donderdag 13 oktober 2011

Ogen te kort…

Weer een stralende dag en na een stevig ontbijt zijn we klaar om deze dag de nodige miles ‘te maken’. Vandaag ontmoeten we onze greeter. Toronto heeft net zoals Chicago een greeter programma en Alan ‘is our man’ voor onze tour door old town Toronto.

We ontmoeten elkaar in City Hall en Alan blijkt een krasse knar van 81 - een geemigreerde Engelsman uit Liverpool. We gingen goedgemutst op weg en na een kort ritje met de subway, drentelden we door de straten van old town. Een van de gebouwen, the flat iron building heeft aan de achterzijde een geweldige mural, het lijken net ramen, het is echt heel bijzonder.  

                         mural

Vervolgens bezochten we St. Lawrence market, een markt met heerlijke verse groenten, fruit, kaas e.d. erg leuk om te zien en door te struinen.

               St Lawrence market

Alan deelde de nodige interessante inside information en we hingen aan zijn lippen; dat laatste meer omdat hij niet zo duidelijk sprak en wij veel moeite moesten doen om hem te verstaan. Alan had ook wat gehoorproblemen, zodat we de conversatie maar beperkten tot oh’s en ah’s, (maar wat wil je bij een man van 81…). Hij heeft zijn best gedaan, we hebben Alan bedankt en hartelijk afscheid genomen.  Na een kop koffie waren we weer klaar voor de middag. We liepen naar het ticketcenter om de Toronto city pass te kopen, daarmee kun je 5 diverse attracties bezoeken, waaronder CN tower. Op dat moment gebeurde er van alles en kwamen we ogen tekort.

Scene 1: Smeulend vuurtje in de metro.  Twee brandweerwagens kwamen met loeiende sirenes het plein op om het vuurtje te blussen. Daarbij konden ze rekenen op de niet aflatende steun van een vrouw of man of man of vrouw -wij wisten het niet. Laten we zeggen ze een rok droeg en dat de bewegingen nogal lomp waren.

               Sonja Toronto 2011 134  

Scene 2: Hot babes! Het viel ons op dat de blikken van de mannen op het plein naar één bepaald punt werden getrokken. Als snel ontdekten we waarom. Er liepen een drietal redelijk schaars geklede ‘dames’ rond. Dit bleek het promotieteam van een lokale adult movie industry te zijn. Bonus voor ons: we kregen (zo bleek later) een sample underwear, dat de naam underwear niet waardig is, je ‘weart’ namelijk praktisch niets.

                 Leonine Toronto 2011 121

Na dit intermezzo gingen we op weg naar CN Tower. Het is de tweede hoogste tower in de wereld, nr. 1 staat in Dubai. Met een supersnelle lift naar boven en op het eerste platfom zijn we uitgestapt. Uitzicht: spectaculair!

                Leonine Toronto 2011 135

CN tower heeft een nieuwe attractie, op dit level kun je voor CA$ 175,—een skywalk doen. Daredevils laten zich vasthaken en lopen de toren rond.

                 Leonine Toronto 2011 132

Als je echt durft laat je je handen los.

              Sonja Toronto sky walk

Je kunt nog een level hoger en dat hebben we uiteraard gedaan. Het is een geweldige ervaring.

Sonja Toronto 2011 147

Heerlijk dat het abonnement van de hop on hop off 7 dagen geldig is, want we sprongen weer op de bus en richting hotel. We hebben lekker gegeten en de dag weer afgerond met een heerlijk wijntje.

9 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Wow he je moet geen hoogte vrees hebben, jullie hebben weer van alles meegemaakt, gelukkig is ook heb brandje snel geblust.

Saskia zei

Jeetje zeg wat is dat hoog, ik heb geen hoogte vrees maar dat moet toch even slikken zijn.

Wat een dag, brandjes blussen en ook nog gratis slipjes (met de nadruk op "jes").

Have Fun!!
Saskia

Teleton zei

Dat zijn de avonturen! Ik denk er plots over om greeter in Den Haag te worden, kan ik nog zeker 20 jaar vooruit. Verzamelen bij De Haringkoning op de Pletterijkade.....

2theusa/Christa zei

Dat is een enerverende dag geweest! wel de moeite waard, hoor.
Dan is het heerlijk nagenieten met een wijntje.

Anoniem zei

Never a dull moment in Toronto. Met uitersten van een half dove bejaarde greeter tot jonge wulpse dames in een draadje ondergoed. Volgens mij hebben jullie daar een heerlijke tijd.

Robert-Jan en Yvonne zei

Mooie ervaringen weer ! Altijd leuk dat soort dames tegen te komen, ik heb blijkbaar weer verkeerde moment gekozen om naar Toronto te gaan ;-) !

Niagara was ook geweldig, ben er erg benieuwd naar. Ik heb trouwens treinkaartjes al geboekt, erg goed betaalbaar overigens !

Have fun !

ina snoeij zei

Geweldig zeg die CN tower ! en wat beleven jullie weer veel, ben bijna jaloers, ons leventje hier in Florida lijkt bijna saai....
groetjes Ina,Arjan en Nel

Aggie zei

Wat een avonturen maken jullie weer mee, heerlijk toch!! Zeker handig zo'n 7-daagse pas, hoef je je niet druk te maken over kaartjes kopen e.d.
Geniet lekker verder, lees ik fijn mee!! Have Fun, Aggie

H(EL)EEN zei

Tjonge dat is wel erg hoog zeg. Brrrr gedurfd hoor maar wel een mooi uitzicht.