donderdag 19 april 2012

Welcome to the USA, welcome to Texas

Vanmorgen om 6.30 uur hebben we Léonine opgehaald en zijn filevrij naar Schiphol gereden. De Premier balie (United) was leeg en binnen no time waren de koffers gelabelled, hadden we 3 stoelen op rij 16 gekregen en meldden we ons bij de douane. De procedure is sterk vereenvoudigd en selfservice, je gaat poortje door, scant je paspoort, volgt de instructie op het scherm en binnen 10 seconden sta je aan de andere kant. Dit gaat arbeidsplaatsen kosten.  Bij Cafe Amsterdam hebben we  heerlijk ontbeten en daarna natuurlijk even naar de shops waar we een paar superleuke klompen hebben gescoord ;-).

Texas 2012 002 

Bij de gate was het niet druk, we konden direct door naar de securitycheck en meteen boarden. De instap procedure is sinds de merger gewijzigd, Premier access is nu genummerd,  1K is premier access 1,  business 2, enz. We konden snel snel instappen en zaten rij 16 van de 767 van v/h Continental,  geweldige beenruimte maar aan de andere kant van de bulkhead zit de oven en de afvoer daarvan blaast de cabine in wat een behoorlijke geluidsoverlast geeft.

Het vliegtuig was niet vol omdat een aantal passagiers de aansluiting hadden gemist. De E+ was voor 30% gevuld en achter ons was een lege rij waar we af en toe even languit hebben gelegen. Het eten is absoluut beter dan we van United gewend zijn en het entertainmentsysteem is heerlijk. Keuze uit 164 films, 107 series en sitcoms, 190 muziek cd’s, 21 games en natuurlijk de flightmap. Je komt de tijd zo wel door. We zagen leuke tax free artikelen en we hebben allebei alvast een voorschotje genomen op het serieuze shoppen. Het afrekenen gebeurt uiteraard met de credit card en nu komt het… Léonine heeft haar credit card vergeten! De hilariteit bij de flight attendants was groot, ze deden er nog een schepje bovenop door de shopping mogelijkheden in Texas te roemen. Het komt goed, mijn CC is geduldig en what are friends for…

Het is een lange vlucht naar Houston, 10 1/2 uur. Bij aankomst in Houston direct naar immigrations en daar hebben we TWEE UUR (oke, niet schreeuwen) 2 uur (!)  in de rij gestaan. De meeste passagiers hadden een aansluitende vlucht en niemand heeft die gehaald. Wij hadden twee uur overstaptijd en ook wij misten de aansluiting. De volgende vlucht was een uur later en die hebben we net gehaald. Leuk, een klein prop toestel, we zagen het landingsgestel intrekken en weer uitklappen.

Bij aankomst in Dallas kwamen onze koffers als eerste en namen we de shuttle naar Alamo. Aardige jongen achter de balie, nee we willen geen upgrade, nee hoor geen extra’s, we hebben zorgvuldig ons pakket samengesteld voor de midsize. Hij was niet opdringerig en zonder problemen konden we naar de garage waar een witte Ford hebben uitgezocht met een kenteken uit Louisiana. We hebben een mooie deal, (mannelijk advies!).

De Tom ingesteld en op naar ons hotel. We hebben afgelopen zondag via Priceline de hotels gescoord (wederom op mannelijk advies) en in Dallas hebben we het Sheraton gewonnen. We hebben een heerlijke suite met erg lekkere bedden. Ontbijtbuffet is inbegrepen en parking a $ 28,—per nacht hebben we eraf gekletst. Dit is ons uitzicht vanaf de 12e verdieping:

     Texas 2012

We zitten dus poepchique voor een heel leuk prijsje ;-) . Door deze ervaringen (auto en Priceline) zullen we toch eens vaker mannelijk advies opvolgen ;-).

We gaan nu eerst lekker ontbijten en dan kijken wat we vandaag gaan doen. Oh ja, het hotel zit toch zomaar vlakbij een giga shopping mall, de Galleria van Dallas.

Texas 2012 001

Dallas by night

Het is stralend weer en het wordt vandaag 27 graden!

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een uitzicht vanuit jullie kamer. Grandioos. En wat heerlijk dat jullie er zijn.
Ik ben heel benieuwd naar de verhalen. Gaan jullie trouwens op de nieuwe klompen de straat op?

Ben Zwaan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ben Zwaan zei

Ging iets niet goed, nogmaals:

Ziet er allemaal gelikt uit. Moet toch ook eens aan de priceline. Maar ja, waar haal ik mannelijk avies vandaan ?

19 april 2012 16:26

Marja en Tony zei

Slimme zet van Léonine om haar CC te vergeten ;-)
Die klompen worden vast dé trend in Dalles, ze zijn Dynasty zo vergeten!
Heel veel plezier, en ik kan niet wachten op het vervolg...
(ps. ik mis het wel hoor om finaal te worden ingemaakt ;-))

Natasja Valentijn zei

Heel veel plezier op jullie trip! Ik ga jullie avonturen volgen hoor!

H(EL)EEN zei

Nou jullie zijn er en wie vergeet nu een CC in shopping capital of the world. Naja allemaal bijlappen en kan ze achteraf betalen.

Ben heel benieuwd naar de rest.

Teleton zei

Nou, nog een mannelijk advies: geniet er lekker van!

Patrice zei

*Proest* Mag ik bekennen dat ik ook wel eens mijn CC thuis heb laten liggen toen ik op vakantie ging ? Heel herkenbaar dus :-)

Hé maar dat hebben jullie mooi gedaan dames. Mooie auto, top hotel op een TOP locatie. Girls just wanna have fun and fun you're gonna have !

Anoniem zei

Dat is alvast een goed begin! De klompen zijn super en heel herkenbaar, wat makkelijk kan zijn als jullie elkaar tussen al die koopjes kwijt raken. Hoewel.... Léonine zal jou en je CC niet uit het oog verliezen denk ik Sonja :)
Ik ben nu al benieuwd naar het volgende avontuur.
Groetjes, Moniek

Anoniem zei

Wie is die mannelijke adviseur???
Nou het is al weer een gezellig begin afgezien van die wachtrij,maar dat vergeet je snel als je er eenmaal bent is mijn ervaring. Veel plezi en genieten....zelfs met EEN cc.
Gr omaagnes

Cindy zei

Oei, zonder CC op reis... gelukkig heb jij er ook 1 mee. Fijne vakantie en geniet ervan!

Rick, Sunshine State zei

Ach een vlekje op het begin, voor de rest zal het alleen maar top gaan, jullie hebben nog een cc...

Heeel veel plezier

Rick en Mandy

ina snoeij zei

Leuk begin van jullie trip, veel shop plezier en houdt de cc heel !!

Twinmom1995 zei

Lekker dat de vakantie voor jullie begonnen is.
Volgens mij is de reis behoorlijk relaxt begonnen.
Heel veel plezier!

2theusa/Christa zei

heerlijk dat jullie er zijn, pas maar op dat de enige cc niet oververhit raakt....

Robert-Jan en Yvonne zei

Als jullie nog meer tips nodig hebben, ik ben beschikbaar hoor ;-) !! Maartje credit card vergeten als je naar de US gaat ?? Dat kan toch haast geen vrouw zijn !! Wat een actie ;-) !

Hotel klinkt prima, mooie deal dus !

Saskia zei

ahhah, advies dus van mister Pricline himself (sorry Robert-Jan) dan kan het ook niet misgaan hahahaha. Maar om nou je CC te vergeten....dat ga je nog heel lang moeten horen Léonie.

Overigens dat linker paar klompen is toch verkeerd om, toch!! Ik hoor nu al de hele tijd de tune van Dallas in mijn hoofd.

Have Fun!!
Saskia

Aggie zei

Geweldig, jullie zijn er!! Maar om je creditcard thuis te laten...jeetje, wat zal dat een hartverzakking hebben gegeven!! Maar goed jouw creditcard dienst kan doen, Sonja, komt het toch nog goed!
Ik krijg spontaan heimwee naar Texas, ben erg benieuwd naar jullie verhalen.

Enjoy!!!!!

Pieter en Petra zei

Zo stond ik 4 jaar geleden aan de balie van Alamo op Tampa Int met een creditcard die net verlopen was....

Was voor Petra wel ff flink stress want haar creditcard
die wel geldig was redt niet geaccepteerd omdat ze geen huurder was maar mocht gelukkig na overleg met de manager de borg contant betalen :-)