zondag 8 januari 2017

Een zonnige week ...

Dit was een geweldige week, de vijfde alweer, we hebben volop genoten van de zon, shops en het heerlijke Florida.

Ton & Lidy zijn aangekomen na een niet zo smooth verlopen reis en onze lieve buurtjes uit Pennsylvania zitten ook weer in hun villa.

Als we hier zijn heb ik altijd het gevoel dat we iets móéten doen, ergens naartoe moeten gaan. We hebben dat nu losgelaten, we móéten helemaal niets, we komen al zoveel jaar in Florida en hebben zoveel gezien dat we iedere dag nemen zoals die komt. Gaan we iets ondernemen of ploffen we bij de pool. Een bevrijding. Dit was de week van poolhangen, af en toe shoppen en wat is dat ontspannen.

Maar we hebben wel iets gedaan hoor. Als annual passholder van Seaworld mag je in januari een 'friend for free' meebrengen.
Onze buren Suzette en Kamash waren nog nooit in Seaworld geweest, bijzonder als je in Florida woont. Dat hoor je wel meer, Floridians gaan niet echt naar de attracties.  Zij gingen graag met ons mee. Niets is leuker dan met newbies op pad te gaan, wat waren ze enthousiast, zij hebben genoten en wij van hun enthousiasme.



One Ocean was erg mooi vandaag, gewillige orca's in het water en ook de trainers waren anders.

                             



Blue Horizons was niet de gebruikelijke show, de dames hangen niet in de kabels, de duikers zijn er niet en dat maakt de show minder spectaculair.
Hieronder twee foto's van vorig jaar, dit hebben we dus nu niet gezien helaas.



De dolfijnen maken veel goed, altijd een feestje die vrolijke boys en girls.














Terwijl we in het park waren ontving ik een mail van Seaworld dat Tilikum die ochtend was overleden. Wat een schok en bizar dat ze er die dag geen melding van maakten.
Hieronder een foto van die prachtige reus, deze is vorig jaar gemaakt. Seaworld zal nooit meer hetzelfde zijn.


Vrijdag was er ook die vreselijke schietpartij op de luchthaven van Ft Lauderdale waarbij doden en gewonden zijn gevallen. De TV zenders doen nog steeds verslag van het drama. Het zijn angstige tijden, het kan overal gebeuren.

Zaterdagochtend, ik lag lief te wordfeuten, hoorden we om een uur of zeven een enorme knal en viel meteen de elektriciteit uit. Alle vogels gingen na die knal als bezetenen tekeer, heel apart om te horen.  De storing heeft een uur geduurd, maar 's-morgens vroeg geen koffie was toch wel even afzien.

Het was een regendag, donker, onweer en inmiddels is het uitgesproken koud. Een uitstekende dag om de koelkast aan te vullen en allerlei klusjes te doen.
Morgen/vandaag wordt een zonnige frisse dag en daarna zitten we weer tussen de 23 en 27 graden. Oh konden we hier maar wonen !

      love



19 opmerkingen:

Elstars zei

Wat fijn dat jullie ook zo hebben genoten van het mooie weer. Ook voor ons was het een week om in te lijsten. Hopelijk volgen er nog vele mooie weken voor jullie!

Jacqueline zei

Weer een heerlijke week. En dat zou inderdaad wennen moeten zijn om.de boel de boel te laten. Kan me goed voorstellen dat je het gevoel.hebt dat je wat moet gaan doen. Maar gelukkig kunnen jullie nog vele weken oefenen.

Jacqueline zei

Weer een heerlijke week. En dat zou inderdaad wennen moeten zijn om.de boel de boel te laten. Kan me goed voorstellen dat je het gevoel.hebt dat je wat moet gaan doen. Maar gelukkig kunnen jullie nog vele weken oefenen.

Hannie zei

Heerlijk toch dat poolhangen. Een minder dagje tussendoor kan de pret niet drukken.
Toch ook wel vervelend nieuws van de schietpartij en de dood van Tilikum.
Leuk dat jullie gratis iemand mee mochten nemen naar Seaworld.
Genieten maar weer!

Yvonne en Rob zei

Wat leuk dat jullie de buurtjes hebben uitgenodigd, gezellig.
Heerlijk weekje weer en dan ook van die hoge temperaturen, genieten!
Wel een weekje met ups en downs, schietpartij, tilikum, is toch wel weer even realiseren dat het overal ter wereld niet altijd even leuk is.
Maar goed weer heerlijk uitkijken naar de nieuwe week en verder met genieten;-)
Grtz.Yvonne

Cindy zei

Wat een heerlijke week, en als je er zo lang bent is het juist heerlijk om te doen doen waar je zin in hebt.
Bizar dat Seaworld geen melding maakte van het overlijden van Tilikum ter plekke.
En tja, die schietpartij... Het gebeurt helaas steeds vaker dat soort dingen.
Veel plezier komende week!

Esther Sloof zei

Dat lijkt me ook heel apart, dat je niets moet omdat je zo lang gaat en al zo vaak geweest bent daar. Het is toch soort 'wonen' daar ipv vakantie. Het klinkt in ieder geval heerlijk, geniet ervan en doe voorzichtig! Xxx

kimmie zei

apart dat ze idd geen melding maakte maar denk dat ze zelf ook nog een plaats moeten geven. dus kan me wel iets van voorstellen.
Maar lekker relaxen en niks moeten heerlijk

Marja en Tony zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marja en Tony zei

Het eerste wat me opviel aan die leuke foto was natuurlijk je heerlijke bruine kleur en hoe goed en ontspannen je eruit ziet, wat moet het heerlijk zijn om lekker niks te hoeven en gewoon te doen waar je zelf zin in hebt, en dat 3 maanden lang!
Het was wel een beetje een vreemde week, het leuke van het inwijden van je buren in een pretpark en dan de verschrikkingen die je op tv allemaal langs ziet komen...
Lieve Sonja en Ray, blijf genieten en tsja, dat koufront dat er nu aankomt...even doorbijten en dan weer plat naast de pool ;)

Saskia zei

Wauw Sonja je ziet er super goed uit...Florida doet je goed. Heerlijk om die knop om te zetten, ik heb datzelfde probleem hahaha. Het was wel bizar om over Lauderdale te lezen , eng zo dichtbij de luchthvens waar velen van ons in de zomer weer zijn. Geniet lekker verder jullie hebben nog heel wat weken te gaan. Liefs, Sas

2theusa/Christa zei

Wat een heerlijke week hebben jullie achter de rug! Heel goed dat julllie het gevoel om iets te moeten doen los hebben gelaten! Dat is echt genieten. Leuke foto's gemaakt met jullie buren in Seaworld. Ondanks ook de verdrietige berichten kunnen jullie terugkijken op een fijne week.

De Moolenschotjes zei

Weer een heerlijke week! En wat zie je er stralend uit op de foto met je buuf.
Dat gevoel heb ik ook altijd dat je elke dag wel iets moet doen op je vakantie.
En dan gaan wij altijd 4 weken wat ik al lang vind.
Maar jullie mogen gewoon 3 maanden genieten daar😉
En ook dan vliegt de tijd de eerste 5 weken zijn al omgevlogen.
Wat leuk dat jullie met de buurtjes naar sea world zijn geweest.
Jammer ook van al het trieste nieuws in de Florida.
Maar blijf lekker genieten daar in de zon 😘

Sonja zei

Wat zie jij er fantastisch uit! Ontspannen zo mooi bruin. De overgave aan het niets moeten, doet je dus blijkbaar goed. En wat leuk dat jullie de buren mee hebben genomen naar Sea World. Grappig inderdaad dat mensen die er wonen dit soort dingen dus niet bezoeken. Toerist in eigen land. Wel triest het nieuws van Tilly. Ik kan me heel goed voorstellen dat dat bij jullie even hard binnen kwam. En bijna niet te geloven dat er alweer zoveel weken voorbij zijn. Gelukkig nog heel veel te gaan! Enjoy😘

José zei

Gezellig dat jullie met de buurtjes naar Sea World zijn geweest, leuk dat ze zo spontaan reageerde daar. Lekker toch doen en laten waar jullie zin in hebben, heerlijk hoor zou ik ook aan kunnen wennen hoor! Fijne week weer.

José zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Twinmom1995 zei

Bijna niet te geloven dat de buren nog nooit in SeaWorld zijn geweest.
Aan de andere kant wel te begrijpen, ik ben voor zo ver ik weet nog nooit in Artis geweest bv.
Is wel iets heel anders dan seaworld maar toch.
Dat is nou zo lekker als je zo lang gaat en dus niet elke dag perse iets moet gaan doen.
Heerlijk, ga vooral zo door en blijf genieten.

Pieter en Petra zei

Wel heel apart dat de buren nog nooit in Seaworld zijn geweest, maar zp ben ik nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Raar dat in Seaworld het overlijden van Tilikum niet bekend werd gemaakt, er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn.....

En zo'n donkere regendag is ook wel eens lekker een beetje rommelen, wat internetten, lekker genieten van een (warm) drankje, heerlijk toch !! Bij ons was de zaterdag, die overigens glibberig begon, een donkere miezerige dag en nadat we even een breakfast in onze 'local mall' hadden gedaan weer gauw naar huis om daar met de cv op 24 en een 'bakkie' weer mooie Florida-plannen te maken ;-)

De schietpartij op Fort Lauderdale Int hebben wij ook via diverse kanalen kunnen volgen. Wij blijven het vreemd vinden dat men blijkbaar een wapen 'gewoon' als bagage kunt inchecken zonder verdere problemen. Laten we hopen dat dit bij een eenmalig voorval blijft.....

Groetjes & tot de volgende update !!

Mandy zei

Wat ben je lekker bruin Sonja 😊
Groot gelijk om het "moeten " los te laten ....lekker genieten en en komt zoals het komt 👍
Jullie hebben weer een heerlijke week gehad en nog zo veel weken te gaan ...zalig !
Maak er weer een fijne week van !