zaterdag 1 januari 2011

Footsteps on the moon

Na al dat geshop van de laatste dagen was het vandaag tijd voor het serieuze werk, een bezoek aan het Kennedy Space Center.

Wegwijzer

Op tijd vertrokken en de (geleende) TomTom ingesteld op Cape Canaveral. Het adres stond erin, Cape Canaveral, Astronaut boulevard, dus piece of cake. Achteraf bleek dat niet zo handig want we kwamen uit bij de cruise terminal, ja, je vaart blind op de Domdom en negeert vooral de borden. Overigens lagen er fantastische cruiseschepen in de terminal, de moeite waard. Geen probleem, stukje terug en daar was KSC.

NASA

Deze interessante attractie is de moeite waard. Veel informatie over het Amerikaanse space programma, de achtergronden en indrukwekkende exhibits.

Je wordt met een bus over het complex vervoerd en stapt bij de diverse locaties uit. Goed georganiseerd – the American way - en dat maakt een bezoek aan populaire attracties, zoals deze, aangenaam.

De lancering van de shuttle is inmiddels als diverse malen uitgesteld en staat nu gepland voor 3 februari om 01.34 hrs am ET (eastern time). De shuttle is een paar dagen geleden naar binnen gereden, dit wordt door zg ‘crawlers’ gedaan, die stonden nog op het terrein. Best bijzonder want deze staan normaal gesproken buiten het oog van de bezoekers.

Crawler

crawler

Eerste maanlanding

The eagle has landed, de eerste landing op de maan. Als je dat zoveel jaren later opnieuw beleeft, blijkt de impact van dat moment nog steeds even groot! Het is en blijft echt een historisch moment.

Beeld bij de grootte van de Apollo heb je pas als je ze in ‘levende lijve’ ziet, enorm! De ruimten waar de astronauten in verblijven zijn daarentegen heel klein. Dus geen handbagage, no overhead lockers. Voor jullie beeldvorming, je kunt zonder problemen rechtop staan in de motoren.

 Raket motoren

KSC kent één ride, de zg Shuttle launch experience. Geen wachtrijen dus hebben we uiteraard deze ‘lancering’ gedaan. Leuke ervaring, je kantelt achterover en door de zg. snelheid trekt je gezicht heel strak, we hadden het idee dat dit het gevoel moet zijn na een facelift.

Voordat je in deze ride kunt moet je je tas en losse spullen verplicht in een locker opbergen. Die lockers echter zijn zeer beperkt beschikbaar, dus moet je met eagle-eyes vertrekkende medebezoekers spotten en volgen om vervolgens beslag te kunnen leggen op zo’n locker.

Er zijn diverse bijzondere attracties waaronder een encounter met een astronaut. Dat hebben we niet gedaan. Overigens is het leven van het merendeel van de astronauten niet over rozen gegaan, aan de drugs, aan de drank, diverse huwelijken, maar ze worden allemaal wel oud, denk aan 80, 89 jaar.  By the way, dit is informatie die niet door Kennedy Space Center wordt gegeven, wel door Wikipedia.

Je kunt een bezoek brengen aan de Astronauts Hall of Fame, deze ligt een paar miles met de auto rijden op het terrein van KSC. Hier werden we niet enthousiast van, het is outdated en meer gericht op de ietwat jongere generatie, zal kinderen meer aanspreken.

We verlieten KSC rond 17.30 uur en kwamen in een vette file terecht, het is druk rond Orlando.

Voor het diner zijn we naar de Outback gegaan waar we het voorgerecht Tuna als hoofdgerecht hebben genomen, alles kan in Amerika.

We gaan nu in de voorbereiding voor oudejaarsavond in Florida, in Nederland is het achter de rug, we volgen het nieuws op de computer. Om middernacht Amerikaanse tijd gaan we onze ‘loved ones’ bellen. Of ze daar blij mee zijn?

Happy New Year!

Happy new year!

9 opmerkingen:

Teleton zei

Leuke dag weer, je ziet de wereld anders als je op KSC geweest bent. En helemaal als je een lancering hebt gezien, maar dat zat er ook deze keer niet in. Voor 2011 wensen wij jullie allereerst nog een heel fijn verblijf in FLA en voor daarna hopen we dat alle dromen uitkomen!

Lidy & Ton

Rick, Sunshine State zei

Indrukwekkend is KSC toch, en alles wordt ook met veel trots verteld en gedaan.

Nog de beste wensen en een meer dan goed 2011.

Robert-Jan en Yvonne zei

Leuke trip, voor ons alweer een tijdje geleden. Alhoewel, Outback is voor ons niet zo lang geleden ;-) ! Happy New Year daar !

Cynthia en Theo zei

Is voor ons ook al lang geleden dat we KSC geweest zijn [25 jaar].
volgend jaar of eigenlijk dit jaar maar op de agenda zetten .
Nog de beste wensen voor 2011

Fam Verkoelen-Roeland zei

KSC bezochten wij vorig jaar en zal zeker lange tijd in ons geheugen blijven.
Toffe 2011-dagen en vooral een goeie gezondheid.
Groetjes,

Hilde en co

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Allereerst de aller beste wensen voor 2011, dat het maar veel mooie en goede dingen mag brengen.
KSC vinden wij ook een geweldige ervaring, zijn er in 2007 voor het laatst geweest, hebben het idee om in juni dit ook weer aan te doen.

Geniet nog maar heerlijk verder.

Mariska zei

Best wishes for 2011 with lot's of fun in Florida, Gr mariska

2theusa/Christa zei

Wij vonden KSC ook een geweldige ervaring, ook de omliggende natuur vonden wij zeer de moeite waard. Happy New Year!!

Saskia zei

Allereerst de allerbeste wensen voor 2011!! Dat we met z'n allen nog veel mogen genieten van Florida.
Have Fun!!
Saskia