zaterdag 2 maart 2013

Magic Kingdom, Burning rubber, Fantasmic! en meer…

Het was een gezellige week met heerlijke temperaturen, we hebben een aantal parken op ons gemak bezocht. Ook hebben we de dollars weer laten rollen in de shops en zijn uitstekend geslaagd, we zullen nu toch echt moeten stoppen anders zijn zelfs drie koffers niet genoeg.

Cinderella's castle

Het is er deze week ook eindelijk van gekomen, ik heb moeten smeken, dreigen, zeuren, uiteindelijk werd de druk te groot en was er geen ontkomen meer aan… hubby moest echt mee naar de Magic Kingdom!

Op een mooie zonnige ochtend parkeerden we vlak bij de ingang in de veronderstelling dat we direct Cinderella’s castle zouden zien. Niets is minder waar, je moet met de boot of monorail naar dit park, we kozen voor de ferry,  verkeerd, het duurt wel even voor je bij de ingang komt. Maar we hielden de stemming erin, onderweg zie je het prachtige Floridian liggen en het tochtje over het water is best leuk.

 

Het is een druk park en omdat we er 25 jaar geleden voor het laatst waren, liepen we enigszins verdwaasd tussen hordes families met uitgelaten kids.

We hebben wat rondgelopen en hebben o.a. Haunted House bezocht. We zagen een doorkijkje naar New Fantasyland, waar een nieuwe attractie wordt gebouwd die er nu al imposant uitziet.
Ehh de magic van dit park heeft ons nog niet in zijn greep en we hebben besloten een tweede bezoek uit te stellen tot december, dan zullen we met ervaren parkgangers proberen de magie te pakken.

MK New Phantasyland

Waar we beiden super enthousiast over zijn is de Extreme Stunt Show in Hollywood Studio’s, wow wat een super show, geweldige stunts, timing, skills en veel rook, indrukwekkend!

stuntshow

We hebben genoten van het spektakel, je krijgt ook een kijkje achter de schermen en ziet hoe sommige stunts worden uitgevoerd dus hoe je ‘in de maling wordt genomen’.

lights-motors-action-extreme-stunt-show-00

bovenstaande foto is van internet

Vervolgens hebben de Studio Backlot stage tour gedaan, erg leuk en toen was het de hoogste tijd voor Fantasmic!

fantasmic-00

bovenstaande foto is van internet

We waren 45 minuten voor aanvang in het stadium, het is een erg populaire show en vol = vol. Deze avond was er genoeg plaats en hoefde niemand teleurgesteld te worden.

 

Weer een spektakel, vuurwerk, water, licht, fantastisch deze show gaan we echt nog  eens bekijken.

fantasmic

Ook heb ik weer tot volle tevredenheid een bezoekje aan Enzo, de Italiaanse kapper gebracht.
Camilla’s Spa in de Florida Mall biedt nu ook de mogelijkheid om tanden te bleken, zou ik… ja of nee… ik heb het laten doen. In een aparte ruimte lig je, met een zacht muziekje, een half uurtje met een bitje onder de ‘blue light’ lamp. Ik vind het een aanrader, tanden zijn een stuk witter, geen pijn noch napijn.

Gisteren zijn onze vrienden uit Ohio aangekomen, ze zouden begin januari komen maar bij Rudy werd afgelopen april kanker geconstateerd. Na een afschuwelijk jaar met operaties, bestralingen en chemo zag het er niet naar uit dat ze konden komen. Maar ze zijn nu toch in Florida. We waren heel blij elkaar te zien en hopen op nog een paar gezellige dagen samen.
Het is druk in Florida, er was geen villa meer te huur en nu verblijven ze in de Blue Heron, mooie appartementen aan een prachtig meer, waar je ‘s avonds om 9 uur het vuurwerk kunt zien.

Deze week begint in Epcot het Garden en Flower festival, dat kunnen we mooi nog meemaken, hoe leuk is dat!

epcot-international-flower-and-garden-festival-00-full
bovenstaande foto is van internet

Dit wordt echt onze laatste week want vrijdag vliegen we terug naar Nederland.

21 opmerkingen:

Hannie zei

Nu is het einde van de overwinter periode toch echt in zicht. Ben benieuwd of je het lang genoeg vond of toch nog langer had willen blijven. En of jullie het eind van dit jaar weer willen doen.
Veel plezier nog de laatste week!

Hannie zei

Zijn jullie trouwens nog bij Kobe japanese Steakhouse geweest?

SiLv!@ zei

Wat blijft Fantasmic toch een geweldige show, he?!

Geniet van het gezelschap!

Marja en Tony zei

Gezellig nog even tijd doorbrengen met vrienden.
Een nieuw kapsel en een Prodent smile, je komt herboren naar Nederland ;)
Wat leuk om na zo'n lange tijd weer eens terug te gaan naar een pretpark, dan merk je pas goed de verandering lijkt me!

Cindy zei

Fijn dat jullie vrienden toch nog konden komen, geniet nog even van elkaar.
En geniet nog even van de tijd in Florida.
Leuk dat je je tanden hebt laten bleken, nu ik het zo lees had ik daar ook nog langs willen gaan, eens een manicure proberen, straal vergeten...

José zei

Jeetje wat vliegt de tijd zeg en wat doen jullie allemaal leuke dingen. Wij vinden de stunt show in de studios ook geweldig, verveelt nooit. Hoop dat jullie nog een fijne zonnige week hebben!

Unknown zei

Time flies when you're having fun. Jammer dat het er voor jullie al weer bijna op zit. Maar wat hebben jullie veel gedaan en gezien zeg ! En heerlijk dat we zo hebben mee mogen genieten.

Grappig dat jullie in Blue Heron zijn geweest. Ik heb ze meteen gebeld en het blijkt dat idd sinds vorige maand alle units wifi hebben :-)

Nou geniet nog maar dubbel en dwars de komende dagen ! En breng een beetje spring mee naar Nederland.... dat kunnen we hier echt wel gebruiken.

Greetz,
Patrice

Ben zei

Grappig altijd dat mensen verschillend reageren op parken en op attracties. Wat de een mooi vindt, vindt de ander matig en weer een ander verschrikkelijk.
Gelukkig maar, stel je voor dat we allemaal hetzelfde mooi vonden .......
Oh ja, Lieke en ik houden van Magic Kingdom :-)

Anita zei

Hoi Sonja, leuk dat jullie ook nog naar het Flower & Garden festival gaan. Van 6 tot 10 maart is er ook een optreden van Micky Bolenz (I'm a believer)en er zijn allerlei stalletjes met lekker eten. Wij willen gaan als Chubby Checker er is.
Heel veel plezier de laatste week.
Groetjes
Anita

Tiana zei

Ik vind de Ferry altijd wel leuk om te nemen, bouwt de spanning langzaam op... Hopenlijk geven jullie MK nog een kans! Garden and Flower festival....mooi hoor!
Knap dat je je tanden hebt laten bleken, zou ik niet durven....kweet niet waarom hoor. Veel plezier nog, geniet nog lekker!!

Teleton zei

Nou je bent er helemaal klaar voor; wat bruin moet zijn is bruin, wat bleek bleek en de koffers zijn vol. Missie geslaagd, volgend jaar weer!

Saskia zei

Ik vind het heerlijk dat jij altijd zo lekker eerlijk bent. Dat hoor je dus echt niet vaak....iemand die MK niet echt leuk vind. Kan het me wel voorstellen. En wat een tip van dat tanden bleken, ik heb dat al een aantal keren gezien maar dan durf ik dat toch niet aan. Nu jij het hebt uitgeprobeert is dat een ander verhaal hahahaha, dat ga ik dus ook doen!!
Geniet van jullie laatste week en we lezen graag hoe het is geweest.
Have Fun!!

Esther Sloof zei

Wat jammer dat er al weer bijna op zit. Leuk dat je nog net naar het Flower festival kan. Ik zal je wekelijkse blog gaan missen. Enjoy!!

Jacqueline zei

Tanden bleken. Ik durfde het niet maar nu ik het zo lees is het toch misschien wel een idee in mei. Hoe lang blijf je het effect zien?
Jammer dat het einde van jullie verblijf alweer zo dichtbij komt. Het is iets wat toch altijd te snel is in Amerika. Geniet er in ieder geval maar dubbel van

H(EL)EEN zei

Jeetje wat weer een heerlijke week. Jammer van de magic zeg. Kan me het haast niet voorstellen. Overigens heb ik het alleen in de MainStreet want daarna begint de stroller overlevings tocht.

Pieter en Petra zei

25 jaar niet naar MK geweest, hoe heb je dat voor elkaar gekregen ???

Petra gaat ook altijd bij Camilla's Day Spa in de Florida Mall voor een mani- en pedicure dus denk dat ik ook maar gezellig mee ga maar dan voor een 'teeth-whitening-treatment'. Ga eerst wel even informeren bij mn tandarts...

Geniet nog even van je laatste weekje in Fla, hier in NL heeft het vanaacht weer eens gevroren, brrr...

Aggie zei

Ooooo Sonja, wat is die lange periode daar in Florida omgevlogen zeg, mijn god!! Ik zal je heerlijke eerlijke verhalen gaan missen. Knap dat je je tanden hebt laten bleken, maak je nog een foto ervan, ben wel benieuwd naar je mooie witte smile!! Wie weet, durf ik het nu ook, hangt ook een beetje van het prijskaartje af.
Ik heb genoten van het mogen meelezen en wens je nog een paar mooie en gezellige dagen toe met de vrienden uit Ohio! Geniet er nog meer effe van...maar hier schijnt de zon nu ook lekker, dus dat is mooi meegenomen.
Alvast een goede reis terug.
Groetjes van Aggie

Aggie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rick, Sunshine State zei

Leuk dat julie het Flower & Garden Festival nog kunnen meemaken.. Ik geloof dat er nu ook samples te proberen zijn, zoiets als bij het Wine & Food Festival zeg maar.

Nog veel fun de laatste dagen !!

Ryan en Hannah zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad zeg! Fijn dat jullie vrienden hebben kunnen komen en dat jullie een eyeopenende meet en greet hebben gehad met Ben en Lieke!

We hebben heerlijk mee kunnen lezen al die tijd, en daar zijn wij natuurlijk blij mee.

geniet nog even van de laatste dagen en succes met het dichtmaken van de koffers straks! Julie hebben maar vast wat oude kleding naar het leger des heils gebracht ;-)

dank voor het meelezen!

Robert-Jan en Yvonne zei

Jullie laatste twee berichten weer bijgelezen, wat hebben jullie het heerlijk zeg. Is het voor herhaling vatbaar ?? En Magic Kingdom niet leuk, niet de magie kunnen voelen, dat hoor je toch niet vaak. Voor ons blijft het bijzonder, zeker nadat we daar getrouwd zijn ;-) ! En wij hebben een Key to The Kingdom tour gedaan, waarbij je achter (en onder) de schermen komt. Als je die verhalen allemaal hoort, moet je volgens mij wel een bijzonder gevoel hieraan overhouden ;-) !

Dat tanden bleken, ook zo vaak zien staan, maar altijd gedacht dat dit niet iets voor ons moest zijn. Op volgende bericht nog even een foto van jou met BIG Smile ?

Ongelooflijk trouwens, dat het zo druk is nu en veel villa's vol. Ik dacht dat dat eigenlijk nooit gebeurde !!! Geniet nog van de laatste momenten daar !