maandag 10 oktober 2011

Toronto here we are!

Na de al eerder gemelde verfrissende douche en lekkere borrel volgde een prima eerste nacht in het Delta Chelsea. Het grootste hotel in Canada met ook nog een ‘special’: de langste waterglijbaan ter wereld (gaan we later in de week ervaren, denken we …). En dan: tijd voor ‘t ontbijt.

The Eggmarket blijkt een prima keuze, 2 minute walk, een yummy breakfast en leuk personeel; de komende week zijn ze van onze klandizie verzekerd! Het weer is een item op zich: ongekende temperaturen (25 graden en meer). We besluiten daar volop van  te genieten. Toronto kent, zoals veel grote steden, een hop on hop off bus, een dubbeldekker met open top. Wij bovenin natuurlijk. Mooie deal trouwens: je betaalt CA $ 39,50 p/p en kunt 7 dagen on en off hoppen en bovendien een boottocht op Lake Ontario maken. Voor ons is het de slimste manier om snel je weg te vinden in een nieuwe stad. Maandag – morgen dus – gaan we naar Niagara Falls en daarvoor hebben we toch maar even uitgezocht of het huren van een auto niet handiger is. Dat is het - price wise gezien zeker ook interessant - maaaar het is maandag Thanksgiving in Canada dus geen auto te huren! Dat wordt de bus dus.

Terug naar vandaag, vanmorgen verlieten we de kamer en de overbuurman vroeg ons of we een leuk feest hadden gisteravond, huh? Nu was het vannacht wat rumoerig op de gang met terugkerende feestgangers, maar om ons daar nou op aan te spreken. Nadat we hadden uitgelegd dat wij hier niet voor verantwoordelijk waren ontdooide de goede man. Het bleek een Belgische zakenman die wel vaker in Toronto kwam. Hij vroeg ons of we wisten waarom het zo druk was in de stad, we vertelden dat het Thanksgiving was, hij was niet bekend met deze nationale feestdag.

Vandaag hebben met name Toronto’s waterfront verkend.

Waterfront

Opnieuw stralend weer dus lekker boven in de hop on/of met de camera in de aanslag. Over de tot voor kort langste straat ter wereld ‘Yonge street’. Door ‘gay & lesbian village’ naar Bloor-Yorkville. Langs Casa Loma

Sonja Toronto 2011 008

en  CN Tower naar de harbourfront.

CN tower

Rond twaalven dobberden we op the Lake. En ook op een boot ‘knip je heel wat af’…

Sonja Toronto 2011 047

Lake Ontario

Sonja Toronto 2011 013  

  

Na de boottocht hebben we heerlijk gelunched en zijn opnieuw op de bus gesprongen. We hadden plannen om nog een stukje Toronto te verkennen, maar we kwamen  langs de mall en zijn toch ‘even’ naar binnen gegaan. Wat gaat de tijd dan snel, van de stad verkennen is niets meer gekomen.

Vanavond lekker uit eten en morgen naar de Niagara falls, het weer ziet er nog steeds geweldig uit.

8 opmerkingen:

Unknown zei

kijk zo gaat het goed gelijk er op uit en dan nog een beetje shoppen ,en vannacht geen feest meer hoor anders word die Belg echt boos

Anoniem zei

Jullie zijn meteen goed bezig. En wat heerlijk zo'n prachtig weer erbij. Ziet alles er toch net even iets leuker uit. Veel plezier bij Niagara falls. Ik vind ze prachtig en ben dan ook zeer benieuwd naar jullie ervaring.

Saskia zei

hahaha, ja dat heb je 2 vriendinnen alleen op stap en dan die arme Belg wakker houden !!! Niet te geloven.

Top morgen Niagara Falls, ben benieuwd of het daar dan niet enorm druk is omdat het een feestdag is.

Heve Fun!!
Saskia

Twinmom1995 zei

Dat is nog eens een leuk prijsje voor de bus en ook nog voor zeven dagen. Dat was in ieder geval een erg leuke dag.
Veel plezier vandaag bij de Niagara Falls.

Anoniem zei

Hallo dames, leuk om jullie weer te volgen, wat het weer betreft was het goede keuze om naar Toronto te gaan, want wij hebben hier 2 dagen stortregen gehad, vandaag (maandag) is het nog bewolkt, maar de zon zal er straks wel doorkomen. Fijne dagen ! groeten Ina en Arjan.

Patrice zei

Was ik toch zo maar de link naar je blog kwijt :-( Maar gelukkig snel weer gevonden en meteen genoten van de heerlijke verhalen. Ga zo door met genietn, dan genieten wij via het blog mee !

Greetz,
Patrice

Rick, Sunshine State zei

Jullie zijn weer goed bezig, zelfs de overbuurman ontdooit door jullie...

Groetjes van ons!!

Rick en Mandy

Teleton zei

Wel een originele binnenkomer van die Belg. Weer eens wat anders dan "Komen jullie hier vaker.......";-) Fijne dag morgen, vergeet de plu en poncho niet voor bij The Falls!