maandag 28 januari 2013

Wat een week…

De afgelopen week hebben we ons niet verveeld en eigenlijk wel het een en ander meegemaakt. Op een zonnige ochtend vertrokken we richting Florida Mall voor een shopdag, onderweg moesten we tanken en we reden naar een benzinestation.  Hier waren we ineens getuige van een heuse arrestatie. Drie politiewagens en een stuk of 5 agenten waren aanwezig en een vrouwelijke agente fouilleerde een jonge vrouw die geboeid tegen een politiewagen was gezet, net zoals in televisieseries. Bij de kassa vroeg ik aan de kassiere wat er aan de hand was en ze vertelde dat zij de politie had gebeld omdat deze vrouw een hooker was die haar klanten lastig viel, Wij vonden het een triest gezicht en hadden medelijden met haar. Ze werd uiteindelijk meegenomen in de politie auto.

Van onze house minder Ron kregen we een telefoontje dat er een envelop uit Tulsa op onze mat was gevallen. We verwachtten niets dus vroegen hem om de envelop te openen, guess what, surprise… een boete van $ 175,— we hebben door het rode stoplicht bij Thacker/192 gereden. We geloofden het gewoon niet, *we rijden niet door het rode licht*. We hebben gebeld met Alamo, (want zij incasseren het bedrag voor de Amerikaanse CJIB) en dan krijg je een code waarmee je kunt inloggen en dan zie je de video. We zagen echt onze rental en we reden door het rode licht. Nog beter opletten dus.

We hebben een verwendag achter de rug, eerst een pedicure/manicure bij Camilla. We werden geholpen door Amy. Zij komt uit Vermont en is hier opgegroeid zodat we lekker met haar konden kletsen. Ze vertelde dat het personeel geen salaris verdient, zij krijgen slechts een kleine commissie per klant, voor de rest moeten ze het hebben van de fooien. Amy vertelde dat ze op slechte dagen helemaal niets verdiende. Ze was ook niet zo gesteld op de  Vietnamese manager, om het maar eens zachtjes uit te drukken.

Daarna zijn we naar Regis gegaan waar Enzo de haren van Leonine in een prachtige coupe heeft geknipt. Foto zie helemaal onderaan…

straatje

We zijn een dagje naar St. Agustine geweest, het oudste stadje van Amerika.  Het is behoorlijk toeristisch en in de nauwe straatjes tref je restaurants, shops, restaurants en shops aan. Het is een leuk oud stadje en we hebben een paar uurtjes rondgelopen, zeker rond het fort kun je heerlijk wandelen met uitzicht op de oceaan. Het is wel een pittige autorit van ruim twee uur vanaf Kissimmee.

spoiled dogsuithangbord

We zagen een accordeonist die zijn arme poedel een pruik en zonnebril had opgezet, we hebben er uiteraard geen foto van gemaakt want daar houden we niet van.

Gisteren vernamen we dat onze Koninging afstand doet van de troon ten gunste van WA. Op zo’n moment is Nederland toch wel ver weg. Maar inmiddels haar toespraak gezien en alle artikelen gelezen zodat we weer volledig op de hoogte zijn.

De tijd vliegt en gisteren moest Leonine weer naar huis, we hebben haar naar Sanford gebracht voor de vlucht met Arkefly. Sanford is een uurtje rijden, het is een kleine luchthaven, 2 terminals a en b, je kunt makkelijk voor de deur stoppen en op je gemak uitgebreid afscheid nemen, wat dus ook deden. Leo liet ons nog weten dat ze een prima stoel heeft en in Miami kan blijven zitten, dat is relaxed. We duimen voor een forse tailwind zodat het toestel de oceaan extra snel overvliegt. Wat was het toch weer leuk, waarom komen we toch altijd tijd tekort?

Tot snel...

Dag lieve Leonine tot heel snel…

17 opmerkingen:

Trails zei

Wat een spanning en sensatie!
St. Augustine is inderdaad toeristisch maar wij vinden het wel een gezellige plaats.

Hannie zei

Nou, nou,nou, jullie maken wat mee zeg.
En een bekeuring das niet leuk.
Wat raar dat die meisjes niets verdienen, zou dat zomaar mogen in de US?
Have fun!

Anoniem zei

Foei een boete! Niet leuk. Dat geld had je aan veel leukere dingen kunnen besteden. St. Augustine willen wij ook nog steeds een keer bezoeken. Iedere keer komt het er niet van. En wat hebben jullie het gezellig gehad met Leonine.
Jammer dat ze weer terug naar Nederland moest. Maar het feit dat jullie tijd te kort zijn gekomen, is een goed teken. Er moet altijd iets overblijven voor de volgende keer.

Marja en Tony zei

Wat een week inderdaad, maar wat een gezellige tijd hebben jullie met Léonine gehad!
Beetje "ongemakkelijke" situatie als iemand verteld dat het salaris afhangt van de fooi, voel je je toch ietwat verplicht...
Nu dan weer samen genieten van al het moois wat op jullie wacht, dat gaat vast goed komen ;)

Pieter en Petra zei

Ik ben vorig jaar geflitst bij een tolpoort maar tot op heden nog niets van gehoord :-)

Dat het salaris afhangt van de fooi is in de USA een heel normaal fenomeen. Bijvoorbeeld een servant in een restaurant verdient, afhankelijk van de 'rang', maar een basisloon van $3 per uur, de rest moet van de fooien komen....

Saskia zei

Wat een bewogen week hebben jullie achter de rug. Gek dat ze bij Camilla echt nietsverdienen buiten de fooi......ik ga er met Laura heen in juli dus dat wordt dan een mooie tip ahterlaten hahahaha.
Wij zijn nog nooit in St Augustin geweest, maar lijkt me wel heel leuk.
Geniet er maar lekker van!!

Aggie zei

Wat een lekker weekje weer...op die boete na natuurlijk! Dat bedrag liegt er niet om, maar snel achter je laten en doorgaan met genieten, het is nu toch gebeurd.
Wij zijn ook nog niet in St. Augustine geweest en waarschijnlijk wordt het dat dit jaar ook niet, komt dan maar op een lijstje voor de volgende keer, ziet er wel leuk uit.
Jammer dat Leonine alweer naar huis is, jullie hebben een mooie vriendschap, ben er maar zuinig op!!

Enjoy!!

Richard zei

Jammer van die boete !! maar eigenlijk ook meer dan terecht natuurlijk, en ook jammer dat PENPE nog niks heeft vernomen van die boete, die moet ook gewoon betalen ;)

St. Augustine lijkt mij overigens ook erg leuk, maar om daar 2 uur voor te rijden vind ik misschien iets te ver gezocht, wellicht voor mij trip in december als die doorgaat.
Nog heel veel plezier !!!

Esther Sloof zei

Wat een verhaal! Ben benieuwd naar het volgende...veel plezier!

Robert-Jan en Yvonne zei

Wow, dat is een serieuze boete !! Dat je het helemaal online kan bekijken, ongelooflijk. En dat die salarissen volledig van tips afhangen, bizar gewoon. Hopelijk is de commissie nog wel 'iets' serieus ... Zal de vrolijke berichtjes van Léonine, met streepje, missen op FB ;-) !

SiLv!@ zei

Oei...wat een dikke boete. Balen, zeg! Maar verder weer een heerlijk weekje. De storm raast hier rond het huis, erg lekker om dan even zonnige verhalen te kunnen lezen!

Teleton zei

Zo raak je wel lekker geintegreerd in de Floridiaanse samenleving....bij de kapper en de pedicure hoor je nog eens wat!En wat het stoplicht betreft: dat kan ons allemaal gebeuren. Jammer dat de 192 op dat stukje nu zoveel flitsers kent. Bij de Walmart staat er ook een en die gaat onophoudelijk.....een goudmijntje!

Anoniem zei

We zijn weer helemaal bijgelezen, groeten vanuit een warm Marinique
Arjan en Ina

Twinmom1995 zei

Er is zeker veel gebeurd de afgelopen week.
Balen van die boete zeg maar wel mooi dat je het helemaal kan terug kijken, anders blijf je toch twijfelen of het wel klopt.
We zijn in ieder geval gewaarschuwd, opletten dus op de 192.

Rick, Sunshine State zei

St Augustine is zekers leuk om te doen, maar wat een boete zeg, $ 175 owh zonde.. Maar wat hebben jullie het lekker en wat zijn jullie er onwijs lang..

Hoop ik ook ooit te kunnen doen!!

2theusa/Christa zei

St Augustine wil ik ook graag eens bezoeken, maar 2 uur rijden is inderdaad behoorlijk! Balen van de boete, snel maar weer vergeten! Wij hebben zo'n bedrag wel over voor een paar dagen warmte en zon, na al het winterweer hier.

Jenn zei

Wat een veelbewogen week hebben jullie achter de rug zeg! Afscheid, arrestatie (wat inderdaad wel triest was), boete, verwendagje waarbij je gelijk met de neus op de feiten werd gedrukt en een poedel met een zonnebril...
St. Augustine is zeker een toeristisch plaatsje, maar ik vind het toch ook wel heel gezellig en knus. Tijdens mijn verblijf in Jax ben ik er regelmatig geweest en het wordt tijd om er weer een keer naartoe te gaan.