zaterdag 21 april 2012

Dallas historic district, JFK en meer…

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt hebben we de bus downtown Dallas genomen.

Downtown Dallas

Het openbaar vervoer in Dallas kun je overdag veilig nemen, in de avond kun je er beter van wegblijven. Een kaartje kost $ 4,— en je kunt dan de gehele dag onbeperkt van bus, trein en tram gebruik maken. Het doel van  de ochtend was een wandeling door the historic district en daarna naar de Sixth Floor museum at Dealy Plaza.  

De Sixth floor museum is de zesde verdieping van het Dallas County Administration Building (voorheen de Texas School Book Depository) van waaruit Oswald president Kennedy heeft neergeschoten. De exhibition brengt de gebeurtenissen in beeld en wij vonden het een goed en herkenbaar in beeld gebracht verslag van deze wereldwijd ingrijpende en emotionele gebeurtenis. 

Als je ooit in Dallas bent dan is dit een absolute aanrader. De film die wordt vertoond van het moment van de aanslag en die van de begrafenis zijn heftig en velen houden het niet droog.

Op de straat zijn dé plekken aangegeven met een wit kruis. Het Dallas verkeer raast er overigens overheen.

Daarna lekker in de zon gelunched om vervolgens een ritje met de oude trolley op St. Paulsstreet te maken.

Onderweg werd out of the blue duidelijk dat de middag een andere invulling zou krijgen dan gedacht.

We belandden namelijk onverwachts op de ER van het Baylor ziekenhuis omdat ik klachten had die grondig onderzocht werden. Na binnenstebuiten te zijn gekeerd kwam in de avond het verlossende woord: you will be discharged, no reason to keep you overnight maaarrr rustig aan en zaken als de marathon lopen … forget it! Nou waren we dat toch al niet van plan dus dat pastte prima. Opgelucht naar het hotel en natuurlijk uitgebreid nagepraat over de uitstekende manier waarop werd omgegaan met opvang, begeleiding en zeer efficiënte aanpak van het totale onderzoekstraject. Wat een emotionele dag, maar geen enkele reden tot ongerustheid, we gaan gewoon door en genieten misschien nog wel meer en intenser. 

Na zo’n heftige dag is er maar één remedie die altijd werkt: shoppen! We zitten dicht bij de Galleria, een shopping mall die in de Top 10 van Amerika staat. Het weer was  regenachtig en koel, we hebben er een fijne relaxte dag van gemaakt. De Art district, de Southfork ranch, we zijn er helaas niet aan toegekomen, misschien aan het einde van de rondreis als we weer in Dallas zijn.

Het is nu weer zonnig en heerlijk warm, later op de ochtend vertrekken we richting San Antonio.

17 opmerkingen:

Pieter en Petra zei

Het OV in Dallas mijden in de avonduren, maar wat dacht je van o.a. Randstad Rail in de avond,dat is ook niet echt om een veilig gevoel te hebben.

Wel ff schrikken dat je naar het ziekenhuis moest, gelukkig is alles goed en heb je nog ff lekker kunnen shoppen in de Galleria, we zijn benieuwd of daar nog foto's van komen ;-)

Anoniem zei

Nu zat je ineens in de verkeerde televisieserie.."E.R." in plaats van "Dallas". Een duidelijk signaal dat je rustig(er) aan moet doen dus!
Dikke kus,
Moniek

Teleton zei

O, jee. De ER, dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken. Schrikken hoor, maar gelukkig dat er daarna toch nog geshopt kon worden.

Hoofd koel, voeten warm en een beetje rustig aan, hoor. En op het gemakje naar San Antonio!

Marja en Tony zei

Da's even schrikken zeg...gelukkig is er niets aan de hand en kunnen jullie er weer gewoon van genieten!
Ik snap dat je alles wil beleven, maar laat die belevingen maar achterwege;-)

Patrice zei

Nou zeggen ze dat je alles wel eens gedaan moet hebben in je leven, maar of daar nou ook een bezoek aan de ER in en ziekenhuis in Dallas bij hoort...... Gelukkig werd het sein veilig gegeven en kon de dag vrolijk shoppend voort worden gezet.

Nu hopelijk niet me van dit soort oponthoud en geween lekker genieten !

Greetz,
Patrice

Ben Zwaan zei

He ........ niet meer doen, verdikkie!

Robert-Jan en Yvonne zei

Oh, dat is wel even balen, gelukkig heb jij je credit card wel bij je, die zal je wel nodig gehad hebben. Rustig aan dan maar weer, en lekker genieten ! En hopelijk dan geen klachten meer !

Saskia zei

Jeetje dat is wel even schrikken zeg. Doe inderdaad lekker rustig aan en geniet (maar dat doen jullie al!!).
Ben benieuwd naar de shopervaring :).
Saskia

Trails zei

Gelukkig kan de vakantie gewoon vervolgd worden. Let wel op jezelf hoor!
Geniet van San Antonio!!
Groetjes, Renée & Jacky

Anoniem zei

Ook al weet je nu hoe het er echt aan toe gaat op de ER, daar wil je toch niet belanden in je vakantie. Gelukkig valt het mee en mogen jullie verder genieten van de vakantie. Dat hebben jullie dan ook meteen goed aangepakt door te gaan shoppen. Dus geniet lekker verder, maar luister wel naar je lichaam.

Anita zei

Dat stond vast niet op je to do lijstje, pff gelukkig is het goed gekomen.
Dallas moeten we ook maar eens bezoeken wat een leuk verslag met mooie foto's. Voorzichtig en veel plezier in San Antonio.

Twinmom1995 zei

Dat is inderdaad een heel andere middag besteding.
Gelukkig dat het allemaal mee viel, dat is in ieder geval een geruststelling.
Nu maar weer van alles genieten!

Aggie zei

Jeetje, wat vervelend om de de ER te belandden, gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen en kunnen jullie nu gaan genieten!! Doe het in de relax-stand en GENIET!!

Enjoy!! San Antonio is zo leuk.

groetjes van Aggie

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Dat is een onaangename verrassing tijdens de vakantie. Hopelijk voel je je nu beter en kunnen jullie verder met genieten en vakantie vieren. Veel plezier nog.

ina snoeij zei

Nou, even rustig aan dames ! Nog veel olezier de komende dagen.

Anoniem zei

Helleu!

Zo te horen gaat het helemaal prima in Texas! Blij om te horen en nog heel erg veel plezier!

Blijf blog volgen!

Liefs Anne-Marie

Natasja Valentijn zei

Hè Sonja, wat vervelend dat je naar het ziekenhuis moest. Was misschien wel even schrikken? Pas goed op jezelf hoor.

Ik vond Sixth Floor museum en alles daaromheen ook erg indrukwekkend. Geniet verder van je reis!