zaterdag 19 januari 2013

Van alles wat…

We zijn hier vijf weken en kunnen nu al zeggen dat het een succes is, relaxed, heerlijke temperaturen en van alles te doen. We benijden jullie niet met dat winterweer. De frequentie van het verslag is toch wat minder is dan gepland, maar ja er is ook zoveel te doen.

We gaan even terug naar onze heenreis met United. Op de vlucht van Amsterdam naar Washington zaten we op rij 19 van een 767 en de kenner weet dan meteen dat dit prima plaatsen zijn. Maar hier kleeft ook een nadeel aan, de toiletten van de business class zitten ervoor, weliswaar gescheiden door zo’n ‘prachtig’ United gordijn maar toch. Onze leeslampjes reageerden op het aan- en uitschakelen van de toiletverlichting, zodra een iemand het toilet inging dan schakelt daar automatisch het licht aan, nou op dat moment floepte bij ons het licht uit en vice versa, we waren niet echt amused. Het videoscherm van Ray was niet uit de stoel te krijgen, dat was geblokkeerd en de mijne viel met regelmaat uit. We konden dus nauwelijks lezen noch video kijken. Tegen het einde van de vlucht kwam de purser ons vragen hoe we de vlucht hadden ervaren, wij vertelden haar van de technische onvolkomenheden op deze seats. Ze vond het heel vervelend en ze gaf ons haar visitekaartje met een email adres van United en vroeg ons onze klacht daar in te dienen en vooral haar naam daarbij te vermelden. Dat hebben we inmiddels gedaan en een paar dagen geleden kregen we bericht van United, excuses en daarbij ontvingen we ieder een voucher van $ 200,—te gebruiken op een volgende boeking. Moeten we weer, he bah!

DSCN0442

Onze huurauto heeft wegens administratieve redenen een huurperiode van 4 weken en vorige week vrijdag moesten we dus de auto met een lege tank terugbrengen en een andere met een volle tank ophalen op de luchthaven. Het inleveren ging probleemloos, het bonnetje vermeldde tot op de cent het afgesproken bedrag. We liepen vervolgens naar de garage om een andere auto uit te zoeken en konden, net zoals de eerste keer, het contract bij de slagboom laten opmaken. Wat een supersysteem is dat van Alamo. We hebben hetzelfde merk en type gekozen, want de auto rijdt echt heel fijn, echter in de kleur vuurrood. De voiture heeft ook mooie velgen zodat Penpe ook tevreden kan zijn.

Omdat het zo warm is heb ik me zaterdag een korte vakantiecoupe laten aanmeten. In de Florida mall bij Regis (voor Saks 5th) werd ik door Enzo geholpen, Enzo is een Italiaan en ging meteen met vakkundige handen door mijn haar daarbij kreten slakend dat het veel te dik, te lang en vooral geen model had. Ik heb Enzo zijn gang laten gaan en hij is een echte professional. ik ben er heel blij mee. Het was een heel plezierig kappersbezoek, hij vertelde over Italie en zijn leven in Amerika, tja ‘Europeanen onder elkaar’, zoals hij dat noemde. Ladies in deze ‘salon’ kun je rustig je haar laten doen.

DSCN0445

Maandag hebben we Leonine opgehaald van Sanford, dat ging vlekkeloos. We waren nog onderweg toen ze belde dat ze al buiten stond. De vlucht is haar prima bevallen, een uur voor schematijd geland en immigrations was een lachertje. De afgelopen dagen hebben we gelummeld, gewinkeld en vooral weer veel gekletst en lekker gekookt.

Epcot met Sonja en Leonine close up voor de Bol

Donderdag zijn we met Ton en Lidy naar Epcot geweest. Ray moest  helaas verstek laten gaan, die had zijn teen gestoten die is twee keer zo dik en bont en blauw, hij kon niet in zijn schoen. We gaan samen nog naar Epcot want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Met twee auto’s reden we naar Epcot, T&L hebben jaarkaarten en kunnen dus gratis parkeren. Leo bij Ton in de auto en Lidy en ik erachter. Ton was kennelijk zo geanimneerd aan het praten dat hij (zijn volgauto vergetend) met een bloedgang over de 192 scheurde, hij zag gelukkig net op tijd de sheriff die op snelheid controleerde. Wij er hijgend achteraan, de afslag nam hij op het allerlaatste moment en met ware doodsverachting kon ik het stuur nog omgooien zodat we ook de afslag konden nemen. Ton kan Diamond parkeren en Lidy wapperde naast me met haar 2012 kaart, binnenstebuiten, het lukte zodat we pal voor de ingang stonden.

Epcot met Sonja en Leonine en De Bol

Zij zijn zeer ervaren Epcotgangers en de eerste gang was naar de fastpasses voor Soarin, Leonine kende deze attractie niet en ik heb er slechts 1 keer ingezeten. Behalve luidruchtige Brazilianen was het niet zo druk en wij hebben zonder wachttijden de meeste attracties kunnen doen.

Voordat we Soarin in gingen was Ton toch wel wat bezorgd of we deze ‘met of zonder beentjes’ zouden kunnen doen. Afhankelijk van de rij waar je zit heb je al dan niet zicht op de bungelende beentjes van de mensen in rij voor je, helaas, we hadden ‘beentjes’. Maar wij hadden er geen last van, want Soarin is toch zo’n prachtige attractie, een virtuele vliegreis over Amerika die veel oh’s en ah’s oplevert. De nieuwe Test Track hebben we op het randje gedaan, net toen we naar buiten scheurden kregen we een regenbui midden in het gezicht. Als het regent wordt Test Track gesloten, dus we hadden echt geluk.

IMG_9225

 

 

 

 

 

 

Was het aanvankelijk warm, 30 graden en zonnig, halverwege de middag daalde de temperatuur naar 15 graden en begon het te miezeren. Na al die warme dagen waanden we ons even in het koude Nederland. We kregen het zo koud in onze zomerse outfitjes dat we besloten het park te verlaten. We reden weer achter Ton aan, want hij wist de weg zo goed binnendoor. Hmm … hij bleek de afslag te hebben gemist. Als hij niets had gezegd, hadden we het niet eens gemerkt. Samenvattend: supergezellige dag.

Gisteravond hadden we een afscheidsetentje met Ton en Lidy, zij vliegen helaas vandaag terug naar Nederland, ik denk dat ze nog wel even wilden blijven, zeker gezien de weersverwachting morgen in Nederland. Bij de Olive Garden hebben we teruggekeken op heel plezierige en vrolijke weken, die smaken naar meer…

afscheidsetentje

12 opmerkingen:

Teleton zei

Als je druk met relaxen bent, schiet het bloggen er maar al te vaak bij in!

En dan te denken dat jullie nog niet eens halverwege je verblijf hier zijn!

Bedankt voor jullie prettige, gezellige vriendschap tijdens de uitstapjes en veel plezier verder; eerst nog een dikke week met Leonine en wie weet wie je verder nog tegen het lijf loopt hier!

Unknown zei

Zo we hebben weer alles bijgelezen daar was het een uitgelezen dag voor buiten koud dan kunnen we wel wat warme verhalen gebruiken.
Alles gaat daar goed op een paar kleine dingen na (dikke teen).
Nog heel veel plezier daar en ga zo door
Groet Joke en Gerrit

Marja en Tony zei

Mooie velgen, strakke coupe, heerlijk bezelschap en schitterend weer, dit klinkt als vakantie!:)

Anoniem zei

Het is hier vandaag berekoud! En als ik dan lees hoe heerlijk warm het bij jullie is en hoe relaxed jullie het daar hebben, ben ik toch wel een beetje jaloers hoor. Een beetje? Heel erg eigenlijk ;-) maar super dat jullie het zo heerlijk hebben daar. Het zal wel stil worden nu Ton en Lidy weer terug naar huis gaan, maar ook erg gezellig dat Leonine jullie nu gezelschap is komen houden. Geniet vooral goed verder en ik hoop dat het inmiddels weer goed gaat met de teen van Ray. Groetjes!

Hannie zei

Dat is een gul gebaar van United! Wij hebben ook wel eens dit soort problemen gehad en verder dan een "sorry" kwam het niet. Ben jij al weer helemaal opgeknapt?

Twinmom1995 zei

Wat een goede keus van jullie om nu te gaan, zo mis je lekker de kou hier in Nederland.
Lijkt mij ook ooit nog wel een wat.
Veel plezier nog verder.

Anita zei

Fijn dat United jullie 200 dollar geeft, altijd handig voor een volgende keer. Lijkt me best spannend naar de kapper in het buitenland, maar als je zo lang gaat moet je wel. Geweldig hoor om jullie enthousiaste verhalen te lezen. Geniet lekker verder.

Saskia zei

Tja inderdaad...bah, nu moeten jullie weer gaan. Ppfff wat een rotstreek van United!!
En ooh wat zijn we jaloers, ik ga hier nog niet de post buiten halen zo koud is het. Vannacht is hier in het zuiden weer een laagje sneeuw erbij gekomen.
Heerlijk toch dat je eigenlijk nog geen tijd hebt om te bloggen, dat is een goed teken.
Have Fun!!

Cindy zei

Netjes van United zeg! En leuk verslag, geniet nog maar even van het lekkere weer. Het is ijskoud in NL, gevoelstemperatuur van -15, koude wind. En vandaag schijnt er een berg sneeuw te gaan vallen, bah...
Veel plezier nog!

Unknown zei

Hè wat heerlijk om even digitaal te verkassen naar Florida ! Lekker even met jullie mee genieten van de lol, gezelligheid en warme temperaturen.

Netjes geregeld trouwens met United. Dat wordt op zoek naar nieuwe tickets :-) Maar dat vinden jullie vast niet erg.

Ga zo door met genieten, dan maken wij ondertussen nog een sneeuwpop in de tuin.

Pieter en Petra zei

Wat een mooie velgen onder jullie nieuwe huurauto :-)

Je haar zit keurig hoor, je bent gelukkig wel bij een andere kapper geweest dan waar Teleton altijd gaat !!

Terwijl vanmiddag bij ons de sneeuw gestaag neerdaalde konden we op NET5 heerlijk genieten en wegdromen bij een programma over huizen kopen in Florida, wish we were there.....

Rick, Sunshine State zei

5 weken alweer, en nog heel veel weken te gaan oh dat lijkt mij ook zo lekker.. Helaas het zit er niet in ;-)

Jullie hebben het te gek, wij genieten volop mee, wij hebben heimee en verlangen naar het lekkere weer ..

Nog heel veel plezier !!

Rick en Mandy