten te maken en ook een verwenochtend te organiseren. In de Florida Mall heb ik een fijne behandeling genomen, niet bij Camilla's maar bij Signature Nails and Spa, naast Sears.


Ik had van Anita begrepen dat zij heel tevreden was en ik ben het helemaal met haar eens. Wat een prettige salon, de medewerkers zijn erg vriendelijk en de sfeer is veel gemoedelijker dan bij Camilla. Niet geheel onbelangrijk, ze zijn goedkoper! Ik kreeg ook een bon voor 10% korting bij een volgende behandeling.

foto van internet

Daarna liep ik even naar J.C. Penney's en kreeg bij binnenkomst een waardebon voor $ 10,--, die was alleen vandaag geldig, dat kun je toch niet laten lopen. Het aardige was dat je geen minimum bedrag hoefde te besteden, je kon dus iets van een tientje kopen en betaalde dan alleen de tax.
Het was dus een voordelig dagje wink

Bij thuiskomst heb ik de kerstversiering opgeruimd, onderstel eraf en in de doos voor volgend jaar!
Zo zijn we in de laatste week van 2015 beland, geniet ervan, dat gaan wij ook doen.

We wensen jullie een gezellige oudejaarsavond en een






18 opmerkingen:

Trails zei

Life is good for the 2 of you!!!

Ben zei

Tja, wat een weertje. Zag ook beelden uit New York, liepen ze ook in T-shirts ipv de sneeuw op te ruimen zoals vaak andere jaren. Ben nog heel even jaloers op jullie ........

Saskia zei

Wat een heerlijk verslag weer!! Het ziet er inderdaad allemaal prachtig uit, genieten met een hoofdletter G. Dat van de nails weten we dan ook weer......
Ook voor jullie een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2016 🎉🎊

Anoniem zei

Wat een geweldig sfeertje zal er in Sea World gehangen hebben. Jouw enthousiasme is zo duidelijk te lezen. Echt heerlijk. Jullie zijn echt zo aan het genieten. Alles relaxed, maar al zoveel leuke dingen gedaan.
Voor jullie daar natuurlijk ook een gezellige jaarwisseling en ik kijk alweer uit naar jouw eerste bericht van 2016, ��

Esther Sloof zei

O echt, wat heerlijk helemaal, Seaworld op kerstavond, top! Zien de huizen er ook allemaal mooi verlicht uit?
Ik wens jullie alvast een geweldige jaarwisseling en ook ik kijk al weer uit naar je volgende verslag!

Marja en Tony zei

Wat lijkt het me een geweldige sfeer overal, en ik kan me goed voorstellen dat je je ogen uit kijkt bij alle versiering.
Hoe heerlijk is het dat je gewoon kerst in je t shirt kan vieren hoewel hier bij ons tijdens kerst ook de tuindeur heeft open gestaan vanwege de hitte binnen :)
Geniet maar vrolijk verder en nog een paar dagen en dan kunnen jullie los gaan op het nieuwe jaar.
Hele fijne jaarwisseling en op naar de volgende belevenissen!

Hannie zei

Wat boffen jullie met het weer zeg.
En heel apart zo'n schaatsshow bij 25 gr.
Alvast een fijne jaarwisseling gewenst.

Joo zei

Genieten!, Blijf volhouden, net als de overbuurtjes 😀 Goede jaarwisseling en een heel gezond 2016!! Tot volgend jaar.
Gr, Jaap en Silvia.

theovg zei

Ook van ons een goed en gezond 2016.

De Moolenschotjes zei

Lachen sneeuw in las vegas!!!!!
Wat hebben júllie weer een heerlijke week gehad.
En wat ziet het er gaaf uit sea world met kerst wat een sfeertje daar.
Lekker om jezelf te verwennen met je nagels en bedankt voor de tip!!
En wat een lieve buurtjes hebben jullie daar.
Alvast een fijne jaarwisseling

José zei

Wat slim om een arrangement te boeken voor Sea World lekker relaxed! Heerlijk hoor zo'n verwen ochtend en dan ook nog een waardebon van $10,- super. Fijne jaarwisseling!

Anita zei

Wat hebben jullie Weer een geweldige week achter de rug! Kerst in the states is zo apart maar wel super leuk!!! Geniet er maar lekker van!!

Cindy zei

Dat weer, wat een heerlijkheid! Hou zelf niet van kerst, dus die shows zou ik me ver vanaf houden, maar moet toegeven dat het er in Seaworld wel erg mooi uitziet.
Hoop dat het over 7 weken nog zo lekker warm is :-) (want dan mag ik haha)
En fijn shoppen zo! Fijne jaarwisseling!

2theusa/Christa zei

Wat een geweldig leuke verrassing van jullie buren, dat verwacht je toch niet! Wat leuk om al die foto's van de kerstfeest te zien! Seaworld ziet er heel gezellig uit! Leuk dat jullie zo genieten!

Anita zei

Heerlijke week hebben jullie gehad Sonja. Leuk dat je de andere spa geprobeerd hebt, echt heel aardig personeel daar. Lief dat je het linkje naar mijn blog noemt.
Wow, die temperaturen, ik hoop dat dat nog een poosje aanhoudt. Echt grappig sneeuw in Las Vegas maar niet in Oostenrijk. Wij konden gisteren zelfs gourmetten met deuren en ramen open, de warmste kerst ooit, raar hoor.
Die shows in Seaworld vonden wij vorig jaar ook zo mooi, kunnen niet wachten om te vertrekken. Maar wel fijn als het dan wat rustiger is. Een fijne oudejaarsavond!

Mariska zei

Wat een zalige kerstweek, erg grappig om je te realiseren dat die schaatsers daar in kerstpakjes staan in 25 graden. Op naar oud&nieuw in zwemkleding :) ENJOY!

kimmie zei

Superkerst en o zo blij met de max capaciteit in seaworld. Genieten jullie nog maar ff lekker verder en maak er een mooie jaarwisseling van

Yvonne en Rob zei

Lijkt me toch wel heel bijzonder om zo de kerst te mogen vieren. Helemaal geweldig!
Jullie ook alvast een gezellige jaarwisseling en een gezond 2016 !!