zondag 9 oktober 2011

Hoe verdien je 200 euro per uur… !

We zijn in Toronto en hoe we daar zijn gekomen … verhaal op zich. Bij de incheck werd gevraagd of we een vlucht eerder naar Frankfurt wilden nemen, 10 uur ipv 11 uur, er was al wat vertraging wegens de harde wind. Ja hoor, we waren er toch dus hoe eerder we konden vertrekken hoe beter. De vlucht werd uitgevoerd door Lufthansa en verliep prima. In Frankfurt ondergingen we de eerste uithoudings-proef. Een –niet officiële- halve marathon over de luchthaven ergo van de ene uithoek van de terminal naar de andere van een andere terminal. De balie voor de vlucht naar Toronto was nog niet open, dus naar de naast gelegen balie voor informatie. De medewerker checkte het systeem en vertelde dat de vlucht zwaar overboekt was en informeerde meteen of we via London naar Toronto wilden vliegen. ‘Voorwaarden’: aankomst 3 uur later, vlucht naar London business class en per persoon een compensatie van 600,- euro. We hebben er niet lang over nagedacht en zijn akkoord gegaan. We kregen nieuwe boardingpasses en o, ja mochten naar de business class lounge om heerlijk te lunchen, ‘n wijntje drinken en te internetten. Op tijd aan boord voor onze London vlucht maar wat bleek, één van de flight attendants was niet komen opdagen! Dan denk je: ‘gewoon direct een standby er tegenaan en gaan met die banaan’. Nee hoor, die werd na een uur –wij zaten rustig in het toestel te wachten – aan boord gebracht waarna we snel vertrokken. Geslaagd voor de tweede uithoudingsproef (tup) zullen we maar zeggen. Laat Heathrow nu ook niet één van de kleinste airports zijn en dus onze ‘dup’: toen we bij de gate arriveerden hadden we er bijna een hele marathon op zitten. En we mochten meteen aan boord oftewel vlucht net op tijd gehaald. Air Canada is een prima airliner: vriendelijk grond- en cabine-personeel, redelijke ‘chicken or pasta’ en alle drankjes zijn complimentary. Moe maar voldaan door de douane en met

‘nothing to declare’ zagen wij onszelf binnen 10 minuten in een taxi richting hotel gaan. Maar nee, eerst onze ‘vup’! Voor ons allebei een exclusief uitgebreid ‘interview’ door de immigration officers. Lang verhaal kort: na een uur, met grondig doorzochte koffers eindelijk toegelaten in Canada. Een half uur later: prima kamer in een goed hotel, beentjes omhoog en lekkere borrel.

Delta Chelsea

Uitzicht vanaf de kamer

Conclusie: het kost (n)iets maar dan heb je ook wat!

9 opmerkingen:

Anita zei

Haha, wat een verhaal. Het was even omvliegen maar jullie zijn er met shopping money!
Heel veel plezier in Toronto.
Groetjes
Anita

Karen aka cloggie68 zei

Nou da's lekker geld verdienen, jullie hebben je er verder niet druk om gemaakt dus dan is het een prima reis geweest... veel plezier met uitgeven van het geld :)

Twinmom1995 zei

Dat is nog eens lekker, €600,00 per persoon extra uitgeven.
Heel veel succes ermee en heel veel plezier.

Saskia zei

Malls here we come!! Jullie hebben het niet voor niets gekregen, de lappen onder de schoenen uit gelopen, maaruh voor € 600,- krijg je veel nieuwe lappen!!
Heel veel plezier,
Saskia

Rick, Sunshine State zei

Zo ik had ook die vertaging geslikt als zoete koek.. 600,00 euro lekker kan zo weer in de shops worden uitgegeven.. Goed bezig!!!

Groetjes

Rick en Mandy

Teleton zei

Wij hebben ooit eens zo'n buitenkansje geweigerd. Nog steeds een beetje spijt! Kassa, zeg! En dan is het nu extra genieten, in de zon uit de wind.....

Ben Zwaan zei

Een reis met avontuur. Leuk om te lezen.

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat een reis, maar wij zouden ook gelijk ja gezegd hebben hoor ! Lekker zakcentje ! Jullie zijn al lekker aan het genieten, met prima weer vlg mij !

Anoniem zei

Hemeltje wat een trip. Maar ach Toronto doet je de reis vergeten en jullie zijn dan wel opeens een stuk rijker. Hoe leuk is dat. Jullie komen vast genoeg leuke winkels tegen.