zondag 13 mei 2012

Fort Worth, ‘Rollin’ rollin’ rollin’…’

Graag wil ik ieder bedanken voor alle goede wensen, dat was fijn om te lezen.

Texas is geweldig en we hebben veel gezien, gedaan en meegemaakt. Het verslag van onze belevenissen gaat weer verder.

Zaterdag zijn we vertrokken uit Dallas en ons einddoel van die dag was San Antonio. Maar eerst zijn we op advies van vele Amerikanen naar de Stockyards in Fort Worth gereden.

FWSY

Dallas en Fort Worth liggen naast elkaar maar het is een wereld van verschil. In Dallas wordt de economie van de stad bepaald door de olie industrie, telecommunicatie, IT en transport. Het is een belangrijke zakenstad, de derde van Amerika. Zo elegant en chique als Dallas is, zo ‘gewoon of boers’ is Fort Worth. Fort Worth telt de helft van het aantal inwoners van Dallas maar heeft een veel groter oppervlak. We hebben ons laten vertellen dat het niet gebruikelijk is dan iemand van Dallas omgaat of trouwt met iemand van Fort Worth of omgekeerd. Dallas kijkt een beetje neer op Fort Worth. Maar dit is allemaal ‘hear say’ en wij kunnen het niet bevestigen noch ontkennen…

In de Fort Worth Stockyards is de geschiedenis van de veehouderij in Texas uitgebeeld. Stoere cowboys met stoere laarzen op grote paarden rijden door de straten van Fort Worth. Door die straten worden de Longhorns naar de weides gedreven, nou ja gedreven, het gaat echt met een slakkengangetje met veel respect voor de dieren.

We neurieden samen zachtjes:

Move 'em on, head' em up
Head 'em up, move' em on
Move 'em on, head' em up
Rawhiiiiiiiiiiide!

We hebben een heel aparte ochtend meegemaakt, in de straten zijn diverse saloons en de barkrukken zijn zadels. Leuke shops met allerhande cowboy materiaal. Heel authentiek en hier kom je geen toerist tegen.

Het viel ons op dat er zoveel militairen aanwezig waren. Later bleek dat er een commandowisseling plaatsvond:

Under a bright blue Texas sky, soldiers of the 56th Infantry Brigade Combat Team moved through the traditional change of command ceremony here at the Fort Worth Stock Yard on April 21

Het is in Texas mogelijk die wisseling op elke daartoe geschikte plaats te houden. Het was een boeiend gezicht.

Na een heerlijke lunch, een werkelijk geweldige burger, zijn we vertrokken naar San Antonio. Een rustig ritje van zo’n 450 kilometer door de glooiende scenery van Texas.

Laat in de middag zijn we aangekomen in het Courtyard by Mariott in het Medical center van San Antonio.

Een heerlijk hotel, gewonnen bij Priceline, uitstekende kamer, inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet voor een heel aangenaam prijsje.

Wat bleek: het was ‘Fiesta week’ in San Antonio, maar daarover later meer…

6 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Nooit geweten dat Fort Worth zo groot was ! En gelukkig zijn de priceline ervaringen goed weer, blij te horen, anders had ik toch een probleem gehad ;-) !

Karla zei

Ha, longhorns, daar zijn we allebei gek op! Dus meteen Fot Worth opgenomen in het lijstje waar we nog naar toe willen.

Teleton zei

Een feestje in San Antonio. Daar zijn we gek op. ik zou zeggen, laat maar komen die vrolijke foto's!

Saskia zei

Hé Sonja, fijn om je weer te horen uuhhh lezen dan. Ik hoop dat alles goed met je gaat.
Saskia

Aggie zei

Dit verhaal smaakt naar meer! Wij zijn toen inderdaad ook in Fort Worth geweest, geweldig, je waant je in een vroegere cowboytijd.
Fijn, dat je je reisverslag weer kunt hervatten!!

Groetjes vsn Aggie

Patrice zei

Yes, daar is ze gelukkig weer !

En wat een leuke stad heb ons kennis mee laten maken. Weet je zeker dat je niet door de lokale VVV bent ingehuurd om een wervend stukje te schrijven :-) Kan daar nog een feest in San Antonio tegen op ? We gaan het vast binnenkort lezen.