zondag 12 februari 2017

Lake Eola en meer ...

Zondagmorgen bij Lake Eola.


Sommige dingen staan heel lang op het lijstje maar om de één of andere reden zakken ze steeds naar beneden. Maar nu stond het eindelijk bovenaan en op een mooie zondagmorgen tuften we samen met Ton en Lidy naar Lake Eola en de Farmersmarket.

Op de weg ernaartoe passeerden we Pulse, de nachtclub waar vorig jaar zoveel onschuldige mensen zijn doodgeschoten. De plek is afgeschermd met zwarte schuttingen, kippenvel.

Bij het meer was een grote yogasessie aan de gang en de mensen genoten in de warme zon van de oefeningen.
Op het terras van Panera hebben we eerst genoten van een lekkere lunch.
Daarna was het tijd voor de farmersmarkt, wat een gezellige plaats. Stalletjes met de meest uiteenlopende dingen van kleding tot hondenkluiven. Het is opvallend hoeveel mensen hier met hun hond wandelen, voor de kids zijn er veel speelplekken, het is een super gezellige, vrolijke plek met restaurantjes en terrassen.











De wandeling rond het meer is de moeite waard, een prachtige stukje natuur midden in Orlando.





In Busch Gardens was deze week een optreden van Hermans Hermits starring Peter Noone. Het Stanleyville theater was tot de nok toe gevuld.
Zoals altijd werd er een heerlijke show neergezet en zijn Engelse humor is hilarisch. Hij speelt het publiek volledig plat!
Zeer ervaren dames gingen volledig uit hun plaat tongue-out


De ijsshow Iceploration is in een nieuw jasje gestoken, het is een prachtige show met kunstschaatsers, acrobaten, meer dan 77 verschillende unieke kostuums in schitterende kleuren komen voorbij.





Ton vroeg of we zin hadden om zaterdag mee te gaan naar Seaworld. Het Seven Seas festival ging van start, een vrolijk eet- en muziek festival, dat op de zaterdagen plaatsvindt tot medio mei. Het spits werd afgebeten door Lynyrd Skynyrd, je weet wel die van Sweet Home Alabama.  Die song kende ik wel, van Lynyrd had ik nog nooit gehoord, maar we hadden wel zin in een oude rockband. Het optreden zou om 4 uur beginnen en om verzekerd te zijn van een plekje zaten we ruim op tijd in het Bayside stadium waar we de tijd doorbrachten naar het kijken van het binnenkomende publiek, dat was eigenlijk de beste show van de zaterdag.



Na eindeloos wachten was het eindelijk zover, de speakers werden volledig opengezet, het publiek ging staan en onder donderend applaus en geschreeuw kwamen ze het podium op.



Verder kan ik er niet veel over zeggen, de decibelen die werden uitgestort waren, voor mij althans, abnormaal, het geluid dreunde door mijn lijf en mijn oren piepten. Oké, het ligt aan mij en sommigen zullen het niet begrijpen maar dit was onverdraaglijk. Lidy keek ook erg ongelukkig en samen zijn we het stadium ontvlucht. ik vraag me af hoe de orka's in het naastgelegen Shamu stadium dit hebben doorstaan. Overigens hadden sommige mensen oordopjes in en hoorden we van Ton en Ray dat meerdere mensen het stadium verlieten. Maar de overgrote meerderheid genoot met volle teugen van de oude rockers.

Bij de Bakery liepen we het terras op om even bij te komen. Een klein meisje had alle aandacht voor een zojuist gekregen groot druipend chocoladeijsje, ze draaide zich plotseling om en drukte daarbij haar ijsje tegen mijn rose/wit gestreepte shirtje. Ja had ik maar beter moeten opletten ;-).

We hebben de dag afgesloten tijdens een heerlijk etentje bij Olive Garden.

Zo vliegen de weken voorbij en krijgen we haast om de dingen te doen die we nog willen doen en waarvan we dachten dat we nog alle tijd hadden ...




15 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Nou, vervelen doen jullie je geen moment, wat een leuke dingen gedaan allemaal!
En dat weer blijft toch ook heerlijk, ben daar alleen al jaloers op. Wij zitten hier op dit moment met een sneeuwdek van zo'n 5cm, dus blijf nog maar lekker daar genieten;-)

Renee de Korte zei

Heerlijk genoten weer van alle leuke dingen en je vertelt het zo leuk!
Ja de tijd gaat zo snel , niet te. bevatten, ga nog maar snel je lijstje afwerken , voor je het weet zitten jullie in het vliegtuig!
Geniet nog met volle teugen!

Sonja zei

Dat Lake Eola ziet er erg mooi uit en een bezoekje aan de farmersmarket klinkt ook erg leuk. Gelukkig hebben jullie van het optreden in Busch wel kunnen genieten. Heerlijk als zo'n zaal helemaal uit z'n dak gaat. Jammer dat de oude rockers in Sea World niet om aan te horen waren. Snel terug sturen naar Alabama. En wat gaat het nu snel zeg. Denk je toch alle tijd te hebben om je lijst af te werken, gaan jullie het waarschijnlijk nog niet redden. Jammer zeg, moeten jullie toch nog een keer terug 😉

Saskia zei

Je zegt het zo goed.....al die dingen die je wilt doen maar steeds afzakken en die je dus nog steeds niet gedaan hebt hahahah. Bekend verschijnsel. Lake Eola ziet er inderdaad mooi uit en staat al lang op dat bewuste lijstje bij ons. Ik snap het wel van Lynyrd haar daar moet je inderdaad aan wennen aan zo veel geluid.....of je daaraan wilt wennen is nog maar de vraag hahaha. Zonde van je truitje, hoop dat de vlek eruit gaat. Geniet lekker verder, zeker ook van de temperatuur, hier is het bagger weer.

Anita zei

Wat een heerlijke dag weer! Ella park staat ook nog steeds op ons lijstje maar nog steeds niet gedaan. Misschien de volgende keer als we er zijn. Nog heel veel plezier.

Esther Sloof zei

Wat een leuke dibgen hebben jullie weer gedaan en nog steeds heerlijk weer. Hopelijk kunnen jullie een klein beetje zon meenemen....
Geniet nog van jullie laatste dagen daar en tot gauw! X

Marja en Tony zei

Dat was even een overgang, van een heerlijk humoristisch concert met gillende keukenmeiden naar headbangen en en hoofdpijn...je moet er van houden ;)
Heerlijk zo'n wandeling door het park en genieten van wat de locals elke week kunnen doen.

De Moolenschotjes zei

Wat een heerlijke week weer,en wat vliegen de weken snel om daar .
En tja snap wat je bedoelt dan denk je ooo we gaan 3 maanden tijd genoeg om alles te doen op je lijstje.
En voor je het weet is het einde in zicht,en is je lijstje pas op de helft..
Wel leuk zo al die shows nu!! Mits ze niet zo heel hard gaan,volgende keer ook gewoon een paar oordopjes meenemen.
Geniet nog lekker van het mooie weer daar xx

Ronald zei

Altijd gezellig om er met anderen op uit te gaan, jammer alleen dat de muziek te hard stond en het eigenlijk niet leuk is om naar te luisteren.
Is de farmersmarket van Lake Eola net zoiets als de zaterdagmarkt van Winter Park ?

Gr. Ronald

Hannie zei

Lijkt me ook erg irritant als de muziek veel te hard is.
Lekker zo'n kind dat ijs op je knoeit, echt pech dus.
Lake Eola ken ik alleen uit de blogs van Rick en Mandy.
Have fun!

Rick, Sunshine State zei

Wij doen Lake Eola Park echt heel graag..
Jullie vermaken je weer top!!

Pieter en Petra zei

Lake Eola Park is, net als Celebration, een hele leuke bestemming voor de zondagochtend. Lekker flaneren en plaatjes schieten, heerlijk !!

En wel jammer dar Lynyrd Skynrd zo hard speelde, want ze maken best lekkere muziek....

Tot volgende week !!

Mandy zei

Ooohh heerlijk op zondag naar Lake Eola ....dat doen jullie goed 😀
Jammer van de harde muziek ...gelukkig konden jullie er mooi samen tussen uit knijpen hahaha
Oooohhh balen van je shirt, hopelijk krijg je de vlek eruit ...en anders moet er toch nog even geshopt worden 😀
Maak er weer een mooie week van !

H(EL)EEN zei

Wat weer een mooie tijd. Time flies when you're having fun. Dus opschieten haha.

Joo zei

Hallo Sonja en Ray,

Ik was eigenlijk een beetje vergeten (schandalig he.....) dat jij ook nog een blog bijhoudt. Ik heb het weer gevonden zoals je ziet en ik ben weer aardig bij gelezen. We zijn helemaal niet jaloers op jullie hoor !!
Blijf lekker genieten die laatste weken, en wij blijven hier meelezen. En wie weet zien we elkaar volgend jaar weer, dit jaar wordt t helaas niks.
Groetjes, Jaap en Silvia.