zaterdag 10 januari 2015

Epcot, een kennismaking, Animal Kingdom en meer …

Op een mooie ochtend vertrokken we fris en fruitig, dachten we, weer eens naar Epcot. Bij de toegangspoort gaf ik de man mijn kaartje, hij keek ons onderzoekend aan, wierp een blik op het ticket, keek naar onze magic bands, gaf het kaartje terug en wenste ons een nice day. Nou ja wat deed hij vreemd zeiden we tegen elkaar. We parkeerden de auto en opeens ging het licht aan, we hadden die arme man de Seaworld pass gegeven. Wat een heer om verder niets te zeggen, hij dacht vast dat we ze niet helemaal op een rijtje hadden. Verder hadden we gelukkig geen problemen die dag hoor! We hebben heerlijk gewandeld een paar attracties gedaan waar ik van tevoren een fastpass voor had geregeld en hadden een leuke dag.
In deze periode is het een piece of cake om de fastpass van je keuze op het door jou gewenste tijdstip te boeken, het gaat erg vlotjes en we ondervinden nergens problemen.

Epcot1501                              Epcot1502
 Epcot1503

Overal zie je die selfie sticks opduiken, wat mensen al niet doen om een leuke selfie te maken.

 selfiestick1

Maar ze gebruiken ze nu ook shows, wordt er ineens zo’n stok met camera voor je neus omhoog gedaan.

  selfiestick2
Selfiestick foto’s van internet

Ook hebben we weer genoten in het zonnetje bij Aquatica, het was er super rustig en hebben een paar uur gebakken.

 IMG_0109

Deze week zijn we bij Anita en Tom op bezoek geweest in de prachtige villa in Watersong. We kennen elkaar al een paar jaar via het web en volgen elkaars belevenissen. Het was erg leuk om kennis te maken, heel bijzonder hoe we direct gespreksstof te over hadden, de tijd vloog voorbij. Ook de mannen lieten zich niet onbetuigd en kletsten er behoorlijk op los. Diverse kopjes koffie later namen we hartelijk afscheid van elkaar. Zij vertrekken dit weekend weer naar Nederland, ze lijken er niet bijzonder veel zin in te hebben wink 

  Anita en me

Vrijdag was het bewolkt en fris maar we wilden toch naar Animal Kingdom, daar waren we pas één keer geweest deze vakantie. We moesten met het trammetje naar de ingang en het was zo vreselijk koud met een harde arctic wind, we kwamen verkleumd aan bij de ingang. Allereerst naar een paar attracties die binnen zijn, It is tough to be a bug, dat vinden we een super leuke show.

toughbug

Daarna natuurlijk naar de kleurrijke Festival of the Lion King, wat een feest is dat toch altijd. Mijn fotografieskills zijn bekend, zodat de foto’s weer van internet komen.

 lionking1                lionking2

Vervolgens hebben we de Kilimanjaro safaris in de open jeep gedaan, het was mooi maar het leek of we op de noordpool zaten in plaats van Florida.

AK20151                    AK20153 

We zijn het park ontvlucht en bij onze Amerikaanse vrienden op Emerald Island op verjaardagsbezoek gegaan, Rudy was jarig. Anna maakte hete chocolademelk zodat we konden ontdooien. Zoals altijd hebben we daar een paar aangename uurtjes doorgebracht.
Op de terugweg kwamen we langs het Ichiban buffet en we besloten om daar eens lekker te gaan schransen, het was weer erg lekker.
We weten nog niet wat we de komende week gaan doen, we hebben wel een paar ideeen cool-very!

16 opmerkingen:

Elstars zei

Leuk omdat weer van jullie te lezen. Jullie blijven het goed volhouden, ondanks de koude dagen. Het dieptepunt is geweest, vanaf zondag wordt het gelukkig weer warmer!

Hannie zei

Knap hoor om met je Seaworld pas bij Epcot het terrein op te komen!
En Aquatica is echt DE ontdekking van deze vakantie voor jullie. Dat jullie daar zijn geweest betekent ook dat het niet alleen maar koud is geweest.
Have fun!

Anoniem zei

Hilarisch hoor, gewoon met je Sea World kaart naar Disney gaan. Tja al die jaarkaarten ook, zo verwarrend. Leuk dat jullie Anita en Tom hebben ontmoet. Natuurlijk geen gebrek aan gesprekstof. En zo te lezen zijn jullie al helemaal om wat Aquatica betreft. Ik denk dat er komende week wel weer een bezoekje aan dit park aan zit te komen. Zo niet, dan hebben jullie vast andere leuke dingen op het programma staan. Maak er maar weer een mooie week van!

Jackie zei

Wat een heerlijke tijd Sonja en nu alles lekker op je gemakkie kunnen doen, zal niet meer druk zijn.
Nog veel plezier en geniet ervan!

De Biegjes zei

Jullie genieten lekker he Sonja (en wij genieten mee). Dat van die Seaworld pas zou er eentje van mij kunnen zijn, ik heb ook altijd van dat soort acties! Hopelijk wordt het snel weer warmer, have fun!

Marja en Tony zei

Als je straks maar niet met je Seaworld pas probeert in te checken op de luchthaven...:)
Gezellig zo'n ontmoeting, gelukkig delen jullie dezelfde vakantie interesses en jullie zien er ook nog eens fantastisch uit hoor :-*
Ben benieuwd wat de komende week jullie gaat brengen en ik zal het weer bericht goed in de gaten houden Hahahah

Cindy zei

Heerlijke week weer, jammer van de koudere dagen, maar gelukkig zijn jullie er lang genoeg om ook warme dagen mee te maken. Geniet nog lekker verder!!

H(EL)EEN zei

Waar het hart vol van is draag je altijd bij je hahahaha ik doel op de seaworldpas. Had ook een actie van mij kunnen zijn hoor. Heerlijk weekje weer. Jullie blijven genieten weer of geen weer.

José zei

Heerlijke week weer hoor! Dat je met je Sea World pas Epcot inkomt is echt voorpagina nieuws, ben benieuwd wat die man bij de entree gedacht heeft, ha, ha. Hopelijk zijn de temperaturen inmiddels weer wat aangenamer! Enjoy!

kimmie zei

Lekker weekie disney en iegenlijjk seaworld maar ja dan sta je bij het verkeerde park 😉. Genieten en ontmoetingen te leuk

Saskia zei

Hahaha lachen met die pas verwisseling, kijken of het andersom ook gaat lukken :). Leuk hoor al die Florida ontmoetingen en hoe leuk is dat, je hebt gesprekstof in overvloed en je kent elkaar eigenlijk niet hahahaha.
Geniet lekker zo verder dan doe ik dat ook met je updates :).
Have Fun!!

Anita zei

Wat een stunt met een verkeerde pas bij een park staan. Dat zo'n man dan niks zegt! Geen gezicht die selfie sticks heh en inderdaad zo nu en dan knap irritant als je een mooie foto wilt maken en zo'n stok verschijnt in beeld, haha. Zo leuk om je ontmoet te hebben. Geniet nog lekker de komende weken. Groetjes aan Ray

Pieter en Petra zei

Met een Seaworld Annual pass bij Disney naar binnen, die moet ik onthouden ;-)

En ja, die selfie sticks zijn inderdaad irritant, zal me niks verbazen als daar een verbod op gaat komen...

Leuk dat ook jullie nu Anita & Tom hebben ontmoet, wat een leuk stel is dat ook ;-)

Meanwhile gaan in Florida de temperaturen weer de goede kant op, dus zeggen wij ; Enjoy !!

Rick, Sunshine State zei

Jullie hebben ze wel op een rijtje hoor, heerlijk zo lang overwinteren !!! Wel geinig met je SeaWorld pas aan de poort staan :-)
Leuk een minimeeting met Tom en Anita, nog heel veel plezier de komende weken!!

De Moolenschotjes zei

Alweer een leuke week voorbij gevlogen.
En leuk he om mensen te ontmoeten die je eigenlijk niet kent maar toch ook weer wel via het blog!!!!.
Hoop dat de zon weer iets meer gaat schijnen van de week,maar een kleine troost hier is het heeeel koud en nat brrrr.
Geniet ze

Aggie zei

Hallo Sonja,
Nu pas je blog weer gevonden...sorry! Ik ben bijgelezen en wat hebben jullie toch weer een heerlijke tijd daar in Florida.
Grappig dat verwisselen van de passen, maar het is goed gekomen, hihi.
Nog veel plezier daar!
Groetjes van Aggie