donderdag 7 februari 2013

Epcot, shopping, luieren en meer…

De eenzame ijsbeer heeft nogal wat reacties opgeleverd, waaronder een van Jennyfer. Wij hebben haar vorig jaar ontmoet in Florida, zij is een Amerika- en Orlando/Kissimmee kenner, zij gaf de volgende een reactie:

“De ijsbeer in SeaWorld is eigenlijk schandalig. Maar ik weet niet of dit echt de schuld van SeaWorld is. Het is gewoon een feit dat ijsberen het niet goed doen in gevangenschap. Het maakt niet uit hoe mooi of groot het verblijf is, uiteindelijk wordt een ijsbeer langzaam gek. Dit merk je aan het ijsberen wat ze doen en aan het draaien van hun hoofd. Helaas zijn de ijsberen in het wild ook geen lang leven meer gegeven. Ze krijgen steeds minder terrein om op te leven en zijn aan het uitsterven. Het is aan de ene kant goed dat SeaWorld e.d. ijsberen hebben, zodat we deze fantastische dieren toch nog kunnen bewonderen en ervan kunnen leren. Het is alleen heel erg verdrietig om een ongelukkige ijsbeer in gevangenschap te zien. SeaWorld doet veel goed voor dieren, en ik ben ervan overtuigd dat ze het verblijf van de ijsberen zo aangenaam mogelijk maken, maar het blijft hoe dan ook een heel akelig gezicht. SeaWorld had overigens eerst 3 ijsberen: Johnny, Klondike en Snow. Klondike en Snow waren broer en zus uit Denver. Snow had echter last van een allergie, dus zij is vorig jaar naar Arizona verhuisd. Ik kan me heel goed indenken dan Klondike hier verdriet van heeft gehad en daardoor nog meer abnormaal gedrag vertoont. Toen ik afgelopen juni in SeaWorld was, lag een van de ijsberen heerlijk op zijn rug, wijdbeens te slapen. Hij lag echt op z'n gemak en vertoonde geen tekenen van stress. Maar afgelopen oktober was ie aan het ijsberen en met z'n hoofd aan het draaien. Een afschuwelijk gezicht!”

Deze foto’s van vrije ijsberen komen van internet:

vrije ijsbeer 2

Op Facebook had ik Seaworld gevraagd of en wanneer zij iets aan de behuizing van de eenzame ijsbeer gingen doen. Iemand (niet Seaworld) antwoordde dat er twee ijsberen zijn en dat het met de eenzaamheid dus wel meevalt... Mijn oorspronkelijke vraag heeft Seaworld van haar Facebookpagina verwijderd zonder te beantwoorden.

Vrije ijsbeer

We hebben weer een nieuwe shop ontdekt n.l. Kohl’s, zij hebben leuke merken en hebben daar het een en ander voor een schappelijke prijs gescoord. Het gaat goed zo, we ontdekken telkens een nieuwe winkel!  Soms doen we ook helemaal niets en luieren wat in de zon bij de pool met een boek, heerlijk!

DSCN0601

Omdat we graag naar Epcot gaan en de andere Disney parken jaren geleden hebben bezocht, vonden we hernieuwde kennismaking op zijn plaats. We zijn  op zoek gegaan naar ‘voordelige’ Disney tickets, nou die bestaan gewoon niet. Dankzij een goede Tip van Ton besloten we om een Disney annual pass aan te schaffen, we hebben nu onbeperkt toegang tot de vier parken inclusief parkeren gedurende 1 jaar. We kunnen ze dus tot begin februari 2014 gebruiken. De passen hebben we gekocht via AAA, (de Amerikaanse ANWB, krijg je ook nog korting) we zijn nu ook nog de gelukkige bezitters van een Diamond parking card, jaja parkeren bij de ingang. Bij guest relations van Epcot kregen we, bij het inwisselen van onze vouchers voor de echte jaarpassen, beiden een button met de tekst “anniversary’. Omdat we niet wisten wat er zou gebeuren als we dat ding opdeden, hebben we ‘m maar in ons zak gehouden.

DSCN0599

Als eerste dus meteen naar Epcot gegaan, Ray was er nog niet geweest dit jaar omdat hij een paar weken geleden vanwege een gekneusde teen geen schoen aankon en verstek moest laten gaan. Bij de ingang van Epcot zagen we echt lange rijen staan voor de controle, het was behoorlijk druk. We liepen naar meteen naar The Land voor de fastpasses van Soarin, om 11 uur was de terugkomtijd 16.30-17.30 uur. We gaan nog wel een paar keer de komende weken.

DSCN0612

Zoals altijd hebben we genoten van hetgeen Epcot te bieden heeft. We hebben voor de allereerste keer de 3D film Captain EO gezien, de film is wat gedateerd maar ja voor ons nieuw en Michael Jackson zet een perfecte performance neer, wij hebben ervan genoten.

DSCN0615

Vervolgens zijn we overgestoken naar de World showcase en hebben de lunch  gebruikt bij Noorwegen, een heerlijk broodje zalm met ei, geen vette hap en dat was maar goed ook want aansluitend hebben we de Viking boatride van Noorwegen gedaan, erg leuk!

China is ook heel apart, het winkeltje alleen al is de moeite waard, zoveel leuke snuisterijen.

Uiteraard zijn we naar het optreden in Engeland van de rockband British Revolution gegaan, zij kunnen een uitstekend sfeertje creeren. Zij gaven een tribute aan de pas overleden zanger Reg Presley van The Troggs, ‘Wild Thing’ what else…

DSCN0680

We hebben nog lang niet alles gezien en oh wat is het relaxed dat we een ochtend, middag of avond kunnen gaan, net zoals het uitkomt!

Sonja & Ray Paris Plain

We konden het niet laten en zijn toch weer naar Seaworld geweest en hebben de shows Pets AhoyBlue Horizon en One Ocean ‘gedaan’. Blue horizon wordt eigenlijk steeds mooier en kleurrijker. Helaas zijn de foto’s daar niet goed gelukt. One Ocean is vernieuwd, het lijkt wat trager, er zijn minder sprongen en er ligt behoorlijke nadruk op het soaken van de bezoekers. Er werden film opnames gemaakt en die cameraman zat ons behoorlijk in de weg met het maken van de foto’s. Er zijn vijf orka’s tegelijk in het water en tien trainers zijn in het stadium met de ze bezig  Aan het einde van de show worden er wat meer sprongen uitgevoerd. Wij hebben het idee dat de show nog verder ontwikkeld moet worden. Het zijn imposante dieren en hun sprongen zijn spectaculair.

 

Er zijn erg veel Latino’s in de parken, ze zijn nou niet direct een prettig volkje, luidruchtig en voordringen. Ze hebben hun kids bij zich, zouden die niet naar school moeten?

Met de annual parkhopper kunnen we kiezen waar we morgen naar toe gaan, wordt het Magic Kingdom, Animal Kingdom of Hollywood studio’s.

We’re gonna sleep on it… and give you an answer in the morning…

13 opmerkingen:

Ben zei

Kohl's via mijn tip ?
Wij moesten een nieuwe annual pass voor Disney hebben en via tip van TeleTon ook bij de AAA aangeschaft. En $20 per pass goedkooer dan bij Disney en de Diamond Parking Permit. Goede deal.
Zou morgen Animal Kingdom doen. Vergeet Nemo de Musical niet, heel apart.

Pieter en Petra zei

De ijsberen hebben inderdaad niet echt veel ruimte, zeker als je dit vergelijkt met bv de ijsberen in Diergaarde Blijdorp. Het is al een hele tijd geleden dat wij bij Kohl's zijn geweest dus een goede reden om inapril weer eens even daar rond te gaan neuzen. De Brazilianen zijn altijd irritant aanwezig maar heb daar ook al ervaren dat Nederlanders dat ook goed kunnen...

Bedank voor de AAA tip, wij twijfelen al een tijdje van "zullen we wel, zullen we niet" , misschien trekt de kortingsprijs ons nu wel over de streep ;-)

Groetjes,
Pieter & Petra

ps,
Heb je al een foto gemaakt ?

Teleton zei

Hahaha...de tips komen van alle kanten aangewaaid. Wie heeft er nog een forum nodig? Ben heeft gelijk; AK is ook leuk en Nemo de moeite waard al blijf ik het zelf een kleine klerewippert vinden die de grote sterke Tarzan uit het park heeft verdreven. Ik vergeef het hem nooit.....Epcot wordt de komende weken alleen maar verder opgeleukt. Zo te zien op jullie foto's zijn ze nog niet begonnen met het plaatsen van de sculpturen en zijn de bloembedden ook nog niet aangelegd?

Marja en Tony zei

Weer een heerlijk verslag met nieuwe winkels, dieren en luidruchtige types.
Heerlijk dat je alles zo op je gemakje kan doen, is het druk dan ga je gewoon de volgende dag weer terug Top!

Anita zei

Wat hebben jullie het goed en wat super die jaarkaarten. Kun je lekker gaan en staan wanneer je wilt. EO is inderdaad leuk heh?
Wat een leuke foto van jullie samen.
Wij zijn ook nog nooit bij Kohls binnen geweest, zo is er iedere keer wat nieuws.
Veel plezier weer.

Patrice zei

Waar de tips van Ton al niet toe kunnen leiden :-) Gaaf hoor dat jullie jaarkaarten hebben voor Disney. Laat de verhalen en Disney Magic maar komen :-)

Rick, Sunshine State zei

Epcot is ook bij ons een veel bezocht park, goede tip trouwens mbt tot de jaarkaarten.
We genieten op afstand mee !!

Richard zei

De tip van de AAA kregen we ook van het beste www.floridaforum.nl (van Ton) dus gaan deze ook aanschaffen daar, heb al veel contact gehad met Tonya McMillion, en dat verliep uiterst prettig. De winkel Kohl's ken ik ook al, alleen nog niet geweest.

Nog heel veel plezier !!!

José zei

Wat goed dat je die vraag over de ijsbeer had gesteld op hun facebook, zielig dat ze niet eens reageerden en het zelfs hebben verwijderd. Zegt al genoeg dus..... Leuk om jullie blog weer te volgen, heerlijk relaxed z'on lange vakantie.

Hannie zei

HaHa, wat een leuke laatst opmerking!
Ik wil nu alweer naar FL en we zijn nog niet eens een maand terug. Maar ik moet hier nog wel praten als brugman denk ik want niet iedereen wil weer naar FL eind van het jaar. GRRR....

Saskia zei

Kohls...die kennen we hier ook niet dus dat wordt nog eens goed bekeken!! Tja heerlijk hoor die Disney kaarten, wij zijn aan het kijken voor Seaworld jaarkaarten omdat we volgend jaar ook weer gaan. Maar......we willen dan ook naar Discovery Cove en dan krijg je daar een 2 weken kaart bij. Weet trouwens niet of je korting op DC krijgt met een jaarkaart. Pppfff wat een keuzes allemaal die gemaakt moeten worden hahaha.
Ik geniet lekker van je blog en laat de tips maar komen.
Have Fun!!

Robert-Jan en Yvonne zei

Heerlijke dagen zo, en wat leuk zo'n Disney jaarkaart !! Dat worden wat leuke dagen weer ;-)

2theusa/Christa zei

Erg sneu, het lot van vele ijsberen, het zijn zulke prachtige dieren! Heerlijke dagen hebben jullie, toch! wij verlangen enorm naar een beetje zon, hier blijft het maar winters, het sneeuwt alweer.....