zondag 22 januari 2017

Winter in Florida ...



Vorige week lukte het niet om een blog te maken, de griep sloeg voor de tweede keer toe en het gehoest en geproest hield de hele buurt wakker. Maar nu is het genoeg geweest, alleen genieten staat nog op het programma.  
                                

In Busch Gardens hebben we een optreden van de Shirettes gezien. Een jaren 60 motown groep, het zijn krasse dames die nog steeds de boel in beweging krijgen. Busch Gardens heeft ieder jaar een reeks concerten van bands uit de jaren 60. Amerika is goed voor zijn oudere artiesten.

                                          
                 
Natuurlijk hebben we weer een rondje park gelopen en genoten. We zijn nog steeds op zoek naar de luiaard, de sloth, we gaan deze week toch eens vragen waar deze leukerd te zien is.


                                       





Voor het eerst hebben we de Cheetah run gezien, meestal zijn we net te laat. Wat een snelheid kunnen deze dieren bereiken, heel kort weliswaar, mooi om te zien.






Na al dat gesnotter had ik echt behoefte aan troost (Ray ook trouwens) en wat is dan beter dan shoppen. We kozen weer eens voor de Tampa Premium Outlet. Heerlijk rustig, prima shops en we zijn dan ook leuk geslaagd.
Dat werkt beter dan anti biotica laughing

 



Het is al weken zonnig en warm in Florida, van de winter is tot op heden nog geen sprake. Zondag, vandaag, wordt echter een dipje verwacht, we hebben al waarschuwingen voor tornado's, wateroverlast enz. op de televisie gehoord. Het zal allemaal wel meevallen.

We genieten van de pool en hebben altijd wel gezelschap van de eendjes, ibissen maar deze week kwam deze leuke jongen bij ons zitten.







Het zal niemand ontgaan zijn dat deze week de inauguratie van de 45e president van de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden. Alle televisiezenders zonden het uit, ik heb op ABC gekeken, zij gaven professioneel commentaar en veel achtergrond informatie. Het was een indrukwekkende ceremonie.

Trump in al zijn lompheid, Melania in haar super Ralph Lauren outfit met nog een extra prikje botox hier en daar en dan de scheidende charismatische Barack Obama en zijn warme, intelligente Michelle, een groter contrast is niet denkbaar.
We kunnen er wel wat van vinden maar het is wat het is en iedereen zal zich erbij neer moeten leggen.
The Obamas vertrokken na de ceremonie in stijl lekker naar Palm Springs in Californië voor een welverdiende vakantie, eerst bijslapen.
                                     

We hadden ieder nog steeds een aantal United airmiles, helaas te weinig voor een vlucht en die miles vervallen na op een bepaald moment. United biedt de mogelijkheid om de miles in te zetten voor hotelovernachtingen. Dus ik ben driftig op zoek gegaan en in onze favoriete kustplaats kon ik een hotel op het strand boeken met de miles. We gaat dus drie dagen, twee nachten naar St Pete Beach.


Dan hoop ik eindelijk mooie sunset foto's te maken.




We kijken echt uit naar een paar heerlijke (strand)dagen aan de Golf van Mexico!


sommige foto's van internet

18 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Gelukkig weer opgeknapt, typisch dat je in het zonnige en warme Florida ook "gewoon" de griep kunt krijgen. Zo zie je maar weer.
En dan "troost shoppen" is nooit verkeerd natuurlijk;-)
Lekker weer volop genieten en een mini vakantie in je vakantie, super hoor!
Grtz.Yvonne

Hannie zei

Nee alweer griep, dat is wel pech zeg!
Goede besteding voor de miles. Zonde om ze te laten vervallen.
Je moet dat altijd goed in de gaten houden van alle allianties waar je spaart.
Ze zullen je niet vertellen dat je miles bijna vervallen.
Veel plezier aan het strand!

Hannie zei

Nee weer griep, dat is pech zeg.
Goede besteding voor de miles.
Je moet dat altijd zelf goed in de gaten houden.
Ze zullen je niet vertellen dat je miles bijna verlopen.
Veel plezier op het strand!

H(EL)EEN zei

Laat die griep virussen achter in St Pete. Wat een heerlijk vooruitzicht. En wat genieten jullie lekker. Kom maar op met die foto's.

Esther Sloof zei

Klaar met de griep nu, St Pete here you come...!
Wat heerlijk, geniet ervan!

Elstars zei

Vervelend om weer griep te hebben, maar gelukkig gaat het nu beter. Heerlijk om een paar dagen naar St. Pete te gaan, fijn vooruitzicht voor jullie. Geniet ervan!

Saskia zei

Hoppa griep buiten de deur gezet en die hoeft ook niet meer terug te komen......ga lekker genieten van het strand en net lekkere weer!!

Sonja zei

Potverdikkie het moet nu toch afgelopen zijn met dat ziek zijn. Gelukkig weet jij ook dat shoppen een beter medicijn is dan paracetamol. Of in ieder geval de combinatie. En wat heerlijk een paar dagen naar St. Pete. Natuurlijk eerst een ritje over "jouw" brug en dan fijn genieten van zon, zee, strand en prachtige zonsondergangen. Geniet!

Marja en Tony zei

Zeker ff opzouten met die griep en nu flink genieten en wat een heerlijk stekkie heb je daarvoor gevonden, heerlijk slenteren langs het strand en nóg meer genieten!
Fijn dat de temperatuur zo heerlijk met jullie mee denkt en ach die weersvoorspellingen op tv is toch ook een vorm van vermaak ;)

Mandy zei

Tjonge nu is het klaar hoor met de griep ! Voor de komende jaren even genoeg gehad 😠
Tja shoppen dat is voor alles goed hahahahah.
Lekker genieten van zon,zee en strand ...hhhmmmm heerlijk !!

De Moolenschotjes zei

Zo is dat lekker gaan shoppen dat is het beste medicijn tegen de griep.
Maar nu zijn jullie er wel klaar mee he.
En nu alleen nog maar lekker genieten.
En wat leuk op vakantie in je vakantie lekker geniet van st pete en kom maar op met de mooi zonsondergang foto's.
Was weer een heerlijke week wat is busch Gardens altijd mooi he.
Groetjes xx

José zei

Jeetje, da's balen voor de tweede keer griep. Gelukkig is het nu achter de rug. Leuk dat er weer een aantal concerten in BG zijn dat is weer genieten geblazen! Have fun!

Pieter en Petra zei

In zo'n korte tijd 2x de griep hebben is geen pretje ,maar gelukkig ben je al weer goed opgeknapt en shoppen in een sunny & warm Florida is een heel goed medicijn. Inmiddels hebben jullie al weer wat leuke dingen ondernomen en staat er ook nog genoeg leuks op het programma voor de komende tijd ;-)

Tot volgende week !!

Twinmom1995 zei

Wat vervelend dat je voor de tweede keer griep hebt gehad.
Dat is voor deze winter weer meer als genoeg.
Leuk om een paar dagen weg te gaan en mooi meegenomen dat jullie er airmiles voor hebben kunnen gebruiken.
Heel veel plezier!

kimmie zei

griep en dat voor de tweede keer niet leuk.. nu lekker genieten en die griep de deur uit.. De sloth zou in Jambo Junction moeten zitten maar volgens mij is die dicht dus idd ff vragen. Heb ze daar gezien opgekruld en slapend

Mariska zei

Gelukkig dat je weer opgeknapt bent!! Nu weer volop genieten, ENJOY!!

Cindy zei

Oh wat een pech met die stomme griep, nu wegwezen ja!
Heb zelf de "mazzel" dat ik pas griep kreeg na mijn vakantie, nu dus... zit al een week thuis :-(
En ja, shoppen is een ontzettend goed medicijn, helemaal als het in Florida is haha.
Veel plezier de komende dagen, wat heerlijk dat jullie een hotel aan de kust hebben geboekt.
Lekker even bijtanken.

2theusa/Christa zei

Hopelijk ben je nu echt van die nare griep af. Echt niet leuk griep tijdens de vakantie en zeker niet twee keer. Heerlijk vooruitzicht dat jullie naar de Golf van Mexico. Geniet ervan en hopelijk zie je een mooie sunset!