zondag 3 januari 2016

Hello 2016 !


We zijn inmiddels vier weken in Florida. Alle feestdagen zijn achter de rug en dit weekend zullen (hopen we) de toeristen vertrekken en wordt het wat rustiger.


Toch hebben we afgelopen week de drukte op de snelweg 4 getrotseerd en zijn naar Blue Spring State Park gereden. Bij de ingang wordt altijd aangegeven hoeveel manatees in de ochtend zijn geteld en de teller stond op 0. Dat hadden we nog niet meegemaakt. Het is (was) nog zo warm dat de manatees geen noodzaak hebben naar het warme water van Blue Spring te gaan.
Het is een prachtig park en we hebben heerlijk gewandeld en genoten van de mooie natuur.




Inmiddels richt de Walmart zich alweer op het volgende, Valentine's day. Ze zijn in ieder geval niet te laat.

Had ik al gezegd hoe warm het deze week was, alle records zijn gebroken. Inmiddels is een koufront aangekomen en zijn de temperaturen gekelderd en wordt er helaas wat regen verwacht.


Op diverse blogs had ik gelezen over het Audubon Center for birds of pray in Maitland. Dit is een opvangcentrum voor roofvogels. Gewonde vogels worden daar opgevangen, krijgen medische verzorging en zodra ze zijn opgeknapt worden ze zo mogelijk weer teruggezet in de natuur. Als dat niet mogelijk is dan blijven ze daar of worden bij een dierentuin ondergebracht.
Deze opvang is afhankelijk van giften en draait geheel op vrijwilligers, wat een gepassioneerde mensen. Ze hebben veel kennis en spreken met zoveel liefde over de vogels, heel bijzonder.


We raakten aan de praat met deze vrijwilliger en hij vroeg heel belangstellend waar we vandaan kwamen en hoe we zo in Maitland beland waren. Hij vertelde vervolgens geanimeerd en met kennis van zaken over alle vogels in het centrum. Na een tijdje vroeg hij opeens of we één van de vogels van dichtbij wilden zien. Ja dat wilden we natuurlijk. Hij vroeg naar onze voorkeur en ik antwoordde dat we dolgraag the bald eagle, het symbool van de Verenigde Staten wilden zien. Hij werd helemaal blij, wat een schat van een man.




Deze wijze dame zat er zo lief bij.

                                                                    Deze foto is van internet

We hebben genoten van de vogels, de omgeving en de passie van de vrijwilligers!

Oudejaarsavond hebben we samen in gepaste dronkenschap doorgebracht, om 8 uur openden we de champagne en we hebben er lekker van genoten. Het vuurwerk in Country Creek was weer oorverdovend, om 10 uur een paar vuurpijlen en om 11 uur was de wijk donker *gaap*!

Op nieuwjaarsdag hebben we genoeglijk met onze overbuurtjes gebrunched en daarna de Citywalk gelopen. Dat klinkt sportief maar het is een gezellig uitgaansgebied bij Universal Studio's en die walk is geen enkele inspanning!






Zaterdag was de one day sale bij Macy's, er waren weer uitstekende deals en we zijn goed geslaagd.
Op de kids afdeling stonden drie prinsessen waar de kinderen mee op de foto konden, het was erg grappig, drie leuke knullen stonden daar de boel te entertainen!


Macy heeft toch een bijzondere plaats voor hun Human Resources afdeling, tussen de matrassen en de toiletten laugh-yellow


Zo is er weer een week voorbij gevlogen waarin we volop van het warme weer hebben genoten, actief zijn geweest en ook weer ongegeneerd hebben geluierd, wat een leven!

Voor de meesten van jullie gaat een nieuwe werkweek beginnen met nieuwjaarsrecepties en eindeloze nieuwjaars wensen al dan niet met drie zoenen. Have fun, wij doen wat anders!


17 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Nou dat weer zit wel goed met die hoge temperaturen, heerlijk genieten van de zon.
Gekke gewaarwording geen vuurwerk op oudejaarsavond, dat hoort er toch wel een beetje bij.
Voor de rest lekker doorgaan met relaxen maar dat gaat wel lukken zo te lezen;-)
Happy New Year !!

Renee de Korte zei

Heerlijke week weer zeg en lrachtig , die roofvogel opvang. Ik heb dat ook bij meerder blogs gelezen.
Ja het weer gaat nu iets kouder worden daar net als hier, maar jullie vermaken je toch wel! Veel plezier! En happy new year ofcourse!

Marja en Tony zei

En alweer zo'n heerlijke week in the pocket...hoe houden jullie het uit!
Prachtige foto's van de eagle en wat heerlijk als mensen hun werk met zoveel passie doen.
Een spectaculair oudjaar dus, ach, je kon altijd via FB de foto's vanuit een knallend en lallend Nederland mee beleven :)
Geniet maar door en haal de ijzers maar uit het vet Hahaha

Ben zei

Bedankt weer voor verslag. Vandaag koffers pakken en zo: WE'RE COMING !

Hannie zei

Dat is een goeie tip voor dat vogel opvangcentrum. Heb het gelijk in mijn favorieten gezet.
Jammer dat het weer ietsje minder wordt maar jullie hebben de afgelopen maand al zo geboft met de temperaturen.
Have fun!

Saskia zei

Wat een heerlijke week weer....doe mij er ook maar zo ééntje hahaha. Gek hoor dat Amerikanen nieuw jaar niet uitbundig vieren, dat zou je toch wel verwachten. En wat een prachtige vogel is dat toch, erg indrukwekkend. Geniet van de rust die er aan zit te komen, en dat weer.....dat komt wel weer goed.

Ryan en Hannah zei

Dat zijn de betere weken en de betere jaarwisselingen als je het mij vraagt!
Hoewel Herman Finkers niet te missen was, maar die kunnen jullie vast terugkijken met Uitzending Gemist.

Jullie genieten er heerlijk van zeg, goed om te lezen en het geeft ook wel weer kriebels. Die tip over het vogelcentrum ga ik onthouden!!

Genietze! Dan genieten wij mee!

Anoniem zei

Lijkt me toch wel een beetje raar een jaarwisseling zonder vuurwerk. Maar ja lekker belangrijk als je op een heerlijke plek bent, hahaha. Wat is het toch altijd geweldig als mensen met zo veel passie over hun werk kunnen vertellen en dat de liefde voor de dieren zo duidelijk aanwezig is. Fijn dat de meeste toeristen weer huiswaarts keren en jullie gewoon weer rustig verder kunnen gaan genieten. Ok, misschien wordt het weer wat minder, maar dat zal de pret niet drukken. Fijne week weer!

Cindy zei

Ja hoor wrijf het er maar in, nieuwe werkweek, nieuwjaarsreceptie, zucht... ;-)
Ben allang blij dat de feestdagen voorbij zijn haha.
Heerlijke week voor jullie, en prachtig weer. Hopelijk is de warmte snel weer terug.
Prachtige vogel!
Geniet er lekker van.

Trails zei

Heerlijke week weer. Hier hebben we voor het eerst in 11 jaar vuurwerk gezien. 14 juli is hier een belangrijkere datum.
Ga vooral zo door met genieten en hou het weer de komende 2 maanden op goede temperatuur!!!

Pieter en Petra zei

Audubon Center for Birds of Prey gaat meteen op ons lijstje, wij vinden dit soort opvangcentra altijd een prima initiatief. Ook bij ons in de straat was de jaarwisseling , zoals gewoonlijk, nogal 'dull'. Jullie hebben de afgelopen prima temperaturen gehad en nu wordt het wat frisser maar dat mag/zal de pret niet drukken denk ik ;-)

Veel plezier & tot volgende week !

Esther Sloof zei

Ik zou tekenen voor een dull jaarwisseling, het is hier altijd oorlog zoveel vuurwerk en dit jaar ook nog eens schade aan mijn auto....
Jullie zijn in ieder geval op en top aan het genieten, heerlijk! Maar wat gaat de tijd snel. Ik kijk al weer uit naar je volgende verslag!
Veel plezier!

2theusa/Christa zei

Een heerlijke, jaloersmakende week hebben jullie achter de rug! Lekker hoor, ga zo door. prachtig dat jullie de Bald Eagle zo van dichtbij mochten bewonderen, dat is toch een unieke kans.
Ook voor jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar!

De Moolenschotjes zei

Als eerste de beste wensen voor 2016.
En jeetje jullie zijn alweer 4 weken daar,wat vliegt de tijd.
En wat zijn jullie heerlijk aan het genieten.
Wat een prachtig beest de bald egale en super wat die vrijwilligers er voor doen.
Geniet ze ben weer benieuwd naar de komende week

Anita zei

Gezellige week hebben jullie gehad. Heerlijk zo'n rustige oudejaarsavond, hier konden we elkaar niet meer verstaan met al het vuurwerk in de straat en de kat wist niet waar hij het zoeken moest. Wat prachtig die bald eagle en zo leuk, Amerikanen die wel in zin voor een praatje. Het koufront moet maar gauw verdwijnen hoor want ik kijk meer uit naar die hoge temperaturen!

José zei

Weer een mooie week met lekkere temperaturen. Leuk dat jullie in dat vogel opvangcentrum de vogels van zo dichtbij mochten zien. Heerlijk om 2016 in Florida te starten!

Joo zei

Zo, wij zijn weer helemaal op de hoogte van alle wel en wee. Jij en Ray een heel gezond, goed en gezellig 2016 toegewenst! Doe ze de groeten daar, en wie weet zien we elkaar nog eens op de Country Creek.

Grtz, Japio.