zondag 28 december 2014

Happy twentyfifteen …

 happy newyear
Eén keer in de vakantie verwennen we onszelf met het buffet van Villa de Flora in het Gaylords Palm resort. Een poepchique hotel waar je van de beroemde Sunday brunch kunt genieten. Het is prijzig maar wij vinden het altijd de moeite waard, mooie gerechten en hoogstaande kwaliteit. We maakten een reservering en vorige week zondag, de eerste zondag van de kerstvakantie, tuften we met Ton en Lidy richting Gaylords. Het was er bommetje vol op de parkeerplaats en met moeite vonden we een plekje. De reservering stond keurig in het systeem en we werden naar ons tafeltje begeleid. Dat was een teleurstelling, normaal zitten we in het atrium maar dat was volledig bezet. Nou ja niet zeuren, volgende keer dan maar weer.

We slalomden door de tafeltjes en vol verwachting bekeken we het buffet ons verlekkerend wat we zoal zouden gaan schransen. Dat was de volgende  teleurstelling. De keuze van de gerechten bleek veel minder dan voorgaande jaren. Daarnaast bleken sommige gerechten niet goed warm, zodat we steeds minder enthousiast werden over onze uitspatting. Overigens bleef de stemming er goed in, altijd gezellig met zijn vieren en van deze tegenvaller werden we wat melig en lacherig. Toen de ober eens kwam informeren of we alles in orde was kon ik me niet inhouden en uitte de klachten. Hij schrok nogal maar hield zich goed staande en gaf, zoals je kunt verwachten, een nogal zwakke verklaring, het was druk, hij zou het aan de keuken doorgeven en de manager informeren. Wij lieten het erbij, vervolgens kregen we de rekening waarop een korting van 20% was gegeven, de ober bleef excuses aanbieden. We bedankten hem voor zijn inspanning en beloonden hem voor de service, die tip had hij overigens toch wel gekregen. We gaan het volgend jaar weer proberen maar dan niet in de kerstvakantie.
De middag was nog jong, een typische Floridiaanse middag, dreigende luchten en broeierig warm. We reden naar the Art of Animation waar we een tijdje hebben rondgewandeld. Disney begrijpt het goed, wat een decor en kleuren, het ziet er zo aantrekkelijk en vrolijk uit!

.

De dag eindigde met een beng. Ik checkte ‘s avonds de Visa rekening on line en zag tot mijn stomme verbazing dat we in Toronto, Canada hadden gewinkeld, starbuckjes gedronken en in een restaurant gegeten. Op dat moment dringt het tot je door dat je creditcard is geskimmd. Meteen naar Amsterdam gebeld, 3 uur in de ochtend daar, en met de medewerker alles doorgenomen. Kennelijk is het gebeurd bij een 7-11 benzinestation waar ik de card aan de bediende moest geven en hij de swipe doet. Zeker weten we het niet maar Visa gaf aan dat dit het meest aannemelijk was, hij kon nog veel meer zien. Zo was er die dag in Toronto geprobeerd te betalen bij Target, die transactie had Visa echter afgewezen. Mijn creditcard is definitief geblokkeerd en een nieuwe wordt naar Amerika opgestuurd. Uiteraard heeft Ray ook een Visa card en daarnaast hebben we nog mastercards, je moet er toch niet aan denken dat je hier zonder geld hier zit. Alle betalingen zijn inmiddels gecrediteerd. Op de televisie werd gemeld dat de ATM’s in de Altemonte mall waren bewerkt en van duizenden mensen zijn de passen geskimd.
Vorige week hadden we zo’n heerlijke dag in Aquatica, die smaakte wel naar meer. Ray had, zoals eerder verteld, inmiddels zijn annual voor Seaworld/Busch Gardens, die wilden we laten upgraden met Aquatica. Op een zonnige middag togen we met Lidy en Ton naar Aquatica en bij Guest relations verzochten we Aquatica toe te voegen. Het kassiere kreeg het niet voor elkaar, twee supervisors kwamen erbij, hen lukte het ook niet zodat uiteindelijk de manager werd opgetrommeld. Uiteindelijk tuurden 4 mensen in het scherm en wij keken belangstellend toe, in afwachting van de prijs van de upgrade. Ze kwamen er niet uit en uiteindelijk zei de baas, een upgrade kost $ 5,—ex tax. Nou doet u dat maar dan, zeiden wij met een stalen gezicht, van binnen juichend, wat een meevaller. Ik heb een Funcard voor SW/BG die eind december verloopt en een nieuwe funcard kost inmiddels $ 160,—, zodat het gunstiger was een jaarkaart voor de 3 parken te kopen.  Inmiddels hebben we al een paar keer op de zonnebedjes en in het warme water doorgebracht, tjonge jonge wat een straf!

Op de terugweg kwamen we langs de nieuwe Golden Corral en we waren erg nieuwsgierig of de kwaliteit nog zo goed was, dat was het. Bruin gebrand en de buikjes vol reden we terug naar Country Creek om in een enorme file terecht te komen om 7 uur ‘s avonds.
Het is kerstvakantie en bomvol in Orlando, Magic Kingdom was deze week al twee keer om 11 uur gesloten, gewoon vol er werden geen bezoekers meer toegelaten. De parken, wegen, outlets, shopping malls, het is een gekkenhuis. We blijven weg van alle attracties en malls. Vandaag waren we in Aquatica en daar was het rustig ondanks het warme weer.
En zo vliegen de weken voorbij in het zonnige Florida. We hebben we ons eigen wildlife, we zagen zelfs een ooievaar, even flink inzoomen please want hij zat aan de overkant.

We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een goed, gezond en gelukkig 2015!

18 opmerkingen:

Anita zei

Wat een verhaal Sonja. Jammer van de brunch bij Gaylord, het zag er in het hotel allemaal wel poepie sjiek uit. Wat een gedoe ook met zo'n geskimde credit card, wat een rompslomp en ongelooflijk dat zoiets zo maar kan gebeuren toch? Heerlijk van de jaarkaarten en wat een weertje was het vandaag heh? Echt genieten deze tijd van het jaar.

Yvonne en Rob zei

Nou dat was een beetje pech met die brunch, maar ach, wat maakt het uit, het is mooi weer en vakantie, dus gewoon lekker verder genieten;-)
Wel waardeloos van dat skimmen van je visa, gelukje nog dat je wat ging checken.
Have Fun!
Yvonne

Cindy zei

Och, wat balen zeg van die geskimde kaart... En jammer dat het buffet zo tegenviel. Verder weer een heerlijke week, en mazzel met Aquatica. Als ik je verslag zo lees ben ik denk ik blij dat ik er straks in een rustige periode ben. Hoewel ik Kerst graag een keer in Florida zou willen vieren ;-)
Veel plezier nog!

Saskia zei

Nou nou....we kunnen niet zeggen dat mullie niets meemaken!! Gelukkig is eea opgelost en proberen jullie moedig het buffet voogend jaar nog eens. Wat lijkt me dat heerlijk om in decembr lekker te kunnen zonnen......
Have Fun!!

Marja en Tony zei

Wat jammer de teleurstelling bij Gaylord, maar gelukkig zagen jullie er de lol wel van in...
Wat een schrik zeg als je geskimd wordt, al dat geregel dat er dan bij komt...blijft vervelend!
Nu verwacht ik natuurlijk wel een hele hoop foto's van pogingen om elegant in een dobberband te springen Hahaha

Jackie zei

Wat een narigheid met dat skimmen de rompslomp er bij.Helaas jammer ook van het eten,maar andere dingen zijn weer goed gemaakt.

Wat een drukte,dat merkten wij al toen we vertrokken dat de vakanties echt waren begonnen.
Gelukkig hebben jullie nog even te gaan en straks weer een rustige periode.

Hannie zei

Je hebt weer een hoop gedoe door dat skimmen. Gelukkig is het niet jullie enige pas.
Wat een geluk hebben jullie met de upgrade van Aquatica. En ook met het weer is het boffen.
Jullie ook alvast een gezellige jaarwisseling
!

Hans zei

Heerlijke vakantie buiten dat je credit card geskimmd is, wij betalen altijd cash aan benzinepompen, het voordeel is dat je meestal een korting krijgt en dat je je cc niet moet achterlaten.

Renee de Korte zei

Jammer van de tegenvaller van het sjieke eten, je hebt het wel leuk verwoord allemaal!
Dat hoor je toch vaak tegenwoordig he, dat je creditcard geskimd wordt, gelukkig komt het allemaal weer goed!
Geniet weer lekker verder in het heerlijke Florida!

Elstars zei

Jullie maken wel wat mee! De ene keer valt het tegen en de andere keer valt het mee. Al met al lijkt de stemming er wel goed in te zitten en dat is belangrijk. Een goed 2015 toegewenst,

Anoniem zei

Wat een afwisseling van dieptepunten en hoogtepunten. Zo jammer van die brunch, zeker als je je daar zo op verheugd had. En dat skimmen, walgelijk. Maar zo te lezen maakt Aquatica een hoop goed. Mooie deal. Daar kunnen jullie weer lekker lang van genieten. En genieten doen jullie! Hou dat vol.

De Moolenschotjes zei

Een tegenvaller met het eten en een meevaller met de upgrade!!!
Weer een heerlijke week gehad en ja ik lees op de meeste blogs dat het overal erg druk is nu.
Fijn dat je dan lekker naar aquatica kan gaan..

Rick, Sunshine State zei

Een lach en een traan, skimmen, genieten van mooi weer.. Goede upgrade..

Jullie blijven lekker genieten, ook voor jullie een geweldig 2015 !!

José zei

Wat een heerlijke week weer! Alleen behoorlijk balen
dat ze je rekening aan het plunderen waren, waardeloos ditvsoort praktijken gelukkig snel gereageerd om erger te voorkomen. Fijne jaarwisseling en geniet van het mooie weer!

Anoniem zei

Wat n ellende he dat skimmen ik heb t ook meegemaakt!! Verder loopt alles op rolletjes toch!! Een hele gezellige jaarwisseling! En tot volgend jaar!! Groetjes Emily

Esther Sloof zei

Balen dat Gaylord tegenvalt na de goede ervaringen. Skimmen hebben we ook al 2x gehad, we werden toen zelf gebeld wat we op Malta deden, nooit geweest.....
Jaloers op jullie mooie weer, Aquatica lijkt me heerlijk dan!
Groetjes uit Rome, Esther

barkiesgoesflorida zei

Lekker eten hoeft niet altijd duur te zijn en een upgrade voor 5 dollar is natuurlijk fantastisch. Verder maken jullie spannende dingen mee. Loopt gelukkig goed af. Nog veel plezier in 2015.

2theusa/Christa zei

Dat is even schrikken als je kaart geskimd wordt. Altijd weer gedoe om het op te lossen. Maar wat hebben jullie heerlijk weer, echt genieten! fijne jaarwisseling in het heerlijke Florida!