vrijdag 14 oktober 2011

Historisch Toronto and more…

Iedere dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Een goed adresje is goud waard en dat hadden we al snel gevonden: Eggsmart. Op loopafstand, smakelijk eten en leuk personeel. Een ‘goede bodem’ is essentieel  voor onze Toronto sightseeing experiences!

Vandaag stond Casa Loma op het programma. Casa Loma (house on the hill) wordt een ‘kasteel’ genoemd maar is eigenlijk een groot huis. Waar je overigens, zonder dat je er erg in hebt, een halve dag rond loopt – imposant!

 Casa Loma1

conservatory

En we lopen véél, we hebben al de nodige meters in onze benen zitten en gaan verder. Na op de bus gehopt te zijn, stappen we uit bij The Distillery Historic district.

Distillery district

Hier stonden vroeger de  distillerijen van Gooderam and Worts. De wijk is volledig gerenoveerd en in de oude gebouwen zijn nu art centers, restaurants en shops

gevestigd. En waar je ook kijkt: veel gezellige terrasjes.

   Dist.distr.terras

Sommige met wel zeer bijzondere stoelen!

terras

We zetten koers richting hotel en gaan daar eten in één van de restaurants. We zijn benieuwd naar de kwaliteit en vooral ook toe aan een ‘easy night in’.

Met ‘gevulde magen’ zetten we gisteren koers naar het ROM – Royal Ontario Museum. Net als in Chicago (the bean) kun je een foto van het gebouw én van jezelf maken!

Leonine Toronto 2011 348

Over de recente uitbreiding -The Crystal- van het museum is veel te doen. De een vind het afschuwelijk, de ander geweldig. Wij zijn er nog niet uit ….

Leonine Toronto 2011 354

Leonine Toronto 2011 356

We vallen met ons neus in de boter en kunnen meteen aansluiten bij een rondleiding. Handig om een eerste beeld te krijgen bij wat het museum heeft te bieden op cultureel en historisch gebied. Er zijn natuurijk liften maar ook deze boeiende ‘wonder stairs’ van Libeskind (ook architect van de controversiële uitbreiding van het museum).

Leonine Toronto 2011 349

Na het museum hoppen we terug richting hotel. We kennen de aankomst- en vertrektijden én de toelichting onderweg inmiddels uit ons hoofd dus kunnen zonder problemen als tourist guide op de bus worden ingezet. We besluiten toch nog een stop te maken in Eaton center, de grote overdekte mall. Hier zijn 300 shops gevestigd verdeeld over drie verdiepingen; de goedkoopste beneden en de duurste boven. We lopen even binnen bij Michael Kors en een aardige handtas ‘doet’ daar CA$ 1095,-, we lopen maar verder. Kleding is duur in Canada, wij gaan het hier niet uitgeven, we wachten wel tot december in Florida.

Op het nieuws zien we dat vandaag om 8 uur de verkoop van de I-phone 45 start. Voor de winkel staat een enorme rij. Sommigen staan er al sinds gisteren 05.30 uur; dus meer dan 24 uur! Ons niet gezien, wij gaan lekker naar het Bata Shoe museum. En verder …. nu eerst ontbijten! Tot later.

3 opmerkingen:

Teleton zei

Toch weer gelukt! Tussen al dat genieten door lekker weer een berichtje voor de nieuwsgierige thuisblijvers. Fijn vakantieland is Canada toch ook, al moet je er voor de koopjes niet echt zijn. Maar hun grote steden hebben vaak net dat tikje meer...gelukkig is daar de hopalong bus tegen de platvoeten!

Hannie zei

Jullie zijn heerlijk aan het sightsee-en zeg. Het lijkt me een leuke stad.
Grappig verhaal over de tocht met de greeter. Wij hebben dat vorig jaar in NY gedaan.
Met shoppen kan je idd beter wachten tot jullie straks in Florida zijn.
Have fun!

Rick, Sunshine State zei

Ha toch weer een update, mooie dag hoor, enne voor het shoppen ga je gewoon naar Florida ...



Nog heel veel plezier.