vrijdag 11 januari 2013

Shoppen, villa’s kijken, niets doen…

Het is alweer een week geleden dat het weblog is bijgewerkt dus is het wel de hoogste tijd. We hebben het ook zo druk, soms met nietsdoen, dat het er gewoon bij inschiet. Ook heb ik deze week met een neus bijholte ontsteking getobd die maar niet overging. Uiteindelijk toch een bezoekje aan de arts moeten brengen. De voorgeschreven medicijnen beginnen hun werk te doen. Kosten $ 323,- voor het consult, vooraf betalen please, en $ 41,- voor de medicatie.

Het is nu een stuk rustiger op de weg, in de outlets en malls, zodat we eindelijk hebben geshopped en ook goed gescoord. Vanmiddag liep ik toch hier tegen aan, het was liefde op het eerste gezicht, lekkere makkelijke Tommy stappers. De andere tasjes hebben we maar  snel uitgepakt, het zou een te genant plaatje hebben opgeleverd.  ;-)

shoes

Ook hebben we deze week ons duurste kopje koffie ooit gedronken in een simpele coffeeshop. In de outlet LBV zit de World of Coffee en we bestelden twee koffie, that will be $ 8,50, nou ja ze spreken met een Frans accent misschien zit het daarin, wij vonden het over the top!

We hebben niets te klagen over het weer, dit zou de koudste week van het jaar in Florida moeten zijn, maar het is een warmterecord. De meteorologen op de televisie kunnen er geen genoeg van krijgen. *Het zijn juni temperaturen juichen ze*, wij moeten er nog even aan wennen want de humidity is vrij hoog. Voorlopig blijft het ook zo!

Wat is zo’n lang verblijf relaxed, je hebt geen haast, doe je een dag helemaal niets dan is dat geen enkel geen probleem want je hebt tijd genoeg. We weten  nu al dat we in december weer deze kant op willen en de villa jacht is geopend. Waar we nu verblijven voldoet uitstekend, maar je wilt toch verder kijken nietwaar. We vroegen Ton en Lidy of ze ons behulpzaam wilden zijn in onze speurtocht en zo ging we op een zonnige zondagmorgen op pad. We hadden een aantal adressen van de makelaar gekregen en zijn ze stuk voor stuk afgegaan, leuk om te doen. De een stond in een verkeerde buurt, de ander had een matig uitzicht, die had een rare pol, anyhow ons stekje voor december zat er nog niet bij. De jacht gaat gewoon door en er is zoveel keuze.

DBW374

In de middag hebben we een bezoek aan Down Town Disney gebracht, wat rondgelopen, gekeuveld, hapje gegeten, hoe fijn kan een zondagmiddag zijn.

DBW0377

Nadat Lidy en ik terugkwamen van het toiletteren stonden er een stel met Ton en Ray te praten, het bleken Bert en Yvonne te zijn (Elstars op het FF). Zij verblijven in Bradenton aan de prachtige Gulfcoast. We hebben gezellig gekeuveld en na een leuke groepsfoto namen we hartelijk afscheid. Zij moeten helaas dit weekend terug naar huis.

groep DTD

We zijn weer naar Seaworld geweest, tot nu toe hadden we alleen de wintershows bezocht, maar er is zoveel meer. Wat een rust, nergens wachten en de restaurants zijn nagenoeg leeg. We maakten een ritje met de skytower, altijd doen (is overigens nu gratis), geeft mooi overzicht van Seaworld en de omliggende parken. We hebben geen shows bezocht behalve Clyde and Seymore, maar dat was voor de geweldige mimespeler. Zodra hij binnenkwam barstte er een daverend applaus los. De man is super.

Mimespeler

De show vinden wij zeer mager en ik kan me niet herinneren dat er ooit iets is veranderd in het kinderachtige verhaal. Je ziet zelfs mensen weglopen tijdens de show. Het is echt de hoogste tijd voor een modernisering.

Zo brengen we onze dagen door in Florida, af en toe een huishoudelijke taak, maar vooral op stap en bovenal genieten van de zon in een relaxte sfeer.

16 opmerkingen:

Trails zei

Wat vreselijk hebben jullie het daar: shoppen voor spullen en villa's, lekker weer, heerlijk relaxen...
Wie wil dat nou?!

Rick, Sunshine State zei

Kijk je eerste aankoop is gedaan, wanneer er één aankoop over de dam is...
Wat boffen jullie met het weer zeg, helemaal goed !! Have fun !!

We lezen met veel heimwee mee !!


Rick & Mandy

Anita zei

Wat super dat het zo rustig is nu en het shoppen is begonnen. Leuke schoentjes van Tommy! Komt Leonie ook binnenkort om je te helpen tasjes dragen?
Die temperaturen zijn om jaloers op te worden hoor, genieten zeg.
Leuk heh om op huizenjacht te gaan, vonden wij ook toen we op zoek gingen naar onze villa.
Grappig dat jullie nu al denken over een volgende keer. Heel veel plezier

Anoniem zei

Nu eindelijk dan toch de winter in Nederland gaat beginnen, lees ik helemaal jaloers mee over hoe heerlijk warm het wel niet bij jullie is en hoe slopend het wel niet is om met die hitte te "moeten" shoppen. Gelukkig heeft het je wel een paar mooie stappers opgeleverd. Enne heeft de huizenjacht jullie eigenlijk al iets opgeleverd?

Ben zei

Jaloers. Bewaar nog wat van het fraaie weer tot februari. Please .........

Cindy zei

Heerlijk, geniet ervan! Nog 5 weekjes, dan mag ik ook!

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat heerlijk zeg; ik ben altijd zo onrustig als we 'niets' doen, omdat ik het dan zonde vind van de dagen. Maar ja, daar hebben jullie helemaal geen last van ! Wat heerlijk, en dan ook nog in dat prachtige weer ....

En wat betreft Clyde & Seamore, helemaal mee eens ! Die mime speler is en blijft geweldig, maar die show ... Die hebben we ECHT wel gezien nu. De avondshow (denk ik alleen in de zomer) is wel weer geweldig leuk ! ENJOY !

Tiana zei

Heerlijk hebben jullie het!!

En dan de huizenjacht, om jaloers op te worden!!

Esther Sloof zei

Oh wat zalig dat warme weer in de winter! Geniet ervan, hier is mutsen en handschoenen weer, maar gelukkig eindelijk weer een schraal zonnetje.

H(EL)EEN zei

Jongens jullie genieten lekker en daar gaat het om. Eindelijk wat gekocht, er zal nog veel volgen.
Heerlijk om mee te lezen.

Aggie zei

Gelukkig dat je je weer beter voelt, dat is de gepeperde rekening dan wel waard...tjonge wat een pech!
Gelukkig zijn er ook vrolijke verhaaltjes en vermaken jullie je prima, leuk zo'n huizenjacht en koopjes op de kop tikken.
Bedankt voor het complimentje over mijn boys, de oudste is helemaal niet blij met zijn sproetjes...

Heel veel plezier verder! Groetjes van Aggie

Saskia zei

Ohh Sonja, om jaloers van te worden (ben ik dus ook hahaha) dat weer. Hier is alles wit bevroren en is het steenkoud!!
Leuk om ter plekke te zoeken naar een nieuwe villa, wij vinden het het al leuk vanachter de computer, maar dit is de overtreffende trap.
Geniet er lekker van dan geniet ik mee vanuit een winters Nederland.
Have Fun!!
Saskia

2theusa/Christa zei

Wat klinkt dat toch heerlijk, alles op je gemak te kunnen doen omdat je zeeën van tijd hebt, dat is toch wel het ultieme genieten. Dan ook nog met heerlijk weer erbij, enjoy.... Wij moeten al weer de auto's krabben, dat is heel andere koek :-)

Hannie zei

Vervelend dat je ook naar de dokter moest. Ben je niet naar een urgent care clinic geweest? Ik was maar $99 kwijt voor het consult.
Leuk op huizen jacht, lijkt me ook wel wat.
Have fun!

Twinmom1995 zei

Wat lijkt mij dat lekker, zoveel weken in Florida en vooral ook omdat het in de wintermaanden is.
Je kan het dan inderdaad eens wat vaker rustig aan doen.
Heel veel plezier nog.

SiLv!@ zei

Wat kan het druk zijn met niets doen...leuk om te lezen allemaal! Enne...wat Ben ook al zei...laten jullie wat van het mooie weer over voor februari? Lekker genieten maar weer!