zondag 13 december 2015

Wat een heerlijke week ...

We zijn alweer een week in Florida en wat hebben we een heerlijke week achter de rug. We hebben zoveel geluk met het weer, het is warm en zonnig. Alle records worden gebroken.
We hebben onze buren links en rechts weer begroet, natuurlijk bijgepraat en de Hollandse geschenkjes gegeven. Wat een aardige mensen, daar hebben we het echt mee getroffen, dat is toch wel een voordeel van een vakantievilla in een woonwijk.


Allereerst moesten we maandag even naar de Florida mall, we hadden echt een dringende boodschap te doen. Santa Claus zit weer op zijn jaarlijkse stoel, hij was deze keer wakker en goed gemutst.














Van dit ventje werden we zo blij, wat een lieverdje.

Wat het shoppen betreft geldt het volgende, als ik iets koop dan moet iets wat ik mee heb gebracht naar de Salvation Army, je snapt wel waarom mijn koffer zo vol was op de heenweg.

Die auto blijft ons verbazen, als je de deuren opent met de afstandbediening gaan soms de autoramen open. We snappen het niet, er is nergens een knopje dat de ramen in beweging zou moeten zetten. We wachten de volgende verrassing af.

We kregen bezoek van Theo en Cynthia, zij komen ook regelmatig in Florida en we hadden vorig jaar in Seaworld kennisgemaakt, hoogste tijd om elkaar beter te leren kennen. Ze brachten een overheerlijk appeltaartje en donuts mee, het was een gezellige ochtend met dit leuke stel. Ze zijn inmiddels weer naar Nederland vertrokken.


Ook Ina en Arjan zijn langs geweest en we zijn weer helemaal bijgepraat.


Dinsdag stond Seaworld op het programma. Het was zo rustig in het park, we hebben heerlijk om op ons gemak rondgelopen. Natuurlijk was One Ocean de eerste show die we bezochten, daar is niets veranderd.



Vervolgens naar Blue Horizon, zoals altijd een feestje met de vrolijke dolfijnen. Inmiddels zijn ook de twee Pilot Wales getraind en doen dapper mee in de show, ze krijgen veel aandacht en erg leuk om te zien.




Het acrobatische gedeelte was een teleurstelling, de duikers, incl. de ‘boze mannen’ zijn er niet.  De mooie papegaaien lady staat op de grond haar kunstjes te doen en dat is toch anders dan wanneer ze hoog boven grond ‘zweeft’. Het sprookje heeft hierdoor haar charme verloren.




Dit zien we dus nu even niet meer …

Natuurlijk heb ik gevraagd waarom dit spectaculaire gedeelte van de show geschrapt is. De technische installatie voor de acrobatische onderdelen, krijgt een uitgebreide onderhoudsbeurt en kan niet dus gebruikt worden. De werkzaamheden lopen uit en het is niet bekend wanneer dit onderdeel weer deel uitmaakt van de show, ik hoop toch wel heel snel want het is toch een gemis.





Het park is weer prachtig versierd.

Seaworld geeft zijn annual passholders ieder jaar een kadootje en dit jaar is het een heel mooi glazen ornamentje. Overigens doen Busch Gardens en Aquatica dit ook, Seaworld parcs doet aan klantenbinding :-).
















We hebben ook kennis gemaakt met Jaap, die bleek met zijn vrouw Silvia tegenover ons in een villa te zitten, altijd leuk om ervaringen uit te wisselen. Ze zijn zaterdag weer naar Nederland gevlogen.

Verder hebben we de rit naar Busch Gardens gemaakt en weer genoten van dit mooie park. Ook hier super rustig, we hebben een ritje met de Serengeti railway en de skyride gedaan, rustig gelunched en rond gewandeld. Er is een wervelende Kerst dans- en zangshow, Christmas Celebrations, de moeite waard.


Busch Gardens heeft een Christmas Town die is in de weekenden in de avond open, dat staat nog op ons lijstje.

De kleine neushoorn en de jonge gorilla zijn vertederend en de hippo zwemt heen en weer.


View


View

Omdat het zulk mooi weer is en echt warm zijn we vrijdag naar Aquatica geweest en heerlijk onder parasol geluierd en aan de kleur gewerkt.

Slapen is nog steeds een dingetje, om 4 uur ben ik klaar wakker, ga dan maar even op FB kijken, een wordfeud woordje leggen of chatten, daar heb nog nooit zo lang last van gehad.

Vandaag was het erg warm en zaterdag is natuurlijk een lummeldag, Ray vond vanochtend Engelse premier league wedstrijden op de tv en ik heb me geamuseerd onder de lanai met een boek, tijdschriften en tablet. Oh ik geniet hier zo van...

26 opmerkingen:

Saskia zei

Wat een heerlijke eerste weer Sonja met vanalles wat!! Heerlijk als je zo de tijd hebt en niet alles in 3 pf 4 weken hoeft te stoppen hahahaha. Ben wel blij dat je toch een blog maakt, leest heerlijk weg zo op de vroege ochtend. Geniet lekker verder!! Liefs, Saskia

Trails zei

Inderdaad, wat een heerlijke week hebben jullie al achter de rug!!!
Ga zo door!!!

Anthonie zei

Heerlijk allemaal, geniet ervan.
Gr
Anthonie

Yvonne en Rob zei

Wat een super heerlijk begin deze week en dan ook nog zo' n mazzel met het weer, heerlijk hoor!
Volgende week in de herhaling;-)
Grtz. Yvonne

De Biegjes zei

Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo genieten! Wij hadden ook al van onze vrienden gehoord dat het ongewoon warm is voor de tijd van het jaar, vraag niet hoe het kan maar profiteer er van!!
We lezen gezellig mee, have fun!! Groetjes, Ron en Monique

Ben zei

Ik zie het al, commentaar overbodig. Lekker toch !

Renee de Korte zei

Wat een heerlijke week! Van alles wat en lekker doen waar je zin in hebt!
Mooie parken bezoeken. Dan met dat heerlijke weer, geweldig!
Ga lekker door in deze modus, ik lees lekker mee!

Anita zei

Zo gezellig de kersttijd in Florida, snap goed dat jullie genieten. Wat een leuke ornamenten hebben jullie gekregen als jaarpashouders. Heerlijk dat het zulk lekker weer is, hopelijk blijft dat de komende maanden zo. Veel plezier.

Marja en Tony zei

Wat een heerlijke week al achter de rug, en ook druk bezoek gehad, altijd leuk om bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen over een stukje wereld waar je gek op bent :)
Ik vraag me alleen af...komt er nou ook een kerstboom in jullie huis, zo'n ornament verdient het toch om in een boom te hangen :)

Esther Sloof zei

O wat heerlijk! Who cares waarom het zo warm is, lekker genieten! Heel veel plezier!

Ronald zei

Zo wat een heerlijke, rustige week. met geweldige temperaturen, daar doe je het toch ook voor. Heel veel plezier en leuk om weer met jullie mee te lezen.

Gr. Ronald

De Moolenschotjes zei

Zo jullie hebben al veel gedaan zo in de eerste week.
En gezellig al visite gehad.
Wat ziet alles er leuk uit zo in de kerstsfeer ,en dat allemaal met een zonnetje erbij!!
Geniet ervan

Hannie zei

Wat leuk dat je toch weer een blog maakt. Het is ook altijd leuk voor jezelf om terug te lezen wat je ook weer allemaal gedaan hebt.
Wat een bijzondere auto hebben jullie, haha.
Jammer dat het spectaculaire stuk nu niet in Blue Horizons zit. Wie weet is het weer terug voordat jullie naar huis gaan.
Have fun!

José zei

Wat een mooie eerste week met lekker weer, dat is genieten geblazen. En dan te bedenken dat jullie nog heel veel Florida weken voor de boeg hebben, ENJOY!!!

theovg zei

Lekker eerste weekje gehad , wij zijn inmiddels alweer redelijk gewend hier .
Fijne dagen verder .
En Cynthia vroeg om je Wordfeudnaam.

kimmie zei

Heerl ijke week

Cindy zei

Wat een heerlijke week! En wow, die tribune bij Seaworld, zo rustig.
En wat een leuk ornamentje zeg. En wat heerlijk toch om zo lang in Florida te verblijven
en alle tijd te hebben overal. Geniet lekker door!

Anita zei

Wat een geweldige heerlijke week hebben jullie achter de rug.
En jullie treffen het zeker met het weer!!! Genieten maar!!!!

Twinmom1995 zei

Oh,oh, wat lekker die zon in december.
Ik kan mij voorstellen dat je op je beslissing om geen blog meer bij te houden terug gekomen bent.
Nu kunnen jullie nog vele malen terug lezen als het in Nederland weer eens slecht weer is.
Ongelofelijk hoe rustig het in Seaworld was.
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verslag.
Heel veel plezier de komende week.

Anoniem zei

Wat een fantastische eerste week zeg. En een hoop Nederlanders hebben jullie ook ontmoet zeg deze week. Het moet toch heerlijk zijn om de kerstsfeer op te snuiven in de parken. En dan helemaal om daar gewoon in je t-shirtje te Lopen. Echt, het lijkt me zo genieten om gewoon half december met een boek buiten te zitten. Ik wens je weer net zo'n heerlijke week toe!

H(EL)EEN zei

Heerlijke week. Ja jammer van blue horizons maar tijdens een show is er een kabel geknapt en is de danser naar de beneden gekukelt. Gelukkig in het water. Vandaar de onderhoudsbeurt. Blijf lekker genieten van al het moois.

Mariska zei

Zalig, wat een geweldige week, het klinkt allemaal zo relaxt en dat is een verademing om te lezen in de hectiek van de decembermaand :). ENJOY!!!

Joo zei

Het was idd een gezellige kennismaking Sonja, dar doen we volgend jaar uitgebreider hoor. We blijven jullie volgen. Blijven jullie er lekker van genieten en doe ze de groeten daar.
DGVO2.

jesse, christel en twan zei

nu ik ons eigen blog even update ivm ons aanstaande vertrek naar orlando zie ik dat jullie er ook were zijn.
Enjoy!!
groeten Jesse, Christel en Twan

Caro zei

Wat een heerlijke week, dit is genieten zeg. Zo relaxed en doen waar je zin in hebt. Gezellig ook die ontmoetingen zo. Veel plezier nog, liefs, Caroline

Caro zei

Wat een heerlijke week, dit is genieten zeg. Zo relaxed en doen waar je zin in hebt. Gezellig ook die ontmoetingen zo. Veel plezier nog, liefs, Caroline