dinsdag 12 februari 2013

Animal Kingdom, Hollywood studio’s en meer…

Een hernieuwde kennismaking met Animal Kingdom stond op het programma. Op (alweer) een warme ietwat bewolkte dag reden we vrolijk zwaaiend met onze diamond kaart het parkeerterrein op, mooi mis, dat was om 11.00 uur bomvol. We sloten dus, nog steeds vrolijk, aan op parkeerterrein Dinosaurus. Met het trammetje reden we richting de ingang en na de controle, kaartjesautomaat en vingerafdruk mochten we het dierenrijk binnen. Intimi weten het, als eerste heeft hubby koffie nodig, het Rainforrest café was om de hoek zodat we meteen aan de ‘bar’ aanschoven omdat, ondanks dit vroege tijdstip, de lunch al in volle gang was en de tafels mooi gedekt stonden.  Leuke barkrukken, ik kon het niet laten…

DSCN0816

We liepen naar Camp Minnie-Mickey, onderweg kwamen we de Tree of Life tegen en veel meer moois.

In camp Minnie-Mickey begon bijna de show Festival of the Lion King en we besloten deze te gaan bekijken. Wow, wow, wat een show, wat een kleuren en hoe mooi neergezet. De performers ‘doen’ deze show 6 x per dag, werkelijk een topprestatie. De foto’s zijn helaas niet gelukt, zo jammer, eentje kan er mee door.

RSCN0890

Deze foto komt van internet:

internetfoto

Hierna zijn we op ons gemak naar Africa gekuierd en hebben daar de Kilimanjaro safaris gedaan. Een leuke tour met een safaribus die hotst en hobbelt, onderweg kun je de dieren van dit continent bewonderen. De leefomstandigheden van deze dieren zien er uitstekend uit, ze zijn ‘vrij’ en buiten.

Wij hebben slechts de helft van dit mooie park gedaan en gaan volgende week de andere helft op ons gemak bekijken.

Sonja en Ray voor Animal Kingdom met Lion King

Weer hartelijk dank aan onze persoonlijke fotobewerker, die zulke leuke bewerkingen van de foto’s maakt maar niet bij naam genoemd wil worden!

We hebben bij Alamo onze derde en tevens laatste rental opgehaald, hier rijden we nog 4 weken mee rond, we kozen deze keer voor een bijna nieuwe Chrysler 200 met paar honderd miles op de teller. Het inleverbonnetje klopte weer tot op de cent en het nieuwe contract is weer bij de uitgang opgemaakt. We hebben de Alamo counter deze vakantie helemaal niet gezien, we blijven lekker in de garage, wat een gemak!

auto

Zondag was het tijd voor Disney Hollywood studio’s, we zijn zo’n 20 jaar geleden in de toenmalige MGM studio’s geweest en we waren heel benieuwd wat we zouden gaan zien. We reden heel relaxed met de diamond parkeerkaart tot vlak bij de ingang, wat is dat toch een luxe. We hebben een superleuke dag gehad. Het was wel erg druk maar we hadden geluk, we konden van de ene attractie naar de andere zonder ergens te hoeven wachten.

 

Voor de Star tours haalden we een fastpass en daar konden we na een uurtje al terugkeren. Wat een leuke ride. We ‘deden’ The Great Movie Ride, de Muppets in 3-D en uiteraard Indiana Jones. Dit is een geweldig spektakel, een show neerzetten kunnen ze erg goed in Amerika en zeker in Disney, een hoog wow-gehalte,  veel branden, ontploffingen en zelf een helicopter kwam on stage.

De live musical Beauty and the Beast is kleurrijk, vooral veel roze, dat doet het toch wel goed, lieflijk, de zang, dans, decors en de animatie, het is een heel mooi (Disney) sprookje.

Tot slot gingen we voor de ride The Twilight Zone Tower Of Terror, wat een ervaring. Je zit in een lift (in seatbelts) en die gaat erg hard naar boven en dan weer naar beneden, zelfs zodanig dat je uit je stoel omhoog komt. Wat een superleuke attractie. Ray had zijn camera om zijn nek en toen die lift met zo’n snelheid naar beneden viel, ging zijn camera omhoog en raakte zodanig zijn voorhoofd dat het bloedde. Vreemd dat Disney daar niet voor waarschuwt in deze claim cultuur. Ehh nee, we gaan ze niet  ‘suen’.

Ook de Hollywood Studio’s hebben we maar voor de helft gedaan. We moeten ons nog gaan haasten om alles op tijd te kunnen zien. We hebben nog 3,5 week, oh het gaat zo snel.

10 opmerkingen:

Ben zei

Leuk om te lezen hoe een ander het ervaart.

Marja en Tony zei

Wat een heerlijke dagen, en wat een mazzel dat je op je gemak nog terug kan om alles te herbeleven!

Anita zei

Wat geweldig die hernieuwde kennismakingen. Dat jij ook in Tower of Terror durft, klinkt echt heftig met zelfs een bloedend hoofd als resultaat!
Bedankt voor de tips over het foto album, ga het binnenkort uitproberen.
Veel plezier weer.

Anoniem zei

Wat relaxed is het toch dat jullie zo op jullie gemak de parken doorstruinen en gewoon nog tijd genoeg hebben om de rest een volgende keer te bekijken.
Nog drie en een halve week te gaan, dat is gewoon langer dan mijn hele zomervakantie.

Teleton zei

Die Tower of Terror heeft nog behoorlijke impact zeg.....toen je er uit kwam zag je de Three of Life.......da's weer eens wat anders dan gewoon dubbel zien.....;-)

2theusa/Christa zei

Stoer dat jullie in de Tower of Terror zijn geweest, ik durf daar echt niet in. Nog ruim drie weken te gaan, wat een heerlijk lange periode hebben jullie!

Esther Sloof zei

Leuke foto's weer en nog een paar weken volop genieten. Hier mis je niets met dat koude weer en misschien ook weer sneeuw!

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg ! Toch wel erg leuk dat jullie nog even de Disney jaarpassen gekocht hebben. En zelfs in de TowersWatson of Terror geweest; de enige Disney attractie waar ik niet in geweest ben, denk ik .... ?!? Veel plezier weer !

Twinmom1995 zei

Ik heb even niet op bogger gekeken en was even bang dar jullie al naar huis zouden zijn maar gelukkig is dat nog niet zo.
Voorlopig hebben jullie nog een paar weken.
In ieder geval nog veel plezier.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een geweldige tijd hebben jullie daar toch en zo lekker alles op het gemak kunnen doen.
Top dat jullie in de Tower of Terror zijn gegaan.
Mooie foto's weer, veel plezier verder.

Groetjes,
Martin, Richard, Linda en Lisa.