dinsdag 4 januari 2011

Seaworld

We hadden een stralende dag uitgekozen om naar Seaworld te gaan. Dit was de eerste keer dat we Seaworld bezochten sinds het tragische ongeluk. Het was niet druk, parkeerplekje vlak bij de ingang. In Seaworld is het laagseizoen begonnen, slechts 2 Blue Horizons en 2 Believe shows. We wilden ze allemaal ‘doen’ en dat vroeg om een strakke planning (alsof je aan het werk bent). Begonnen bij Blue Horizon, een prachtige kleurrijke show. We hadden super plaatsen, vlak vooraan. Maar wat is het toch lastig om de dolfijnen te fotograferen, je schiet maar in de hoop dat er één goede foto uitkomt. Er gebeurt zoveel, je weet niet waar je moet kijken.
 Kerstmis 2010 064
Kerstmis 2010 069
Kerstmis 2010 071
 Kerstmis 2010 073
Kerstmis 2010 075
Vervolgens stonden Clyde and Seamore op het programma. 
Het entertainment vóór de show maakt deze met name interessant. Een mimespeler begroet de bezoekers met ogenschijnlijk de beste bedoelingen. De ‘slachtoffers’ weten niet dat ze deel uitmaken van een toneelstukje dat hij regisseert. De Pirate show heeft een hoge kinder amusementswaarde. De dieren zijn echter altijd leuk, voor jong en oud.
Kerstmis 2010 079 
Het hoogtepunt van alle shows is Believe. Deze voorstelling heeft toch wat teleurgesteld. Het belerende openingspraatje duurt 10 minuten, je ziet een filmpje, de veteranen en militairen worden geëerd en eigenlijk wacht je maar op één ding, de Orka’s.
Maar als die dan in aktie komen dan is het een heus spektakel. Die geweldige dieren maken zo’n indruk dat je er stil van wordt. Het is toch zo jammer dat er geen interaktie meer plaatsvindt tussen mens en dier. De show hebben al een aantal malen gezien in het verleden en het ‘samenwerken’ tussen mens en orka is zo bijzonder.
We zagen 11 (elf!) trainers bij het bassin.
Kerstmis 2010 084 Kerstmis 2010 086 Kerstmis 2010 090 Kerstmis 2010 092 Kerstmis 2010 094
De orka’s, ook de kleintjes doen zo hun best.Kerstmis 2010 096
Na afloop wilden we uiteraard naar de underwater encounter om alle orka’s en ook Tillikum te begroeten, helaas was deze sinds vandaag gesloten wegens onderhoud.
Van groot naar klein want de pinquins konden we uiteraard niet overslaan.
Kerstmis 2010 104 Kerstmis 2010 106 
De flamingo’s:

Kerstmis 2010 109
Vandaag de laatste dag van Léonine, morgen brengen we haar naar de luchthaven voor de terugreis. Wat zullen we op haar laatste dag gaan doen behalve zonnen… juist!

9 opmerkingen:

H(EL)EEN zei

Hi,

Oh wat jammer dat je Tili niet hebt gezien in de underwaterviewing. We weten dat hij achter de schermen ook een groot bassin heeft maar ja daar kun je niet bij. Wij hebben m op onze vakantie ook niet gezien, dus ik weet wat je voelt.
De show is idd anders en minder indrukwekkend dat klopt helemaal. Geniet van jullie vakantie en succes met shoppen!

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Leuke mooie dag hebben jullie gehad in Seaworld.
Mooie combinatie tussen de geweldige dieren en de attracties.

Fijne laatste dag morgen met Leonie en succes met het nadenken wat jullie nog meer gaan doen dan alleen zonnen.

Veel plezier verder

Twinmom1995 zei

Mooi dat het weer lekker is bij jullie.
Het blijft hier maar fris.
Jammer dat Believe wat tegen viel voor jullie.
Morgen lekker shoppen, is net zo leuk als een park bezoeken.
Veel plezier.

Anita zei

Wij vinden het ook zo jammer van de orca shows, zeker als je ze al vele malen met trainers beleefd hebt. Die mime speler is geweldig, leuk dat je er een filmpje van geplaatst hebt.
Morgen volop shoppen natuurlijk, heel veel plezier.
Groetjes
Anita

Pieter en Petra zei

Jullie boffen maar met die lekkere temperatuur zeg, wij zijn dan ook helemaal niet jaloers ;-)

En voor morgen : "Shop till you drop !!!"

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Brigitte en Mark zei

Ik heb een soort angst/liefde verhouding met orka's, aan de ene kant vind ik ze er zo schattig uit zien maar aan de andere kant vind ik ze best eng, ze zijn zo groot, en het lijkt net of die witte vlek hun oog is. Brrrr je moet er toch niet aan denken als je aan het zwemmen bent in de zee en er zwemt opeens zo'n dier naast je hihi.. als ik de onderwater cam bekijk en er komt er plots eentje langs dan schrik ik wel..

Na het ongeluk gebeurde heb ik een paar keer van die rare/enge dromen gehad waar ze in voorkwamen, dat ik bijv. in het water was en niet weg kon komen etc. dan werd ik echt met een klap wakker xD

Rick, Sunshine State zei

Nou dat schieten van de foto's is echt wel gelukt !! Wat fijn dat het weer ook zo meewerkt, dat zal helpen om niet naar huis te willen ;-)

De Mime is een attractie op zich, het blijft een ontzettend leuk park, geen show is precies het zelfde.

Veel fun nog !!!

Saskia zei

Seaworld blijft inderdaad altijd prachtig, al vind ik Believe niet te vergelijken met een jaar geleden. Kippenvel krijg ik er niet meer van, echt jammer.
Wij zijn een paar maal terug gegaan op onze vakantie en op de laatste dag hadden we geluk, Tilli was toen wel te zien. Arme reus...een medewerkster heeft me verteld dat ze hem wel in Seaworld houden maar hij zal niet meer aan shows meedoen.
Een super laatste dag voor leonie en shop ze.
Have Fun!
Saskia

SasEs zei

Wat een mooie foto's. Leuk om te zien wat jullie allemaal beleven.
Het is genieten geblazen, het is een schitterend park om te bezoeken.
blijf genieten wij genieten mee.

Gr. Afrim, Natasja en Ryan."SasEs"