zondag 7 februari 2016

Zon, zand, zee en Seaworld ...

De weken vliegen voorbij, we zitten in een routine, als eerste 's morgens het nieuws kijken, dan zien we hoeveel schietpartijen er in Osceola- en Orange County de afgelopen nacht zijn geweest. Op de televisie zien we de politie mugshots van de daders vol in beeld, daar doen ze hier niet moeilijk over.

We lezen op internet het Nederlandse en Engelse nieuws, vervolgens gaan we een of andere activiteit ondernemen, of we doen helemaal niets, dan kan ook. Life is fun!!

De week begon warm en stralend, ideaal Aquatica weer. Het was nagenoeg uitgestorven in het waterpark, zo stil hebben we het nog nooit gezien. We hebben een paar uur genoten!



Dinsdag zijn we naar Busch Gardens gereden voor een optreden van Felix Cavalieres Rascals, we hadden er nog nooit van gehoord maar de music shows in BG zijn meestal leuk. Het was erg druk en de tickets waren al snel voor de hele dag uitverkocht. Onze verwachtingen waren daarom nogal hooggespannen, helaas wat een teleurstelling, vreselijke herrie, we kenden geen enkele song.
Het zwaar belegen Amerikaanse publiek ging volledig zijn dak en zong uit volle borst mee, dat is dan wel leuk om te zien.

Na afloop van de show verlieten we het park om van de zon te gaan genieten in St. Pete's beach, dat was ons zaterdag zo goed bevallen dat we ons opnieuw richting strand spoedden.

                                             Teenslippers glitter plaatjes

De brug over de causeway en ... daar is ie weer, het shocking pink Don Cesar hotel:



Er was een nieuwe, leuke beach bum bij de zonnebedjes verhuur. Hij vertelde dat hij een paar dagen geleden verkleumd uit het koude besneeuwde Pennsylvania was aangekomen en nu al weet dat hij nooit meer terug gaat, hij had het paradijs op aarde gevonden, we knikten instemmend, we waren het van harte met hem eens.


We lagen te soezen op de zonnebedjes en net als je dacht dat het te warm werd kwam er een zacht briesje dat verkoelde.
Als je het mooi beschrijft kwamen we 'sunkissed' van het strand, in het Nederlands, we waren gewoon verbrand.

Op de terugweg kwamen we in een enorme file terecht, nog vóór Tampa, een vrachtauto met pech net over de Howard Franklandbrug, we hebben er tweeënhalf uur over gedaan om thuis te komen.

Het was alweer even geleden dat we in Seaworld waren geweest, het werd dus weer eens tijd.
Enige tijd geleden is de annual passholders lounge geopend, als je een jaarkaart hebt kun je van de lounge gebruik maken. We vergaten iedere keer om daar een kijkje te nemen, maar niet deze week.

Het is een afgesloten ruimte en je kunt naar binnen door je jaarpas te scannen. Er zit iemand aan een bureau die je vriendelijk goedemorgen wenst, een beetje zoals de United lounge, haha. Het is een rustige mooie ruimte waar je gratis frisdrank kunt nemen, je telefoon opladen en in makkelijke stoelen even uitrusten.
Wij wilden koffie, dat wordt tegen betaling geserveerd, prima service.



Seaworld was erg rustig behoudens wat schreeuwerige latino's. We konden op ons gemak overal rondwandelen en zijn naar een paar shows geweest, uiteraard ook naar One Ocean.
Ik had me voorgenomen om geen foto's maken, neehee geen foto's, gewoon kijken maar wat is dat toch dat het zo moeilijk is om die verleiding te weerstaan, het is me niet gelukt.

Big brother Tilikum kwam tegen het einde van de show in actie met zijn specialiteit, hij heeft weer voor een splash gezorgd, kletsnat was het in de soakzone, hij is toch wel de enige die dat voor elkaar krijgt.





Op vrijdag kwam de cool down, jemig wat was het fris, wel een stralende zon, dan kun je toch lekker in het zonnetje zitten, uit de wind, dat wel.  We hebben even gewinkeld in de Loop, niets gekocht.
Op de terugweg hebben we bij de Publix bij The Loop boodschappen meegenomen. Dat is een mooie grote Publix, veel, heel veel lekkers, enigszins vergelijkbaar met die in Celebration. We zijn overigens wel klaar met de Walmart, het is zoveel fijner boodschappen doen bij de Publix.

Vrijdagavond heeft op de parkeerplaats van de Florida mall een schietpartij plaatsgevonden, één dode en één zwaar gewonde, het gebeurde op het parkeerterrein bij de ingang van JC Penney.

Dat heeft ons er niet van weerhouden om zaterdagmorgen naar de Florida mall te gaan. Uiteraard weer een lekkere Starbucks gedronken, wij zijn van de cappucino's. We gingen altijd naar Starbucks in het Florida hotel, maar we zijn er achter gekomen dat cappucino daar $ 4,35 kost en 50 meter verder $ 3,45. In de Westfield mall in Tampa is de prijs zelfs $ 2,75, wat een verschillen, daar had ik geen idee van.

In de mall is de vernieuwde Sushi bar bijna klaar, het ziet er modern en strak uit!





Bij Macy's werden voorbereidingen getroffen voor een Mac make up event. Een model met size 0000 stond daar mooi en zo dun te zijn daar voel je je gewoon een nijlpaard bij. Ik vroeg of het oké was om een foto te maken en natuurlijk was dat zo. Wat zijn de mensen hier toch vriendelijk en altijd in voor een praatje. De make up artist vertelde dat ze de hele ochtend bezig waren geweest met het haar van het model, het was een grote pluizenbol, kijk maar



Deze kussentjes zagen we in de mall, té leuk!

                                     

Morgen, zondag is de superbowl, de gekte rond dit sportevenement is al even bezig, tickets gaan voor $ 4.500,--. het heeft ook te maken met de optredens in de pauze, ze spraken over Beyonce, we zullen het waarschijnlijk niet zien, andere plannen!

Op de televisie horen ook alles over de voorverkiezingen, Sanders, Clinton, Cruz en niet te vergeten die griezel Trump, gut wat heeft die man een grote mond en een rare pruik. Het is een apart wereldje en het moddergooien is begonnen.

Onze laatste drie weken in Florida zijn aangebroken, vanaf nu zal het nog sneller gaan, denken we.

We lezen dat in Nederland het carnavalgeweld is losgebarsten en dus ook krokusvakantie.

Geniet van het carnaval, de krokusvakantie en van een fijne zondag!

                                                  Sunday glitter plaatjes


21 opmerkingen:

Renee de Korte zei

Lekker afwisselend weekje weer, wat jammer, dat het optreden tegenviel in BG.
Wel relaxed zeg zo rustig in het waterpark! De tijd gaat supersnel, maar geniet gewoon lekker verder, het zijn toch nog 3 weken!

Ben zei

Dank weer Sonje voor je weekverslag. Zal het gaan missen over een paar weken.

Esther Sloof zei

Kom maar door met die St Pete foto's, love it! wat gaat de tijd snel, hopelijk krijgen we nog een paar blogjes van je!
Wat een prijzen voor die Superbowl kaarten, ook al komt Beyoncé!
Geniet van het mooie weer, want dat ga je hier zeker missen!

José zei

Een week met weer volop zonneschijn, heerlijk ik weet ziet eens meer oe dat voelt. Schietpartij bij de Florida Mall bij JC Penny's daar zetten wij onze auto altijd neer maf hoor. Geniet van de komende week!

De Moolenschotjes zei

Zo wat een heerlijke relaxte week weer.
Nou ja het lijkt wel het wild westen met al die schietpartijen!!!!!
En inderdaad wat rustig bij aquatica maar wel lekker zo rustig.
Gezellige strand dag en ja met zon lekker briesje word je meestal verrast op het eind van de dag met een mooi rood kleurtje!!
Jullie hebben weer veel gedaan van de week kijk weer uit naar je volgende blog geniet ze weer van de week..

Marja en Tony zei

Een heel waterpark voor je zelf, bijna een heel strand voor jezelf (en ik vraag me altijd af wie die roze kleur voor het hotel heeft bedacht :) )
Nog 'maar' 3 weken te gaan, dat lijkt wel een gewone vakantie :(

Anita zei

Vrijdag was het inderdaad weer fris, we zijn net op tijd weg. Nee hoor, mis het nu al. Heerlijk dat het zo rustig was in Aquatica, hopelijk krijgen jullie nog veel mooie dagen. Moeilijk heh om je fototoestel in de tas te houden, die orka sprongen zijn te gaaf om niet te fotograferen. Geniet lekker van de komende weken.

Cindy zei

Oh die foto's van het strand, hoe heerlijk! En wat een heerlijke week weer voor jullie.
Leuk, dat MAC event, is voor de Flamingo Park collectie die eraan komt. (ben MAC fan haha)
Wat schommelt het weer toch, tussen warm en koud in. Hopelijk blijft het even warm voorlopig ;-)

Mariska zei

Wat een geweldige week weer met de nodige hectiek (al die schietpartijen :() maar gelukkig ook met hele mooie relaxte momenten. Naar je foto's kijkend, ben ik zo blij dat ik gisteren voor ons ook weer de kaarten voor Busch Garden en SeaWorld heb besteld, daarnaast ook St Pete Beach op ons to do lijstje gezet. Geniet nog de komende weken!!

Sonja zei

Wat hebben jullie toch weer een hoop gedaan. En zoveel leuke dingen ook. Jammer dat het concert tegenviel, maar mensen kijken is ook leuk. En heerlijk weer even genieten van het mooie witte strand. Heerlijk, heerlijk, heerlijk! En dan ook die rust overal. Gelukkig mogen jullie er nog drie weken van genieten!

Mandy Oldersom zei

Wat hebben jullie weer een lekkere week gehad ..
Genieten op het strand mmmm heerlijk !!!
Wat is het toch fijn als het overal zo lekker rustig is .
Dat zijn behoorlijke prijsverschillen zeg bij Starbucks...en je bakkie smaakt een paar meter verder echt niet minder :-))
Geniet nog lekker van jullie vakantie !

Trails zei

Fijne week weer!!!
Maar wat is het nu koud hier in de Sunshine State...
Onze topjes blijven in de reistas en we hebben een warme sweater gekocht.

H(EL)EEN zei

Heerlijk weekje weer hoor. Van alles wat dan wordt het geen sleur. En wat betreft Tili heb je gelijk maar Kayla komt ook heel ver hoor. Enjoy!!

Ronald zei

Wat een heerlijk weekje hebben jullie weer achter de rug.
We zitten ons ook te verbazen over al die schietpartijen hier, ik denk dat we dezelfde zender hebben opstaan (haha)
Goed om te weten van die lounge in Seaworld, gaan we van de week eens uitproberen.

Gr. Ronald

Hannie zei

Dat strand ziet er echt heel aanlokkelijk uit. Ik snap dat jullie daar weer heen zijn gegaan.
En dta Starbucks verschillende tarieven hanteert viel me vorig jaar in Vegas ook op. Op de strip was het $2 duurder dan daar buiten.
Have fun!

Yvonne en Rob zei

Dat was weer een heerlijk zonnig weekje, die zit ook weer in de pocket ;-)
Gek toch wel dat prijsverschil van de koffie, gelukkig blijft de smaak van een "bakkie" het zelfde;-)

Saskia zei

Kijk daar word ik nou blij van zo'n heerlijk vrolijk verslag.....op de schietpartijen na dan hoor hahaha. Jammer dat we geen foto krijgen van die leuke beach bum, moeten we dat zelf maar verzinnen. Geniet van de laatste 3 weken, de tijd die de meesten van ons maar hebben in Florida ;).
Have Fun!!

Joo zei

Nog 3 weken lekker Genieten! Lekker toch!

Grtz, Japio.

Pieter en Petra zei

Ik volg dagelijks het nieuws in/over Orlando en het valt ook mij op dat er op dit moment veel schietpartijen zijn. Ook worden er in de Int Drive-area op dit moment veel auto's opengebroken heb ik vernomen. Jammer, maar helaas...

Heerlijk dat je daar nu nog 3 weken voor de boeg hebt, gewoon lekker blijven genieten en (nog) niet aan naar huis gaan denken ;-)

Anoniem zei

Zo we zijn er nog hoor
Druk met alles maar we hebben well alles bijgelezen
Jullie hebben het weer helemaal top daar
En Drie weekend nog te gaan
Ja en als je nou een Starbucks Langs de web neem zijn nog goedkoper
Nog heel veel plezier

Groet
Joke en Gerrit

Twinmom1995 zei

Een beetje late reactie maar nog niet denken aan het naar huis gaan hoor.
Het is hier helemaal niets met het weer.