zaterdag 2 februari 2013

Busch Gardens, de eenzame ijsbeer in Seaworld en meer…

Allereerst dank voor de vrolijke reacties dat is leuk om te lezen en daar ben ik blij mee. Wat hebben we geluk met het weer, het is geweldig, zonnig en warm (soms zelfs iets te). Het shoppen verloopt rustig maar gestaag, tja als je hier bijna drie maanden bent dan moet je doseren nietwaar?

Inmiddels hebben we een nieuwe vakantievriendin, Abbey. Zij is de uitermate onstuimige, beresterke, niet luisterende beagle van onze oude buurman Joe. De oude baas kan Abbey niet aan, ze hebben gezelschap aan elkaar maar Abbey komt wel beweging te kort. Leonine ging met haar rennen en Ray neemt haar mee voor stevige wandelingen rond het meer, uiteraard altijd aan de lijn, Een beagle is een fervente wegloper en zoals bekend zitten er ook nog alligators in het meer. We hopen dat we Abbey, al is het dan maar tijdelijk, wat beweging  kunnen geven (en kluifjes die we voor haar hebben gekocht).

Abbey

We zijn deze week naar Busch Gardens gereden, daar was het deze vakantie nog niet van gekomen en onze annual pass is inclusief dit park. Op de warmste dag tot nu toe vertrokken we op een voor ons wat vroeg tijdstip. Je bent toch nog wel even onderweg naar Tampa. De parkeerterreinen van Busch Gardens liggen wat verder en een trammetje brengt je naar de ingang, dat was geen straf met die hitte.

DSCN0557

We begonnen met een lekkere verfrissing en zaten op ons gemak op het terras mensen te kijken. Dat was wat lastig want het was super rustig. Restaurants waren leeg en de rides kenden geen wachttijden. Het was zo warm dat in het park alle vernevelaars aan stonden om wat verkoeling te brengen. Op een aantal plaatsen vindt onderhoud plaats, zodat het seizoen straks spic en span kan beginnen.

We hebben hier een paar fijne uurtjes doorgebracht, de skyride gedaan en met het treintje door Serengeti gereden. De rollercoasters hebben we deze keer maar links en rechts laten liggen. We hebben zoveel mogelijk dieren bezocht maar een aantal liet zich helaas nauwelijks zien, de Cheetahs hadden er geen zin in en speelden verstoppertje voor onze camera, de olifanten toonden ons hun imposante achterwerk, zodat we dat maar lieten voor wat het was.

Woensdag was er een cool down en zakten de temperaturen naar zo’n 19 graden, het is wel heerlijk zonnig, lage humidity en dus kristalhelder. In de middag reden we naar Seaworld om weer eens een show te bezoeken. We kwamen langs Turtletrek en deze nieuwe attractie kenden we nog niet. Er was geen wachtrij zodat we meteen konden doorlopen. Eerst loop je door twee wachtruimten waar je aan een kant ondergronds vissen, manatees en natuurlijk turtles kunt bekijken. Turtletrek is een 360 graden 3D film, je staat in een (uiteraard) ronde ruimte met hekjes om tegenaan te leunen en dan bekijk je de mooie film. Hou er rekening mee dat je zelfs zonder wachtrij gewoon een half uur tot een uur op je benen staat zonder mogelijkheid ergens te gaan zitten, kids gaan op de grond zitten/liggen. 

We waren net te laat voor Pets Ahoy en besloten een rondje rond het water te lopen. De Skyride was gesloten, zonder opgaaf van redenen. Aan de andere kant van het water liepen we langs de Wild Artic ride en kwamen tot de conclusie dat we hier nog nooit binnen waren geweest. We gingen als echte daredevils voor de helicopter ride en waren toch wel verrast door de intensiteit van deze attractie. Na de ride loop je door een slecht gecreeerde sfeer van Antartica en daar zit achter glas toch zo’n zielige ijsbeer, helemaal alleen, dit kan toch niet de bedoeling zijn van Seaworld. Oordeel zelf:

DSCF1923

Even verderop een grote walrus, ook helemaal alleen, Wat een afschuwelijke  behuizing voor deze prachtige dieren die hier wegkwijnen. Dit gedeelte vinden we ontluisterend en geheel ontdaan verlieten we Seaworld zonder verder nog een show te bezoeken. Mocht ik iets niet goed begrijpen en een van de lezers weet dat het toch anders ligt, laat het dan weten. Internet geeft overigens slechte reviews over de huisvesting en eenzaamheid van die arme beer, deplorable, disgracefull, wordt genoemd.  Op de Facebook pagina van Seaworld heb ik er een opmerking over gemaakt. Ik hoop dat er een reactie komt en zal dat dan laten weten.

Vanmiddag zijn we bij Target binnengestapt, we komen er eigenlijk nooit en op diverse vakantieblogs lees ik hierover goede berichten. We waren echt aangenaam verrast, mooie ruime store, groot assortiment food en veel keuze bij de non food. Bepakt en bezakt kwamen we er vandaan. Ik denk dat deze store het bij ons zou kunnen winnen van de Walmart. Voor een goed oordeel zullen we hier wel eerst wat meer shop-ervaring moeten opdoen…  no problem . Ik kocht o.a. een leuk zonneshort en –shirt, katoen dus lekker luchtig. Bij het afknippen van de labeltjes bleek later dat het Sleepwear is, weet je wat, ik ga in sleepwear bij de pool liggen…

Vervolgens zijn we naar de LBV outlet gereden, het was iets drukker dan vorige keer maar nog steeds erg rustig. We zijn er nu ook definitief uit, we geven toch de voorkeur aan de mall met mooie department stores en leuke winkels!

Zojuist horen we op het nieuws dat de I4 een enorme facelift zal ondergaan,   nieuwe bruggen worden gebouwd en uitgebreide onderhouds werkzaamheden worden uitgevoerd, dit alles heeft wel een prijskaartje, vanaf 2015 wordt de I4 een tollweg.

De dollar tikt bijna de $ 1,37 aan, wij klagen niet hoor! De benzineprijs fluctueert dagelijks, medio december betaalden we $ 3,04 vandaag kostte een gallon $ 3,39. 

Vanavond was er een prachtige zonsondergang:

sunset2

Zo leven we tijdelijk het Amerikaanse leven, het kost ons geen enkele moeite. Ray gaat naar de fitness, we doen iets, niet veel, in de huishouding, halen de dagelijkse boodschappen, koken of gaan uit eten. We zien de schoolbus in de ochtend en middag voorbijgaan. We gaan op pad, kortom een heel prettig leven.

We zijn hier vandaag 6 weken en hebben er nog 5 te gaan, yippie!

21 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Allemachtig nog 5 weken, ik zou er ook aan kunnen wennen ... denk ik ;-)))

Unknown zei

Nou dat zag er weer super uit.
Maar wat lees ik nou na al die jaren en dan nog nooit in de Target geweest.
Nou nog heel veel plezier en mooi weer in die laatste 5 weken.

Teleton zei

Die ijsbeer is al jaren een bloody shame maar in die komende vijf weken kan SeaWorld het misschien nog een beetje goed maken met het voorjaarsprogramma en misschien is het zelfs wel de moeite waard om hiervoor naar Busch Gardens te rijden want die hebben ook een leuke line up met o.a. een optreden van Steppenwolf. Keep on shoppin' & rockin'!

Marja en Tony zei

Dat is inderdaad een hele trieste ijsbeer, ik loop sowieso altijd met een knoop in mijn maag door welke "dierentuin" dan ook! Is natuurlijk geweldig om beesten voor "t eggie" te zien, maar de leefomstandigheden zijn over het algemeen niet om naar huis te schrijven!
Waarom gaat Ray nog naar de sportschool als hij dagelijks een rondje Dogwishperer kan spelen?
Oei...de Target ontdekt, maak je borst maar nat Haha

Geniet nog maar flink de komende weken, ik ben nog steeds stinkend jaloers ;)

Anita zei

Wat genieten jullie lekker zeg, heerlijk om niets te moeten en gewoon doen waar je zin in hebt. Fantastisch dat het zulk lekker weer is. Die ijsbeer en walrus vinden wij ook zo'n zielige vertoning, jammer.

Met zo'n leuke koers wordt shoppen nog leuker toch?

Ben zei

Wel eens binnengelopen bij sommige winkels in The Loop in Kissimmee ? Wij wel en waren over b.v. Kohl's zeer verrast. Oh ja, we komen er aan !!!

Hannie zei

He wat vervelend nou voor jullie, nog 5 weken! Ik ben jaloers.
Niet te geloven dat jullie nog nooit in de Target zijn geweest. Maar nu gelukkig wel ontdekt dat het een heerlijke winkel is.
Have fun!

Anoniem zei

Wat een leven hebben jullie toch. Hoe moet dat straks toch weer als jullie terug zijn in Nederland? De hond van de buurman heeft het maar wat getroffen met Ray. Ook hij zal niet blij zijn over vijf weken. Wel heel fijn dat jullie nog ruimschoots op tijd de Target hebben ontdekt. Inderdaad een heerlijke winkel. Lekker ruim en altijd veel rustiger dan de Walmart.
Geniet lekker verder!

Esther Sloof zei

Wat een leuke beagle, die boft maar met zulke buren! Genoten van je blog, ben weer benieuwd naar het volgende verhaal. Heel veel plezier en genieten!

Patrice zei

Wat een heerlijk leven zo in The States ! Jullie zijn helemaal ingeburgerd en genieten met volle teugen. En dan ook nog een heerlijk eigenwijze beagle als vakantievriendje, een steeds aangenamere dollarkoers en heerlijk weer, wat wil een mens nog meer. Dat gaan jullie met gemak nog 5 weken volhouden zo :-)

Saskia zei

Hé Sonja, wat heerlijk nog 5 weken te gaan. Daar ben ik ook wel jaloers op hoor hahaha.
Toen wij de laatste keer in Seaworld waren zat de walrus op z'n minst nog met een vriendje (of vriendinnetje) rond te dobberen.
Ennuh die dollar dat gaat helemaal goed. Wij hebben al wat voorraad aangelegd dus de eerste aankopen zijn al tegen een fijne koers :).
Geniet ervan !!

Tiana zei

Nog "maar" vijf weken te gaan!! Heerlijk hoor! Wij vinden de Target ook echt een geweldige winkel!

Eric zei

Heerlijk zeg, nog zo'n tijd relaxen en shoppen. Wat een verschil met hier (ik ga maar niet in details). Ga lekker door met inburgeren en de hond uitlaten.

kimmie zei

Heerlijk, geniet er nog van.
Volgens mij heeft Seaworld 2 ijsberen en zijn het broertjes van elkaar en de ene keer zit de een er en de andere keer de andere. De walrus wordt ook getrained wij waren er toen ze met hem bezig waren. De ijsberen krijgen in het verblijf veel dingen die het leuker maken hoor. Het kan altijd beter dat hoor je mij niet tegenin gaan.
Target top winkel

Iris zei

Jullie genieten er lekker op los! Heerlijk op te lezen! En wat leuk dat je er een ''hond'' bij hebt, nu word het allemaal wel lekker huiselijk!
Je hebt nog een aantal weken voor de boeg, ik ben jaloers! Want het begint hier helaas toch weer wat kouder te worden..
Geniet nog lekker verder!

Jenn zei

Aww.. wat is Abbey een schatje en wat een lief vakantievriendje! Target is een zalige winkel, daar kom ik ook altijd graag (en ga dan gelijk naar Marshalls die ernaast zit op de 192).
De ijsbeer in SeaWorld is eigenlijk schandalig. Maar ik weet niet of dit echt de schuld van SeaWorld is. Het is gewoon een feit dat ijsberen het niet goed doen in gevangenschap. Het maakt niet uit hoe mooi of groot het verblijf is, uiteindelijk wordt een ijsbeer langzaam gek. Dit merk je aan het ijsberen wat ze doen en aan het draaien van hun hoofd. Helaas zijn de ijsberen in het wild ook geen lang leven meer gegeven. Ze krijgen steeds minder terrein om op te leven en zijn aan het uitsterven. Het is aan de ene kant goed dat SeaWorld ed ijsberen hebben, zodat we deze fantastische dieren toch nog kunnen bewonderen en ervan kunnen leren. Het is alleen heel erg verdrietig om een ongelukkige ijsbeer in gevangenschap te zien. SeaWorld doet veel goed voor dieren, en ik ben ervan overtuigd dat ze het verblijf van de ijsberen zo aangenaam mogelijk maken, maar het blijft hoe dan ook een heel akelig gezicht. SeaWorld had overigens eerst 3 ijsberen: Johnny, Klondike en Snow. Klondike en Snow waren broer en zus uit Denver. Snow had echter last van een allergie, dus zij is vorig jaar naar Arizona verhuisd. Ik kan me heel goed indenken dan Klondike hier verdriet van heeft gehad en daardoor nog meer abnormaal gedrag vertoond. Toen ik afgelopen juni in SeaWorld was, lag een van de ijsberen heerlijk op zijn rug, wijdbeens te slapen. Hij lag echt op z'n gemak en vertoonde geen tekenen van stress. Maar afgelopen oktober was ie aan het ijsberen en met z'n hoofd aan het draaien. Een afschuwelijk gezicht!



Charly zei

Heb weer genoten van je blog. Heerlijk nog vijf weken genieten! Ik ben jaloers op je!

Aggie zei

Haha, nog nooit in een Target geweest, hoe kan dat nou? Wij vinden dit zeker een hele fijne winkel met ook vaak goede aanbiedingen, ons vind je hier minstens evenvaak als in de Wal*Mart.

Van die ijsbeer krijg ik spontaan kippenvel, bah, vind dit altijd zo'n zielige aanblik! Snap dat je er van uit je doen raakt.

Maar kom, nog 5 weken genieten (wrijf het er maar lekker in haha!), heel veel plezier nog!!

Groetjes van Aggie

Yvonne en Rob zei

Nou dat is toch een zalig vooruitzicht, nog 5 weken!
Wij tobben hier nog wel fff door met regen, sneeuw en storm ;-(
Grtz.yvonne

Pieter en Petra zei

Wat een mooie foto van de zonsondergang boven Country Creek, nu maar hopen dat dat in april ook zo is ;-)

Jullie boffen maar met het mooie weer want Piet Paulusma stond net weer even voor morgen waarschuwingen te geven voor sneeuw en gladheid....

Groetjes,
Pieter & Petra

SiLv!@ zei

thanks voor de reactie op onze blog! Leuk! En...fijn om te lezen dat het met het weer wel goed zit! Target staat ook op ons lijstje van winkels die we aan zullen gaan doen. Heerlijke winkel!

groet, Silvia