zondag 1 januari 2017

Happy twentyseventien

Goedemorgen, een gezond, gelukkig en reislustig 2017, dat al je dromen mogen uitkomen, of althans een paar.



In Nederland is Oudejaarsavond weer uitbundig gevierd en is er voor kapitalen aan vuurwerk de lucht in geschoten. Hier in Country Creek, Florida is dat toch wat anders. Om 10 uur worden de sterretjes aangestoken en om half elf is het meestal muisstil.
Wij passen ons natuurlijk aan en gaan de avond dan ook in gepaste soberheid doorbrengen, hahaha! Mocht er wat spectaculairs gebeuren dan hoor je het nog!

Terug naar afgelopen week, Kerstmis 2016. Op 1e Kerstdag hebben we een heerlijke wandeling in Celebration gemaakt, het was fantastisch weer en rond het meer is er altijd wel wat te doen. Meer dan genoeg mensen op de been joggers, fietsers en gewone wandelaars. Iedereen die je tegenkwam wenst je vriendelijk 'Merry Christmas'.
De kids vermaakten zich uitstekend spelend met water, 1e kerstdag en 28 graden, wat wil een mens nog meer.





We besloten de ochtend met een overheerlijke Frappucino bij Starbucks. De rest van de dag was het bakken en braden op de zonnebedjes bij de pool. Uiteraard hebben we een lekker kerstdineetje in elkaar geflanst en samen gesmuld!

Country Creek is een rustige wijk, wordt buitengewoon goed onderhouden en ziet er dan ook heel verzorgd uit. De weinige toeristen die hier komen genieten dan ook van hun gehuurde villa en de rust die er heerst. Daar kwam deze week een wreed einde aan.

Schuin tegenover ons, aan de overkant van de vijver zijn afgelopen maandag nieuwe gasten gearriveerd. Een niet te tellen aantal mensen liepen bij de pool, sprongen in de pool of liepen gewoon in en uit. Daarbij werd luidkeels naar elkaar geschreeuwd, in het Spaans.
Dat ze wel van een feestje hielden bleek later. Toen het donker werd kwam de muziek installatie op volle sterkte, keiharde stampmuziek, één dreun en discolampen bij de pool maakten het feest compleet. Je zou toch maar eigenaar van die villa zijn.  Op een bepaald moment werd de muziek op een wat acceptabeler geluidsniveau gezet. We begrepen later waarom. We hoorden van onze buren dat de politie was gebeld en die gaan er hier dus gewoon op af.
De volgende ochtend om een uur of 7 stonden 2 kraanvogels een enorme herrie te maken voor die villa, karma ...
Ik weet dat ze heel snel ophoepelen, halleluja!




De hele week genoten we van 28 graden en volop zon, vrijdag was het gehalveerd, 14 graden, maar dat was gelukkig maar 1 dag, zaterdag was het weer prima!

De kerstboom is afgetuigd, wat een klus, en staat weer in de kast voor volgend jaar ;-).

In Amerika start donderdag een nieuw seizoen Nashville, daar ben ik stapelgek op en kijk er dan ook reikhalzend naar uit.



Zaterdagochtend ging Ray in de relaxstand voor de televisie om naar de Engelse premier league te kijken. Dat is niet aan mij besteed en ik ben voor een heerlijke mani- pedicure gegaan.
Naast de Publix blijkt een uitstekende nailstudio te zitten, eigenlijk beter dan die in de Florida mall en dat is maar 10 minuten rijden vanaf hier.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de reacties op Facebook of het blog, dat is altijd leuk om te lezen!

Afgelopen week heb ik een beetje pech gehad, tijdens een huishoudelijk klusje maakte ik een schuiver op de tegels en heb een paar dagen nauwelijks kunnen lopen. Dat was dus verplicht zonnen love1. Het gaat gelukkig nu weer de goede kant op.


We gaan lekker op pad komende week, de weersverwachtingen blijven top, we hebben er zin in.

16 opmerkingen:

Elstars zei

Dat is even schrikken: gevallen en een luidruchtige Spaanse familie. Hopelijk zijn beide van tijdelijke aard.
Nu weer verder gaan met genieten, dat doen wij ook. Een mooi 2017 toegewenst!

Yvonne en Rob zei

Allereerst Happy New Year!!
Lijkt me heerlijk om kerst en oudejaarsavond een keer in Florida te vieren. Lekker warm;-)
Wel schrikken dat je gevallen bent, gelukkig niets ernstig aan overgehouden zo te lezen.
Op naar de nieuwe week en wel hopen dat de luidruchtige buren weg zijn.
Grtz.Yvonne

Sonja zei

Wat lijkt me dat toch een geweldige ervaring, 28 graden en zonnend aan het zwembad doorbrengen op 1e kerstdag. Jammer van die luidruchtige buren. Hopelijk gaat het er na het politiebezoek wat rustiger aan toe en blijven ze niet al te lang. Ook wij hebben eens zo'n stel buren gehad. Inderdaad een zeer grote familie en keiharde muziek. En doe je nu wel een beetje voorzichtig. Al die gekke capriolen die je uithaalt en vervolgens niet meer kunt lopen. Gelukkig gaat het weer de goede kant op. Ik wens jou en Ray deze eerste week van 2017 weer een mooie week toe en voor de rest van 2017 natuurlijk alle goeds, liefde maar vooral gezondheid. Happy New Year lieve Sonja!

Mandy zei

Wat een heerlijkheid om met 28 graden kerst te vieren 🌲🌴
Vreselijk om dat soort buren te treffen .....hopelijk blijft het rustig en zijn ze snel weer vertrokken !
Jemig Sonja dat is even schrikken.....doe het rustig aan hoor .
Ik wens jullie een heel mooi, goed en gezond 2017 !

Gerrit en Joke zei

Wij wensen jullie ook de beste wensen voor 2017
Ja dat is dan even schrikken
En ja van die buren hebben wij ook wel eens gehad
Geniet nog heerlijk verder

Renee de Korte zei

Happy New Year! Vervelend zeg die luidruchtige mensen, wij hadden het ook in Islamorada, toen kwam ook de ploitie en was het zo over. Toch hebben ze daar nog respect voor de cops.
Niet zo moii die val, gelukkig gaat het wat beter, maar be careful!
Wat heerlijk om zulke temperaturen te hebben met kerst. Ik ben jaloers.
Geniet lekker verder komende tijd!

Jacqueline zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Toch een week met veel belevenissen. Altijd fijn die buren al ben ik bang dat als onze meiden in het zwembad bezig zijn dat ook met de nodige decibel gaat. Probeer ze wel altijd genoeg te waarschuwen dat het binnen de perken blijft. Wat naar voor je dat je zo gevallen bent. Gelukkig gaat het nu weer beter.
Weer een fijne week!

Jacqueline zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Toch een week met veel belevenissen. Altijd fijn die buren al ben ik bang dat als onze meiden in het zwembad bezig zijn dat ook met de nodige decibel gaat. Probeer ze wel altijd genoeg te waarschuwen dat het binnen de perken blijft. Wat naar voor je dat je zo gevallen bent. Gelukkig gaat het nu weer beter.
Weer een fijne week!

Marja en Tony zei

Natuurlijk ook voor jullie een geweldig, gezellig, gezond en liefdevol nieuw jaar.
Laat die huishoudelijke klussen toch gewoon achterwege, is gewoon allemaal veel te gevaarlijk! ;)
Balen van die buren en hopelijk was dat maar voor 1 of 2 dagen en kun je weer genieten van de rust en die heerlijke temperatuur want wat moet dat toch geweldig zijn...wij stonden hier aardig te vernikkelen vannacht :/

Saskia zei

Ook voor jullie de allerbeste wensen, maak van 2017 een top jaar!! Wat een gedoe hoor Son met die buren, dat hadden wij in Watersong.....daarom nooit meer de kappen zo dicht naast elkaar voor ons maar tegengaan kun je het natuurlijk niet echt. Laat de huishoudelijke klusjes maar gewoon liggen, dat is veel veiliger!! Ik kan me op dit miment geen voorstelling van 28 graden maken hoor, het js hier enorm koud....bbrrrrr.
Heel veel liefs en geniet lekker verder.

Cindy zei

Oei, niet meer zo'n schuiver maken hoor! Gelukkig nu weer ok.
En wat een heerlijkheid, zonder vuurwerk. Hier gisteren vanaf 10 uur
continu geknal van vooral vuurwerkbommen. Verschrikkelijk...
Wat een heerlijke week weer, en hopelijk zijn die mensen weer opgehoepeld.
En dat is ook zo, Nashville begint weer, hou er ook zo van!
Gelukkig nieuwjaar, en geniet nog lekker verder daar.

Hannie zei

Ten eerste voor jullie ook de allerbeste wensen voor 2017!
Die herrie aan de overkant was gelukkig maar eenmalig begrijp ik. Fijn dat de politie dan ingrijpt.
Nashville is hier ook weer net beginnen, maar zal nog wel achterlopen bij de US.
Doe je wel een beetje voorzichtig voortaan met schoonmaken, schuivers maken daarbij lijkt me niet fijn.
Beterschap hoop dat het snel helemaal over is.

José zei

Toch een heel andere wereld dat iedereen elkaar marry chrismas wenst tijdens een wandeling. Hoop dat de overburen een beetje indimmen, hebben wij gelukkig nog nooit meegemaakt in de Creek. Balen van je ongelukje, vanaf nu dus geen huishoudelijke klusjes meer😜. Fijne weken nog!

De Moolenschotjes zei

Als eerste de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
Dat het maar een gelukkig&gezond jaar mag worden in 2017🍾
En Oo wat lijkt me dat heerlijk om al deze feestdagen door te brengen in de zon.
En Nashville dat is ook Stefan z'n programma,zal hij ook weer blij mee zijn met een nieuw seizoen.
En geen gekke dingen meer doen Sonja op je vacantie Sonja!! Maar fijn dat het weer wat beter gaat.
Geniet ze..

2theusa/Christa zei

Ook voor jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar! Toch wel
apart om dat met zulke heerlijke temperaturen te vieren. 28 graden klinkt trouwens jaloersmakend lekker. Goed horen dat je al minder last hebt na de schuiver die je gemaakt hebt.

Anita zei

wat grappig wij hebben ook op 1e kerstdag een wandeling gemaakt in Celebration. Ja we hebben het goed getroffen met het weer. Ik hoop dat het weer wat beter met je gaat. Gr anita