zondag 10 januari 2016

Busch gardens, music, shoppen, een tearoom en de trein ...


Het was deze week een stuk rustiger op de wegen, we konden ons fileloos verplaatsen, een verademing.

In Busch Gardens begon deze week de Real Music Series, golden oldies komen de snowbirds entertainen. De line up is voor elk wat wils en sommigen zijn echt voor mijn tijd, maar shows in Amerika zijn altijd een feestje, dus we gaan er weer voor.


We begonnen deze week met de show Ricky Nelson remembered, zijn tweeling zoons Matthew en Gunmar Nelson treden nu op met zijn songs. Ze vertellen over hun vader, die ze vanzelfsprekend de hemel inprijzen en op hetzelfde level zetten als Elvis Presley, whahaha. Er wordt veel te veel gepraat, eigenlijk niet eens zo erg want van hun zangkwaliteiten was ik niet erg onder de indruk.

Tot onze verbazing zagen we dat ook The Platters optraden, dit was nergens aangekondigd en dat was een aangename verrassing. Deze groep zette een geweldige show neer, geen noot werd vals gezongen en the outfits waren perfect.


Natuurlijk tussendoor nog lekker rondgewandeld, het was weer een prima dag in Busch Gardens.




Het was weer eens hoog tijd om te shoppen en we kozen deze keer voor een mall waar we nog nooit waren geweest, de Orlando Fashion Square mall.
Het was erg stil, maar de shops hadden leuke deals en we zijn goed geslaagd voor weinig. De entourage is heel apart.





Jaren geleden zijn we eens in Mount Dora geweest, we vonden het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking.


Nadat we de auto hadden geparkeerd vroeg een wat ouder stel aan ons, zomaar out of the blue, waar we vandaan kwamen. Nadat we over The Netherlands hadden gesproken vroegen ze wat ons naar Mount Dora bracht. Vervolgens gaven ze leuke shopping- en restaurant tips. Dat is toch zo fijn in dit land, je staat gewoon tien minuten met wild vreemden te praten.



We besloten eerst te gaan lunchen en kwamen langs The Windsor Rose and Tearoom, dat leek ons wel wat. We gingen naar binnen en waanden ons in Engeland, een echte Engelser dan Engelse tearoom, geweldig!





Wat een geweldig leuk restaurant, de foto's spreken hopelijk voor zich. Ray voelde zich in zijn element en bestelde spontaan tea (die kwam onder een heuse teacosy) en een cornish pasty, ik ging voor een heerlijke sandwich. Het fotograferen van voedsel is een vak apart, dus de foto van de pasty komt van internet.


Daarna zijn we naar het meer gelopen en op straat werd een baby gefotografeerd, we begrepen de locatie niet zo goed, maar het was een schattig plaatje.


Vervolgens zijn we aan boord Orange Blossom Cannonball train gestapt, die rijdt van Mount Dora naar Tavares, volgens de machinist is Tavares het geografische hart van Florida.
Onderweg zagen we van alles, van prachtige huizen tot trailerparken, autosloperijen en onduidelijke zaken.



De trein stopt drie kwartier in Tavares en we hebben even rondgelopen bij het meer en het park dat daar ligt.


In het park zijn diverse priëlen en daar werden kinder verjaardagen gevierd, heel apart om te zien en zo efficiënt ze hebben in ieder geval geen rommel thuis.



We hebben een gezellige week achter de rug en we kunnen haast niet geloven dat we hier al weer vijf weken rondlopen. Het goede nieuws is dat we nog even mogen blijven.


20 opmerkingen:

Ben zei

Lijkt me allemaal leuk. Moet ook maar eens naar Orlando toe .......

Yvonne en Rob zei

Weer een lekkere " relax" week, niks geen stress alleen maar genieten van alles om je heen.
Zal niet mee vallen om nog een poosje te moeten blijven;-)

Marja en Tony zei

Wat hebben jullie veel leuke dingen gedaan zeg, echt een heel goed begin van het nieuwe jaar!
Zalig dat jullie geen haast hoeven te maken maar gewoon nog van alles en iedereen om je heen kan genieten :)

Renee de Korte zei

Wat een leuke week met die optredens en wat een leuke entourage in die mall, ook nog nooit van gehoord. Zo die heb ik weer genoteerd!
Wat lekker toch om zolang in Florida te blijven, jullie zijn bevoorrechte mensen! Nog veel,plezier en geniet lekker verder!

Caro zei

Wat ziet dat Mount Dora er ontzettend leuk uit! Dat gaat zeker op de to-do-list! Heerlijk weekje weer, wat genieten jullie lekker.

Esther Sloof zei

Dat is weer genieten, fileloos overal heen en in de relax modus. Tearoom ziet er geweldig uit!
Heel veel plezier nog komende weken!

Saskia zei

Wat een heerlijke week....Van die shopping mall heb ik nog nooit gehoord maar het ziet er erg leuk uit allemaal. Mount Dora hb ik ook al heel lang opstaan maar we zijn er nog nooit geweest hahahaha. Geniet zo verder Sonja en Ray dan genieten wij weer lekker mee......

De Moolenschotjes zei

Zo wat hebben jullie weer een heerlijke week gehad.
En zo lekker de je alles op je gemak kan doe,fijn ook dat het nu niet meer zo druk is.
Mooie foto's op naar een volgende top week!!

Hannie zei

Wat hebben jullie weer een aparte dingen gedaan. Zo valt er ook als je al vaak in FL bent geweest nog steeds wat nieuws te ontdekken.
Have fun!

Anita zei

Heerlijke week Sonja, leuk die optredens van oude artiesten. Inderdaad een uitgestorven mall zeg, maar toch goed dat je geslaagd bent. Die tea-room is echt wat voor jullie, leuk die ouderwetse theemuts en Engels bloemenservies. Mount Dora vinden wij ook erg gezellig. Geniet weer lekker komende week.

José zei

Mooie week weer, lekker swingen in the Bush en dat Mounr Dora lijkt me erg leuk, ook datvritje met de trein.

Cindy zei

Wat een heerlijke week weer, en zo fijn dat jullie er lekker lang zijn en nog even hebben daar.
Ga die trein even onthouden, ga ook naar Mount Dora komende vakantie. Lijkt me een erg leuk tripje.

Anita zei

Wat even luxe zeg al 5 weken genieten.
Wij zijn ook in Mount dora geweest maar in maart ga ik er zeker weer heen en gaan we ook de trein eens proberen.
Geniet nog maar lekker verder!!

H(EL)EEN zei

OOh wat weer een heerlijke belevenis. Mount Dora nooit geweest, wel bij langs gereden. Wordt dus eens tijd. Heerlijk

Anoniem zei

Wat een hoop leuke en afwisselende dingen hebben jullie afgelopen week gedaan. The Platters helemaal geweldig! En die tearoom ziet er ook heel uitnodigend uit. Mount Dora nog nooit bezocht maar ook dat ritje met de trein lijkt me enig. Benieuwd wat voor leuke dingen jullie de komende week weer gaan beleven. Geniet er maar weer flink van!

Twinmom1995 zei

Wat hebben jullie het weer lekker.
Wij zijn afgelopen vakantie ook in Mount Dora geweest maar hebben de trein nier gepakt. Misschien een volgende keer.
Heel veel plezier nog.

Ryan en Hannah zei

Wat een lekkere week weer! Mount Dora is een goede tip, die gaan we onthouden voor April met de ouders :-) Leuk!!

2theusa/Christa zei

Wat een leuke gevarieerde week hebben jullie achter de rug! Dat tochtje met de trein lijkt mij ook wel wat, iets om te onthouden.
Mount Dora wilde ik altijd al eens bezoeken, maar door jou verslag gaan we het nu zeker doen. Die baby op dat bontje is echt te grappig!! Geniet maar lekker verder.

Elstars zei

Ziet er weer leuk uit allemaal. Wij zijn vorige week ook naar Mount Dora geweest en hadden daar ook zo genoten. De Platters in Busch Gardens vonden wij ook fantastisch.

Mariska zei

Wat een geweldige belevenissen, van concert naar fotosessies, Florida has it all, zo blij dat wij ook weer gaan. Mount Dora staat genoteerd!