zondag 5 februari 2017

Het blijft genieten ...


Deze week was het paniek bij de certified chief meteorologist, Freeze Warning in Central Florida! 
Het was 2 graden C, maar altijd de zon, na twee uur was het 21 graden. 

Op een mooie ochtend reden we naar Seaworld, het was nog rustig, we konden bijna voor de deur parkeren. Op ons gemak kuierden we naar Shamu stadium voor One Ocean, met de wetenschap dat we helaas niet meer op Tilikum hoeven te wachten. Ik las vanmorgen een berichtje op het Orlandofans forum dat uit het autopsie is gebleken dat een bacteriële longontsteking hem fataal is geworden. 



Voor het eerst hebben we ons in de soakzone gewaagd, daar hebben we geen spijt van, je ziet echt veel meer. Het was een spetterende show, inmiddels weten we wel wat er gaat komen maar nog steeds niet waar ze precies het water uitkomen. 
Overigens zijn we net niet nat geworden maar het scheelde niet veel.

Het was niet druk bij Antarctica we konden zonder wachten naar binnen. De pinquins zijn zo de moeite waard maar oh oh wat is het daar koud.



Onderstaande foto is van internet, deze kleine schat had zijn veertjes verloren en Seaworld heeft hem een wetsuit aangemeten, daar heeft hij een paar maanden in rondgelopen. Inmiddels zijn de veren weer aangegroeid en loopt hij weer in zijn eigen verenpakje rond.



Seaworld biedt zijn bezoekers veel minder dan gebruikelijk. De Dolphin nursery wordt verbouwd en ligt achter schuttingen, de skytower was gesloten, Journey to Atlantis is in onderhoud, Blue Horizons is volledig uitgekleed, die duurt nog slechts 12 minuten, heel jammer.

Natuurlijk wilden ook deze week weer naar de music show Busch Gardens. Om van een plaatsje in het theater verzekerd te zijn moet je vroeg aanwezig zijn, de kaarten zijn beperkt en vol is vol. Op een koele ochtend zaten we fris en fruitig om kwart voor negen in de auto voor de rit naar Tampa. Om de condens te verwijderen liet ik het raampje zakken ... waarna het niet meer omhoog wilde, er was geen beweging in te krijgen. Omdat we niet met een wagenwijd open raam naar Tampa konden rijden, zijn we maar weer naar binnen gegaan, koffie gemaakt en Alamo gebeld. De roadside assistance werkt heel efficiënt, maar je bent toch wel even bezig voordat alles is geregeld.
In de loop van de ochtend kwam een towtruck de auto ophalen en een andere brengen, et voilá  hier is auto nummer 3 deze vakantie!




De volgende dag zijn we in de rebound gegaan en zonder problemen naar Tampa gereden voor een optreden van de tenor Fernando Varela.




Fernando Varela is een innemende persoonlijkheid die met zijn handen in zijn zakken ontspannen onder andere vertelde dat hij in Orlando woont en dus 's-ochtends zijn zoontje naar school kon brengen.
Hij gaf een optreden van een klein uur en had zoveel afwisseling, opera, klassiek en populair. We hebben genoten zowel van de vertolking van music of the night uit de Phantom als Pretty Woman dat we heerlijk konden meebleren. Wat een krachtige mooie stem en hij is ook nog eens prettig om naar te kijken, bonuspunt!
Zijn afsluiter God bless America verraste ons, iedereen ging staan en zong uit volle borst mee, tja wat doe je dan, we zijn gast in dit land en passen ons aan.

Morgen, zondag is de superbowl, iedereen heeft het erover, hét sportevenement van het jaar. Tickets worden op de zwarte markt verhandeld voor duizenden dollars.

Dat wordt genieten... van het pauze spektakel, dit jaar Lady Gaga en co!


                                               


                                              Afbeeldingsresultaat voor bewegende gif afbeeldingen fijne zondag


15 opmerkingen:

H(EL)EEN zei

Tja het nadeel van buiten toeristen seizoen is dat ze veel onderhoud plegen. En ja ik deel je mening over Seaworld. Jammer idd. En stoer in de soakzone. Trots op jullie haha. En die autoswap dat herken ik. Enjoy your stay.

Yvonne en Rob zei

Wat hebben jullie het toch heerlijk! Ook de soakzone gedaan, wel lef hoor;-)
Van 2gr naar 21gr is wel een groot verschil maar gelukkig gaat dat snel weer naar een lekkere temperatuur.
Enjoy!!!!

Esther Sloof zei

Jammer van zo'n uitgekleed Seaworld, benieuwd wat de toekomst brengt
Toch weer een mooie bolide gescoord!
Heel veel plezier nog en mooi weer, want hier gaat het weer vriezen, brrrrrr

Cindy zei

Wat jammer zeg, dat Seaworld zo uitgekleed is, vooral Blue Horizons, dat vond ik altijd de mooiste show.
En wat een verschil, 2 of 21 graden. Geniet er nog maar lekker van, van het laatste dus.
Hier komende week weer koud, dus jullie missen niks. Veel plezier nog!

2theusa/Christa zei

Wat zijn jullie toch heerlijk aan het genieten, de show in Bush Gardens lijkt mij echt heel leuk. Erg jammer dat Seaworld zo veel minder is, hopelijk is het tijdelijk, anders lijkt het mij zorgelijk voor de toekomst in het park.

Sonja zei

Zo 2 graden is best frisjes. Bizar hoe de temp toch weer zo snel oploopt tot boven de 20 graden. Heerlijk hoor. En wel lef hebben in de soakzone overigens. En die kleine pinguin, wat een scheetje om te zien. Vind het sowieso erg leuke beesten. Geniet lekker verder!

De Moolenschotjes zei

Wat een heerlijke week weer.
En van 2.gaden naar 21 graden is niet verkeerd.
Sea world is altijd leuk en nog wel in de soakzone stoer hoor!!
En balen van de auto,maar gelukkig alles weer goed geregeld en de volgende dag een leuke dag BG gehad.
Heb weer genoten van het blog,en jullie nog veel plezier daar xx

Marja en Tony zei

Wel een beetje decadent hoor elke keer een nieuwe auto als de asbak vol zit ;)
Wat hebben jullie het toch zalig, en die 2 gr is om je weer een beetje medelijden met ons te geven en om te zorgen dat je weet wat je mist hahaha

Elstars zei

Ondanks het vele onderhoud in Seaworld hebben jullie hier tock een fijne dag doorgebracht. Goede service van Alamo, wel een hoop gedoe! Blijf nog maar even lekker genieten daar.

kimmie zei

Hopelijk wordt seaworld weer veel beter met alle aanpassingen maar jammer voor de mensen die er nu zijn. Maar dat zal bij alle pretparken wel zijn.. Laagseizoen is werk aan de winkel seizoen. Wel heel stoer in de soakzone maar je weet nu waar je moet gaan zitten.. Altijd een kansje wel nat te worden maar ja. Geniet nog maar van alles florida

José zei

Zonde hoor dat niet alles "open" was in Sea World. Gelukkig dat jullie in BG in de herhaling wel toegangstickets voor het optreden konden scoren. Klasse dat Alamo jullie een nieuwe auto kwam brengen. Was weer een mooie week!

Pieter en Petra zei

Wat heerlijk om op deze grauwe mistige zondagmorgen weer een zonnig bericht uit Florida te lezen :-)

De Roadside-Assistance van Alamo geeft inderdaad een goede service, dat heb ik zelf ook ooit in het verre verleden eens mogen ervaren, ze lossen het prima op. Het is in Seaworld nu wel wat magertjes voor wat betreft de shows en attracties. Blue Horizons vindt ik normaliter wel een hele zit ( ga eigenlijk alleen maar voor die groepssprong van de dolfijnen ) maar 12 minuten is wel heel erg kort....

Geniet maar lekker van de aankomende week & tot zondag !!!

Hannie zei

Je gaat zeker geen raampje meer open doen, haha.
Ahh zo schattig die pinguïn in een wetsuit.
Have fun!

Rick, Sunshine State zei

Jullie zijn lekker relaxed aan het genieten, zo heerlijk lang ook.
Ooit wil ik dat ook nog eens :-0

Geniet maar lekker verder in het heerlijke Florida!

Mandy zei

Oeps 2 graden dat is best koud ...gelukkig warmt het dan ook weer snel op 😀
Goed geregeld met de auto, enne weer een nette bak voor de deur 👍
Maak er weer een mooie week van ☀☀☀☀