maandag 25 februari 2013

Themeparks, beach, shoppen, Art of Animation en meer…

Wat laat ik jullie in de steek, het is al een week geleden dat er een update werd geplaatst, we hebben het ook zo druk. Maar ik ga het goedmaken, het wordt wel een heel verhaal... Overigens worden alle foto’s voor het blog dit jaar door hubby gemaakt!
Deze week stond in het teken van luieren, shoppen, strand, parken en nog meer,  tja het is toch vakantie maar het einde komt helaas is zicht.
Maandag togen we vol goede moed naar Epcot, het was Presidents day en dat is een feestdag in Amerika.


Het was niet druk, nee het was bomvol, we zijn redelijk snel naar de World Showcase gegaan, waar we op ons gemak alles hebben bekeken. Bij France is een nieuwe bakery gekomen Monsieur Paul (de naam is een eerbetoon aan de wereldberoemde Paul Bocuse). Het assortiment is helemaal onze smaak, er lagen heerlijlke baquettes maar ons oog viel op een croque-monsieur, geen gewone, nee helemaal verscholen in een dikke laag gegrilde kaas, een echte caloriebom. Normaal gesproken delen we een sandwich maar deze zagen er zo verleidelijk uit dat we allebei een hele wilden. De croque was heerlijk maar viel als een baksteen op de maag, de rest van de dag hebben we niet meer gegeten. Overigens kosten die dingen ruim $ 10,- per stuk, geen wonder dat ze wat zwaar op de maag liggen. 
Deze bakery is echt een aanrader en de volgende keer gaan we voor een heerlijke baquette die we wel samen delen!
Omdat het deze week verder erg druk zou zijn in de parken zijn we er weggebleven, de komende week gaan we een inhaalslag maken. De weersvooruitzichten zijn helaas wat minder.
Gisteren, zaterdag 23 februari 2013 is officieel het winter warmterecord in Florida gebroken, het werd 89 F (31,6 C), de TV raakte er niet over uitgepraat, het was ook behoorlijk zweten.
Ben en Lieke Zwaan verblijven ook in Florida en dinsdag zijn ze bij ons op de koffie geweest. Enige tijd geleden kwamen we erachter dat we in Nederland bijna buren zijn. Het was erg gezellig en we hebben uitgebreid bijgekletst.
Zij zijn echte Florida-experts en komen bijna dagelijks in de parken. Helemaal vergeten foto’s te maken. Ben en Ray zijn een rondje gaan lopen omdat Ben toch wel graag de alligators wilde zien in het meertje hierachter, dat is gelukt, Ben heeft de foto gemaakt.


Tussendoor nog even met Ina en Arjan bijgepraat en koffie gedronken. Oh wat hebben we het slecht.
Omdat het zo warm is en ieder jaar wel een bezoek aan het strand op het programma staat kozen we een erg warme dag om naar het mooie St. Pete Beach aan de prachtige gulfcoast te rijden.
Voordat je St Pete bereikt moet je de Pinellas Bay Way over, dit is een tweebaans weg met een brug. Dit veroorzaakt behoorlijk veel oponthoud want dit is de Bay-Gulf verbinding, dus volop jachten die hier gebruik van maken.


Groot was onze verbazing dat er een brandnieuwe brug wordt gebouwd die al een flink eind gevorderd is.


We hebben genoten van het heerlijke strand, het water was helaas nog te koud. We zagen twee spelende dolfijnen, heel leuk dat mensen dan zo enthousiast worden en iedereen op zo’n moment met elkaar praat, ‘did you see them, awesome’.
Ook hebben we deze week uitgebreid geshopped en uitermate goed gescoord, zo langzamerhand hebben we een black belt in het shoppen. In de winkels ligt de nieuwe zomercollectie en de zomerjurkjes en topjes zijn echt heel apart, dat kun je toch niet laten liggen? Nou maar hopen dat het snel zomer wordt in Nederland. Overigens kan Ray er ook wat van hoor, die winkelt echt heel graag en hij is heus niet alleen een windowshopper, zijn koffer is vast loodzwaar.
We zijn langs geweest bij de Salvation Army om informatie in te winnen betreffende af te geven kleding, zij zijn blij met alle donaties dus ook  kleding. We hebben heel wat, nog goede, kleding te doneren. Ze zitten op de 192 vlakbij de OBT, 105 West Vine st. Voor diegenen die nog gaan in de voorjaarsvakantie, loop er eens binnen.
Vandaag was het een sombere dag, erg warm, vochtig en af en toe een paar spetters. We hebben eerst een poncho gekocht en zijn lekker op pad gegaan. Vol goede moed togen we naar de Magic Kingdom, we reden in optocht, we hebben geparkeerd, stonden achteraan maar toen we die mensenmassa zagen die richting de ingang liep, zijn we weggereden. Ander keertje maar. Op naar de Hollywood studio’s in de hoop dat het daar wat rustiger was.


We zagen onderweg het bord Art of Animation resort, ik had al eens foto’s  gezien van Pieter en Ton en we besloten daar een kijkje te gaan nemen. Wat een prachtig resort, zo kleurrijk, zo mooi, we waren echt onder de indruk, je kijkt je ogen uit en je kunt wel blijven fotograferen. Je bent meteen happy als je daar binnenkomt. Een paar foto’s, jammer dat het bewolkt was maar misschien gaan we nog even terug deze week als de zon schijnt:
Vervolgens zijn we doorgereden naar de Hollywood Studio’s, het was prettig druk en we hebben er een paar gezellige uurtjes doorgebracht. We zijn o.a.  naar  The Legend of Jack Sparrow geweest, dat vonden we een afknapper, je staat met veel anderen, dicht tegen elkaar gedrukt op een paar vierkante meter en kijkt naar ‘Jack Sparrow’ die een toneelstukje op een boot opvoert. We dachten dat dit het voorprogramma was om de wachttijd  wat prettiger te maken en toen de deur open ging verwachtten we naar de show te gaan, nee zeg stonden we ineens buiten.



Vanavond gaan we live naar de Oscar uitreiking kijken, mooie jurken, mooie mensen en vast ook veel hysterie!

Deze week staan nog wat parken op het programma en wat verder op ons pad komt zien we wel. Het weer doet een stap terug, eerst nog warm en vochtig maar dan wordt het flink koeler. Maar voor ons nog steeds heerlijk.
We lezen hoe slecht het weer is in Nederland, veel sneeuw, kou en de daarbij komende ongemakken. Het moet maar snel lente worden want ik hoor van alle kanten dat men het zo gehad heeft met de winter.
Het gaat voor ons nu echt heel snel, volgende week vrijdag de 8e vliegen we terug, onbegrijpelijk dat we hier al ruim 9 weken zijn.

15 opmerkingen:

Cindy zei

Leuk verslag! En wat een heerlijke temperaturen, ik ben er gek op dus heb mazzel dat ik juist op de dag met record hoge temperaturen hier ben :-)
Vandaag helaas erg somber, maar wel lekker warm, alles beter dan de kou in NL. Ben alleen bang dat ik geen zonnetje meer ga zien voor ik terug ga naar NL... Daarna weer zon maar idd een stuk koeler. Wel lekker ook denk ik. En oh wat zijn jullie er lang. Ene kant lekker, andere kant,ik zou het zelf niet kunnen, zou heimwee krijgen, verheug me nu stiekem al een beetje op mijn thuiskomst haha.

Ben zei

Wij waren ook in DHS, maar vroeger, 9 tot half 1. Wij vonden het er vrij rustig. Gelukkig dat we dat Pirates-ding niet gedaan hebben. Stonden wel op het punt.

Anoniem zei

Gelukkig voor mij heeft het een week geduurd voordat je een update hebt geplaatst. Daar boven op die berg in Frankrijk was er nauwelijks internet, dus had ik een stuk achter gelopen met het volgen van jullie belevenissen. Vooralsnog hebben jullie genoeg te doen deze laatste anderhalve week en het lijkt me ook wel gezellig zo af en toe die Nederlanders bij jullie over de vloer. Ik zou zeggen geniet en nog dubbel en dwars van en stuur a.u.b een beetje warmte deze kant op.

Trails zei

Zijn de 3 maanden al bijna voorbij?? Zo zeg. Geniet nog van de laatste 2 weken, als jullie naar huis vliegen, vliegen wij naar huis van Londen.
Groetjes, Renée en Jacky

Rick, Sunshine State zei

Wat moet dat lekker zijn, je zit er zolang en dan heb je gewoon nog twee weken...

Nog heeeel veel fun !!

Marja en Tony zei

Wat een heerlijk uitgebreid verslag, genieten dus in de ochtend met een bakkie koffie erbij;)
Gezellig zo samen met je (bijna) buren een gezellige ochtend door te brengen en heb je het nog met Ina gehad over hoe geweldig goed ik ben in WF Hahaha.
Ik kreeg wel heimwee bij het zien van de foto's van het strand...daar heb ik nu wel echt behoefte aan!
Geniet nog lekker verder en vooral niet denken aan naar huis gaan;)

Teleton zei

Wat is dat nu? Praten over de terugreis? Jullie blijven nog langer dan menigeen vakantie kan vieren! Mooie foto's weer van Ray enne....zo'n weekbericht is zo gek nog niet hoor. Geniet er van, zo lang het kan!Ga tot het gaatje of, zoals ze in Den Haag wel zeggen: Geniet met volle teugels, tot de laatste snikkel!

Saskia zei

Hé Sonja, ik had je al gemist! Wat een heerlijke week weer, goed om te horen dat de zomerkleding leuk is dan kan ik me daar al op verheugen hahaha.
Hier in Zuid Limburg ligt een pak sneeuw waar je niet goed van wordt dus ik ben zo langzaam aan wel echt aan de zon toe. Ik begrijp van jou en andere bloggers wel dat het enorm druk is in de parken, gek hè terwijl het hier super laag seizoen is.
Geniet van de komende weken en wij genieten van jouw blog!!
Have Fun!!

Tiana zei

Lekker hoor! Geniet nog van jullie laatste weken daar, al lijkt me dat geen probleem ;-)

Anita zei

Wat een leuke update, jullie vermaken je prima. Jammer dat we elkaar net missen in maart, hadden we elkaar ook even kunnen ontmoeten. Leuk om te lezen dat Ray ook van shoppen houdt, Tom shopt ook graag maar liever niet voor hemzelf, haha.
Bij de Franse bakery in Epcot komen we ook graag, ben benieuwd naar de vernieuwingen.
Geniet nog lekker de komende tijd.

Unknown zei

He he endelijk weer wat zon in dit koude kikkerland.
We dachten nou Sonja de balpen is leeg,hebben er een paar opgestuurd.
Gekheid weer een top week en ja sorry voor jullie gaat het nu opschieten maar dan kom het voor ons dichterbij.
Geniet nog van de laatste week en we zien het weer .

Esther Sloof zei

Zo, weer heerlijk bijgelezen vanuit het frisse LV. Stuur wat warme wind deze kant op! Leuk dat jullie zo lekker samen kunnen shoppen, daar krijg ik mijn man nooit mee naar toe. Enjoy!

Ronald zei


Heerlijk hoor, die temparaturen. Jammer dat het op bepaalde momenten zo druk is in de parken, maar daar ontkom je niet aan. Veel plezier.

Gr. Ronald

Aggie zei

Inderdaad, nu snap ik het...je hebt het sommige dagen gewoon te druk om te bloggen met buurten, shoppen, parken en sightseeing! Dat is een prima teken. Ook hier lag de afgelopen dagen weer een pak sneeuw, poehpoeh, ben blij dat ik kan ontsnappen door de zonnige en vrolijke verhalen kan lezen. Nog maar effe niet aan de terugreis denken, je hebt nog twee weken.

Geniet lekker verder en tot je volgend blogverhaal!!

Enjoy!!

SiLv!@ zei

Allemachies...wat gaat t snel, hè!? Wij waren op dezelfde dag als jullie in Epcot. Hadden wel af kunnen spreken :) Geniet nog lekker! Dan kunnen wij nog even mee genieten :)