zondag 21 december 2014

Prettige kerstdagen …

merry chrstmas

Dank je wel voor de leuke reacties op het blog, het is zo leuk om die te lezen.

Wat zijn we deze week verwend met schitterend weer, staalblauwe hemel een zonnetje en heerlijke temperaturen.

Deze week was de eerste shopping tour met Anna, we zijn uitstekend geslaagd in de Mall of Millenia. Wat is dat toch een prachtige mall en wat is die prachtig versierd.

mall of millenia
Deze week togen we naar Epcot, waar we met diverse fastpasses een aantal attracties hebben kunnen doen. In Soarin zat een stel met 2 leuke kids naast ons die dit voor de eerste keer deden, het was een feest om hun reacties te horen. Voor intimi, eindelijk 1e rij, dus geen beentjes laughing.


We zijn alweer 6 weken in de Sunshine state en het was de hoogste tijd voor een opknapbeurt bij de kapper, we togen naar de Florida mall waar ik Enzo hoopte te treffen, die Italiaanse kwebbelaar knipt en kleurt tot volle teredenheid nu al drie jaar mijn haar.
Helaas hij was vrij en ik besloot om voor een andere styliste te gaan. Fout, fout, never change a winning hairdresser, ik heb nu een haarkleur waar ik iedere keer weer van schrik als ik in de spiegel kijk. Nou ja, veel in de zon dan maar!

Samen met Ton en Lidy zijn we, voor de eerste keer deze vakantie, naar Disney Springs, v/h Downtown Disney geweest, de verbouwing vordert nu aardig. Bij Ghirardelli hebben we eerst op het terras koffie gedronken, daarna het beroemde chocolaatje opgehaald en vervolgens op ons gemak rond geslenterd.


Voor de lunch kozen we voor Panera, waar we genoten van de heerlijke soep en sandwich, wat is dat toch een fijne plaats.

Tja en toen werd het echt tijd voor … Aquatica. Ton en Lidy genieten altijd zo van dit waterpark en ze hadden ons overgehaald om toch ook eens daar een kijkje te nemen. We houden van het strand en onze verwachtingen waren dan ook niet hoog gespannen. Wat een vergissing, Aquatica is een schitterend aangelegd waterpark. Prachtige glijbanen, wildwaterbanen, de beroemde lazy river en parelwit zand. Daarbij is alles tot in de puntjes verzorgd, relaxte ligbedden, stoelen, kleedhokjes, douches en het was ook nog eens heerlijk rustig.
De kinderbaden zijn een lust voor het oog, kleurrijk en aan alles is gedacht. Overal staan badmeisjes en –jongens die alles goed in de gaten houden.

Ik heb me even in een soort golfslagbad gewaagd, het water was lekker warm en liet me meevoeren in de zachte golfjes, hoe ontspannend. Ton ging uiteraard naar de lazy river. Ik wilde wel eens met eigen ogen zien of hij niet had opgeschept over de manier waarop hij elegant de tube inwipt.
Samen met Lidy stonden we vol verwachting te kijken, we zagen anderen de meest bizarre toeren uithalen om in de tube te komen, als je dat niet goed doet slaat dat ding om en lig je in het water. Natuurlijk hoopte ik een beetje dat Ton kopje onder zou gaan, maar helaas, zeer geroutineerd drukte hij de tube met beide handen onder zijn behind, wipte er bevallig in, zwaaide vrolijk naar ons en toen nam de lazy river hem mee!

We hebben genoten van Aquatica en gaan eens kijken of we onze combi Seaworld/BG annual pass kunnen uitbreiden met dit park!

Rozig van de zon en ontspannen van het warme water reden we naar huis. We kwamen langs de plaats waar vroeger de Woodgrill zat, die wordt nu omgebouwd tot een Golden Corral. We zagen dat het open was, keken elkaar aan en besloten een gokje te wagen. Het restaurant bleek een paar uur open, een soft opening, er was geen ruchtbaarheid aan gegeven. Het was rustig en hierarchie vierde hoogtij, de obers droegen een wit shirt, mochten afruimen, de supervisors een blauw shirt, gaven instructie aan de obers, de managers een gestreept shirt, die keken om zich heen en één hottemetoot in een wit ruitje, die keek door zijn wimpers. Vanaf de rang ‘supervisor’ werd een oortje gedragen.
Het restaurant zag er spic en span uit, de buffetten waren om door een ringetje te halen en de kwaliteit en keuze is uitstekend, geen vet fastfood.

Onze ober was Antonio, een verlegen man die schuchter zei dat het zijn eerste werkdag was. Hij streepte iets aan op onze bon en meteen sprong de supervisor, een meisje half zijn leeftijd, op zijn nek die hem afgemeten meldde dat hij de streep op de verkeerde plek had gezet. Antonio keek ons wat onbeholpen aan, lachte wat en zei dat hij alles nog moest leren. Antonio had meteen onze harten gestolen en we maakten een gezellig praatje. De kenau kwam hem nog een paar op een tekortkoming wijzen wat hij gelaten onderging.

Gedurende de maaltijd kwam drie keer een supervisor langs om te vragen of alles in orde was, ook de ‘bazin’ van Antonio. Ongevraagd lieten we haar weten dat ze een pareltje had aangenomen, Antonio was een uitstekende keuze en wij waren erg tevreden. We zagen dat ze de boodschap aan hem overbracht en een glimlach van oor tot oor was ons deel. Nu wij hem zo de hemel hadden ingeprezen lieten we ook een zeer royale tip achter, Antonio viel meteen uit zijn rol ‘is that for me’ vroeg hij stomverbaasd. Wat een cutie!
Verschillende lezers vroegen naar onze kerstversiering in Florida, nou hou je vast, deze wilden we graag

kerstboom

maar dit is het geworden, over de top …

IMG_0561

We vonden het boompje in een kast in de villa, we zijn er blij mee, het volstaat en straks hoeven we weinig op te ruimen.

Zo is er weer een week verstreken in het heerlijke Florida, 6 weken geleden kwamen we aan en we hebben nog 6 weken om te genieten.

We wensen iedereen heel gezellig kerstdagen!

merry christmas2

20 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Wat een heerlijke dag weer en dan pas op de helft, wat een super vooruitzicht. Kunnen jullie nog eens 6 weken van dat mooie weer genieten. Best een beetje jaloers;-)
Jullie ook een mooie kerst en veel plezier!
Gr.Yvonne

Saskia zei

Nou Sonja ik ben helemaal niet jaloers of zo hoor bij het lezen van je blog......hahahahaha ok een beetje wel :). Wat goed dat er eindelijk dan bewijs is voor de verhalen van Ton en de tube, zien doet geloven. Geniet lekker verder en maak er mooie kerstdagen van!!

Hannie zei

Ohhh nog nooit in Aquatica geweest, hoe is het mogelijk. Maar gelukkig zijn jullie nu om!
Wat goed dat jullie Antonio "gered" hebben, hij verdient het.
Jullie ook alvast fijne kerstdagen.

Anoniem zei

Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen. Wat hebben jullie het toch goed daar. Jammer dat je haarkleur mislukt is, maar inderdaad een week in de volle zon en je ziet er waarschijnlijk niets meer van. Leuk dat jullie om zijn voor Aquatica. Misschien wil Ton je het trucje wel leren om soepel in de tube te komen. Vanuit een herfstachtig Nederland wensen wij jullie ook hele gezellige dagen toe. Maar dat gaat vast lukken. Zeker met die knoepert van een kerstboom.

kimmie zei

Weer een heerlijke week en wat gaat het eigenlijk snel. geniet er nog heel erg van en lekker shoppen en parken bezoeken.

Marja en Tony zei

Je moet maar zo denken...het is maar een kleurtje en die verdwijnt weer snel genoeg...aan het eind van de vakantie nog maar een keer terug als Enzo er weer is!!
Je hebt trouwens wel wat met die mysterieuze buitenlandse mannen, want je hebt er ook een vriend voor het leven bij aan Antonio :)
Die kerstboom !!! ik vermoed toch dat het een dagtaak is geweest om die op te tuigen...respect hoor Hahaha

Cindy zei

Ah wat leuk voor Antonio, lijkt me vreselijk werken zo, met zo'n supervisor in je nek... Heerlijke week weer! En ja, gelukkig bewijs dat Ton idd zo in de band hupst. Alhoewel, een foto van het moment dat het mislukt had ook leuk geweest :-) Geniet er lekker van!

H(EL)EEN zei

Zo jullie zijn op de helft maar kunnen nog lekker genieten van al het moois daar. Mall of the Millenia kan ons niet bekoren alhoewel de cheesecake factory wel erg lekker is

Elstars zei

Heerlijke verslag weer! Jullie zijn echt lekker aan het genieten. Volhouden zo! Prettige kerstdagen toegewenst.

Esther Sloof zei

Wat heerlijk toch zo lang genieten daar!
Ik wist niet dat Aquatica 's winters ook open is.
Volgende keer maar weer bij Enzo, kleurtje trekt wel bij.
Veel plezier!

Renee de Korte zei

Wat heerlijk om zo lang in Florida te zijn! En al die herrlijke dingen waar jullie je dagen mee vullen! Panera bread dat is zeker heerlijk om te eten! Ik had trouwens wel graag een foto van je nieuwe haarkleur gezien, misschien moet je zelf ook even wennen en na een paar dagen denk je nou ..toch wel leuk! Maar in ieder geval een hele fijne kerst met jullie mooie boom, dat komt helemaal goed! Geniet maar lekker verder!

José zei

Als die Antonio een dagboek heeft komen jullie er absoluut in voor denk ik! Heerlijke week weer, jammer dat je personal hairdresser er niet was, volgende keer beter. Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en een spetterend en gezond 2015. Blijf genieten!

Unknown zei

Het was al weer een paar weekjes geleden dat ik even digitaal bij jullie langs wipte, maar vanochtend, onder het genot van een Hollands bakkie leut, snel even op en neer naar Florida via jullie blog.

Wat is het toch heerlijk om de winter in Florida door te brengen. Jullie genieten volop van al het moois en helaas ook van de bij de winter horende griep. Jammer dat jullie daardoor Whoopie hebben moeten missen, maar wie weet volgend jaar in de herkansing ?

Ga zo door met genieten. Jullie zijn pas half om, dus nog lekker 6 weken lots of fun in the Floridian sun.

Hele fijne Kerstdagen en op naar een mooi 2015 !

Dikke kus,
Lex, Patrice, Merel, Fleming & Gizmo

Anoniem zei

Haha nee nooit een andere kapper!!! Uiteindelijk komt het weer goed! Gezellige kerstdagen met die mooie boom!!! Emily

De Moolenschotjes zei

Heerlijk geshopt jammer van je haar kleur maar ja je bent er nog 6 weken kan je gewoon nog voor je naar huis komt naar je eigen kappertje:)
En aquitica is zo leuk je voelt je eigen gewoon weer even kind in dat park.
En wat een gezellige kerstboom hebben jullie alvast fijne feestdagen en een super 2015 gewenst!!!!

Jackie zei

Een heerlijke tijd,mooi weer,shoppen, kapper en leuke dingen doen, en nog lekker een tijd te gaan.

Voor jullie ook hele fijne kerstdagen en een gezond 2015.

Unknown zei

Heerlijk nog zes weken genieten. Fijne feestdagen.

Rick, Sunshine State zei

Sjonge wat lekker Sonja, nog steeds 6 weken te gaan... Hele fijne feestdagen en een super 2015!!

De Biegjes zei

Ik heb weer genoten van je blog! Zoals je hebt gezien zijn wij inmiddels ook weer thuis :). Als ik jouw positieve reactie over Golden Corral zo lees denk ik dat wij er ook maar een keertje naartoe gaan, meestal is het daar niet zo netjes...... Zonde van je haarkleur trouwens, zo zie je maar dat ze allemaal hun eigen manier hebben (die niet altijd goed uitpakt helaas). Misschien zien we elkaar nog een keertje! Groetjes vanuit Windermere

Anoniem zei

Wat een leuk verhaal over die Antonio. Ik hoop dat hij meer van dat soort leuke klanten zoals jullie krijgt, dan kan hij niet meer stuk bij die kenau! Wat gaat de tijd toch snel, alweer op de helft! Het is zo leuk om te lezen hoe jullie genieten en dingen meemaken. Gelukkig nog 6 weken van dit soort leuke verslagen! Lia