maandag 1 december 2014

Thanksgiving week en meer …

Inmiddels zijn we al meer dan drie weken in Florida en hebben ons iedere seconde uitstekend vermaakt, wat is dit toch een prettig plekje op de aarde.

BG03

Deze week was het Thanksgiving en het was ook de week van de weer extremen. Het was maandag echt Florida weer, heet en humid.

EP1

We hebben maandag genoten van Epcot geweest, op ons gemak kilometers gelopen, her en der gekeken en tot slot de bootride in Mexico gedaan. Het is nog een van de weinige attracties die je zonder die beruchte Fastpass kunt doen. Wat een systeem, alle spontaniteit is verdwenen. Je moet van tevoren goed bedenken wat je wilt doen en dan online een Fastpass boeken. Zonder een fastpass sta je je 1 tot 2 uur in de rij om ergens in te kunnen. Genoeg gemopperd, het bootritje van de Amigo’s maakt je direkt vrolijk, onder de klanken van gezellige gitaarmuziek vaar je op je gemak door Mexico.

EP6 EP7

Was het maandag zo warm, dinsdag was erg benauwd en bizar weer, thunder and lightning, very very frightening, de regen was als een gordijn je kon niets zien. Er waren behoorlijke overstromingen, in sommige wijken dreven de containers door de straten. We hebben toch maar een een ritje naar de Florida Mall gemaakt, daar kun je altijd wel vermaken.

Macys

Vervolgens kwam de big freeze, jemig wat werd het koud woensdag, we hebben ons vermaakt met lezen, computeren, tv kijken en niets doen.

Op Thanksgivingday besloten we de parken en de shops links te laten liggen en hebben genoten van het Blue Spring State park. Hier overwinteren de manatees in het warme water. We hadden geluk we zagen er veel, ook moeder met kleintjes.

BSSP6

Het is een prachtig park en we hebben er een paar uur heerlijk gewandeld. Daar kwamen we Kim en Heleen tegen, we hadden elkaar nog nooit ontmoet maar herkenden elkaar meteen. We hebben even gezellig gekletst met die leuke meiden.

Florida is zo mooi en heeft zoveel wildlife.

Nu Thanksgiving achter de rug is, is het kerstshopseizoen begonnen. Alles staat in het teken van Kerstmis, maar vooral van shoppen, op de televisie vliegen de reclames voorbij van mooie mannen die aan hun mooie vrouw een Lexus of Cadillac (in kadoverpakking met rode strik) als kerstkadootje geven. De winkels, de parken overal horen we de Jingle Bells!

Voor ons ook de hoogste tijd om de Kerstsfeer te gaan snuiven. Allereerst stond Busch Gardens op het programma. Daar is een prachtige Christmas Town gemaakt, we liepen dus in t-shirt door de winterse straten. Het is erg mooi gedaan.

In Busch Gardens is een, vind ik, vreselijke attractie, Falcons Fury, dat is een meer dan 100 meter hoge constructie waar je aan de buitenkant in stoeltjes zit, je gaat omhoog, eenmaal boven kantelen die stoeltjes 90 graden, zodat je met je gezicht naar beneden hangt en met een snelheid van bijna 100 km per uur donder je naar beneden, dat duurt een seconde of zo, fascinerend.

BG07

We bezochten de dierenshow Critters, een show met vogels, geredde honden, katten een paardje en nog meer. Het is een bijzonder leuke show, als je in de gelegenheid bent vooral gaan zien.

Critters Critters2 foto’s van internet

Het kon niet op deze week, zondag stond Seaworld op het programma. Wat een prachtige Kerstsfeer, ook daar is een winter village gebouwd!

Uiteraard stond Miracles, de orca show op het programma. Kim en Heleen zouden een plekje voor ons vrijhouden, zij weten immers als geen ander wat de beste seats zijn, helaas konden we ze niet vinden in de massa en internet werkte niet mee. We zagen ze na afloop van de show en hebben nog even nagepraat.

Het is een wervelende show, kippenvel zoals altijd, de mooie foto’s moeten jullie er maar bij denken!

SW02 SW03

Door al dat sjouwen afgelopen week hebben we zelf teckelpootjes, die gaan lekker op een ligbedje in de zon!

17 opmerkingen:

De Biegjes zei

Jullie genieten met volle teugen, dat is wel duidelijk! Veel plezier nog!!

Pieter en Petra zei

Nou Sonja, het zal me niets verbazen als er bij jullie met kerst een Lexus met rode strik op de oprit staat ;-)

Anita zei

Wat hebben jullie weer een heerlijke week achter de rug Sonja. We kunnen niet wachten om alles met eigen ogen te bekijken. En geen probleem met de foto's van de SeaWorld shows hoor, op het blog van Kim en Heleen kunnen we ons hart ophalen aan al het zwart en wit, haha. Geniet lekker.

Jackie zei

Wat een zalige week Sonja met vanalles en nog wat,en zeker wat is het leven daar heerlijk.
Nu laat de pootjes bijkomen zodat ze weer wat kunnen groeien.

Ik heb weer genoten van je blog.

Hannie zei

Wat hebben jullie alweer veel gedaan. Kan me voorstellen dat jullie "teckelpootjes" hebben.

Renee de Korte zei

Wat gaat de tijd snel zeg, alweer 3 weken in Florida! Heelrijk en allemaal leuke dingen gedaan, daar hoef je ook geen moeite voor te doen in the Sunshine State! Geniet vooral lekker verder!

Cindy zei

Wat een heerlijke week hebben jullie weer achter de rug, genieten!

Anoniem zei

Wow wat een week weer. Geweldig die kerstsfeer. En dat jullie er al drie weken zitten. Ongelooflijk. Maar nog veel meer weken te gaan. Ik zit heerlijk mee te genieten van je verhalen. Laat je pootjes maar even lekker tot rust komen want ik denk dat ze nog veel meer kilometers gaan maken.

Marja en Tony zei

Voor een ieder ander zou nu zo;n beetje de vakantie er op zitten, maar voor jullie dus nog lang niet, wat moet dat een heerlijk gevoel zijn!
Wat jullie weer hebben beleefd en gezien is allemaal weer schitterend en gezellig, leuk om waar je het totaal niet verwacht 'bekende onbekende' tegen te komen :)
De sfeer overal is om jaloers van te worden!

Rick, Sunshine State zei

Jullie zijn er drie weken en wat een lekker gevoel moet het zijn dat je nog lang niet naar huis gaat!

Een super leuke week achter de rug TOP!

Saskia zei

Wat klinkt het allemaal heerlijk Sonja......beetje jaloers hier hahahaha. Dat worden nieuwe schoenen met al dat lopen maar dat komt zeker goed denk ik zo 😉

H(EL)EEN zei

Mijn pootjes worden pas teckelpootjes als ze weer terug zijn in Nederland hahaha. Topweekje

kimmie zei

Wat een heerlijke weekje ondanks de regenbuien en de kou. AAnkomend weekend opnieuw proberen bij miracles hihi.
Heel veel plezier deze week

De Moolenschotjes zei

Alweer een week voorbij gevlogen.
Maar wat hebben jullie weer genoten.
Lijkt ons ook geweldig mooi zo in de kesrtsfeer alles.
En blue spring state park is ook al zo mooi en dan ook nog met zoveel mannatees.....
Geniet ze

Ronald zei

Lekker zo´n weekje in kerstsfeer en wat hebben jullie veel gedaan.

Veel plezier.

Gr. Ronald

Anita zei

wat hebben jullie een geweldige vakantie!!
heb het blue spring state park gelijk op mijn to do list gezet!! geniet er nog van!!

Gr Anita

Yvonne en Rob zei

Al weer de derde "geniet week", wat gaat dat toch snel. Zo leuk al die kerssfeer overal te zien!
Grtz.Yvonne