zondag 5 maart 2017

Time to say goodbye ...

De laatste week in Florida is voorbijgevlogen, We hebben zondagochtend nog rondje gemaakt bij Lake Eola.


Eerst naar de gezellige markt met kraampjes zoals kleding, moderne kunst, die de kunstenaars zelf aan de man proberen te brengen, dierenbenodigdheden enz en zelfs een kraampje voetzoolreflextherapie, je moet het niet erg vinden om daar te liggen en 'behandeld' te worden waar iedereen kan meekijken. Maar dat is zo fijn in Amerika live and let live, niemand kijkt ergens raar van op.
Overal eetkraampjes en rond het meer ook leuke restaurants met terras waar je kunt lunchen en allemaal goed vol, kortom wij vinden het heerlijk toeven op zondagochtend. Dat hadden we eerder moeten doen!Nog even een yogaklasje meegepikt ๐Ÿ˜œ , helemaal zen de rest van de dag!De rest van de week stond in het teken van restjes opmaken, afscheid nemen van onze vrienden en inpakken, inpakken en nog eens inpakken. We mochten 40 kg ruimbagage per persoon meenemen en dat was wel nodig. Buiten onze nieuwe aankopen, waren er nogal wat bestellingen, die konden nu zonder probleem mee.

Op de dag van vertrek reden we met 27 graden in de volle zon naar Sanford. Het is een kleine luchthaven en nadat we de koffers hadden afgegeven kon het wachten op het instappen beginnen. Wifi had er geen zin in en dan wordt wachten heel saai. Het boarden begon op tijd en net zoals op de heenweg hadden we seats op rij 1. Bij binnenkomst kregen we een heerlijk flesje wijn met knabbels. Het heeft wel wat rij 1, de crew treft voorbereidingen voor vertrek, het is een gezellige kletsplaats voor de gezagvoerder en de bemanning. We konden ongegeneerd meeluisteren. We vertrokken op tijd richting Miami, dat is opstijgen en landen.


So long Orlando ...


Hello Miami!

Tijdens de tussenlanding in Miami, de passagiers voor Miami stappen uit en passagiers voor Amsterdam komen aan board, wordt het vliegtuig afgetankt en voordat je het weet zit je weer in de lucht.


Bye Miami ...


                                      

We hadden een stevig windje in de rug en de vliegtijd van Miami naar Amsterdam bedroeg slechts 7.55 uur, de landing was de Polderbaan, dan weet je het wel en er stond nog een vliegtuig aan de gate zodat de tijdwinst snel verdampte.


Hallo grijs Nederland

Overwinteren bevalt zo goed, we hebben onze lieve buuf Erna gevraagd of ze nog eens voor ons huis zou wil zorgen en dat wil ze. Geweldig zulke buren die ook nog de cv voor je opendraait zodat je niet in een ijskoud huis komt, een bos bloemen neerzet en meteen komt helpen met de bagage, we hebben het zo getroffen!

Drie maanden hebben we genoten van alles wat het heerlijke Florida te bieden heeft en het is voorbij gevlogen!  Het was een bijzonder warme winter met temperaturen waar we hier in de zomer slechts van kunnen dromen.

Dank je wel voor je reacties, berichtjes op het blog, Facebook of elders, ik heb dat erg gewaardeerd.

Ik wens iedereen een geweldige zomer, een mooie warme (Florida/Amerika) vakantie en ga nu van jullie blogs genieten!

19 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Hoe lekker gewoon 3 maanden genieten van een zomerse winter!!
Lake Eola is onze favoriet ook op zondag ochtend !!

Welkom thuis maar weer, maar hee jullie 3 geweldige maanden gehad!!

Josรฉ zei

Wat hebben jullie het weer heerlijk gehad, altijd leuk om iets te ondernemen met de country creek buurtjes. Wel fijn thuiskomen met zo'n lieve buuv die de cv aanzet! Gewoon eind van het jaar weer lekker in de herhaling.

De Moolenschotjes zei

Lieve Sonja wat zijn de afgelopen drie maanden toch omgevlogen.
Maar wat heerlijk om daar te mogen overwinteren.
Want Oo wat hebben wij het koud gehadhier,maar bij het lezen elke weekvan je mooie blog kwam het helemaal goed.
Wat hebben jullie er heerlijk genoten.
En wat een warm welkom terug in Nederland met zon lieve buurvrouw..
Groetjes en tot snel๐Ÿ˜˜

Hans (thefreeze) zei

Dankjewel voor het elke week weer bloggen, lijkt me een minder straffe opgave dan elke dag, maar ook met elke week zal je wel eens een bleh-momentje hebben gehad. Als je vandaag naar buiten kijkt dan is het gelukkig wel lekker zonnig!

Marja zei

Lieve Sonja en Ray
Wat was het heerlijk om in het stormachtige, gure en koude weer even te kunnen ontsnappen naar al het heerlijks wat Florida te bieden heeft.
Wat hebben jullie het getroffen met het weer en dat kwam wel goed uit dit keer.
Nu dan alweer in je ritme en soms is in dezelfde tijdszone zitten wel zo gezellig en makkelijk :)
Zie je snel :-*

Esther Sloof zei

Wat een voorrecht zo lang daar te blijven en vooral ook blijven doen. Top zo'n buurvrouw, dat is goud waard!
Hopelijk hebben jullie in die 40 kg wat
Zonnestraaltjes zitten, want daar zijn we hier wel aan toe.
Tot gauw ๐Ÿ˜˜

Yvonne en Rob zei

Welkom thuis! Nou jullie kunnen wel terug kijken op een heerlijke vakantie, echt alles eruit gehaald wat er in zit, super! Zeg nou zelf, wie wil er nou niet drie maanden in Florida overwinteren, heerlijk toch.
De temperatuur is inderdaad lekker in Florida ervaren wij nu zelf.
Nu weer thuis en bijkomen van de jetlag en weer wennen aan het Nederlandse weer.
Lieve buuf die zorgt dat jullie in een lekker warm huis thuiskomen, niet verkeerd!
Grtz. En tot de volgende blog ;-)
Yvonne

kimmie zei

Heerlijk om het te kunnen doen en zeker blijven doen toppie meegenoten

Saskia zei

Wat lijkt het me heerlijk om 3 maanden te mogen genieten van Florida.....ik geef jullie groot gelijk. Hopelijk gaat het hier ook lamgzaam de goede kant op met het weer!! Tot gauw ��

Renee De korte zei

Wat een voorrecht om 3 maanden in Florida te vertoeven, maar gelijk hebben jullie! Maar de tijd gaat veel te snel, nu alweer thuis, maar jullie kunnen teruglijken op weer een geweldige tijd in het heerlijke Florida! Bedankt voor je leuke blog Sonja!

Elstars zei

Dit is een heerlijke vakantie voor jullie geweest, fijn hoor. Drie maanden overwinteren zouden wij later ook wel willen doen. De terugreis is goed verlopen en alles was thuis al geregeld, lekker thuiskomen zo. Bedankt voor het verslag, het was erg leuk om dit weer mee te lezen.

Sonja Van der Hart zei

Drie maanden overwinteren in Florida. Dat lijkt me echt fantastisch. Gewoon in een januari maand naar buiten stappen in je t-shirt. En dan denken dat je alle tijd hebt om je wishlist af te werken om er vervolgens achter komen dat je eigenlijk nog geen tijd genoeg hebt gehad. Lief van jullie buuf dat ze de cv heeft open gedraaid. 'T zal best wel weer even wennen geweest zijn hier in het kille en grijze Nederland. Maar fijn dat je weer in de volgende tijdzone zit. Tot snel!

Twinmom1995 zei

Wat ois het om gevlogen die drie maanden.
Dat zal wel wennen geweest zijn voor jullie weer terug in Nederland maar hopelijk hebben we het slechte weer voor een groot gedeelte gehad nu, Leuk weer om jullie blog te lezen. Dank je wel en tot de volgende keer.

Joke En Gerrit Groeneweg zei

Sonja en Ray
We hebben genoten van je blog bedankt dat je ons heb laten mee genieten
Ja wij denken er steeds meer aan om dit ook te gaan doen
Heerlijk hoor zo buurvrouw
Nogmaals bedankt en op naar de volgende

Cindy zei

Welkom thuis! Dat zal even wennen zijn, het grijze en koude NL...
Mazzel met jullie buurtjes. Heb ook zo'n lieve buurvrouw.
Kan er alleen maar van dromen ooit 3 maanden naar Florida te gaan, maar wie weet
komt die droom ooit uit ;-)
Bedankt voor je verslagen!

Hannie zei

Inmiddels is waarschijnlijk jullie jetlag weer verdwenen en zijn jullie (een beetje)gewend aan het koude en natte weer.
Wat zul je de lekkere temperaturen missen. Daar hebben jullie flink mee geboft.
Bedankt weer voor het bloggen!

Pieter en Petra zei

Inmiddels zijn jullie al weer een aantal dagen thuis van de 3 heerlijke maanden in The Sunshine State. Voor ons gevoel zijn jullie echt een eeuwigheid weggeweest maar denk dat voor jullie dat gevoel wel anders zal zijn misschien.

Bedankt voor de altijd weer leuke wekelijkse updates, heerlijk om daar iedere week weer naar uit te kijken en we zullen het zeker gaan missen. Inmiddels hebben wij ook al een leuke planning voor onze aankomende trip in elkaar gezet, en hoop dat jullie die ook met heel veel plezier zullen gaan volgen ;-)

Groetjes,
Pieter & Petra

Christa Medema zei

Jammer dat jullie tijd in Florida weer voorbij is. Lijkt mij heerlijk om precies die periode uit Nederland weg te zijn. Dank voor je trouwe updates, we hebben ze met plezier gelezen. Tot snel ๐Ÿ˜˜

Ryan en Hannah zei

Jammer dat het alweer voorbij is! Wat heerlijk is het toch om gewoon 3 maanden in het fijne Florida te zitten. En bedankt dat we zo regelmatig met jullie konden meelezen, super! Sterkte met het acclimatiseren.... ;-)
Groeten! Hanneke