zondag 14 februari 2016

Het was een topweek ...


We hebben een topweek achter de rug, veel gedaan en zoveel moois gezien.
Zondag was het vreselijk koud maar stralend (wintersport) weer. We kozen voor Silver Spring Statepark, een prachtig natuurpark.

De toegang tot het park bedraagt $ 8,-- per auto en er is, zoals overal in Amerika, een groot parkeerterrein met brede parkeerplaatsen, oh wat ga ik dat straks in Nederland missen.
Na een kop koffie besloten we voor de lange boottour met de glass bottom boat te gaan, die duurde anderhalf uur. De tour was fantastisch, wat een mooie natuur maar wat was het koud.






Een aantal turtles en een anhinga proberen zich op te warmen en de anhinga droogt zijn vleugels, dat zijn geweldige vissers, hun verenpakje is niet zo waterdicht en na een vispartij zijn de veren zo zwaar dat die moeten drogen anders zinkt de vogel! Tot zover de biologieles van de captain van de boot. Het is overigens een ontzettend leuke boottocht, door de glazen bodem van de boot zie je allerlei vissen planten en de bodem van de rivier.


We hebben erg veel gators gezien.


In Silver springs leeft een kolonie apen, we hebben ze gezien ook een moeder met haar jong, maar ze zaten te hoog in de bomen om goede foto's van te maken, dat was zo jammer. Maar wat was dat leuk.



Dit park is een aanrader, je kunt er ook kajakken, kanoën, fietsen huren, zwemmen, trails lopen, enz. volop activiteiten. Wij waren wat minder actief!


Bij onze villa is het een gezellige beestenboel, eekhoorns, ibissen, eenden en zelfs een heuse ooievaar komen regelmatig een kijkje nemen. Natuurlijk komen ze gewoon bedelen, wij kunnen ze niet weerstaan maar dat hoeft toch ook niet. 

                                     
         

Als de ooievaar het brood eet dan hoor je die enorme snavel klepperen, inmiddels komt hij zo dichtbij dat ik terugdenk aan het fabeltje van vroeger en hou mijn been angstvallig ver van hem weg!



Als we bij de pool zitten houdt de club ons gezelschap en goed in de gaten.

Deze week waren we in Busch Gardens waar ze druk bezig zijn met de voorbereidingen van het Food and Wine Festival. Dat begint als wij vertrokken zijn helaas.

Overal door het park komen Topiarys, daar is geen goed Nederlands woord voor, het zijn figuren gemaakt van planten en/of bloemen. Het zijn absolute kunststukjes.


Een team was druk bezig met 'The making of the Octopus', je kunt de tentakels al zien, heel apart om naar te kijken.



Daarna zijn we doorgereden naar de allernieuwste outlet, Tampa Premium Outlets. Deze is zo nieuw dat onze navigatie het niet kende, we gaven een kruising in de buurt in en zo kwamen we er ook.


Het is een prachtige outlet, echt nagelnieuw, prima shops, een gezellige foodcourt en Starbucks.


Dit is Tommy Hilfiger, alles ligt/hangt netjes, niets op de grond, dat is lekker shoppen.


Overal gezellige zitjes


Bonus, geen enkele lompe Latino met koffers achter zich aan zeulend gezien, wat een verademing!



In december waren we al in Blue Spring State park voor de manatees, maar het was erg warm in Florida en de manatees hadden toen nog geen enkele reden om naar het warme water in Blue Spring te gaan, ergo geen manatees.
Voor de niet Florida gangers: manatees zijn de meest zachtaardige dieren ter wereld, ze kunnen niet tegen kou, het kan ze zelfs het leven kosten. Het water in Blue Spring is warm en zodra het te koud in de rivieren wordt trekken ze massaal naar het warme water.

Deze week zijn we terug gegaan en nu stond de teller op 309, ik heb een foto vanuit de auto gemaakt. 's Morgens vroeg tellen de rangers de manatees en het aantal wordt bij de ingang op een bordje vermeld.


Het was een waanzinnige dag, overal manatees maar ook zo veel vissen, dat hebben we nog nooit gezien.



Moeder en (al wat groter) kind


Het was heel druk in het park, maar daar merkte je weinig van. Iedereen gunde elkaar de ruimte en een goede plek op de uitkijkpunten.


Er waren drie schoolbussen met leuke schoolkinderen, ze speelden op de velden en hielden daar een picknick.
Dit was een superdag, wat een manatees en wat een sfeer.

Vrijdag kwam eindelijk de warmte terug, wat hebben we hierop gewacht. Dat betekent, luieren met een boekje in de zon bij de pool, drankje, hapje en verder niets. Dat hebben we zaterdag weer gedaan, we konden er geen genoeg van krijgen.
Als de weersvoorspellingen uitkomen dan hoeven we de komende twee weken geen lange broek meer aan maar lekker in shirt en shorts.

Het is ons niet ontgaan dat het vandaag Valentinesday is, al weken vliegen de suikerzoete commercials voor bloemen, chocolade, sieraden enz. je om de oren. In de winkels zijn aparte schappen ingericht met speciale cadeautjes. Het is ook al aardig ingeburgerd in Nederland.

Vanuit een warm en zonnig Florida wensen we je







21 opmerkingen:

Joo zei

Dit is nou lekker leesvoer voor tijdens de nachtdienst. Tnx! Geniet nog even van de laatste weken daar.
Grtz, Japio.

Renee de Korte zei

Jeetje wat een heerlijke week weer , leuk he die boottocht in Silversprings! Wij deden ook de tocht van anderhalf uur, maar teon was het bloedheet! En die nieuwe outlet heb ik weer genoteerd, thanks voor de tip!
Wat bijzonder al die manatees, ja echt gaaf! Ga lekker verder genieten van de warmte!

Cindy zei

Wat een heerlijke week weer! En goed te horen van de Outlets in Tampa, wil daar ook naar toe.
En super he, al die manatees!
Jammer van het koude weer, maar als het goed is wordt het inderdaad warmer nu.
Hou al tijden de weerberichten angstvallig in de gaten ;-)
Ik zal het gaan zien morgen!

De Moolenschotjes zei

Wat een heerlijke week hebben jullie weer gehad.
En wat ziet er silverspring leuk uit.
Volgens mijn gaan rick& mandy daar altijd een kano tocht doen,maar daar zijn wij geen helden in hihi.
Maar zon tocht met de boot met glazen bodem is net iets voor ons:)
En wat een mannatees in Blue springs zo mooi daar!!!
Snap wel dat jullie genoten hebben daar.
En fijn dat de zon weer terug is geniet er lekker van..

2theusa/Christa zei

Wat hebben jullie een heerlijke week achter de rug! Silver Springs staat hoog op mijn lijstje, maar nog nooit geweest. Geweldig om jullie prachtige foto's van dit park te zien. De manatees in Blue Springs zijn natuurlijk helemaal geweldig, wat zijn het er veel. Super dat jullie dit gezien hebben, ben wel een beetje jaloers, hoor...Maar wat genieten voor jullie. Fijn dat de temperaturen weer beter zijn, dat is wel zo aangenaam. Fijne nieuwe week toegewenst!

José zei

Wat een geweldige week met veel wildlife! Gelukkig is het zonnetje nu weer volop aanwezig.

Mandy Oldersom zei

Wat genieten weer deze week !
Silver Springs is zo mooi .....krijg echt heimwee bij het zien van de foto's hihih
Zo geweldig om zoveeel manatees te zien, jullie zijn bofkonten .
Fijn dat de temperaturen weer omhoog gaan.
Geniet nog lekker..

Anita zei

Wat een heerlijke week en wat schrijf je toch leuk. Silver Springs en die Tampa outlets stonden ook nog op ons lijstje maar helaas niets van gekomen. Leuk dat jullie ook aapjes gespot hebben. Geniet maar volop van de zon de komende tijd want hier sneeuwt het nu, jakkes.

Saskia zei

Allereerst oo Happy Valentines Day voor jullie...... Wat een heerlijke week weer, die outlet in Tampa lijkt me geweldig. Ik kom niet echt graag in die drukke outlets in Orlando maar ja..... Wat een prachtige dagen in de natuurparken, zeker met al die Manatees, zo mooi die reuzen. Gelukkig is de zon weer terug, als je het koud wil hebben kun je ook thuis blijven hahahaha, geniet van het korte broeken weer!!

Sonja zei

Het houdt gewoon niet op al die heerlijke weken. Silver Springs is voor ons al weer heel lang geleden. De laatste keer dat wij daar zijn geweest was in de jaren 90. En wat een bofkonten zijn jullie om zoveel manatees te mogen zien. Echt fantastisch! En ook dat winkelen in de nieuwe Premium ziet er relaxed uit. Zoveel beter dan in het drukke Orlando. Heerlijk dat de warmte ook weer een beetje terug komt. Hopelijk blijft het de komende weken nog zo en kunnen jullie nog volop van het zwembad genieten. Fijne week weer!

Ronald zei

Wat een super week en wat was het fris. De vijver achter jullie huis komt mij nu bekend voor. Zie ik aan de overzijde nu een bekende staan ?

Al die manatees lijkt mij geweldig om te zien. Bij ons komt de teller niet verder dan 3.

Lekker als het zo rustig is om te shoppen. Hoe lang zal dat daar zo blijven.

Gr. Ronald

H(EL)EEN zei

Wat een heerlijke week inderdaad. Prachtig die parken. Silversprings ben ik in 1990 geweest en toen Was het een soort pretparkje.

H(EL)EEN zei

Wat een heerlijke week inderdaad. Prachtig die parken. Silversprings ben ik in 1990 geweest en toen Was het een soort pretparkje.

Marja en Tony zei

Sonja en Ray, ook voor jullie een hele fijne Valentijns dag zo romantisch aan het zwembad...
Wat een super week was dat weer en wat ben ik een klein beetje jaloers op dat zicht op die enorme hoeveelheid manatee's.
Die tocht met boot klinkt mij ook goed in de oren, je weet wat een gator held ik ben Hahaha

Trails zei

Ook jullie hadden een mooie week. Maar ik zie dat jullie ook een dikke trui aan hadden...

Yvonne en Rob zei

Wat een top week, koud, warm, gators, manatees, vogels, kortom genieten!

Twinmom1995 zei

Ik sluit mij bij iedereen aan: echt een top week.
Gelukkig wordt het weer beter nu.
De outlet in Tampa gaat bij ons op het lijstje voor september.
Silver Springs stond er al op,
Heel veel plezier weer de komende week.

Mariska zei

Na een hele koude ochtend langs de (voetbal)lijn verwarmt dit blog mij helemaal, zalig!! Silver springs waren wij nog niet aan toe gekomen maar klinkt zo goed dat hij wel genoteerd staat, en dan al die manatees, geweldige Veel plezier weer!!

Esther Sloof zei

Goed om te horen dat het weer wat warmer wordt, dat hoort er toch wel bij! Geweldige dag bij de manatees, staat ook nog op mijn lijstje.
Happy Valentines day, hoewel ik het allemaal commerciële blabla vind. Veel plezier!

Hannie zei

Dat lijkt mij ook zo heerlijk om genoeg tijd te hebben om alles in FL te doen waar je zin in hebt.
Silver springs state park en de Tampa premium outlets lijken mij ook echt een bezoekje waard.
Have fun!

Caro zei

Weer mooie tips Sonja! Wat hebben jullie leuke dingen gedaan. Heerlijk dat jullie zo genieten, met het weer dat nog beter wordt zal dat de komende week ook vast weer goed lukken.