maandag 18 februari 2013

Beach boys, Animal Kingdom en meer…

Alweer een week voorbij, oh het gaat veel te snel. We zitten in een routine, gaan om de dag naar een park, doen de dagelijkse boodschappen en gaan ook lekker shoppen, de nieuwe zomercollectie hangt in de winkels en dat is heel erg  verleidelijk, we kunnen die verleiding dan ook niet altijd weerstaan.
Ina en Arjan zijn gezellig op koffievisite geweest en we hebben uitgebreid bijgepraat. Zij bezitten een prachtige villa in de volgende straat. 

Seaworld heeft in de weekenden van februari en maart Bands, Brew and BBQ, een food braderie met BBQ gerechten en drankjes. Later in de middag is er dan een concert van een min of meer bekende band.

bandsbbbq

Dit weekend traden de Beach boys op, dit is voor ons echt memory lane en goed gemutst reden we richting Seaworld. Helaas we waren niet de enigen. Het parkeerterrein was zo vol zodat we naar de overflow werden gedirigeerd. Eenmaal in het park liepen we linea recta naar het stadium waar we iets na drieen aankwamen. Op de brug werd al kenbaar gemaakt dat de show vol was, geen zitplaatsen meer. Ja wat nu, we wilden ze toch wel graag zien en horen.
Naast het stadium zijn grasveldjes en daar zagen we mensen gaan zitten, we zijn er maar vrolijk bij gaan zitten.

Hippies

Het concert begon om 16.00 uur en duurde anderhalf uur, alle bekende en minder bekende songs kwamen voorbij.

Beach boys

Het was een gelikte show, de sfeer was heerlijk en we hebben lekker meegezongen. Het was een top middag.
Omdat we niet in het stadium zaten konden we slechts van opzij fotograferen, de kwaliteit van de foto’s is dan ook magertjes.

Dit was de ook middag dat the big freeze over Florida zou komen, de koudste periode deze winter, de televisie gaf per uur updates en waarschuwingen.  We hadden ons warmer gekleed, lange broeken en trui, maar oh wat werd het koud, een ijzige wind en met je achterwerk in het koude gras maakte het voor het gevoel nog een graadje erger.

Zondag was een ijskoude dag, er stond een ijzige noordelijke wind maar een strakblauw lucht. We besloten naar Animal Kingdom te gaan, dat is wat beschut. Dat hadden meer mensen bedacht, wat was het druk.

econservation station

We begonnen met de 3-D film It’s tough to be a bug, wat een superleuke film, we hebben tranen gelachen. De wereld wordt bekeken vanuit het perspectief van de bug en wat de mensen ze ‘aandoen’. De meest gruwelijke insecten krijgen een lief trekje en doen het publiek het een en ander aan, je wordt besproeid, een insect laat een stinkend poepje, je krijgt met de vliegenmepper, kortom hilarisch!

Nemo

Vervolgens naar Nemo (het klerewippertje voor sommigen), een kleurige musical, zang en dans, het is er allemaal en toch konden we er niet echt warm van worden. Dan is Festival of the Lion King zoveel indrukwekkender.

Daarna hebben we heerlijk door het park gewandeld, de dieren bekeken en gewoon genoten.

We hebben de parade niet afgewacht, het was echt overvol.  Wij zijn richting villa gegaan. Onderweg zijn we gestopt bij de nieuwe Publix, eind 192 afslag Celebration. Wat komen we daar graag, het is een giga supermarkt met een zeer uitgebreid assortiment en veel lekkere, verse produkten. Er is een warm Chinees buffet met diverse soorten gekruide kip en gebakken rijst, je vult bakjes en kunt het thuis in de oven of magnetron eventueel opwarmen.  

Het is overigens dit jaar drukker dan ooit in de parken en ook in de restaurants. We staan regelmatig in de file op de 192. De I4 komen we al lang niet meer. De economie schijnt aan te trekken, de huizenprijzen stijgen ook weer sinds lange tijd. Helaas ook de benzineprijs, in december was de prijs $ 3,04 per gallon nu $ 3,79 en de prijs fluctueert per dag en er kan zo maar een dubbeltje tussen zitten. Nog steeds een lachertje vergeleken met Nederland.

De temperatuur gaat weer omhoog, richting de 31 graden. We gaan deze week de rest van de parken bezoeken, we willen nog naar de gulfcoast, we komen vast nog tijd te kort…

16 opmerkingen:

Teleton zei

En dan ziet het er zo lekker uit, zeven zonnen en een staalblauwe lucht, maar oei...wat kan die wind roet in het eten gooien he? En wat een volk op de been op zulke dagen in SeaWorld.....een goeie zet uit commercieel oogpunt want ze komen allemaal mee-eten. En over die Kleine Klerewippert zijn we het eens.....;-)Je moet er van houden.

Saskia zei

Hé Sonja, daar zijn we weer en inderdaad op de update van jouw blog hahaha. Wat klinkt dat weer heerlijk allemaal zeker als je hier in het koude Nederland zit te wachten op de lente en lekker naar buiten wilt.
Goed om te weten dat er een nieuwe Publix bij gekomen is, die in Berry Town Center is aan de kleine kant maar wij vinden het een fijne winkel.
Have Fun!!
Saskia

Anita zei

Wat geweldig om zo'n show van de Beach Boys mee te kunnen maken. De kou levert wel prachtige foto's op met zo'n strakblauwe lucht.
Haha, dat jullie straks nog tijd te kort komen, moet niet gekker worden.
Voor ons kunnen de komende weken niet snel genoeg gaan :)

Richard zei

Waaaa wat ben ik jaloers..... :) ;)
Ik ben dan wel 40 jr. maar die optredens, vooral Beach Boys, en veel andere leuke bands.
Jammer dat dit niet in April is.
En wat een drukte.
Nog heel veel plezier.

Hannie zei

Dat het nou zo druk is, had ik niet verwacht in Februari.
Enne het moet toch niet gekker worden dat uitgerekend jullie tijd te kort komen!

Tiana zei

Heerlijk hoor, aangezien het hier wit zit van de vorst, zal het bij jullie wel meevallen met de kou ;-)
Het is hier in verschillende landen vakantie geweest, misschien is het daardoor drukker?? Nog veel plezier!?

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Jullie genieten heerlijk lezen we.
Wat een drukte in Sea World, misschien al door kindervakanties?
Leuk dat optreden van de Beach Boys.
Succes met het inkopen van de zomerkleding, jullie hebben nog tijd genoeg.
We blijven jullie volgen.

Cindy zei

Had dat gelezen van de Beach Boys, kwamen net te vroeg voor mij. Leuk!
En oh koud gister toen ik aan kwam...Hop,snel hogere temperaturen svp haha!
Geniet nog even van jullie laatste weekjes!

Rick, Sunshine State zei

Wat vermaken jullie je heerlijk al die wekenlang al.. Heerlijk overigens thanks voor de tip bij de Publix, wij zullen dit in April zeker gaan proberen !!

Unknown zei

Nou dat geloven we zo maar hoor dat jullie tijd tekort komen.
daar hebben we zelf ook altijd last van.
Volgende keer gewoon iets langer gaan.
Nog heel veel plezier en mooi weer

Esther Sloof zei

Oh, ik dacht al, waar blijft de volgende update. Weer helemaal bij, ik hoop dat de koude tijd voorbij is en weer een lekker temperatuurtje wordt. Have fun!

Twinmom1995 zei

Het wordt wel tijd voor warmer weer hoor.
Ik vond het afgelopen zomer ook al een stuk drukker dan het jaar daarvoor. Het likt wel of het hele jaar dus drukker is geworden. En wij maar hopen dat het lekker rustig is buiten de schoolvakanties.
Daar zitten wij niet zo heel lang meer aan vast.
Nog heel veel plezier.

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie weer gehad !!! De kou mag je richting Denver sturen (wel graag zonnetje erbij) ! Het klinkt toch wel erg lekker zo, hoe relaxed als je er zo lang zit ! Have fun !

Pieter en Petra zei

De muziek van de Beach Boys geeft toch altijd wel een zomers gevoel vinden wij, hadden we best bij willen zijn...

Een nwe Publix erbij aan de 192, dus nu zitten er zo'n stuk of 5 tussen de SR535 en de Hwy 27 denk ik. Die op de kruising van de SRS535/Hwy192 begint toch wel een beetje shabby te worden vinden wij.

Groetjes,
Pieter & Petra

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat jammer dat er geen plek meer was in het stadium maar dat gezellig met z'n allen in het gras zitten geeft het concert dan wel weer iets speciaals. Jullie genieten heerlijk, ga zo door! Wij genieten mee.

Marja en Tony zei

Grappig..Beach "Boys" als je die foto's ziet ;)
Gelukkig was de kou van korte duur en stijgen de temperaturen weer tot heerlijke hoogtes, jullie hebben het vast verdiend!