dinsdag 22 januari 2013

Chocolate Kingdom…

Vandaag hadden we spectaculaire belevenis, die we jullie niet willen onthouden. Het was een zonloze middag met een dreigende lucht, we vonden dat we wel een opvrolijker konden gebruiken en besloten om naar het veelbelovende Chocolate Kingdom te gaan. We hadden visioenen van chocolade fonteinen waar we ongelimiteerd van konden snoepen.

chocolate kingdom

We kochten een ticket van $ 15,00 ex. tax ($ 12,- voor kids) en liepen wat rond in de ontvangsthal totdat de rondleiding door de ‘fabriek’ zou beginnen.

DSCF1818

Om 3 uur kwam er beweging en werd ons verzocht ons ticket af te geven (alsof we gingen boarden in een 747) en werden we naar een piepklein kamertje met 6 banken gedirigeerd, daar hing een grote televisie aan de muur. Plotseling kwam er een vrouw binnen die ons met een heel hoge stem toesprak waardoor we het het gevoel hadden dat we kleuters op schoolreisje waren. Ze vertelde dat we eerst een film zouden bekijken, toe maar. De film gaf een overzicht van de historie van cacao, waar deze in de wereld wordt verbouwd en het verwerkingsproces. Vervolgens kregen we een animatiefilm met in de hoofdrol Prince Look Good, die heel graag met prinses Chocolina wilde trouwen en een bijzonder geschenk voor haar had, waardoor zij zeker voor hem zou ‘vallen’, namelijk chocolade schoentjes. Prince Look Good had een draakje bij zich die met zijn hete adem over de chocolade schoentjes blies waardoor deze smolten. Hallooooo, zijn jullie er nog??

Vervolgens moesten er dus nieuwe chocolade schoentjes worden gemaakt en dat  ‘gingen we gezamenlijk doen’. We liepen door een aantal kamers waar het proces van cacaoboon tot chocolade wordt getoond, dit gebeurt aan de hand van het tonen van plaatjes en af en toe die werd de televisie ingeschakeld zodat prince Look Good weer een duit in het zakje kon doen.

In het kort, het is geen fabriek of pattisserie die het productieproces of de verwerking van de cacaoboon tot chocolade toont, maar een korte film en vervolgens een kinderachtige verhaaltje. Oh ja als je een goed antwoord gaf kreeg je een high five van de kleuterleidster. Het décor is gemaakt van bord karton, behalve aan het einde waar je een paar niet werkende machines ziet. Als je denkt dat je wat mag proeven kom je ook bedrogen uit, 1 rauwe cacaoboon, een slokje chocolademelk met cayennepeper en 1 klein chocolaatje.

Aan het einde van de ‘rondleiding’ mocht je je eigen chocoladereep maken, maar zoals vaak zat het venijn in de staart, want dat kost $ 5,—. Wij vonden het geheel een absolute rip-off.  Wij hebben ons overigens kostelijk geamuseerd bij een attractie waarvan we zoveel verwachtten en waar we ons eigenlijk bijna meteen na binnenkomst al afvroegen, ‘waar gaat dit naartoe’, nou het leidt nergens toe. Als we dit van tevoren hadden geweten hadden we voor dat geld heerlijke chocolade gekocht want heerlijke chocolade verkopen ze, echt waar!

Voor morgen spannende plannen, Camilla’s day Spa en Leonine gaan ook naar naar Enzo, een metamorfose…?

17 opmerkingen:

Alfons, mirijam en manon zei

Ooh wat een tegenvaller. Daar hoeven we dus niet naar toe te gaan. Hoop dat jullie volgende uitstapje voor meer plezier zorgt.

Patrice zei

Kijk, altijd goed om een razende reporter ter plaatse te hebben ! Ik denk dat een bezoekje aan Chocolate Kingdom bij velen al op de to do list was beland. Zo ook bij ons, al had ik wel zo mijn twijfels over de prijs/kwaliteitverhouding. Ik denk dat jullie conclusie correct is; koop lekker choco voor dat geld :-)

Heb zo'n vermoeden dat jullie bezoekje aan de Spa geslaagder zal zijn. Heel veel plezier !

Saskia zei

Hahahaha ik zie jullie daar al zitten op het bankje.....vol verwachting en dromend over heerlijke chocolade. Klinkt inderdaad als een rip off maar door jullie ervaring hoeven wij met z'n allen dit al niet meer te proberen. Thanks!!
En morgen (vandaag) lekker genieten in de spa, ooohh kan niet wachten tot we weer mogen.'

Have Fun!!

Ben zei

En toen ik de foto zag wilde ik nog vragen waar dat was ....... Laat maar dus :-)

Anita zei

Jeetje hoe durven ze zoveel geld te vragen. Wat jammer, het leek mij ook heel leuk. Dan toch maar naar het chocolademuseum in Brussel, haha.
Veel plezier bij Camilla Day Spa.

Marja en Tony zei

Wat zonde van je tijd en geld, het heeft veel weg van een kinderpartijtje ;)
Maar vandaag dan iets waarvan je zeker weet dat het geslaagd gaat zijn!
Geniet er maar lekker van.

Anoniem zei

Daar viel een chocoladedroom in duigen. Zo jammer. Voor dat geld van die "boardingpassen" hadden jullie zoveel chocolade kunnen halen en jezelf helemaal misselijk kunnen eten. Maar het is wel weer heel smakelijk beschreven. En duidelijk dat dit dus niet op onze "to do list" hoeft komen te staan.
Enjoy Camilla Day Spa.

Eric zei

Weer een ervaring rijker! Het is blijkbaar niet allemaal Disney wat de klok slaat. Jullie konden er gelukkig om (uit)lachen. En heerlijke chocolade: gewoon een keer kopen hoor en lekker smullen om de schade in te halen ;-)

Esther Sloof zei

Wat een giller, dan kun je je lach toch niet inhouden zeker bij die schooljuf? Koop dan maar lekker Ghirardelli in verschillende smaken, oh, heerlijk is dat...

SiLv!@ zei

Goed om te weten! Onze chocoladerondleiding zal dus beperkt blijven tot een rondje in de Ghirardelli shop in Downtown Disney. :-) Bij ons was deze attractie inderdaad ook al op het to do lijstje beland. Een overvol lijstje, dus heel fijn om te weten dat we dit nu af kunnen strepen. Thanks! Have fun in de Spa!

Robert-Jan en Yvonne zei

Helaas, maar jullie kennende zal er toch heel veel gelachen zijn ;-) !!

letournerie zei

Ik had er, gelukkig, nog nooit van gehoord. Pfff, wat een desillusie.
Veel plezier in de Spa!
Groetjes, Renée & Jacky

Twinmom1995 zei

Ik dacht ook even dat het misschien wel iets voor ons zou zijn, toch maar niet.
Jammer hoor maar als jullie maar lol gehad hebben.
Veel plezier nog verder.

2theusa/Christa zei

Het levert wel een mooi verhaal op, daar geniet je dan weer langer van, als van een stuk chocolade ;-)

Hannie zei

Bedankt voor de " do not do" tip.
Maar nog genoeg leuke dingen op de planning zie ik.

Aggie zei

Haha, wat een verhaal, had wel muisje willen zijn en jullie gezichten willen zien, toen de 'kleuterleidster' haar verhaal startte. Dit is wel weer een goede tip, van iets dat we fijn kunnen overslaan...wel jammer voor jullie, maar jullie zullen toch wel lol gehad hebben!

Geniet lekker verder, nog genoeg andere dagen om wel iets meer uit je dag te halen!!

Enjoy!!

Michel en Cariene zei

Wat een story hahaha.....hier is het ook van het lijstje gehaald.