woensdag 12 oktober 2011

Niagara falls

Alleeerst bedankt voor de reacties, zoals altijd weer leuk om te lezen.

Met ons drukke programma komen we er niet toe om dagelijk te bloggen en soms na een lange dag ontbreekt de gewoon de energie.

Vandaag gaan we Niagara falls bezoeken, het is weer een stralende dag en de temperaturen zullen rond de 25 graden uitkomen. Vandaag is het Thanksgiving day. Vroeg uit de veren, de bus vertrekt om 8 uur en na een uitstekend ontbijt in de terminal vertrekken we met Coach Canada naar Niagara. Dit is echt heel relaxed reizen. Na ca. 1,5 uur komen we aan bij de bus terminal van Niagara en stappen we over op een bus die ons naar de Falls brengt. We kopen een kaartje waarmee we de hele dag met de bus diverse routes kunnen rijden. De chauffeur van de bus geeft ons de tip om één stop verder te rijden dan de Maid of the mist waar iedereen uitstapt. Heel grappig, hier kijk je naar Amerika en zie je de bezoekers rondlopen. Het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant is anders, vanuit Canada kun je beide watervallen zien, vanaf de Amerikaanse kant moet je een soort pier oplopen om beide te zien.

Wij stappen uit en lopen naar de falls, wat een geweldig geweld, heel spectaculair. De foto’s spreken voor zich.

two falls

Leonine Toronto 2011 190

We stappen op de bus en rijden langs de powerplant. Een soort kleine Deltawerken, de hoeveelheid op te wekken stroom kan worden gereguleerd en de erosie min of meer gecontroleerd kan worden. In de Falls ligt sinds de  tachtiger jaren een boot, drie mannen kwamen daar in de problemen en zijn gered, de boot ligt er nog steeds, één kant is nagenoeg weggerot en het wachten is dat de restanten uiteenvallen en met het geweld worden meegesleurd.

Maid of the mist

Bij de falls is een indrukwekkend aantal hotels gebouwd, die uitkijken op de watervallen. Wat verder weg gelegen zijn er enorm veel motels.

Falls

We vervolgen de weg en rijden via het Red light district van Niagara city, we zijn de enigen op de bus en de bestuurster vertelt dat dit een slechte buurt is, drugs, prostitutie en crime. De etalages van de sommige winkels etaleren spullen waarvan we het bestaan niet kenden. Uiteiendelijk komen we uit bij een… outlet center. Natuurlijk maken we een rondje en slagen nog leuk bij Tommy. Terug naar de falls, in de straten erachter is het werkelijk een kermis, veel aktiviteiten, muziek, restaurants, we vinden het eigenljk zonde van dit prachtige natuurgebied. Maar goed, met kinderen kun je er een dag doorbrengen.

kermis

Niagara city

Na een late lunch vertrekken we weer richting de bus voor de terugrit naar Toronto. Overigens hebben we ook hier geluk, vandaag is de laatste dag dat deze rijden, het seizoen is teneinde. Na een langere rit terug, het is behoorlijk druk op de snelweg komen we aan in Toronto. Daar zien we een gigantische rij met wachtende mensen, een heel blok rond, zij willen met de één of andere bus terug naar huis, het Thanksgiving weekend is ten einde. Overigens kun je vanuit Toronto met de bus naar Amerika.

Leonine Toronto 2011 191

We hebben gegeten bij de Red Lobster, we kozen een Cajun Chicken, verkeerde keuze, wat een peper, we bleven blussen.

De prijzen liggen in Canada hoger dan in Amerika, alles is echt duurder. Uiteindelijk gaan we heerlijk relaxen op de kamer, wat TV kijken en een wijntje drinken. Morgen wacht weer een drukke dag, oh we lopen wat af.

9 opmerkingen:

ina snoeij zei

Jullie hebben gelijk hoor, iedere dag bloggen voor 1 weekje gaat te veel tijd kosten ! Wij vonden de Niagara Falls ook indrukwekkend, zeker vanaf de Canadese kant.
Ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen.
groeten uit een nu weer zeer zonnig Florida.
Ina, Arjan en Nel.

Rick, Sunshine State zei

Wow erg mooi, enne gewoon bloggen wanneer je er zin en tijd voor hebt. Vol aan het genieten gaan hoor!!

Groetjes !!!

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat er geen fut meer in zit om iedere dag het blog bij te houden als jullie zoveel lopen. Er is natuurlijk zo veel te zien en te doen. Benieuwd wanneer er weer een update komt met jullie verdere belevenissen. Have fun!

Twinmom1995 zei

Wat ziet dat er gaaf uit zeg.
Erg leuk om ook eens iets over Canada te lezen.

Anoniem zei

Ik ben zo benieuwd hoe jullie het gehad hebben bij de Niagara Falls!

Groetjes Danielle

Unknown zei

Ziet er allemaal goed uit en dan na het natuur geweld ook nog even Shopgeweld daar houden wij van .
P.S. het bankstel en eethoek bij Ina &Arjan zitten allebei heerlijk hoor,heb ik voor je getest

Gerrit&Joke

Anita zei

Leuk dat jullie de Niagara Falls ook bezocht hebben. Wij hadden ook niet verwacht dat het zo'n kermis was eromheen en dachten de eerste keer dat we in een natuurgebied terecht zouden komen. Wat een machtig gezicht die watervallen heh? Zijn jullie niet met de Maid of the Mist mee geweest?
Wat een onderneming met een bus op stap. Leuk om te lezen. Veel plezier weer,
groetjes
Anita

Teleton zei

Ja, dahag.....Wij willen natuurlijk wel iedere dag een uitgebreid verslag van de avonturen. Geen smoesjes, dames.......;-)

Lidy en Ton

2theusa/Christa zei

Leuk verslag met mooie foto's.
Wat zullen de watervallen "in het echt" indrukwekkend zijn.