zondag 24 januari 2016

Het was weer een feestje deze week ...

Wat vliegen de weken hier voorbij, het gaat veel te snel. We hebben ons de afgelopen week weer uitstekend vermaakt. Er zijn ook dagen dat we eigenlijk erg weinig doen behalve een beetje zonnen en luieren met een fijn boek. Niet zo interessant voor het blog helaas.

Maar we hadden maandag een missie. De auto die we vorige week zaterdag hadden opgehaald bij Hertz hebben we omgeruild. Wat een vreselijk ding, voor ons dan, ik denk dat jongeren hier heel blij van worden. Het ding spoot weg, schokbrekers leken er niet te zijn, iedere bump of grassprietje op de weg voelde je. Zelfs met drie bra's tegelijk aan had ik nog last. Op de passagiersstoel kon je net boven de rand uitkijken, het leek wel of je op de weg zat. Hier konden we geen 6 weken mee rondrijden.














We maakten weer het ritje naar Orlando airport, leverden de auto in en meldden ons bij het Hertz gold kantoor in de garage. Het was druk en er waren slechts twee medewerkers aanwezig, één die als een speer de klanten hielp en de ander was kennelijk nieuw, erg nieuw en juist hem troffen wij. Rasheed stond op zijn naamplaatje, een ontzettend aardige man die volledig begreep dat de zojuist ingeleverde auto voor ons niet zo geschikt was.

Hij ging in het systeem de boel omzetten, maar hij had voor bijna iedere invoer een vraag aan zijn collega, het duurde en duurde. Uiteindelijk gaf hij ons met een brede smile het nummer waar we de andere auto konden vinden. We vlogen het kantoortje uit en begaven ons naar de locatie waar een auto stond te glanzen, tada ... exact hetzelfde merk en type maar wel een andere kleur... we geloofden onze ogen niet.

Met bovenmenselijke inspanningen hebben we ons beheerst en liepen terug naar het kantoor, waar we ons ditmaal bij de ervaren medewerker meldden en hem de situatie uitlegden.
Hij snapte het gelukkig direct en binnen no time reden we weg in een mooie Chrysler.
Hertz is een uitstekende autoverhuurder en al hun auto's zien er tiptop uit. Je weet het, auto's boeien ons niet echt en we hoeven geen bijzondere busjes met allerlei tierelantijnen, maar gewoon een comfortabele auto waar we nog zo'n 5 weken over de Amerikaanse wegen kunnen zoeven en die hebben we nu. We zijn er heel tevreden mee!



Zo reden we dinsdag dus relaxt naar het optreden van Herman's Hermits starring Peter Noone in Busch Gardens.
De show was weer een feestje, een professional die met het grootste gemak en allure een geweldige performance geeft.



Het was afgeladen vol en het publiek genoot met volle teugen.







Om mijn groupie status te handhaven gebruikte ik dezelfde tactiek om als een van de laatsten het theater het verlaten en dat werkte perfect. De heren stonden er nog en het was geen enkel probleem om even op de (helaas mislukte) foto te gaan.



Peter is een erg aardige man, hij spreekt zelfs een paar woorden Nederlands!

Na de show zijn we doorgereden naar Ellenton, een rustige outlet waar je op je gemak uitstekend kunt shoppen. Het staat in geen verhouding tot Orlando waar je struikelt over de onbeschofte Latino's die overal voordringen.














We zijn hier leuk geslaagd!

Deze week waren we beiden san een opknapbeurt toe en zijn in de Florida Mall door onze Italiaanse kapper Enzo onder handen genomen, wat een gezellige man is het toch, hij kletst echt de oren van je kop. Hij verstaat zijn vak uitstekend!
















Het was vandaag, zaterdag, een ijskoude dag met een harde snijdende wind, een staart van die vreselijke sneeuwstorm die het oosten van de Verenigde Staten teistert en tot nu toe al 17 doden heeft geëist. Het openbare leven is daar totaal tot stilstand gekomen. 85 miljoen mensen kunnen geen kant op, er is een reisverbod ingesteld.

We hadden geen zin om in die kou iets te ondernemen. Ray verheugde zich om zijn Engelse voetbalwedstrijden te kijken en omdat ik toch ook wat moest ben ik naar de Signature Spa gereden voor een fijne manicure.
 whistling

We genieten nog steeds volop van het Amerikaanse leven, het is wel jammer dat alles zo lekker is en ik de verleidingen nauwelijks kan weerstaan, gelukkig is er geen weegschaal in huis.




















We verheugen ons weer op de komende week, daar lees je volgende keer alles over!

22 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Die groupie tactiek lukt je prima zo te zien;-)
Het is te hopen dat jullie niet al te veel last krijgen van het koude weer.
Met die nieuwe bolide kun je weer even vooruit.
Heerlijk weekje weer geweest!

Renee de Korte zei

Lekkere week weer, die medewerker van Hertz was nog niet goed ingewerkt, maar het is uiteindelijk goedgekomen! Leuke tip die mall, ga ik noteren!
Ja vreselijk he wat er aan de osstkust gebeurd, dan in Florida maar een jas aan. Geniet lekker verder!

Marja en Tony zei

Hahaha, jullie zijn dus even flink door elkaar gerammeld in die sportwagen...lekker dat het eindelijk gelukt is om nu dan de rest van je vakantie weer een normale hoeveelheid bh's aan kan!
Super die optredens, ik zie Herman met een dikke Marker staan en ben dus wel heel erg benieuwd waar de handtekening is gezet :)
Ik ben ook super fan van Ellenton, het winkelen daar is echt een feest dus ik ben wel een beetje jaloers hoor...
Gezellig ook je extra toevoeging van quotes en afsluitplaatjes, ik ben trots op je ! :) :)

Anoniem zei

War een giller dat jullie weer exact dezelfde auto kregen. Hahaha dan wordt je geduld wel erg op de proef gesteld. En de nieuwe kracht maar ontzettend trots zijn natuurlijk dat hij dat zo netjes had geregeld. Gelukkig is het toch nog goedgekomen en kunnen jullie weer een paar fijne kilometers maken. En wat was het druk bij het concert. Te leuk! En soppen in zellenton, heerlijk. Kan me voorstellen dat dat een verademing is die rust. Ik wens jullie weer een hele fijne week. Denk wel dat dat weer gaat lukken.

Elstars zei

Leuk verhaal over die auto, inderdaad lachwekkend als je ziet dat dezelfde auto er weer staat, maar dan in een andere kleur.
Geniet er nog maat lekker van, hopelijk wordt het ook weer wat warmer.

De Moolenschotjes zei

Toch de auto maar omgeruild:)
Maar fijn dat je er nu eindelijk!! Een hebt naar je zin.
,want ja jullie mogen nog wat weken....
En wat een heerlijke verwen week naar de kapper( dacht zal wel een leuke foto van zijn)
En naar de pedicure Ooo daar worden wij blij van.
De spreuk is hilarisch ,mar waar ben blij dat mijn oorbellen ook nog steeds passen hihi
Geniet weer van de komende week

José zei

Ha ha , even de auto omruilen was iets te optimistisch geloof ik, maar gelukkig toch goed gekomen. Wat leuk dat je weer een foto gescoord hebt met een celeb. Fijne week weer!

Cindy zei

Haha, precies dezelfde auto meekrijgen! Heerlijke week weer, en dat ze snel gaan vind ik niet erg ;-) (maar voor jullie wel natuurlijk)
Jammer van de kou. Maar het wordt snel weer warmer zag ik al. Ik weet dat je mazzel moet hebben met het weer in deze tijd van het jaar, maar moet er toch niet aan denken dat dit precies in mijn weekje zou zijn...
Geniet van de komende week!

Esther Sloof zei

Haha, lachen met die auto, maar jullie hebben nu weer een fijne. Ellenton vonden wij ook geweldig, maar bij ons was het Back to school weekend, dus helaas wel druk. Komt vast goed met de temp, have fun!

Saskia zei

Hahaha dat verhaal over de auto is hilarisch......wat zou ik jullie gezichten hebben willen zien bij de aanblik van dezelfde hobbelkar!! Jullie komen de weken erg goed door, wat knap zeg....hihi. We hebben best veel gemeen hoor Son, ook mijn oorbellen passen nog perfect, wat willen we nog meer. Ik heb genoeten van je blog zo op de kille zondagmorgen. Geniet maar lekker verder!!

Trails zei

Wat hebben jullie het toch weer heerlijk. Ik hoop dat we het ook nog eens mogen meemaken dat we zó lang kunnen blijven dat we ook halverwege een andere auto moeten halen.

2theusa/Christa zei

Wat een verhaal met die auto en dan een andere kleur krijgen, na alle moeite..... Gelukkig is het opgelost! Wij snappen wel dat je groupie foto mislukt is.... Ray wordt helemaal bibberig van je groupie gedrag, ha ha. Zo te zien genieten jullie volop, heerlijk!

Caro zei

Wahahahaha, die auto! !! En dan de trotse grijns van de nieuweling die denkt heel behulpzaam te zijn...hilarisch.
Heerlijk om verder zo te genieten van het dolce far niente in zo'n prachtige omgeving. Vooral doorgaan!

Caro zei

Wahahahaha, die auto! !! En dan de trotse grijns van de nieuweling die denkt heel behulpzaam te zijn...hilarisch.
Heerlijk om verder zo te genieten van het dolce far niente in zo'n prachtige omgeving. Vooral doorgaan!

H(EL)EEN zei

Tjonge jonge sommige zijn ook echt niet snugger. Ik had jullie blik weleens willen zien. Gelukkig is het goed gekomen. Wauw Ellenton is dat in 1 dag te berijden? Nou blijf lekker genieten

H(EL)EEN zei

Tjonge jonge sommige zijn ook echt niet snugger. Ik had jullie blik weleens willen zien. Gelukkig is het goed gekomen. Wauw Ellenton is dat in 1 dag te berijden? Nou blijf lekker genieten

Anita zei

Haha, wat een stunt, dezelfde auto in een andere kleur!
Leuk die optredens in Busch Gardens met de golden oldies.
Geniet lekker verder!

Mariska zei

Smakelijk gelachen om het omruilverhaal van de auto, candid camera had zo achter de auto kunnen staan! ENJOY!

Hannie zei

Haha, wat een sukkel die medewerker bij Herz!
Jullie zijn vaste klant in BG, ze kennen jullie vast al bij naam!
In Tampa zijn ook nog malls die de moeite waard zijn en vlak bij BG.
Maar daar zijn jullie vast ook al eens geweest.
Have fun!

Twinmom1995 zei

Laten we maar zeggen dat al het begin moeilijk is. Wat zullen jullie verbaast zijn geweest.
Wij zitten trouwens sowieso altijd wat hoger.
Een heerlijke week hebben jullie weer gehad.
Wel jammer van de temperatuur maar dat komt vast snel weer goed.
Heel veel plezier weer de komende week.

Joo zei

Life goes on and on and on and on.... Enjoy every minute of it!!
Grtz uit het koude NL.

Charly zei

Weer genoten van je verhaal, wat lijkt me dat heerlijk om zolang te mogen genieten van Florida! En inderdaad je verhaal over de auto is hilarisch! Erg leuk geschreven.