dinsdag 12 maart 2013

Seaworld, Epcot, Kobe, de thuisreis en… meer

Afgelopen week hebben we voor het laatst deze vakantie een bezoek gebracht aan Seaworld waar we weer genoten van One Ocean en Blue Horizons.


Blue horizon


Het lijkt wel of de show Blue Horizons steeds populairder wordt, wat een kleuren en snelheid zit er in deze show, prachtig. Na afloop barst telkens een daverend applaus los!

 RSCN1358


We hebben met Anna en Rudy heerlijk gegeten bij Kobe’s steakhouse. Je zit met 12 gasten aan een grote tafel en de kok (let op zijn duim op de foto) bereidt op een geheel aparte wijze met gevoel voor humor en drama je maaltijd, het wordt dan ook de Kobe experience genoemd. Wij vonden het superleuk, heel lekker en staat voor december bovenaan op het lijstje.  

Epcot meer


Op 6 maart begon het Epcot Internatiobal Flower and Garden festival en daar zouden we naartoe gaan. Maar… de heren hadden andere plannen, iets met sportvissen op Lake Toho of zo.
Ze vroegen of we het heeeel erg vonden als zij niet meegingen naar Epcot. Nou ja voor de vorm even gezeurd natuurlijk maar daarna gingen Anna en ik vrolijk naar Epcot. Het was helemaal niet druk en we hebben volop genoten van alle prachtige topiaries, bloemen en meer. Wat een creativiteit, waar halen mensen het vandaan, geweldig, kijk zelf maar eens...



We hebben gelunched bij de nieuwe French bakery bij Frankrijk, we deelden een heerlijk broodje maar gingen allebei voor een volledig dessert Napoleon, een soort tompouce, wat was dat lekker maar een caloriebom in het kwadraat. Op de foto in het midden:

napoleon


Roept Anna ineens: oh look Chippendale, ik roep opgewonden “waar, waar…?” Bedoelde ze deze vrolijke jongens, daar kon je dus mee op de foto, ik dacht heel wat anders! 

chip and dale


We hebben enorm genoten en gelachen het was prachtig weer en de omgeving een feestje.

Sonja & Anna in Epcot girls gather


Tja en toen brak de allerlaatste dag aan, die hebben we gevuld met ditjes en datjes, de koffers gepakt en ons zorgen gemaakt over het gewicht daarvan.
’s Avonds zijn we nog met Anna en Rudy uit eten geweest en toen was het echt voorbij.
Vrijdagmorgen hebben we afscheid genomen van ons vakantievriendinnetje Abbey en haar baasje Joe. Wat een heerlijke hond, we zien haar vast in december weer.

Abbey


Op de luchthaven hebben we bij Alamo zonder problemen de auto ingeleverd, het bonnetje klopte weer tot op de cent. Op de luchthaven  wachtte ons een giga rij voor de security, de vlucht naar Washington was vertraagd en op de luchthaven werkte het internet niet. Nou hoe fijn kun je het hebben.

De vlucht van Washington naar Amsterdam was eveneens vertraagd met bijna 2 uur. We hadden weer ruime E+ exit seats op 19a en b in die waardeloze 767.  Het entertainmentsysteem, dat in deze rij in de stoelen zit, van 19b was lam en het was dus onmogelijk om video’s te kijken. Maar we mogen weer een klacht indienen van de purser, we kregen een briefje van haar. De maaltijd zag er niet uit en hebben we aan ons voorbij laten gaan. Zaterdagmorgen kwamen we in de stromende regen aan en vanwege technische mankementen zijn we met een taxi vliegensvlug naar huis gereden.

We kijken terug op 3 geweldige maanden in Florida die voorbij zijn gevlogen. We hadden 3 keer een uitstekende auto, de villa was helemaal top. We zijn ook erg blij dat we, op professioneel advies, alsnog Disney annual passes hebben aangeschaft, we hebben er optimaal gebruik van gemaakt het is het geld meer dan waard en ze zijn geldig tot medio februari 2014.

Oh ja, het Magic Kingdom gaat echt in de rebound, we zullen de magie zeker nog ervaren!

We zijn uitermate gezellig op stap geweest met Ton en Lidy, hebben veel ondernomen en dat waren top uitjes in top gezelschap.
We hebben fijn bijgekletst met Ina en Arjan die genoten van hun heerlijke villa.
Ben en Lieke zijn op de koffie geweest en hebben met eigen ogen de Alligator gezien in het mooie meer achter de villa.
En passant was er Downtown Disney nog een leuke kennismaking met Bert en Yvonne.
Natuurlijk kwam mijn BFF Léonine over en hebben we 2 heerlijke weken doorgebracht. 
Als bonus hebben we de laatste week nog kunnen genieten van het gezelschap van Anna en Rudy, heel bijzonder omdat het er vanwege zijn ziekte eigenlijk niet inzat.

Maar we hebben nog wat gedaan… namelijk een villa uitgezocht én geboekt voor de komende winter.
Medio december vertrekken we opnieuw voor een overwintering in the Sunshine State. De komende tijd kunnen we dus aan de slag voor de tickets en autohuur.

Nu moeten we afkicken van 3 maanden zon, parkbezoeken, uitjes, shoppen op zijn Amerikaans en alles wat Florida zo bijzonder maakt.


Hartelijk dank voor alle fijne reacties, op het blog of Facebook, mailtjes of alleen voor het meelezen, whatever, ik vond dat erg leuk en heb dat gewaardeerd. 

Graag tot de volgende keer!

Sonja en Ray voor Animal Kingdom met Lion King

19 opmerkingen:

Trails zei

Heerlijk hoor, nu alweer het vooruitzicht van alweer 3 maanden overwinteren!! En dan zijn wij gelijk met jullie daar, dus wie weet zien we elkaar eens.
Groetjes, Renée & Jacky

Patrice zei

En dan zijn jullie ineens weer thuis. Wat zal dat wennen zijn voor jullie. En voor ons, want jullie vrolijke, zonnige blog hielp ons de afgelopen maanden om de winter door te komen ! We hebben heerlijk digitaal mee kunnen genieten.

Ik denk dat we gerust mogen stellen dat jullie met vlag en wimpel zijn geslaagd voor het examen en jullie jezelf nu officieel "snowbirds" mogen noemen :-) Wat een heerlijk vooruitzicht dat ook de volgende winter grotendeels aan jullie voorbij zal gaan.

Nogmaals "welcome home !" Geniet nog maar lekker na van alle dingen die jullie de afgelopen maanden hebben gedaan en gezien. Voor je het weet is het weer winter en kunnen jullie weer gaan genieten van de magie in Florida.

Teleton zei

Je kunt beslist van een geslaagde missie spreken. De geweldige villa voor de volgende overwintering is gehuurd, over een paar weekjes komen de vliegtickets beschikbaar en met de autohuur kan zelfs nu al worden begonnen zodat mogelijke prijsverhogingen gedurende dit crisisjaar worden uitgesloten. Voor wat betreft de afronding van de reis een klein puntje van kritiek: Snowbirds vluchten voor de winterse kou en brengen dan normaal gesproken het voorjaar mee voor de achterblijvers....;-)

ina snoeij zei

We hebben weer gezellig met jullie meegelezen.
En volgend jaar zien we jullie terug als " neighbours across the pond" ...
Nu even afkicken, valt natuurlijk niet mee met al die kou in Nederland, maar je zultt zien de tijd vliegt voorbij en voor je het weet is het weer december.
Groeten uit een nu regenachtig Kissimmee.
Ina en Arjan

Esther Sloof zei

Bedankt dat we mochten meelezen en meegenieten van je mooie verhalen en foto's. Ik zou graag een keer vernemen hoe je zo'n mooie fotowaaier krijgt bij Skydrive, mij is dit niet gelukt helaas.
Wat een mooi vooruitzicht dat jullie dit volgend jaar weer gaan doen en hopelijk mogen we dan weer meelezen.
Gr Esther

Saskia zei

Hè bah Sonja, wat moet ik nu gaan lezen!! Ik zal je fijne bijna (hahaha) wekelijkse blog missen. Maar wat heerlijk dat jullie alweer weten dat de volgende 3 maanden verblijf alweer gepland zijn. Dat geeft moed!! Dat met die foto's ga ik ook eens proberen en ik ben benieuwd hoe dat tandenbleken nou bevalt.
Veel groetjes en tot de volgende keer.....
Saskia

Ben zei

Leuk, die afsluiting. Wel weer niet positief voor United. Snap steeds beter waarom wij ArkeFly eigenlijk best prettig vinden ......
Bedankt voor de stukjes en bedankt voor de koffie met en de alligator.

Rick, Sunshine State zei

Bedankt voor de leuke updates, prachtig dat de volgende trip alweer sterk in de steigers staat!!

Tot de volgende keer!!

Rick en Mandy

Anoniem zei

Het idee dat er drie maanden voorbij zijn en jullie gewoon weer terug in Nederland zijn. Drie maanden is toch een ongelooflijk lange tijd. Het zal niet meevallen om weer in het Nederlandse ritme te komen. Gelukkig hebben jullie zoveel leuke dingen om op terug te kijken. En de villa voor december staat ook al vast. Daar hou ik van! Dank je wel voor de wekelijkse update. Ga het "weekblad" missen.

Elstars zei

Welkom thuis! Leuk dat je ons nog even noemde, wij vonden het ook fijn om jullie te ontmoeten. Ook wij zullen aan het einde van het jaar en begin 2014 weer in Florida zij. Misschien zien we elkaar dan weer!

Cindy zei

Bedankt voor het mogen meelezen! Het was voor mij voorpret en napret voor mijn eigen vakantie :-)
Blue Horizons vind ik de mooiste show van Seaworld,prachtig!
Ik had dan zeker ook een 767 van United, wat een waardeloos entertainmentsysteem, zat ook in de stoel, en snapte er geen bal van, elke keer als ik keek waren de films al begonnen,en volgens mij had je daar zelf geen enkele invloed op.

Lekker vooruitzicht weer voor volgend jaar, veel plezier met de napret, en sterkte met het afkicken van Florida ;-)

Aggie zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad. Kan me voorstellen dat je nu weer effe moet wennen in ons koude kikkerlandje. Maar over 9 maanden staat de volgende overwinter periode alweer voor de deur, wat een te gek vooruitzicht!! Maar eerst mogen wij voor drie weekjes naar ons o zo geliefde Florida.
Ik zal je blog gaan missen, maar toch, tot een volgende keer!!

Groetjes van Aggie

Jacqueline zei

Als drie maanden al zo snel voorbij gaan dan hou ik mijn hart vast voor drie weken.... Het was heerlijk op je blog mee te lezen en zo alvast in de stemming te komen. We hebben er echt van genoten hoor. Maar wat fijn dat de plannen voor december alweer vaste vormen gaan krijgen. Dat is dan weer de voorpret.
Dat zal je vast warm maken en dat kan je zeker gebruiken met het weer hier in Nederland.

Hannie zei

Oh, ik zie nu pas dat je nog een epiloog hebt geschreven.
Ik ben wel benieuwd naar de villa die jullie voor komende winter hebben geboekt!

Emmy en Erik zei

Bedankt voor het meelezen van jullie blog, wij hebben genoten van de leuke verslagen. Wat fijn dat de volgende vakantie van 3 maanden alweer gepland is. Nu eerst 3 maanden afkicken en dan alweer de maanden voorpret van de volgende vakantie.

2theusa/Christa zei

Bedankt voor het meelezen met jullie blog. De verhalen waren heerlijk verwarmend tijdens deze koude winter. Maar er zijn al weer mooie vooruitzichten....
groet Christa

Dutchcruisers zei

Net de laatste "aflevering" van jullie blog gelezen. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad. Wat fijn als je zo'n lange periode kunt gaan. En volgende winter weer, lekker hoor, echt genieten.

Michael K.J. van Dijk zei

Welkom thuis, of had je dat liever niet gelezen? Heerlijk zo'n 3 maanden overwinteren in jullie geliefde Florida.
Dank voor de leuke verhalen. Ik heb weer met een glimlach meegelezen.

Robert-Jan en Yvonne zei

Heerlijke afsluiting zo van een prachtige overwintering ! En uiteraard voor herhaling vatbaar, hoe kan het ook anders ;-) ! Leuk elke keer een update en inkijkje in jullie belevenissen, lekker beetje meegenieten. Jammer van United, alhoewel ik moet zeggen dat ik steeds meer tevreden ben met United, en de laatste vluchten van mij in volledig van binnen vernieuwde 767's was met nieuwe stoelen en prachtig nieuw entertainment systeem met hele grote schermen. Ach ja, op die 3 maanden genieten, zal dat vast geen grote blijvende indruk achterlaten !! Op naar de volgende reis !